E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί το Joker άδειασε τις τσέπες των παραγωγών: 80% πτώση ρεκόρ στα εισιτήρια

Κατακόρυφη πτώση στα εισιτήρια για το Joker: Folie à Deux

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 16/10/2024 | 00:33

Γιατί το Joker άδειασε τις τσέπες των παραγωγών: 80% πτώση ρεκόρ στα εισιτήρια
collage

Η ταινία Joker: Folie à Deux κατέρρευσε από την κορυφή του βόρειο-αμερικανικού box office, με μια εντυπωσιακή πτώση 80% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπου είχε κάνει πρεμιέρα με 40 εκατομμύρια δολάρια (30,65 εκατομμύρια λίρες). Αυτή η πτώση συνιστά ρεκόρ για ταινία κόμικ, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter.

Η ταινία εκθρονίστηκε από την indie ταινία τρόμου Terrifier 3, η οποία κέρδισε περίπου 18,2 εκατομμύρια δολάρια το Σαββατοκύριακο. Ο Joker βρέθηκε επίσης στη τρίτη θέση, πίσω από την κινούμενη ταινία The Wild Robot, που διατήρησε τη δεύτερη θέση με 13,4 εκατομμύρια δολάρια.

Η ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ ως Άρθουρ Φλεκ, ο οποίος συνεχίζει την πτώση του στη τρέλα, είναι και πάλι εξαιρετική, φέρνοντας στην επιφάνεια την ευθραυστότητα και την ένταση του χαρακτήρα. Η συμμετοχή της Lady Gaga ως Harley Quinn προσθέτει μια νέα δυναμική στο φιλμ, καθώς η σχέση τους είναι ένας άξονας που αναπτύσσεται με ενδιαφέρον, αλλά ίσως όχι με τον τρόπο που περίμενε το κοινό. Οι δυο τους σχηματίζουν ένα "ντουέτο" που ισορροπεί μεταξύ χάους και αγάπης, με την Gaga να αποδίδει μια ευάλωτη αλλά ταυτόχρονα επικίνδυνη Quinn.  Είναι μια ταινία που μπορεί να μαγέψει όσους είναι ανοιχτοί σε ένα πιο καλλιτεχνικό και μουσικό στυλ αφήγησης, αλλά μπορεί επίσης να απογοητεύσει εκείνους που αναζητούν την ένταση και την αμεσότητα του πρώτου φιλμ. 

Το κακό είναι πως έλαβε το χαμηλότερο CinemaScore στην ιστορία των ταινιών κόμικς και πως τα κέρδη, δεν ήρθαν ποτέ.

«Η Gaga έχει εκπλαγεί αρνητικά από τον τρόπο που ανταποκρίθηκε το κοινό στο Joker 2 και είναι σοκαρισμένη που ο κόσμος δεν το λάτρεψε, όπως περίμενε έπειτα από τις κριτικές που έλαβε πριν από την πρεμιέρα της ταινίας», δήλωσε πηγή από το περιβάλλον της τραγουδίστριας στην DailyMail.

«Εκλογική Παρέμβαση»

Εν τω μεταξύ, η ταινία The Apprentice, που αφορά τον Ντόναλντ Τραμπ, κατάφερε να ανοίξει μόνο στη δέκατη θέση, με 1,6 εκατομμύρια δολάρια. Η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Λονδρέζικο Φεστιβάλ Κινηματογράφου την Τρίτη. Είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών τον Μάιο, προσελκύοντας κυρίως θετικές κριτικές από τους κριτικούς, αλλά και νομικές απειλές από τον πρώην πρόεδρο.

Η βιογραφία παρακολουθεί την ιστορία του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ ως φιλόδοξου νεαρού κατασκευαστή ακινήτων στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του '70 και '80. Ο εκπρόσωπός του τον Μάιο περιέγραψε την ταινία, που περιλαμβάνει σκηνή όπου απεικονίζεται ότι βιάζει την πρώτη του γυναίκα Ιβάνα, ως "σκουπίδια", "καθαρή φαντασία" και "εκλογική παρέμβαση από τις ελίτ του Χόλιγουντ".

Ο Τραμπ τώρα έχει επικρίνει την ταινία, γράφοντας σε μια νυχτερινή ανάρτησή του στην εφαρμογή Truth Social ότι την βλέπει ως μια "πολιτικά αηδιαστική επίθεση". Η ταινία αρχίζει με μια προειδοποίηση ότι πολλά από τα γεγονότα που απεικονίζονται είναι μυθοπλασμένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλέκος Τζανετάκος: Ο Έλληνας ηθοποιός που αρραβωνιάστηκε 17 φορές, αλλά δεν παντρεύτηκε ποτέ

Σινεμά 08.11.2025
Το 3ο επεισόδιο του νέου podcast του E-Daily.gr, «Καρέ-Καρέ», είναι αφιερωμένο στην άγνωστη ζωή του

Οι μεγαλύτεροι psycho σε ταινίες: Όσοι μας έκαναν πραγματικά να φοβηθούμε

Σινεμά 08.11.2025
Κάτι τέτοιοι ρόλοι θέλουν πολύ ταλέντο

Tι συνέβη τη «σπουδαιότερη νύχτα της ποπ μουσικής»

Μουσική 08.11.2025
50 από τους πιο καυτούς σούπερ σταρ της μουσικής της Αμερικής βρέθηκαν στο ίδιο σημείο για καλό σκοπό

Γιατί οι ταινίες με μεγάλους σταρ δεν πουλάνε πια;

Σινεμά 31.10.2025
Η αλλαγή της συμφωνίας θεατή - αστέρα

5 ταινίες για να δεις τη νύχτα του Halloween

Σινεμά 31.10.2025
Για μια scary and spooky night

3+1 διαμαντάκια θρίλερ των 60s που αξίζει να δεις

Σινεμά 30.10.2025
Αν ψάχνεις κάτι πέρα από το κλασικό «Dracula», «Frankenstein» και τα γνωστά

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Όταν κόντεψε να πεθάνει σε ταξίδι και άλλα ατυχήματα που σημάδεψαν τη «χρυσή» καριέρα της

Σινεμά 30.10.2025
Το 2ο επεισόδιο του νέου podcast του E-Daily.gr, «Καρέ-Καρέ», είναι αφιερωμένο στα ματυχήματα της Αλίκης Βουγιουκλάκη