E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Αλλάζουν τα πάντα από 17 Οκτώβρη ‑ Tι φέρνει στην Ελλάδα η κατάρρευση του εμποδιστή

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και μάλιστα ραγδαία

Δημοσίευση 12/10/2024 | 11:43

Καιρός: Αλλάζουν τα πάντα από 17 Οκτώβρη ‑ Tι φέρνει στην Ελλάδα η κατάρρευση του εμποδιστή

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα μέσα του μήνα, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο εμποδιστής της κεντρικής Ευρώπης φαίνεται να σπάει, με αποτέλεσμα να έρθουν κάποιες αξιόλογες βροχές στη χώρα μας.

Παράλληλα, ο έμπειρος προγνώστης τονίζει πως το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη είναι περίεργο, ωστόσο είναι αρκετά νωρίς για προβλέψεις.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

▪️Γυρίζουν οι βοριάδες και πέφτει η θερμοκρασία,κυριως από την Κυριακή και μετά σε φυσιολογικά για,την εποχή επίπεδα.
▪️Κάποιες λίγες βροχές,θα απασχολήσουν περιοχές της Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας ,Σποράδες, Εύβοια, και σταδιακά και της Κρήτης ,από το Σάββατο το απόγευμα περίπου και μετά,και ενώ θα,έχει βρέξει αργά,την Παρασκευή προς Σάββατο το βράδυ σε τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας,Θράκης και νησιωτικων του βόρειο ανατολικού Αιγαίου .(Δειτε σχετική πρόγνωση Παρασκευής με χάρτη )
▪️Η θερμοκρασία το Σάββατο θα πέσει σταδιακά, και από τα βόρεια, αλλά παρ,όλα αυτά θα καταφέρει εκ νέου στα νότια και την Κρήτη να φτάσει τους 30 με 33 βαθμούς πολύ τοπικά.
▪️Σημείωση ότι την Παρασκευή η θερμοκρασία θα πιάσει ταβάνι με ιδιαίτερα υψηλές τιμές στα ανατολικά, νότιο ανατολικά ηπειρωτικά, και με την πιθανότητα να δούμε ακόμη και 34 με 36 βαθμούς σε πολύ τοπικό επίπεδο σε ανατολική Στερεά, και βόρειο ανατολικη Πελοπονησσο.
▪️Την Κυριακή η ημέρα θα ξεκινήσει με αρκετές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, Θεσσαλία και Κρήτη, και με πιθανότητα για λίγα φαινόμενα, αλλα μέσα,στην ημέρα θα βελτιωθεί γενικώς.
▪️Η θερμοκρασία θα,σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, και κυρίως στα ανατολικά, βόρειο ανατολικά.
▪️Απο την ερχομενη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη της νέας,εβδομάδας θα κυριαρχήσει ο ήλιος ,αλλά με φυσιολογικές για,την εποχή θερμοκρασίες, και αρκετή ψυχρα πρωί, και αργά το βράδυ.
▪️Φαίνεται βάση και των τελευταίων στοιχείων, ότι ο εμποδίστης στην κεντρική Ευρώπη ,και την κεντρική μεσόγειο θα καταρρεύσει, η θα διασπαστεί.
▪️Ετσι από την ερχόμενη Πέμπτη 17 Οκτώβρη θα ανοίξει και ο δρόμος για βροχές στην χώρα μας .
▪️Το διήμερο μαλιστα 17 με 19 του μηνός φαίνονται κάποιες,αξιόλογες βροχές στα ηπειρωτικά, αλλά ακόμη δεν μπορούμε να γνωρίζουμε λεπτομέρειες.
▪️Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά επίπεδα για,την εποχή.
▪️Περιεργο το τελευταίο 10ημερο του μηνα , ως έχουμε πει εδώ και πάρα,πολλές ημέρες πριν, με ανοιχτό ενδεχόμενο για αξιόλογες βροχές.


Αναλυτικά ο καιρός

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και παροδικά μέχρι το μεσημέρι έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ και παροδικά, στην κεντρική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα βροχής από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα νότια μέχρι το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα βροχής από το απόγευμα στην Κρήτη.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 και τοπικά στην Κρήτη τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.
Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα στα ανατολικά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Τουρκία αδειάζει τους Βρετανούς ‑ Δεν υπάρχει φιρμάνι που να νομιμοποιεί την απόσπασή τους

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Για πρώτη φορά η Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO αναγνωρίζει ότι τα Γλυπτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπέρ της Ελλάδας η πλειοψηφία των Κρατών που συμμετείχαν στην 25η Σύνοδό της

Όλυμπος: Αγνοείται για τρίτη ημέρα ο 25χρονος ορειβάτης

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Διακοπή των ερευνών λόγω καιρού

Ολυμπιακός ‑ Φενέρμπαχτσε 79‑61: Στο τελικό του Final Four 2026 οι «ερυθρόλευκοι»

E-Daily 3.Left 22.05.2026
Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Φενέρμπαχτσε και προκρίθηκε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

Προκλητική παρέμβαση της Αγκυρας για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: «Απαράδεκτη ανοχή σε τρομοκράτη»

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, καταδικασμένου ως αρχηγού της 17Ν, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη ανοχή» και ασκώντας κριτική στις ελληνικές αρχέ

ΗΠΑ: Μαλλιοτραβήγματα και ξύλο σε τελετή αποφοίτησης καθολικού νηπιαγωγείου

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Η κόντρα καταγράφηκε σε βίντεο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου

«Χαιρόταν που είναι απατεώνας» ο αναισθησιολόγος που πιάστηκε να ζητά φακελάκι

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
«Ήθελα να προστατέψω τη μάνα μου» – Ξέσπασε ο γιος της ασθενούς

Έμπολα στο Κονγκό: Αναβαθμίζεται σε «πολύ υψηλός» ο κίνδυνος έξαρσης από τον ΠΟΥ

Κόσμος 22.05.2026
Ποια αντιική θεραπεία εξετάζει η επιστημονική κοινότητα

Ποινή 10 μηνών με αναστολή στους δύο Έλληνες για τη σημαία με το «Ορθοδοξία ή Θάνατος» μέσα στην Αγια‑Σοφιά

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Παρά την καταδίκη, οι δύο Έλληνες δεν παραμένουν υπό κράτηση και είναι πλέον ελεύθεροι να αποχωρήσουν από την Τουρκία

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Γκουαρδιόλα

E-Daily 3.Left 22.05.2026
«Τίποτα δεν είναι για πάντα», λέει ο Πεπ Γκουαρδιόλα που αποχωρεί από τη Σίτι μετά από 10 χρόνια

Final Four 2026: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ‑ Ποιοι δρόμοι κλείνουν

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε - Οι πρώτοι φίλαθλοί του μπήκαν στο ΟΑΚΑ

Πορτογαλία: Βίντεο δείχνει τη μητέρα και τον πατριό πριν εγκαταλείψουν τα παιδιά τους σε δάσος

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ψυχολόγοι αναφέρουν ότι το ψυχικό τραύμα της εγκατάλειψης θα συνοδεύει τα παιδιά σε ολόκληρη τη ζωή τους