E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Βουτιά» της θερμοκρασίας και κάτω από 20 βαθμούς από τα μέσα της εβδομάδας

Αλλάζει το μέχρι τώρα καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού στη χώρα μας

Δημοσίευση 13/10/2024 | 19:21

«Βουτιά» της θερμοκρασίας και κάτω από 20 βαθμούς από τα μέσα της εβδομάδας

Από τα μέσα της εβδομάδας, η ζέστη υποχωρεί και σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά και σε αρκετές περιοχές δε θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς. Επίσης, οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν έως και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Σύμφωνα λοιπόν με την πρόγνωση της ΕΜΥ τις επόμενες ημέρες φαίνεται να καταγράφεται μία σχετική πτώση των θερμοκρασιών στη χώρα μας, με τις συννεφιές να εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές όπως η Χαλκιδική, η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά η Πελοπόννησος, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη.

Παράλληλα από τα μέσα της εβδομάδας (πιθανότατα την Πέμπτη) οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα νότια και η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση και έτσι στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 23, στη Θεσσαλία από 15 έως 25, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 12 έως 26, στην υπόλοιπη Στερεά από 16 έως 27, στην Πελοπόννησο από 15 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 25, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 25, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 20 έως 26 και στην Κρήτη από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Έως το τέλος της εβδομάδας ο υδράργυρος δε θα ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα 17.01.2026
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη

Τρεις Ιεράρχες 2026: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ελλάδα 17.01.2026
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος στον εκκλησιασμό.

Απίστευτο περιστατικό στους Αγ. Αναργύρους: Ρομά έκλεψε οστά και ζητούσε λύτρα για να τα επιστρέψει

Ελλάδα 17.01.2026
Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Αγίων Αναργύρων έχει αναλάβει την προανάκριση.

Ολλανδία: Πρόσφυγες βίαζαν και κακοποιούσαν φοιτητές επί χρόνια

Κόσμος 17.01.2026
Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η αστυνομία αδιαφόρησε

Μηνύσεις κατά παντός υπεύθυνου για το βίντεο με τα «γαλλικά», προανήγγειλε ο Ανεστίδης

Ελλάδα 17.01.2026
Με μηνύσεις ετοιμάζεται να απαντήσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης

Πιθανό ένα νέο black out στο FIR Αθηνών! Καμπανάκι κινδύνου από τον πρόεδρο των αεροελεγκτών

Ελλάδα 17.01.2026
Tο σύστημα είναι τόσο παλιό που δεν εγγυάται κάποιος τη λειτουργία του

Ψυχρή «εισβολή» από σήμερα – «Βουτιά» 8 βαθμών – Τα ύψη των χιονοπτώσεων

Καιρός 17.01.2026
Ραγδαία είναι η αλλαγή που θα παρουσιάσει από σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο καιρός.

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.