E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα όλο και πιο ανταγωνιστικό;

Οι συνθήκες είναι ιδανικές

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 22/10/2024 | 02:32

Γίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα όλο και πιο ανταγωνιστικό;
@gazzetta.gr

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση πριν λίγα χρόνια θα γινόταν μάλλον με χλευασμό. Πλέον βλέποντας τα δυο τελευταία πρωταθλήματα που κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική, με πέρσι μάλιστα να διεκδικούν τέσσερις ομάδες το πρωτάθλημα μέχρι σχεδόν το τέλος, αλλά και τη φετινή έναρξη της Superleague, τότε η απάντηση είναι σίγουρα ναι.

Μετά από οκτώ αγωνιστικές, στην πρώτη θέση της βαθμολογίας είναι ο Άρης, με μια ομάδα πολύ βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι, με τις προσθήκες που έγιναν στο ρόστερ να έχουν δώσει έξτρα ποιότητα στην ομάδα. Δείτε μόνο τον 18χρονο Κλέιτον Ντιαντί, που ήρθε σαν επένδυση για το μέλλον αλλά ήδη έχει πάρει φανέλα βασικού και αν φύγει στην επίθεση είναι πολύ δύσκολο να τον πιάσεις.

Με τους ίδιους βαθμούς ακολουθεί ο ΠΑΟΚ. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι στην κορυφή και πολύ καλά κάνουν. Εδώ και μια 12ετία, από τότε λοιπόν που αγόρασε το πλειοψηφικό του πακέτο ο Ιβάν Σαββίδης, έχει αλλάξει σελίδα και πρωταγωνιστεί. Και ανάγκασε τον συντοπίτη του Άρη να ακολουθήσει. Μπήκε σφήνα στο λεγόμενο ΠΟΚ και έχει πλέον δυο πρωταθλήματα τα τελευταία πέντε χρόνια, όσα είχε σε όλη την ιστορία του.

Ο ΠΑΟΚ επίσης είναι ενισχυμένος, με τον Λουτσέσκου, όσο περίεργος είναι σαν άνθρωπος, άλλο τόσο καλός προπονητής είναι. Οι παίκτες ξέρουν την φιλοσοφία του, ο ΠΑΟΚ ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και μόνο η Ευρώπη του έχει μείνει λίγο μαράζι.

Στην τρίτη και στην τέταρτη θέση είναι η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, με ίδιους βαθμούς. Η Ένωση είναι και αυτή ενισχυμένη σε σχέση με πέρσι. Όταν αυξάνεται άλλωστε ο ανταγωνισμός, η κούρσα τον ενισχύσεων δυναμώνει και αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στο πρωτάθλημα. Έχει μια γρήγορη ομάδα και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, με την προσθήκη του Πιερρό να της δίνει πολλά και μέσα στην περιοχή, κάτι που της έλειπε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλό στον ανταγωνισμό πέρσι, κατακτώντας το Conference League. Όχι μόνο οι άλλες ομάδες τον ζήλεψαν λίγο, αλλά άνοιξε και λίγο περισσότερο το εύρος της ελληνικής αγοράς, αφού αρκετοί παίκτες σκέφτηκαν να έρθουν στη χώρα μας, γιατί ίσως κάτι καλό να γίνεται εδώ. Φέτος, έχει ένα ρόστερ δυνατό, που όμως πρέπει να δέσει για να αποδώσει στο μέγιστό. Και δεν φαίνεται να αργεί πολύ αυτό.

Ο Παναιτωλικός είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Βρίσκεται στην 5η θέση, δυο βαθμούς πάνω από τον έκτο Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Πετράκη, ξέρει να παίζει στην κόντρα και αμύνεται εξαιρετικά και οι παίκτες γνωρίζουν τον ρόλο τους μέσα στο γήπεδο. Ας ελπίσουμε να μην είναι ένα πυροτέχνημα και η ομάδα του Αγρινίου να βάλει δύσκολα στην στανταρ πρώτη πεντάδα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός έχει βρει κάποια πράγματα και σε άλλα ψάχνεται ακόμα. Το αμυντικό τρανζίσιον έχει βελτιωθεί αλλά δεν έχει φτιάξει, το κάθετο ποδόσφαιρο του Αλόνσο τώρα αρχίζει να δουλεύει, απλά θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να βρει το πιο εύκολο γκολ, αφού σε 8 ματς έχει πετύχει 7. Αν το βρει και σταματήσει να δίνει περισσότερες ευκαιρίες στον αντίπαλο, τότε μόνο καλύτερος θα γίνεται.

