E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε η δημοσιογράφος Χαρά Κιοσσέ ‑ Ήταν στενή συνεργάτης του Χρήστου Λαμπράκη

H δημοσιογράφος και συγγραφέας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών

Δημοσίευση 18/10/2024 | 09:59

Πέθανε η δημοσιογράφος Χαρά Κιοσσέ ‑ Ήταν στενή συνεργάτης του Χρήστου Λαμπράκη

Εφυγε από την ζωή σε ηλικία 90 ετών η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Χαρά Κιοσσέ, η οποία υπήρξε στενή συνεργάτης και φίλη του Χρήστου Λαμπράκη.

H Xαρά Κιοσσέ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Οκτωβρίου 1934. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων-Pierce College και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα Οικονομικών στο Pittman’s School of Economics του Λονδίνου.

Το επόμενο βήμα ήταν να μπει στην δημοσιογραφία στα τέλη της δεκαετίας του ΄50 επιλέγοντας να στρέψει το ενδιαφέρον της σε θέματα κυρίως Αρχαιολογίας αλλά και τέχνης.

Μέσα από τα κείμενά της, τα άρθρα και το ρεπορτάζ της στο «Βήμα» για περίπου πενήντα χρόνια, η Χαρά Κιοσσέ, η οποία στο διάστημα 1967-1970 υπήρξε διευθύντρια του γυναικείου περιοδικού «Μόδα», ανέδειξε τις ιδιαίτερες πλευρές ενός τομέα τόσο σημαντικού για την Ελλάδα. Ανασκαφές, μουσεία, επιστροφή αρχαιοτήτων, διάσωση χριστιανικών εκκλησιών στην Τουρκία, θεματικές εκθέσεις, είναι μόνο ένα τμήμα της δημοσιογραφικής της κατάθεσης.

Η δημοσιογράφοας στάθηκε, επίσης, αφανής αρωγός στο όραμα του Χρήστου Λαμπράκη για την δημιουργία και λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η κηδεία της Χαράς Κιοσσέ θα γίνει την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών στις 11:30 και θα ακολουθήσει η αποτέφρωση στο Κρεματόριο Ριτσώνας, στις 16:00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτέλεσαν δημόσια την TikΤoker Μαριάμ Σισέ στο Μάλι

Κόσμος 14.11.2025
Eίχε λάβει πολλαπλές απειλές για τη ζωή της

Ο σταθμάρχης των Τεμπών ο πρώτος που έλαβε το κλητήριο θέσπισμα για τη δίκη

Ελλάδα 14.11.2025
Κατηγορητήριο 1.267 σελίδων θα επιδοθεί σε συνολικά 36 κατηγορούμενους

Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα η καταβολή του

Οικονομία 14.11.2025
Τι πρέπει να γνωρίζουν εργοδότες και εργαζόμενοι

Φιάσκο η πρώτη εμφάνιση του ρωσικού ρομπότ AIDOL

Κόσμος 14.11.2025
Μπήκε με το σάουντρακ του Ρόκι, τρέκλισε και κατέληξε στο πάτωμα

Μαφιόζικο χτύπημα στη Ρόδο: «Γάζωσαν» σπίτι γνωστού επιχειρηματία και του άφησαν μαύρο στεφάνι

Ελλάδα 14.11.2025
Μαφιόζικο χτύπημα πραγματοποιήθηκε σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Ρόδο.

Τρία χρόνια αφορολόγητα ενοίκια για «κλειστά» ακίνητα και πρώην Airbnb

Ελλάδα 14.11.2025
Ποιοι ωφελούνται και ποιες κινήσεις ακυρώνουν το μπόνους

Φίλος του 22χρονου που κατάπιε αμάσητο μπέργκερ: «Το είχαμε ξανακάνει πολλές φορές, ήταν ένα σύνηθες φαινόμενο»

Ελλάδα 14.11.2025
Τιτάνια μάχη δίνουν οι γιατροί στο «Γεννηματάς», για να κρατήσουν στη ζωή τον 22χρονο που φέρεται να κατάπιε αμάσητο μπέργκερ στα πλαίσια challenge.

Βορίζια: Η στιγμή που ο 39χρονος νεκρός μεταφέρεται στην καρότσα αγροτικού μετά τους πυροβολισμούς

Ελλάδα 14.11.2025
Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από το μακελειό στα Βορίζια έρχεται στο φως της δημοσιότητας.