E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διάσημος σεφ κατά Χάρη Δούκα: «20 μέρες είναι αποκλεισμένο το εστιατόριό μου λόγω ...»

Ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης διαμαρτύρεται για την κατάσταση των πεζοδρομίων έξω από τα εστιατόριά του

Δημοσίευση 16/10/2024 | 14:30

Διάσημος σεφ κατά Χάρη Δούκα: «20 μέρες είναι αποκλεισμένο το εστιατόριό μου λόγω ...»

Βολές κατά του Δημάρχου Αθηναίου, Χάρη Δούκα εξαπολύει, με ένα βίντεό του στο TikTok o γνωστός σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ο οποίος διαμαρτύρεται για την κατάσταση που είναι τα πεζοδρόμια έξω από τα καταστήματά του, εξαιτίας ημιτελών εργασιών διάφορων φορέων, με συνέπεια να μην μπορεί να τα λειτουργήσει.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιοτίνης αναφέρει πως εδώ και 20 ημέρες το ένα από τα δύο εστιατόρια που διαθέτει είναι ουσιαστικά κλειστό γιατί έχουν σκάψει απ' έξω και έχουν αφήσει «ανοιχτές τάφρους».

«Αξιότιμε κύριε Δούκα, τι κάνετε... Δεν γνωριζόμαστε και δεν υπάρχει λόγος και να γνωριστούμε. Ονομάζομαι Αλέξανδρος Τσιοτίνης, είμαι σεφ και ιδιοκτήτης δύο εστιατορίων τα οποία βρίσκονται στον Κεραμεικό. Χαίρομαι πάρα πολύ που συνειδητοποιώ πως μετά από καιρό τελειώσατε την δεύτερη κατά σειρά προεκλογική σας εκστρατεία, καθώς αν θυμάμαι καλά ο λαός σας έχει επιλέξει σαν δήμαρχο Αθηναίων, παρ΄όλα αυτά εσείς ψάξατε επιπλέον να ασχοληθείτε με άλλα προβλήματα κοινωνικά ή πολιτικά για το γίγνεσθαι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με βρίσκει σύμφωνο, αν και εφόσον έχετε καταφέρει να εκπληρώσετε αυτά που σας έχουν ζητηθεί από τον λαό. Δηλαδή να είστε δήμαρχος Αθηναίων. Στα δικά μου μάτια δεν είστε, καθώς τις τελευταίες 20 μέρες το ένα μου εστιατόριο είναι ουσιαστικά κλειστό, γιατί έχετε σκάψει μπροστά από όλο το μαγαζί για διάφορα προβλήματα και έχετε αφήσει κάποιες ανοιχτές τάφρους. Συγγνωμή που σας το θέτω έτσι, αλλά μιλάμε για 20 μέρες. Τα δημοτικά τέλη δεν καθυστερούν 20 μέρες, γιατί αν καθυστερήσουν, ξέρετε, από την επόμενη μέρα - δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό - έχουν προσαυξήσεις. Επίσης και οι μισθοί. Είναι και αυτό ένα προβλημα, γιατί αυτός ο αποδιοπομπαίος τράγος που ονομάζεται επιχειρηματίας δυστυχώς οφείλει να είναι φερέγγυος στις υποχρεώσεις του. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό. Φυσικά, δεν είμαι κάποιος που απλά ποστάρει όλα αυτά στα social media, αλλά βλέπετε απο τη στιγμή που έχω απευθυνθεί στο Δήμο, στην ΕΥΔΑΠ, στο Φυσικό Αέριο, σε όλους αυτούς που έχουν έρθει κι έχουν σκάψει στο εστιατόριό μου το τελευταίο εξάμηνο τρεις - τέσσερις φορές κι έχω βρει πόρτα, κοινοποιώ αυτό μπας και αξιωθεί κάποιος να χτυπήσει ένα καμπανάκι ότι υπάρχει δυστυχώς το σήμερα στο οποίο πρέπει πολιτικά να ανταπεξέλθετε, για να κοιτάξουμε το αύριο. Αλλιώς αύριο δεν θα υπάρχουμε εμείς» τονίζει στην ανάρτησή του ο σεφ.

Παράλληλα, παραθέτει και μια σειρά από φωτογραφίες με την κατάσταση των πεζοδρομίων έξω από το κατάστημά του...

@alextsiotinis

Αυτη ειναι η δικη μου αληθεια αν ο κυριος δουκας εχει αλλη αποψη να μου την πει με χαρα αλλα εγω αλλη οδο δεν βρισκω, εδω μας φτασατε