Υπάρχουν και άλλες ομάδες αξιόλογες, όπως ο ΟΦΗ, o Αστέρας Τρίπολη, ο Πανσερραϊκός κ.α. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος έχει ανέβει. Γιατί δυσκόλεψε. Όποιος θέλει να το κερδίσει πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο. Κι αυτό δεν ενισχύει μόνο τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό και ανταγωνίζονται η μια την άλλη, αλλά και τις ομάδες που θέλουν να παραμείνουν σε μια Superleague που συνέχεια αλλάζει επίπεδο και μόνο καλύτερους θα κάνει όσους αγωνίζονται σε αυτό.

Αν βάλεις στην εξίσωση και τις αλλαγές που έγιναν στα ευρωπαϊκά φορμάτ και την ανάγκη των ελληνικών ομάδων, και οικονομικά αλλά και από άποψη πρεστιζ, να ξεχωρίζουν στις νέες διοργανώσεις, τότε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ζει μια πολύ καλή εποχή και ελπίζουμε να αλλάξει επίπεδο μια και καλή. Όχι μόνο εντός των αγωνιστικών χώρων βέβαια, αλλά και εκτός αυτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Παναγιώτα Διαμάντη από τη Φουρνά Ευρυτανίας στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως<

Πρόσωπα 26.12.2025
>Η δασκάλα που «ανέστησε» ένα σχολείο στο χωριό Φουρνά υποψήφια για το Global Teacher Prize 2025

5 φυλακές που αν μπεις είναι σαν να καταδικάστηκες σε θάνατο

Stories 26.12.2025
Σε ορισμένα σωφρονιστικά ιδρύματα ανά τον κόσμο, η τιμωρία ξεπερνά κατά πολύ τον εγκλεισμό

Γιατί ένας Ρώσος κατέληξε στη φυλακή λόγω του Αγίου Γεωργίου

Stories 26.12.2025
Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2024, αλλά τώρα έγινε γνωστό ευρέως

Οι μεγαλύτερες απατεωνιές και ψέματα που άφησαν ιστορία στις ειδήσεις

Stories 26.12.2025
Περίεργες ιστορίες που δεν έληξαν καλά

Η πρώτη φωτογραφία που «ανέβηκε» στο διαδίκτυο

Stories 26.12.2025
Τι επίπτωση είχε στη ζωή του «δράστη»

Ποια χώρα θέλει οι πολίτες να δουλεύουν λιγότερο και εκείνοι αρνούνται

Stories 26.12.2025
Αρνούνται πεισματικά την 4ημερη εργασία

Το μοναδικό μέρος της Ευρώπης όπου μπορείς να ζήσεις και να εργαστείς χωρίς βίζα

Νέα Εποχή Χτες
Αιώνιο σκοτάδι τον χειμώνα, ήλιος που δεν δύει το καλοκαίρι και μια ζωή εκτός συστήματος. Κι όμως, είναι Ευρώπη

Νέο DNA, παλιά αντικείμενα και μια υπόθεση‑φάντασμα: Γιατί η δολοφονία της JonBenét Ramsey ξανανοίγει τώρα

Stories Χτες
29 χρόνια μετά, κάτι αλλάζει: Ο πατέρας της JonBenét Ramsey λέει πως η αλήθεια είναι πιο κοντά από ποτέ

Ουρανοξύστης 65 ορόφων: Η Ελβετία λύνει το στεγαστικό πρόβλημα των πλουσίων

Stories Χτες
Ένας ουρανοξύστης 260 μέτρων, με 62 ορόφους

Η θρυλική Wine and Eggs Diet: Η πιο παράξενη δίαιτα που δημοσίευσε ποτέ η Vogue

Stories Χτες
Η Vogue δίαιτα που έκανε τις γυναίκες να πίνουν κρασί αντί για νερό