E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Αλλάζουν τα πάντα από 17 Οκτώβρη ‑ Tι φέρνει στην Ελλάδα η κατάρρευση του εμποδιστή

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και μάλιστα ραγδαία

Δημοσίευση 12/10/2024 | 11:43

Καιρός: Αλλάζουν τα πάντα από 17 Οκτώβρη ‑ Tι φέρνει στην Ελλάδα η κατάρρευση του εμποδιστή

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από τα μέσα του μήνα, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο εμποδιστής της κεντρικής Ευρώπης φαίνεται να σπάει, με αποτέλεσμα να έρθουν κάποιες αξιόλογες βροχές στη χώρα μας.

Παράλληλα, ο έμπειρος προγνώστης τονίζει πως το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη είναι περίεργο, ωστόσο είναι αρκετά νωρίς για προβλέψεις.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

▪️Γυρίζουν οι βοριάδες και πέφτει η θερμοκρασία,κυριως από την Κυριακή και μετά σε φυσιολογικά για,την εποχή επίπεδα.
▪️Κάποιες λίγες βροχές,θα απασχολήσουν περιοχές της Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας ,Σποράδες, Εύβοια, και σταδιακά και της Κρήτης ,από το Σάββατο το απόγευμα περίπου και μετά,και ενώ θα,έχει βρέξει αργά,την Παρασκευή προς Σάββατο το βράδυ σε τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας,Θράκης και νησιωτικων του βόρειο ανατολικού Αιγαίου .(Δειτε σχετική πρόγνωση Παρασκευής με χάρτη )
▪️Η θερμοκρασία το Σάββατο θα πέσει σταδιακά, και από τα βόρεια, αλλά παρ,όλα αυτά θα καταφέρει εκ νέου στα νότια και την Κρήτη να φτάσει τους 30 με 33 βαθμούς πολύ τοπικά.
▪️Σημείωση ότι την Παρασκευή η θερμοκρασία θα πιάσει ταβάνι με ιδιαίτερα υψηλές τιμές στα ανατολικά, νότιο ανατολικά ηπειρωτικά, και με την πιθανότητα να δούμε ακόμη και 34 με 36 βαθμούς σε πολύ τοπικό επίπεδο σε ανατολική Στερεά, και βόρειο ανατολικη Πελοπονησσο.
▪️Την Κυριακή η ημέρα θα ξεκινήσει με αρκετές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, Θεσσαλία και Κρήτη, και με πιθανότητα για λίγα φαινόμενα, αλλα μέσα,στην ημέρα θα βελτιωθεί γενικώς.
▪️Η θερμοκρασία θα,σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, και κυρίως στα ανατολικά, βόρειο ανατολικά.
▪️Απο την ερχομενη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη της νέας,εβδομάδας θα κυριαρχήσει ο ήλιος ,αλλά με φυσιολογικές για,την εποχή θερμοκρασίες, και αρκετή ψυχρα πρωί, και αργά το βράδυ.
▪️Φαίνεται βάση και των τελευταίων στοιχείων, ότι ο εμποδίστης στην κεντρική Ευρώπη ,και την κεντρική μεσόγειο θα καταρρεύσει, η θα διασπαστεί.
▪️Ετσι από την ερχόμενη Πέμπτη 17 Οκτώβρη θα ανοίξει και ο δρόμος για βροχές στην χώρα μας .
▪️Το διήμερο μαλιστα 17 με 19 του μηνός φαίνονται κάποιες,αξιόλογες βροχές στα ηπειρωτικά, αλλά ακόμη δεν μπορούμε να γνωρίζουμε λεπτομέρειες.
▪️Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά επίπεδα για,την εποχή.
▪️Περιεργο το τελευταίο 10ημερο του μηνα , ως έχουμε πει εδώ και πάρα,πολλές ημέρες πριν, με ανοιχτό ενδεχόμενο για αξιόλογες βροχές.


Αναλυτικά ο καιρός

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και παροδικά μέχρι το μεσημέρι έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ και παροδικά, στην κεντρική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα βροχής από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα νότια μέχρι το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα βροχής από το απόγευμα στην Κρήτη.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 και τοπικά στην Κρήτη τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.
Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα στα ανατολικά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η δεύτερη παραίτηση γενικού γραμματέα σε υπουργείο

Καθαρισμός οικοπέδων: Φρένο στην παράταση ‑ Μεγάλα πρόστιμα στους ξεχασιάρηδες

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Μόλις 300.000–350.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα, ενώ η προθεσμία της 15ης Ιουνίου παραμένει αμετάκλητη σύμφωνα με τον υπουργό Τουρνά.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Σερβετάς

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών

Σε ποια χώρα η τεχνητή νοημοσύνη θα συμπεριληφθεί στα σχολικά προγράμματα

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η κυβέρνηση διέθεσε για τον σκοπό αυτό 300 εκατομμύρια ευρώ

Ποια χρέη προς την εφορία χαρακτηρίζονται «ανεπίδεκτα είσπραξης»

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η ΑΑΔΕ εντάσσει επιπλέον 6 δισ. ευρώ στα «παγωμένα» χρέη έως το τέλος του 2026, χωρίς ωστόσο αυτά να διαγράφονται.

Υπόθεση Λιανά: Τι αποκαλύφθηκε για την οικογένεια του βασικού υπόπτου που συγκλονίζει τη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο πατέρας και ο αδελφός του Ζερόμ Μπαρελά έχουν κατά το παρελθόν αντιμετωπίσει κατηγορίες για βιασμό, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Τραμπ: «Ο Ερντογάν είναι πολύ καλός φίλος μου»

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
«Δεν θα γίνει κάτι με Τουρκία-Ισραήλ, τουλάχιστον όσο είμαι εγώ πρόεδρος», εκτίμησε

Σκηνές χάους στο Μπέλφαστ: Φλεγόμενα οχήματα και αιματηρές ταραχές παρέλυσαν την πόλη

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα η Βόρεια Ιρλανδία φλέγεται, με επιθέσεις εναντίον μεταναστών, εμπρησμούς και συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, μετά από μαχαίρωμα Σουδανού υπηκόου.

Αίγιο: Το κίνητρο πίσω από τη διπλή δολοφονία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη

Ιράν: Ανακοίνωσε ότι κλείνει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 11.06.2026
Βομβαρδισμοί και συγκρούσεις στο όνομα της... διπλωματίας

«Μαϊμού γιατρός» στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Τι κατάφερε να κάνει πριν τον αντιληφθούν

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Αγνωστος Ρομά φορώντας ιατρική ενδυμασία εισέβαλε σε θαλάμους της Παθολογικής Κλινικής και αφαίρεσε χρήματα, κινητά και τραπεζικές κάρτες από ασθενείς και συνοδούς.