E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Κασσελάκης για τον αποκλεισμό του: Πρωτοφανές γεγονός, πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας στο συνέδριο, η Δημοκρατία αντεπιτίθεται

Τι δήλωσε

Δημοσίευση 14/10/2024 | 09:45

Ο Κασσελάκης για τον αποκλεισμό του: Πρωτοφανές γεγονός, πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας στο συνέδριο, η Δημοκρατία αντεπιτίθεται

Την πρώτη του εκτεταμένη δήλωση, στην οποία φανερώνει και κάποιες από τις προθέσεις του για το επόμενο διάστημα, έκανε το πρωί της Δευτέρας ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στο βίντεο που ανήρτησε στο Facebook χαρακτηρίζει πρωτοφανή και σοκαριστική την απόφαση αποκλεισμού του από την Κεντρική Επιτροπή για να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να δώσει μάχη στο Συνέδριο λέγοντας ότι «αυτό θα αποφασίσει όλα». Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, καλεί όσους είναι «αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες και δεν είστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήδη, να γραφτείτε άμεσα, μέχρι τις 24 του Οκτώβρη, για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους» σε μια προσπάθεια να αλλάξει τους συσχετισμούς, οι οποίοι, όπως έγραφε το πρωί το protothema.gr δεν είναι με το μέρος του.

Όπως σημειώνει «ξέρετε πια ότι μια χούφτα άνθρωποι είναι ικανοί για όλα. Αν δουν ότι δεν καταφέρνουν να κερδίσουν το συνέδριο, θα το αναβάλουν και πάλι».

«Η Αριστερά αποκλείεται να αποκλείει. Η Αριστερά επιβάλλεται να ανοίγεται στο αύριο. Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Στο Συνέδριο, Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται» καταλήγει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όλο το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη

Η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στο νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος.
Είναι ένα γεγονός πρωτοφανές στην Ιστορία του τόπου.
Είναι ένα γεγονός σοκαριστικό στην ιστορία της Αριστεράς.
Όμως το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Συνέδριο. Αυτό θα αποφασίσει για όλα.
Η φωνή μας είναι το Συνέδριο.
Ξέρετε πια ότι μια χούφτα άνθρωποι είναι ικανοί για όλα. Αν δουν ότι δεν καταφέρνουν να κερδίσουν το συνέδριο, θα το αναβάλουν και πάλι.
Όμως και οι μηχανισμοί έχουν τα όρια τους.
Και γι' αυτό σας ζητώ να γίνετε ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας το οποίο θα σαρώσει όλους αυτούς τους μηχανισμούς.
Ξέρω ότι αισθάνεστε θλίψη, οργή, απογοήτευση.
Μετατρέψτε αυτά σε πείσμα, δύναμη και αγώνα.
Σας ζητώ να μη φύγετε από τις ΟΜ.
Σας ζητώ να γίνετε μια ασπίδα Δημοκρατίας.
Εάν είστε αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες και δεν είστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήδη, να γραφτείτε άμεσα, μέχρι τις 24 του Οκτώβρη, για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους.
Να γεμίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με χιλιάδες #Είμαι_εδώ.
Θα ήταν εύκολη λύση η φυγή.
Όμως σας προσκαλώ στα δύσκολα: να κερδίσουμε πίσω την αξιοπρέπεια της δημοκρατικής παράταξης.
Δεν της αξίζει αυτός ο εξευτελισμός.
Δεν αξίζει στους αγώνες των παππούδων μας για ελευθερία και δημοκρατία. Δεν αξίζει στις ελπίδες των παιδιών μας για μια δίκαιη κοινωνία με ίσες ευκαιρίες.
Η Αριστερά αποκλείεται να αποκλείει.
Η Αριστερά επιβάλλεται να ανοίγεται στο αύριο.
Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας.
Στο Συνέδριο,
Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται.

Συνέδριο, διάσπαση ή δημοψήφισμα;

Είχε προηγηθεί η διπλή απόπειρα να εισέλθει πολιτικά στο κάδρο της χθεσινής ημέρας επιχείρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, την επομένη της απόρριψης της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και της δεύτερης κατά σειρά πολιτικής αποδοκιμασίας του από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχάρη αφενός τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του, υπογραμμίζοντας με νόημα τις «άψογες δημοκρατικές διαδικασίες» της Χαριλάου Τρικούπη, για να παρακολουθήσει - ενδιάμεσα - τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με τη Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία αποτέλεσε την κατεξοχήν εκπρόσωπό του στην προχθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση του καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ.


Αν και οι εξελίξεις του περασμένου Σαββάτου, όποτε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος είπε «ως εδώ» στον πρώην πρόεδρο, δείχνοντας του την έξοδο από την κούρσα διαδοχής, είναι ακόμη εξαιρετικά νωπές, εντούτοις ο προβληματισμός ήταν χθες, κατά ασφαλείς πληροφορίες, κάτι περισσότερο από έκδηλος στο στρατόπεδο των «Κασσελίστας» για το τι μέλλει γενέσθαι στο εξής.

Και αυτό, γιατί παρά την εκρηκτική ατμόσφαιρα, τις λεκτικές αποδοκιμασίες, τα επεισόδια και τις αντεγκλήσεις μεταξύ των «Κασσελίστας» και στελεχών της πλειοψηφίας στη διάρκεια της συνεδρίασης του περασμένου Σαββάτου, η ένταση στην πλευρά Κασσελάκη δεν λέει να εκτονωθεί, όταν στενεύουν τα χρονικά και αριθμητικά περιθώρια τυχόν νέων ελιγμών του πρώην προέδρου. Στο πλαίσιο αυτό, στα διάφορα σενάρια που φαίνεται τις τελευταίες ώρες να επεξεργάζονται οι «Κασσελίστας», συναντούν ως ανασταλτικούς παράγοντες την έλλειψη οργανωτικής δομής και τη δυνατότητα οικοδόμησης συμμαχιών, εντός του κόμματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 6,05μ.

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ντουπλάντις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος Χτες
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία Χτες
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος Χτες
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα Χτες
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα Χτες
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος Χτες
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός Χτες
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα Χτες
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη