E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζει ο έξι φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, Κρις Χόι: Έχω καρκίνο στο τελικό στάδιο και δύο με τέσσερα χρόνια ζωής

Ο 48χρονος θρύλος της ποδηλασίας πίστας περιγράφει πώς ανακάλυψε ότι νοσεί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/10/2024 | 10:22

Συγκλονίζει ο έξι φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, Κρις Χόι: Έχω καρκίνο στο τελικό στάδιο και δύο με τέσσερα χρόνια ζωής

Ο έξι φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, Κρις Χόι αποκάλυψε νωρίτερα φέτος ότι πάσχει από έναν απροσδιόριστο τύπο καρκίνου και ήταν «αισιόδοξος, θετικός και περιτριγυρισμένος από αγάπη».

Ωστόσο, ο 48χρονος Βρετανός πρώην ποδηλάτης πίστας ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στους Times ότι ο καρκίνος του -που διαγνώστηκε ως καρκίνος του προστάτη- ήταν ανίατος - και ότι «το γνώριζε αυτό για πάνω από ένα χρόνο».

Στα απομνημονεύματά του ο Σερ Κρίς αφηγείται τη στιγμή που του ανακοινώθηκαν τα νέα.

Περιγράφει πώς, αφού αρχικά βρέθηκε με έναν όγκο στον ώμο του, οι γιατροί ανακάλυψαν πρωτογενή καρκίνο στον προστάτη του, ο οποίος είχε κάνει μετάσταση στα οστά του.

Ο 48χρονος θρύλος της ποδηλασίας ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι είχε διαγνωστεί με την ασθένεια και υποβαλλόταν σε χημειοθεραπεία, αλλά επέμεινε ότι η θεραπεία «πηγαίνει πολύ καλά».

Ωστόσο, όπως δήλωσε τώρα στους Sunday Times γνώριζε από τότε ότι η ασθένειά του ήταν ανίατη. Όταν ρώτησε τους γιατρούς πόσος χρόνος του απέμενε, όπως είπε απάντησαν: «Δύο έως τέσσερα χρόνια».

«Όλοι γεννηθήκαμε και όλοι πεθαίνουμε, και αυτό είναι απλώς μέρος της διαδικασίας», δήλωσε ο Χόι στους Sunday Times.

«Υπενθυμίζεις στον εαυτό σου, μήπως είμαι τυχερός που υπάρχει φάρμακο που μπορώ να πάρω για να το αποκρούσω για όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της μάχης για μένα με τον καρκίνο δεν ήταν σωματικό. Για μένα, ήταν στο μυαλό μου», προσέθεσε.

Όπως εξήγησε ότι αρχικά είχε αψηφήσει έναν πόνο στον ώμο του, θεωρώντας τον ως τραυματισμό που προκλήθηκε στο γυμναστήριο. Ωστόσο, όταν παραπέμφθηκε για σπινθηρογράφημα, ο γιατρός του είπε: «Λυπάμαι πραγματικά. Υπάρχει ένας όγκος στον ώμο σας».

Μια άλλη εξέταση αποκάλυψε καρκίνο στον προστάτη του, ο οποίος έκανε μετάσταση στον ώμο, τη λεκάνη, το ισχίο, τη σπονδυλική στήλη και τα πλευρά του.

«Και κάπως έτσι», πρόσθεσε ο Κρις Χόι: «Έμαθα πώς θα πεθάνω».

View this post on Instagram

A post shared by Sarra Hoy (@sarra.hoy)

Ωστόσο, σαν να μην έφτανε αυτό, σαν ένα δεύτερο παιχνίδι της μοίρας, η σύζυγός του Σάρα διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Είναι η πιο κοντινή στιγμή που έχω έρθει στο να σκεφτώ, ξέρετε, γιατί εγώ; Απλά, τι; Τι συμβαίνει εδώ; Δεν φαινόταν αληθινό. Ήταν ένα τεράστιο χτύπημα, όταν είσαι ήδη σε αναβρασμό. Νομίζεις ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χειρότερο. Νιώθεις κυριολεκτικά ότι βρίσκεσαι στον πάτο και ανακαλύπτεις, ωχ όχι, έχεις κι άλλο να πέσεις. Ήταν βάναυσο», εξήγησε.

Ο Κρις Χόι κέρδισε το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ στο Σίδνεϊ το 2000 και το πρώτο του χρυσό στη χρονομέτρηση 1χλμ. στην Αθήνα το 2004, πριν από τρία χρυσά στο Πεκίνο το 2008 και άλλα δύο στο Λονδίνο το 2012.

Αποσύρθηκε από την ποδηλασία το 2013, με το ρεκόρ των 17 παγκόσμιων τίτλων του σε τέσσερα αγωνίσματα να τον καθιστά τον πιο επιτυχημένο ποδηλάτη πίστας όλων των εποχών.

