E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχεται ανακοίνωση για εξωγήινη ζωή «σε μερικές εβδομάδες» ‑ «Τους βρήκαμε» λέει καθηγητής

Δεν είμαστε μόνο μας στον γαλαξία και φαίνεται πως αυτό θα γίνει και επίσημο σε λίγες εβδομάδες

Δημοσίευση 12/10/2024 | 10:45

Έρχεται ανακοίνωση για εξωγήινη ζωή «σε μερικές εβδομάδες» ‑ «Τους βρήκαμε» λέει καθηγητής

Ο καθηγητής Simon Holland, ο οποίος έχει δημιουργήσει ντοκιμαντέρ για έργα που χρηματοδοτούνται από τη NASA, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου που εντοπίζει απειλητικούς για τη Γη αστεροειδείς, ανέφερε στην Mirror πως σύντομα θα ανακοινωθεί η ύπαρξη... εξωγήινων!

«Βρήκαμε μια μη ανθρώπινη εξωγήινη νοημοσύνη στον γαλαξία μας και οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν». Ο Holland εξηγεί ότι του δόθηκαν πληροφορίες από μια επαφή στο Breakthrough Listen του Mark Zuckerbeg, μια ιδιωτική πρωτοβουλία που στοχεύει στην εύρεση στοιχείων πολιτισμών πέρα ​​από τη Γη.

Και τα νέα μπορεί να έρθουν μέσα στον επόμενο μήνα για να συμπέσουν με τις αμερικανικές εκλογές, πιστεύει. Ισχυρίζεται ότι οι αστρονόμοι στο πλαίσιο του έργου που βασίζεται στην Οξφόρδη έχουν εντοπίσει σαφείς ενδείξεις μεταδόσεων από άλλο κόσμο.

«Βρήκαν τα στοιχεία μιας μη ανθρώπινης τεχνολογικής υπογραφής πριν από μερικά χρόνια, χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Parkes στην Αυστραλία», λέει ο Simon. Τέτοιοι ασυνήθιστοι ισχυρισμοί απαιτούν εξαιρετικά στοιχεία και η ομάδα - που χρηματοδοτείται από τους δισεκατομμυριούχους Mark Zuckerberg και Yuri Milner - αγωνίζεται να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για να υποστηρίξει την ανακάλυψή τους που θα αλλάξει την ανθρώπινη Ιστορία.

Ωστόσο, υπάρχει και δεύτερη ομάδα αστρονόμων που έχει παρόμοια στοιχεία στη διάθεσή της και απειλεί να προλάβει την ομάδα του Simon: «Αυτά είναι έκτακτα νέα, από χθες, αλλά οι Κινέζοι μπορεί να το ανακοινώσουν πρώτοι, με το πρόγραμμα FAST [Σφαιρικό Τηλεσκόπιο Διαφράγματος Πεντακοσίων μέτρων]. Είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο μετά το Arecibo».

Οι συντεταγμένες του αντικειμένου στόχου, το οποίο είναι γνωστό ως BLC-1, υποτίθεται ότι είναι γνωστές στους Κινέζους και οι δύο ομάδες ανταγωνίζονται για να γίνουν οι πρώτες που θα κάνουν την τεράστιας κύρους ανακοίνωση.

Πέντε πιθανοί υποψήφιοι υπογραφής τεχνολογίας εντοπίστηκαν από την επανεξέταση του προγράμματος προφύλαξης οθόνης "Seti at Home" του SETI, το οποίο χρησιμοποίησε τους συνδυασμένους πόρους των υπολογιστών του κόσμου για να «κοσκινίσει» τις μάζες δεδομένων που παράγονται από ραδιοτηλεσκόπια. Το BLC-1, λέει ο Simon, θεωρείται μακράν το πιο πολλά υποσχόμενο.

Όποια και αν είναι η πηγή των σημάτων του BLC-1, τονίζει ο Simon, δεν μοιάζει με κανένα γνωστό φυσικό φαινόμενο. «Είναι μια ενιαία σημειακή πηγή», λέει, και δεν είναι μόνο θόρυβος.

«Το σήμα, αντί να είναι ο γιγαντιαίος βόμβος όλων των πραγμάτων στο σύμπαν που ακούμε μέσα από όλα τα ραδιοτηλεσκόπια, ήταν ένα στενό ηλεκτρομαγνητικό φάσμα», τόνισε.

Οι αστρονόμοι έχουν ενθουσιαστεί με πιθανές «εξωγήινες» εκπομπές στο παρελθόν - όταν ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά τα πάλσαρ καταλογίστηκαν ως αντικείμενα «LGM» ή «μικροί πράσινοι άντρες». Και το «Wow!» του 1977!

Το σήμα δεν έχει εντοπιστεί ποτέ οριστικά. Αλλά, πιστεύει ο Simon, αυτή τη φορά θα μπορούσε να είναι το πραγματικό.

