E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα όλο και πιο ανταγωνιστικό;

Οι συνθήκες είναι ιδανικές

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 22/10/2024 | 02:32

Γίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα όλο και πιο ανταγωνιστικό;
@gazzetta.gr

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση πριν λίγα χρόνια θα γινόταν μάλλον με χλευασμό. Πλέον βλέποντας τα δυο τελευταία πρωταθλήματα που κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική, με πέρσι μάλιστα να διεκδικούν τέσσερις ομάδες το πρωτάθλημα μέχρι σχεδόν το τέλος, αλλά και τη φετινή έναρξη της Superleague, τότε η απάντηση είναι σίγουρα ναι.

Μετά από οκτώ αγωνιστικές, στην πρώτη θέση της βαθμολογίας είναι ο Άρης, με μια ομάδα πολύ βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι, με τις προσθήκες που έγιναν στο ρόστερ να έχουν δώσει έξτρα ποιότητα στην ομάδα. Δείτε μόνο τον 18χρονο Κλέιτον Ντιαντί, που ήρθε σαν επένδυση για το μέλλον αλλά ήδη έχει πάρει φανέλα βασικού και αν φύγει στην επίθεση είναι πολύ δύσκολο να τον πιάσεις.

Με τους ίδιους βαθμούς ακολουθεί ο ΠΑΟΚ. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι στην κορυφή και πολύ καλά κάνουν. Εδώ και μια 12ετία, από τότε λοιπόν που αγόρασε το πλειοψηφικό του πακέτο ο Ιβάν Σαββίδης, έχει αλλάξει σελίδα και πρωταγωνιστεί. Και ανάγκασε τον συντοπίτη του Άρη να ακολουθήσει. Μπήκε σφήνα στο λεγόμενο ΠΟΚ και έχει πλέον δυο πρωταθλήματα τα τελευταία πέντε χρόνια, όσα είχε σε όλη την ιστορία του.

Ο ΠΑΟΚ επίσης είναι ενισχυμένος, με τον Λουτσέσκου, όσο περίεργος είναι σαν άνθρωπος, άλλο τόσο καλός προπονητής είναι. Οι παίκτες ξέρουν την φιλοσοφία του, ο ΠΑΟΚ ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και μόνο η Ευρώπη του έχει μείνει λίγο μαράζι.

Στην τρίτη και στην τέταρτη θέση είναι η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, με ίδιους βαθμούς. Η Ένωση είναι και αυτή ενισχυμένη σε σχέση με πέρσι. Όταν αυξάνεται άλλωστε ο ανταγωνισμός, η κούρσα τον ενισχύσεων δυναμώνει και αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στο πρωτάθλημα. Έχει μια γρήγορη ομάδα και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, με την προσθήκη του Πιερρό να της δίνει πολλά και μέσα στην περιοχή, κάτι που της έλειπε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλό στον ανταγωνισμό πέρσι, κατακτώντας το Conference League. Όχι μόνο οι άλλες ομάδες τον ζήλεψαν λίγο, αλλά άνοιξε και λίγο περισσότερο το εύρος της ελληνικής αγοράς, αφού αρκετοί παίκτες σκέφτηκαν να έρθουν στη χώρα μας, γιατί ίσως κάτι καλό να γίνεται εδώ. Φέτος, έχει ένα ρόστερ δυνατό, που όμως πρέπει να δέσει για να αποδώσει στο μέγιστό. Και δεν φαίνεται να αργεί πολύ αυτό.

Ο Παναιτωλικός είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Βρίσκεται στην 5η θέση, δυο βαθμούς πάνω από τον έκτο Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Πετράκη, ξέρει να παίζει στην κόντρα και αμύνεται εξαιρετικά και οι παίκτες γνωρίζουν τον ρόλο τους μέσα στο γήπεδο. Ας ελπίσουμε να μην είναι ένα πυροτέχνημα και η ομάδα του Αγρινίου να βάλει δύσκολα στην στανταρ πρώτη πεντάδα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός έχει βρει κάποια πράγματα και σε άλλα ψάχνεται ακόμα. Το αμυντικό τρανζίσιον έχει βελτιωθεί αλλά δεν έχει φτιάξει, το κάθετο ποδόσφαιρο του Αλόνσο τώρα αρχίζει να δουλεύει, απλά θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να βρει το πιο εύκολο γκολ, αφού σε 8 ματς έχει πετύχει 7. Αν το βρει και σταματήσει να δίνει περισσότερες ευκαιρίες στον αντίπαλο, τότε μόνο καλύτερος θα γίνεται.

