E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα όλο και πιο ανταγωνιστικό;

Οι συνθήκες είναι ιδανικές

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 22/10/2024 | 02:32

Γίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα όλο και πιο ανταγωνιστικό;
@gazzetta.gr

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση πριν λίγα χρόνια θα γινόταν μάλλον με χλευασμό. Πλέον βλέποντας τα δυο τελευταία πρωταθλήματα που κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική, με πέρσι μάλιστα να διεκδικούν τέσσερις ομάδες το πρωτάθλημα μέχρι σχεδόν το τέλος, αλλά και τη φετινή έναρξη της Superleague, τότε η απάντηση είναι σίγουρα ναι.

Μετά από οκτώ αγωνιστικές, στην πρώτη θέση της βαθμολογίας είναι ο Άρης, με μια ομάδα πολύ βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι, με τις προσθήκες που έγιναν στο ρόστερ να έχουν δώσει έξτρα ποιότητα στην ομάδα. Δείτε μόνο τον 18χρονο Κλέιτον Ντιαντί, που ήρθε σαν επένδυση για το μέλλον αλλά ήδη έχει πάρει φανέλα βασικού και αν φύγει στην επίθεση είναι πολύ δύσκολο να τον πιάσεις.

Με τους ίδιους βαθμούς ακολουθεί ο ΠΑΟΚ. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι στην κορυφή και πολύ καλά κάνουν. Εδώ και μια 12ετία, από τότε λοιπόν που αγόρασε το πλειοψηφικό του πακέτο ο Ιβάν Σαββίδης, έχει αλλάξει σελίδα και πρωταγωνιστεί. Και ανάγκασε τον συντοπίτη του Άρη να ακολουθήσει. Μπήκε σφήνα στο λεγόμενο ΠΟΚ και έχει πλέον δυο πρωταθλήματα τα τελευταία πέντε χρόνια, όσα είχε σε όλη την ιστορία του.

Ο ΠΑΟΚ επίσης είναι ενισχυμένος, με τον Λουτσέσκου, όσο περίεργος είναι σαν άνθρωπος, άλλο τόσο καλός προπονητής είναι. Οι παίκτες ξέρουν την φιλοσοφία του, ο ΠΑΟΚ ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και μόνο η Ευρώπη του έχει μείνει λίγο μαράζι.

Στην τρίτη και στην τέταρτη θέση είναι η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, με ίδιους βαθμούς. Η Ένωση είναι και αυτή ενισχυμένη σε σχέση με πέρσι. Όταν αυξάνεται άλλωστε ο ανταγωνισμός, η κούρσα τον ενισχύσεων δυναμώνει και αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στο πρωτάθλημα. Έχει μια γρήγορη ομάδα και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, με την προσθήκη του Πιερρό να της δίνει πολλά και μέσα στην περιοχή, κάτι που της έλειπε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλό στον ανταγωνισμό πέρσι, κατακτώντας το Conference League. Όχι μόνο οι άλλες ομάδες τον ζήλεψαν λίγο, αλλά άνοιξε και λίγο περισσότερο το εύρος της ελληνικής αγοράς, αφού αρκετοί παίκτες σκέφτηκαν να έρθουν στη χώρα μας, γιατί ίσως κάτι καλό να γίνεται εδώ. Φέτος, έχει ένα ρόστερ δυνατό, που όμως πρέπει να δέσει για να αποδώσει στο μέγιστό. Και δεν φαίνεται να αργεί πολύ αυτό.

Ο Παναιτωλικός είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Βρίσκεται στην 5η θέση, δυο βαθμούς πάνω από τον έκτο Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Πετράκη, ξέρει να παίζει στην κόντρα και αμύνεται εξαιρετικά και οι παίκτες γνωρίζουν τον ρόλο τους μέσα στο γήπεδο. Ας ελπίσουμε να μην είναι ένα πυροτέχνημα και η ομάδα του Αγρινίου να βάλει δύσκολα στην στανταρ πρώτη πεντάδα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός έχει βρει κάποια πράγματα και σε άλλα ψάχνεται ακόμα. Το αμυντικό τρανζίσιον έχει βελτιωθεί αλλά δεν έχει φτιάξει, το κάθετο ποδόσφαιρο του Αλόνσο τώρα αρχίζει να δουλεύει, απλά θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να βρει το πιο εύκολο γκολ, αφού σε 8 ματς έχει πετύχει 7. Αν το βρει και σταματήσει να δίνει περισσότερες ευκαιρίες στον αντίπαλο, τότε μόνο καλύτερος θα γίνεται.

