E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Revolut κατονομάζεται σε χιλιάδες καταγγελίες για απάτη στη Βρετανία

Η Revolut αντιμετωπίζει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ελέγχων ασφαλείας της, καθώς έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 9.793 καταγγελίες για απάτη στη Βρετανία που την εμπλέκουν.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/10/2024 | 19:06

Η Revolut κατονομάζεται σε χιλιάδες καταγγελίες για απάτη στη Βρετανία
Unsplash

Η Revolut βρίσκεται στο στόχαστρο για την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφαλείας της, με αφορμή κρούσματα απάτης που έχουν καταγραφεί πρόσφατα.

Σύμφωνα με το BBC, η ψηφιακή τράπεζα, η οποία έχει πάνω από 45 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, δέχθηκε καταγγελίες από έναν πελάτη που έχασε περίπου 197.000 ευρώ από τον επαγγελματικό του λογαριασμό λόγω παραβίασης των συστημάτων ασφαλείας της. Οι απατεώνες κατάφεραν να παρακάμψουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης και να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό του, γεγονός που οδήγησε σε καταγγελίες για ανεπαρκή προστασία.

Σύμφωνα με αναφορές, η Revolut έχει αναφερθεί σε περίπου 9.793 καταγγελίες για απάτες κατά τη διάρκεια του 2023, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στη Βρετανία. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία επισημαίνει πως λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και έχει εφαρμόσει ισχυρά μέτρα ελέγχου, τα προβλήματα αυτά συνεχίζουν να πλήττουν την αξιοπιστία της.

Παράλληλα, η Revolut κατηγορεί τον τεχνολογικό κολοσσό Meta (Facebook/Instagram) για το 62% των περιπτώσεων απάτης που αναφέρθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Επιπλέον, πρώην υπάλληλοι της Revolut αναφέρουν ότι η γρήγορη ανάπτυξη της εταιρείας και η πίεση για νέα προϊόντα υπερτερούσαν των ελέγχων για την προστασία από οικονομικά εγκλήματα, εγείροντας ερωτήματα για τη συνολική της διαχείριση.

*Με πληροφορίες από BBC

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Συνελήφθη διαιτητής αγώνων τάε κβον ντο για «στήσιμο» αγώνων ‑ Πιάστηκε επ` αυτοφώρω

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Μεταξύ άλλων, υποσχόταν διακρίσεις, ένταξη στην Εθνική ομάδα και μόρια για πανεπιστήμιο

Ο επικεφαλής της OpenAI ίσως μπορούσε να αποτρέψει πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο ‑ Ζήτησε «συγγνώμη»

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Ο επικεφαλής της OpenAI Σαμ Αλτμαν ζήτησε συγγνώμη από την κοινότητα του Τάμπλερ Ριτζ

«Εγώ κι εσύ μαζί»: Απίθανη ανάρτηση Μακρόν για συνάντηση με Μητσοτάκη

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Ο Μακρόν δίνει το στίγμα της ελληνογαλλικής φιλίας με το «Εγώ κι εσύ μαζί» από Αλκίνοο και Πανούση

Βαρβαρότητα σε live μετάδοση σε reality στη Σερβία

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Στο πλατό του Elita

Επικό σύνθημα οπαδών του Αρη για Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Έλα εδώ καλό μου παλικάρι…»

E-Daily 3.Left 25.04.2026
Αποθέωση για τον «Greek Freak» που βρίσκεται στο «Αλεξάνδρειο» με τον αδερφό του Θανάση, τη μητέρα τους Βερόνικα και τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Αρης, Ρίτσαρντ Σιάο.

Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,6% η ΝΔ, στο 15,9% το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση της τάξης του 2,3% στην πρόθεση ψήφου, υποχωρώντας στο 23,8%

Ακαθάριστα οικόπεδα: Νέοι κανόνες και πρόστιμα – Τι αλλάζει με τον νόμο για την πυροπροστασία

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο για τον καθαρισμό οικοπέδων και την πρόληψη πυρκαγιών φέρνει νέα νομοθετική ρύθμιση, με αυστηρότερους ελέγχους αλλά και διαφοροποιημένα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες στη μέση του δρόμου ‑ Δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Oι επιβαίνοντες πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα από το φλεγόμενο όχημα

Συνελήφθη διαιτητής Taekwondo για «στημένους» αγώνες, ζητούσε 1.000 ευρώ από αθλητές

Ελλάδα 25.04.2026
Υποσχόταν διάκριση, ένταξη στην Εθνική και μόρια για πανεπιστήμιο – Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με τα χρήματα

Αυτές είναι οι πιο σεισμογενείς περιοχές στην Ελλάδα ‑ Νέα έκθεση από το ΑΠΘ

E-Daily 2.TopNews 25.04.2026
Πέντε ζώνες σεισμικής επικινδυνότητας στον νέο χάρτη - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» και τι αλλάζει στον αντισεισμικό σχεδιασμό