Υπάρχουν και άλλες ομάδες αξιόλογες, όπως ο ΟΦΗ, o Αστέρας Τρίπολη, ο Πανσερραϊκός κ.α. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος έχει ανέβει. Γιατί δυσκόλεψε. Όποιος θέλει να το κερδίσει πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο. Κι αυτό δεν ενισχύει μόνο τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό και ανταγωνίζονται η μια την άλλη, αλλά και τις ομάδες που θέλουν να παραμείνουν σε μια Superleague που συνέχεια αλλάζει επίπεδο και μόνο καλύτερους θα κάνει όσους αγωνίζονται σε αυτό.

Αν βάλεις στην εξίσωση και τις αλλαγές που έγιναν στα ευρωπαϊκά φορμάτ και την ανάγκη των ελληνικών ομάδων, και οικονομικά αλλά και από άποψη πρεστιζ, να ξεχωρίζουν στις νέες διοργανώσεις, τότε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ζει μια πολύ καλή εποχή και ελπίζουμε να αλλάξει επίπεδο μια και καλή. Όχι μόνο εντός των αγωνιστικών χώρων βέβαια, αλλά και εκτός αυτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Slut shaming παντού: Από τα comments μέχρι τους τίτλους που το ταΐζουν

E-Daily 3.Left 27.04.2026
Τα σχόλια κράζουν, οι τίτλοι ανάβουν φωτιές

Η έρευνα που σοκάρει: Tα παιδιά έχουν εθιστεί στις οθόνες, και αυτό πλέον φαίνεται στο σχολείο

E-Daily 1.Hero 27.04.2026
Tι έδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 1.000 εκπαιδευτικούς και 1.000 γονείς σε Αγγλία και Ουαλία

Eπιστρέφει η θανατική ποινή με εκτελεστικό απόσπασμα: To σοκαριστικό σχέδιο

E-Daily 1.Hero 27.04.2026
Το σοκαριστικό πλάνο που αλλάζει ξανά τη θανατική ποινή

Το μυστικό καταφύγιο του Μονέ που άλλαξε για πάντα την ιστορία της τέχνης

E-Daily 3.Left Χτες
Στο μικρό Ζιβερνί, 80 χιλιόμετρα από το Παρίσι, ο Κλοντ Μονέ δεν ζωγράφισε απλώς τη φύση, τη δημιούργησε από την αρχή

Ποιο είναι τελικά το πιο μονογαμικό πλάσμα στον πλανήτη

E-Daily 3.Left Χτες
Πόσο πιστός είναι ο άνθρωπος;

Το ζευγάρι που έχει βγάλει μια περιουσία από τα σκουπίδια

E-Daily 3.Left Χτες
Σκέψου το καλά πριν πετάξεις κάτι...

Το ερωτικό ελληνικό τραγούδι που γράφτηκε μέσα σε 10 λεπτά

E-Daily 3.Left Χτες
Μια στιγμή με πολλά συναισθήματα

Η λίμνη που σκότωσε 1.700 ανθρώπους σε μια νύχτα

E-Daily 3.Left Χτες
Κανείς δεν κατάλαβε γιατί ακριβώς έγινε

Benjamin Netanyahu: Πώς νίκησε τον καρκίνο με το πλάνο που του αποκάλυψε ένας γιατρός

E-Daily 3.Left Προχτές
Η διάγνωση-αστραπή και το πλάνο των τριών σταδίων

AI στη δουλειά: Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη απειλεί την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας

E-Daily 3.Left Προχτές
Η αμφισβήτηση ως αντίδοτο στη γνωστική φθορά

Πληρωμή για τις δουλειές του σπιτιού; Η Ινδία το έκανε πράξη και ο κόσμος παρακολουθεί

Stories Προχτές
Ένα τεράστιο κοινωνικό πείραμα βρίσκεται σε εξέλιξη

Η κρυφή αιτία πίσω από την κρίση στις σχέσεις των τριαντάρηδων και άνω

E-Daily 3.Left Προχτές
Η τεμπελιά των αντρών στα dating apps που τροφοδοτεί την λεγόμενη «κρίση ραντεβού»