E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε η Αθηνά Μαρτίνου

Θρήνος στον κόσμο της ναυτιλίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/10/2024 | 11:20

Πέθανε η Αθηνά Μαρτίνου

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου έφυγε από την ζωή η Αθηνά Μαρτίνου, η ισχυρότερη γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας σε ηλικία 97 ετών.

Αποτέλεσε μία από τις πρωτοπόρες στη διεθνή θαλάσσια βιομηχανία διεθνώς. Ίδρυσε την Thenamaris Ships Management, ναυτιλιακό κολοσσό. Το 1971 αποφάσισε να ασχοληθεί με τη διαχείριση των πλοίων της οικογένειάς της και μαζί με τους γιούς της Θανάση, Ντίνο και Ανδρέα, ίδρυσαν την εταιρεία Thenamaris Ships Management, κατορθώντας το 1975 να φτάσει τον στόλο της στα 36 πλοία.

Η προσωπικότητα της μέσω από το Ίδρυμα που δημιούργησε
Αφετηρία για τη δημιουργία του Ιδρύματος, το πάθος της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου για τη θάλασσα και προορισμός η προσφορά στην κοινωνία, αυτή που δραστηριοποιείται γύρω από τη θάλασσα και νιώθει στις φλέβες της την καθημερινή της παρουσία.

Ακόμα και σήμερα στα 90 της, είναι η αγάπη για την ίδια τη ζωή που την καθορίζει. Η ίδια, όπως χαρακτηριστικά λέει, είναι «σαν τη θάλασσα, γένους θηλυκού». Όλη η στάση της απέναντι στη ζωή, είναι όπως και απέναντι στη θάλασσα. Αγάπη και πάθος, σεβασμός και αφοσίωση. Για αυτό αποδέχεται τη ζωή με όλες τις πλευρές της, είτε ήρεμη και γαλήνια, είτε ταραγμένη και τρικυμιώδη. Γιατί η Αθηνά Ι. Μαρτίνου, σαν τη θάλασσα, δεν είναι ποτέ στατική. Τολμηρή και φιλόδοξη, εργατική και επίμονη, διακριτική και χαμηλών τόνων, είναι η Νουνού της ελληνικής ναυτιλίας.

Για κάθε πράξη, κάθε κίνηση στη ζωή της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, η θάλασσα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης. Στάθηκε γενναιόδωρη μαζί της, όπως σε όσους την αγαπούν και τη σέβονται. Κυνήγησε με πολλή δουλειά, δυναμισμό και πάθος το όνειρό της, και κατάφερε να κερδίσει με την αξία της τον σεβασμό και την αναγνώριση του κόσμου της ναυτιλίας.

Η Αθηνά Ι. Μαρτίνου επιστρέφει πάντα στη θάλασσα για να αντλήσει δύναμη, και σε εκείνη θέλει να ανταποδώσει τη γενναιοδωρία που της έδειξε. Όπως τα κύματα της θάλασσας μας ταξιδεύουν μακριά, έτσι και εκείνη με την ουσιαστική, αλλά αθόρυβη κοινωφελή δράση του Ιδρύματός της, θέλει να συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση έργων προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, να τη βοηθήσει να υπερβεί τους ορίζοντές της, να ταξιδέψει, να πάει μακριά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σούντγκρεν για τις καταγγελίες περί στημένων: Είπα την αλήθεια, αν θέλουν να μου κάνουν μήνυση, ας το κάνουν

Αθλητικά Νέα 04.11.2025
«Παίζω και αγαπώ αυτό το άθλημα από τότε που ήμουν πέντε χρονών»

Σοβαρό τροχαίο στην Ηγουμενίτσα – Δύο φορτηγά συγκρούστηκαν μετωπικά

Ελλάδα 04.11.2025
Σφοδρότατο τροχαίο στον δρόμο Καρτέρι – Πλαταριά, στην Ηγουμενίτσα

Φονική συμπλοκή στη Χαλκίδα: Για οπαδικές διαφορές ο καβγάς

Ελλάδα 04.11.2025
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε πέντε συλλήψεις

H Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα: Ποιος τραγουδιστής θα ανάψει το δέντρο

Ελλάδα 04.11.2025
Σε φουλ ρυθμούς ο δήμος Θεσσαλονίκης για την εορταστική περίοδο -

Πάνω από 25.000 φοιτητές κινδυνεύουν να διαγραφούν από το Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθήνας

Ελλάδα 04.11.2025
Τι πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να πάρουν τελικά πτυχίο

Φλόριντα: Αστυνομικός εξουδετέρωσε με σφαίρα στο κεφάλι 27χρονο που κρατούσε τον αδελφό του απειλώντας τον με μαχαίρι

Κόσμος 04.11.2025
«Πέτα το μαχαίρι γιατί θα σε σκοτώσω» προειδοποίησε τον Μάριο Κομάτσο ο βοηθός σερίφη Αντονι Γκονζάλες

Έφοδος στις φυλακές Αλικαρνασσού για τη βεντέτα στα Βορίζια

Ελλάδα 04.11.2025
Στις φυλακές κρατούνται συγγενείς του Φανούρη Καργάκη, του 39χρονου που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς στα Βορίζια

Το απίθανο buzzer beater του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Αθλητικά Νέα 04.11.2025
Το νικητήριο καλάθι στο απόλυτο μηδέν

Νεκρός 23χρονος στη Χαλκίδα από επίθεση με μαχαίρι

Ελλάδα 04.11.2025
Στο νοσοκομείο δεύτερο άτομο μαχαιρωμένο

28χρονη travel blogger πέθανε από σφαίρα: Η τελευταία της ανάρτηση

Κόσμος Χτες
Μια 28χρονη travel blogger από τη Βραζιλία έχασε τη ζωή της από σφαίρα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στη Βραζιλία