♬ original sound - Alex Tsiotinis


Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης

O σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η αγάπη του για τη γαστρονομία τον οδήγησε στην Palmier Academy. Παράλληλα με τις σπουδές του μαθήτευσε και στην κουζίνα του εστιατορίου Hytra. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκινάει από πολύ νεαρή ηλικία σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο στο πλάι τεράστιων μορφών της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Δουλεύοντας ως μάγειρας στα εστιατόρια Epicure 3* michelin , Arpége 3* michelin, Astrance 3* michelin, δίπλα στους «μεγάλους του δασκάλους» Alain Passard, Helenne Darroze, Eric Frechon και Pascal Barbot , όπως ο Αλέξανδρος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει απέκτησε αγάπη για την πρώτη ύλη, πάθος για την τελειότητα και ενθουσιασμό με τη δημιουργικότητα που μπορεί να εκφράζει η μαγειρική.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2010, ανέλαβε το εστιατόριο Περιβόλι στη Σαντορίνη και στη συνέχεια διετέλεσε Executive Chef του ξενοδοχείου Elounda Peninsula στην Κρήτη για 3 χρόνια. Το 2012 κερδίζει τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο Calypso. Το 2015 διακρίθηκε με την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year, με το πιάτο του “Ρίζες της Ελλάδας”. Το πιάτο αυτό απεικόνιζε μια πεσμένη και ραγισμένη βρώσιμη γλάστρα από χαρούπι, γεμισμένη με όλα τα αρωματικά της ελληνικής κουζίνας. Ο σεφ παρουσίασε το πιάτο στους κριτές κρατώντας στη γλώσσα του καθενός τη μετάφραση από το «Μικρό Ναυτίλο» του Ελύτη ενώ στο τέλος τους αποκάλυπτε πως το χαρτί που κρατούσαν θα μπορέσουν να το γευτούν ανακαλύπτοντας παράλληλα το πρώτο ελληνικό άρωμα που είναι η μαστίχα

Το 2015 όμως είναι ίσως η πιο σημαντική χρονιά του καθώς δημιουργείται το «πρώτο του παιδί», το CTC ένα εστιατόριο το οποίο ανατρέπει όλα τα δεδομένα της ελληνικής μέχρι τότε γαστρονομικής σκηνής. Δεν έχει μενού και καλεί τους επισκέπτες να αφεθούν στα χέρια του σεφ και απλά να του αναφέρουν αν θέλουν να δοκιμάσουν 3 - 6 ή 9 πιάτα . Παράλληλα δραστηριοποιείται με τη Rolling Stove στους τομείς: Consulting, Private Dining, Events και Master Classes μεταδίδοντας τις γνώσεις, τον ενθουσιασμό και την έμπνευση του.

Τα βραβεία του

  • 2007: Χρυσό μετάλλιο στο 3ο International Forum γαστρονομίας από το Chef Club Ελλάδος
  • 2012: Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
  • 2013: Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
  • 2014: Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
  • 2015: 1η Θέση για τις μεσογειακές χώρες σύμφωνα με τον παγκόσμιο διαγωνισμό SPYC
  • 2016: Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
  • 2016: 2 * από τον οδηγό FNL
  • 2017: Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
  • 2017: Χρυσό σκούφο για το Consulting της εταιρίας Rolling Stove για το εστιατόριο Σελήνη
  • 2017: Βραβείο Ελληνικής κουζίνας για το εστιατόριο Σελήνη
  • 2017: 2* από τον οδηγό FNL
  • 2018: Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC
  • 2018: 2* από τον οδηγό FNL
  • 2019: Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτέλεσαν δημόσια την TikΤoker Μαριάμ Σισέ στο Μάλι

Κόσμος 14.11.2025
Eίχε λάβει πολλαπλές απειλές για τη ζωή της

Ο σταθμάρχης των Τεμπών ο πρώτος που έλαβε το κλητήριο θέσπισμα για τη δίκη

Ελλάδα 14.11.2025
Κατηγορητήριο 1.267 σελίδων θα επιδοθεί σε συνολικά 36 κατηγορούμενους

Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα η καταβολή του

Οικονομία 14.11.2025
Τι πρέπει να γνωρίζουν εργοδότες και εργαζόμενοι

Φιάσκο η πρώτη εμφάνιση του ρωσικού ρομπότ AIDOL

Κόσμος 14.11.2025
Μπήκε με το σάουντρακ του Ρόκι, τρέκλισε και κατέληξε στο πάτωμα

Μαφιόζικο χτύπημα στη Ρόδο: «Γάζωσαν» σπίτι γνωστού επιχειρηματία και του άφησαν μαύρο στεφάνι

Ελλάδα 14.11.2025
Μαφιόζικο χτύπημα πραγματοποιήθηκε σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Ρόδο.

Τρία χρόνια αφορολόγητα ενοίκια για «κλειστά» ακίνητα και πρώην Airbnb

Ελλάδα 14.11.2025
Ποιοι ωφελούνται και ποιες κινήσεις ακυρώνουν το μπόνους

Φίλος του 22χρονου που κατάπιε αμάσητο μπέργκερ: «Το είχαμε ξανακάνει πολλές φορές, ήταν ένα σύνηθες φαινόμενο»

Ελλάδα 14.11.2025
Τιτάνια μάχη δίνουν οι γιατροί στο «Γεννηματάς», για να κρατήσουν στη ζωή τον 22χρονο που φέρεται να κατάπιε αμάσητο μπέργκερ στα πλαίσια challenge.

Βορίζια: Η στιγμή που ο 39χρονος νεκρός μεταφέρεται στην καρότσα αγροτικού μετά τους πυροβολισμούς

Ελλάδα 14.11.2025
Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από το μακελειό στα Βορίζια έρχεται στο φως της δημοσιότητας.