View this post on Instagram

A post shared by Sarra Hoy (@sarra.hoy)

«Όσο αφύσικα κι αν νιώθω, αυτή είναι η φύση», πρόσθεσε ο Χόι, πατέρας δύο παιδιών, στη συνέντευξή του στους Sunday Times.

«Πολλοί θάνατοι είναι ξαφνικοί, χωρίς να αφήνουν την ευκαιρία να πούμε αντίο ή να συμφιλιωθούμε με τα πάντα. Αλλά μου δόθηκε αρκετός χρόνος», είπε ακόμα.

Ο Σερ Κρις είναι παντρεμένος με τη Σάρα, 38 ετών, από το 2010. Έχουν δύο παιδιά, τον Κάλουμ και την Χλόη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Κέρκυρα: Ανήλικη έπεσε στο κενό από τη σκηνή του δημοτικού θεάτρου ‑ Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα 15.03.2026
Το κενό βρίσκεται δίπλα από την σκηνή και, όπως καταγγέλουν οι γονείς, είχε καλυφθεί απλά με ένα πανί

Βερολίνο: Αγριογούρουνο έκανε... βόλτα σε εμπορικό κέντρο ‑ Το έδιωξαν αστυνομικοί με ασπίδες

Κόσμος 15.03.2026
Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας, το αγριογούρουνο μπήκε στο εμπορικό κέντρο από τις συρόμενες γυάλινες πόρτες και άρχισε να περιφέρεται στους διαδρόμους

Ρόδος: Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος ηλικιωμένος ψαράς

Ελλάδα 15.03.2026
Τον 81χρονο εντόπισε κάτοικος της περιοχής που συμμετείχε στις έρευνες με τη βάρκα του

Ήπιε 3 λίτρα μπύρα στο διάλειμμα και απολύθηκε ‑ Aποζημιώθηκε με ... 47.000 ευρώ

Κόσμος 15.03.2026
Και όμως, εργαζόμενος κατάφερε να πιει 3 λίτρα μπύρας εν ώρα διαλλείματος από την εργασία του, να απολυθεί και να πάρει αποζημίωση 47.000 ευρώ από την εταιρεία του

Χαλκίδα: Κρατούμενος απέδρασε από την αστυνομική διεύθυνση και έτρεχε ξυπόλυτος στον δρόμο

Ελλάδα 15.03.2026
Ο αλλοδαπός άνδρας συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα

Ανήλικη κατήγγειλε ομαδικό βιασμό στα Χανιά ‑ Βιντεοσκοπούσαν την άρρωστη πράξη τους

Ελλάδα 15.03.2026
Η Αστυνομία προχώρησε σε δέκα συλλήψεις για την υπόθεση

Θεσσαλονίκη: Νεαρός έτρεχε με 179χλμ/ώρα στη Μουδανιών ‑ Το όριο είναι 90

Ελλάδα 15.03.2026
Ο 22χρονος οδηγός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Αγγλία: Αγνωστοι διέσωσαν μητέρα και κόρη που είχαν κολλήσει σε κινούμενη άμμο ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 15.03.2026
Κρατώντας ένα μακρύ σχοινί, τέσσερις άνδρες κατάφεραν να βγάλουν την κόρη από την άμμο και να την τοποθετήσουν σε ένα ασφαλές μέρος και στη συνέχεια ελευθέρωσαν τη μητέρα

Σημαντική ιστορική ανακάλυψη: Βρέθηκε στη Γαλλία χαμένο χειρόγραφο του Αρχιμήδη

Κόσμος 15.03.2026
Η σελίδα από το έργο «Περί Σφαίρας και Κυλίνδρου» εντοπίστηκε σε μουσείο της Γαλλίας, δίνοντας τέλος σε μια αναζήτηση δεκαετιών

Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Όσοι προμηθεύονται πετρέλαιο από εκεί, να φροντίσουν για την ασφάλεια

Ελλάδα 15.03.2026
Εκτίναξη στις τιμές πετρελαίου και νέες επιθέσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή – Απειλές της Τεχεράνης για αντίποινα σε αμερικανικές εταιρείες

Βόλος: «Εκρηκτικό» σκηνικό σε σχολείο ‑ Καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά κατά Διευθυντή

Ελλάδα 15.03.2026
Βόλος: «Εκρηκτικό» σκηνικό σε σχολείο - Καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά κατά Διευθυντή

Αγριος ξυλοδαρμός 16χρονου στα Ιωάννινα ‑ «Ήθελα να τον χτυπήσω κι άλλο» έλεγε ο δράστης στο σχολείο

Ελλάδα 15.03.2026
Εφιαλτικές στιγμές έζησε ο μαθητής που περίμενε την κοπέλα του - Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια - Τρομάζουν οι αποκαλύψεις