Οι επιστήμονες, όπως είναι κατανοητό, είναι εξαιρετικά προσεκτικοί πριν κάνουν την ανακοίνωση, αλλά ο Simon πιστεύει ότι θα μπορούσε να προέλθει – είτε από το Breakthrough Listen στην Οξφόρδη είτε από την κινεζική ομάδα – ανά πάσα στιγμή μέσα στον επόμενο μήνα περίπου.

«Θα ήταν υπέροχο αν συνέπιπτε με τις αμερικανικές εκλογές», αστειεύτηκε.

*Με πληροφορίες από την Mirror

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός: Πυροτεχνήματα έξω από το ξενοδοχείο της Αναντολού Εφές τα ξημερώματα

Αθλητικά Νέα 06.05.2025
Σε λίγες ώρες το καθοριστικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ

Ανακούφιση μετά το θρίλερ στη Γερμανία: Εξελέγη καγκελάριος ο Μερτς, στη δεύτερη ψηφοφορία

Κόσμος 06.05.2025
Εξελέγη τελικά καγκελάριος Γερμανίας ο Φρίντριχ Μερτς, στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας

Αναίρεση της αθώωσης του Γιάννου Παπαντωνίου από τον Αρειο Πάγο

Ελλάδα 06.05.2025
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει αν ο πρώην υπουργός καθίσει ξανά στο εδώλιο

Ζαχαράκη: «Όποιος συμμετέχει σε επεισόδια θα χάνει τη φοιτητική ιδιότητα»

Πολιτική 06.05.2025
Η τοποθέτηση της υπουργού Παιδείας μετά τα επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη

Μυστήριο στη Γαλλία: Η 28χρονη βρέθηκε νεκρή – Έγκλημα, ατύχημα ή κάτι πιο σκοτεινό;

Κόσμος 06.05.2025
Η 28χρονη Αγκάτ Χιλερέ είχε βγει για τζόκινγκ από το σπίτι της στη μικρή πόλη Βιβόν της δυτικής Γαλλίας το πρωί της 10ης Απριλίου και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της - Η σορός της εντοπίστηκε την Κυριακή, 4 Μαΐου, σε θαμνώδη περιοχή έξω από την πόλη

Ακρωτηριάστηκε ο 44χρονος εργάτης που τραυματίστηκε στην εθνική οδό Μουδανιών ‑ Θεσσαλονίκης: Νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Ελλάδα 06.05.2025
Ο άνδρας τραυματίστηκε όταν αυτοκίνητο έπεσε στο φορτηγό που έβαζε σήμανση για έργα ασφαλτόστρωσης στην έξοδο προς Χαλκιδική

Γερμανία: Σήμερα στις 16:15 ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την καγκελαρία

Κόσμος 06.05.2025
Βρέθηκε, κατά τα φαινόμενα, η λύση για τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των εκλογών στη Bundestag για την ανάδειξη νέου καγκελάριου

Ιταλία: Ο υπουργός Παιδείας ζητά να απαγορευθούν τα κινητά στα σχολεία σε όλη την ΕΕ

Κόσμος 06.05.2025
«Στις 12 Μαΐου θα επισημοποιήσω το αίτημα για να υπάρξει σύσταση για την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία στις χώρες της ΕΕ μέχρι τουλάχιστον την ηλικία των 14 ετών», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας της Ιταλίας, Τζουζέπε Βαλντιτάρα

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Κτηματολόγια της Αττικής για εγκληματική οργάνωση με δωροληψίες ‑ Έχουν συλληφθεί 9 άτομα

Κόσμος 06.05.2025
Υπάλληλοι των Κτηματολογίων έπαιρναν χρήματα για να προχωρούν γρήγορα υποθέσεις - Η επιχείρηση είναι ακόμα σε εξέλιξη

Τραγικό! Δύο νεκροί σε αγώνες μοτοσυκλέτας

Κόσμος 06.05.2025
Ένα τραγικό συμβάν στον αγώνα του Ούλτον Παρκ για το BSB βύθισε στο πένθος τον κόσμο των motorsports σε όλο τον κόσμο

Χίος: Νεκρός απεγκλωβίστηκε αλλοδαπός από απόκρημνη περιοχή

Ελλάδα 06.05.2025
Στην ίδια περιοχή, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν 28 ακόμη αλλοδαπούς

Η Lego κατασκεύασε αυτοκίνητα F1 κανονικού μεγέθους για την παρέλαση στο Μαϊάμι GP

Αθλητικά Νέα 06.05.2025
Τα αυτοκίνητα Lego που οδήγησαν οι πιλότοι της Formula 1 στην παρέλαση του GP Μαϊάμι 2025 ήταν πλήρους μεγέθους, λειτουργικά και κατασκευασμένα το καθένα από 400.000 τουβλάκια