E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τζορτζ Μπάλντοκ: «Η επιθυμία μας για σεβασμό δεν βρήκε ανταπόκριση» – Η νέα ανακοίνωση της οικογένειας

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Δημοσίευση 13/10/2024 | 11:39

Τζορτζ Μπάλντοκ: «Η επιθυμία μας για σεβασμό δεν βρήκε ανταπόκριση» – Η νέα ανακοίνωση της οικογένειας

Η οικογένεια του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ εξέφρασε τα παράπονα και τους προβληματισμούς της για την αντιμετώπιση του τραγικού θαvάτoυ του ποδοσφαιριστή από μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ, με επιστολή που έστειλε στο ΑΠΕ και την ΕΣΗΕΑ.

Μέσω της πληρεξουσίου δικηγόρου, Χριστιάννας Ποτηριάδου, η οικογένεια του Τζορτζ Μπάλντοκ καταθέτει την έντονη διαμαρτυρία της για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η υπόθεση στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο της Ελλάδας και καλεί τους δημοσιογράφους να σεβαστούν τα δικαιώματα τόσο του εκλιπόντος όσο και της οικογένειάς του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όπως είναι γνωστό, εδώ και δύο ημέρες έλαβε χώρα μια τραγική απώλεια στο χώρο του αθλητισμού. Ο αιφνίδιος θάvατoς του George Baldock έχει προκαλέσει τεράστια θλίψη τόσο στην Ελλάδα όσο και στη γενέτειρα του, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως είναι αντιληπτό, αυτές οι στιγμές είναι ιδιαίτερα δύσκολες για το στενό οικογενειακό περιβάλλον του αδικοχαμένου προσώπου.

Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια του George Baldock, έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή, να γίνει σεβαστό το πένθος που βιώνει, δεδομένης και της ύπαρξης ενός παιδιού, με σχετική ενημέρωση του τύπου στο Ηνωμένο Βασίλειο διά των πληρεξουσίων δικηγόρων της, η επιθυμία της αυτή δεν έχει βρει ανταπόκριση στη χώρα μας.

Η διαρροή ανακριβών ειδήσεων που αφορούν τα αίτια θαvάτoυ τη στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες αρχές, η λήψη (χωρίς τη συναίνεση) φωτογραφιών από την οικία του εκλιπόντος, η κάθε είδους παραφιλολογία που παρουσιάζεται σε καθημερινή βάση από τον έγγραφο τύπο και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα σε σχέση με τον εκλιπόντα, προκαλούν μεγαλύτερη ένταση στην ήδη βεβαρυμμένη συναισθηματική κατάσταση των οικείων του.

Η οικογένεια παρακαλεί για άλλη μία φορά, τους δημοσιογράφους να σεβαστούν το νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιωτικότητας τόσο του εκλιπόντος όσο και της οικογένειάς του, και να τηρήσουν τη βασική αρχή του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, δηλ. αυτή της αντιμετώπισης των ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους και ψυχικής οδύνης με διακριτικότητα και ευαισθησία (άρθρο 2 παρ. ε Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας).

Σε αυτό το πλαίσιο, η οικογένεια επιθυμεί να γνωστοποιήσει ότι δεν επιθυμεί να προβεί σε καμία άλλη δήλωση προς οιοδήποτε μέσο επικοινωνίας και παρακαλεί όπως οι οποιεσδήποτε δημοσιεύσεις του τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων περιοριστούν μόνο σε δημόσια έγγραφα, τα οποία δεν περιέχουν προσωπικά δεδομένα του εκλιπόντος και των οικείων του.

Για την οικογένεια Baldock. H πληρεξούσια δικηγόρος Χριστιαννα Ν. Ποτηριαδου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα σενάρια για τον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ: Είναι δεξιός, αριστερός ή τρελός;

Κόσμος Χτες
Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον αναμένει να του απαγγελθούν επίσημες κατηγορίες στη Γιούτα – Ασαφές το κίνητρο της δολοφονίας - Ποιο είναι το κίνημα Groyper και ο Νικ Φουέντες που πιστεύει στη λευκή υπεροχή

Έρευνα του Λιμενικού με εντολή Κικίλια για κόλπο με υαλοκαθαριστήρες από Ρομά στο λιμάνι της Αρκίτσας

Ελλάδα Χτες
Πολίτης ήρθε σε αντιπαράθεση με λιμενικό για την κατάσταση που επικρατεί εκεί

Νέα «ασφυξία» στα Χανιά: 580 «ξεχασμένοι» μετανάστες στην Αγιά, φοβάται για εξέγερση το Λιμενικό

Ελλάδα Χτες
Περίπου 200 μετανάστες αφίχθησαν στο εκθεσιακό κέντρο Αγυιάς στα Χανιά το περασμένο 24ωρο

Συνελήφθη γνωστή influencer μόδας με ροζ κοκαΐνη στη Ρόδο

Ελλάδα Χτες
Με την υπόθεση συνδέεται νεαρή γυναίκα που, μέχρι σήμερα, καλλιεργούσε δημόσια εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα - «Μοδάτο» και ισχυρό διεγερτικό η «ροζ κοκαΐνη»

Σπανούλης: Μην είμαστε μίζεροι, αλλά περήφανοι, είμαστε στη ζώνη μεταλλίων μετά από 16 χρόνια

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε μετά την προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας ενόψει του μικρού τελικού του EuroBasket 2025, κόντρα στην Φινλανδία.

Σοκ στην Κεφαλονιά με τον θάνατο του 23χρονου Νίκου σε τροχαίο ‑ Επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά του

Ελλάδα Χτες
Το αυτοκίνητο βγήκε εκτός πορείας και βρέθηκε σε γκρεμό στον δρόμο που ενώνει τον Πόρο με την Σκάλα στην Κεφαλονιά

Ελλάδα – Τουρκία: Παρέμβαση ΕΟΚ για την τουρκική ανάρτηση, απολογήθηκαν και την κατέβασαν οι Τούρκοι

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ελληνική ομοσπονδία αντέδρασε και η ανάρτηση αποσύρθηκε

Σχοινούσα: Πέθανε ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος που χόρευε με την εγγονή του σε τοπικές γιορτές του νησιού

Ελλάδα Χτες
«Ήταν για όλους μας παράδειγμα ζωντάνιας, λεβεντιάς και αγάπης για τη ζωή» αναφέρει ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών

Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει

Κόσμος Χτες
Έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία όταν το κάνετε όλοι

Σεισμός στην Κρήτη ‑ Στα ανοιχτά της Γαύδου

Ελλάδα Χτες
Μικρό το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης

Τσάρλι Κερκ: Η στιγμή που η σύζυγός του καταρρέει πάνω στο φέρετρο ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
«Σ` αγαπώ. Σ` αγαπώ. Ο Θεός να σε ευλογεί», ψιθυρίζει μέσα από χαμηλόφωνους λυγμούς, με τη φωνή της να σπάει καθώς κλαίει πάνω από το σώμα του.