Υπάρχουν και άλλες ομάδες αξιόλογες, όπως ο ΟΦΗ, o Αστέρας Τρίπολη, ο Πανσερραϊκός κ.α. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος έχει ανέβει. Γιατί δυσκόλεψε. Όποιος θέλει να το κερδίσει πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο. Κι αυτό δεν ενισχύει μόνο τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό και ανταγωνίζονται η μια την άλλη, αλλά και τις ομάδες που θέλουν να παραμείνουν σε μια Superleague που συνέχεια αλλάζει επίπεδο και μόνο καλύτερους θα κάνει όσους αγωνίζονται σε αυτό.

Αν βάλεις στην εξίσωση και τις αλλαγές που έγιναν στα ευρωπαϊκά φορμάτ και την ανάγκη των ελληνικών ομάδων, και οικονομικά αλλά και από άποψη πρεστιζ, να ξεχωρίζουν στις νέες διοργανώσεις, τότε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ζει μια πολύ καλή εποχή και ελπίζουμε να αλλάξει επίπεδο μια και καλή. Όχι μόνο εντός των αγωνιστικών χώρων βέβαια, αλλά και εκτός αυτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς τα smartphones άλλαξαν τις ταινίες

Νέα Εποχή 17.01.2026
Η ""δεύτερη οθόνη"" σκοτώνει τη μαγεία

Ο παλιός ηθοποιός που πυροβόλησε 3 φορές την ερωμένη του

Stories 17.01.2026
Οι δύο αληθινές ιστορίες που δεν είδαμε ποτέ στη μεγάλη οθόνη και αποκαλύπτουν το ανθρώπινο πρόσωπο του Γιάννη Γκιωνάκη

Αναστασία Ντραγκομίροβα: H αθλήτρια του επτάθλου με τα ρεκόρ, τα tattoos και το τρελό make up μιλά ανοιχτά για όλα

Rec Mode 17.01.2026
Η Αναστασία Ντραγκομίροβα μας μιλά για την οικογένειά της, τις δυσκολίες της καθημερινότητας και των προπονήσεων

Η χώρα που πληρώνει… σαν όνειρο: Ζητάει επειγόντως εργαζόμενους με μισθό έως 8.000€ και σου δίνει σπίτι!

Νέα Εποχή 17.01.2026
Η χώρα-θαύμα που αναζητά Ευρωπαίους εργαζόμενους με παροχές που μοιάζουν εξωπραγματικές

Βίκινγκ: Yπήρχαν γυναίκες πολεμίστριες;

Ιστορικά 17.01.2026
Πώς ήταν δομημένη η κοινωνία τους

Η πρώτη φωτορεπόρτερ σκαρφάλωνε παντού για μια εικόνα, με μακριές φούστες και καπέλο

Πρόσωπα 17.01.2026
Το 1905 η Jessie Tarbox Beals άνοιξε το δικό της στούντιο στη Νέα Υόρκη στην Έκτη Λεωφόρο

Γιατί το @ το λέμε «παπάκι»;

Νέα Εποχή 17.01.2026
Η μόνη εξήγηση που υπάρχει στο διαδίκτυο

Όταν ο Τίτο έγραψε στον Στάλιν να σταματήσει να στέλνει δολοφόνους

Ιστορικά 17.01.2026
«Σταμάτα να στέλνεις ανθρώπους να με σκοτώσουν...»

Η μούσα του σουρεαλισμού που κατέκτησε τη Vogue και πέθανε στα 35

Πρόσωπα Χτες
Η απίστευτη ζωή της Milena Pavlović-Barilli