E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η επόμενη ημέρα από το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα ‑ Τέσσερις vεκρoί, πλημμύρες, ζημιές

Το πρώτο φως της ημέρας στη Φλόριντα, μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Μίλτον, αποκαλύπτει το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε το πέρασμά του.

Δημοσίευση 10/10/2024 | 17:36

Η επόμενη ημέρα από το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα ‑ Τέσσερις vεκρoί, πλημμύρες, ζημιές

Ο τυφώνας αφού πέρασε από τις νοτιοδυτικές ακτές της Φλόριντα αφήνοντας πίσω του πλημμυρισμένους δρόμους, εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα και τουλάχιστον τέσσερις vεκρoύς, κατευθύνεται προς το Ορλάντο.

«Δυστυχώς, πρέπει να αναφέρω ότι έχουμε πολλούς vεκρoύς», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του CNN ο σερίφης Κιθ Πίρσον στην κομητεία Σεντ Λούσι. Ο ιατρoδικαστής της κομητείας δήλωσε ότι τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων, αναφέρεται σε ξεχωριστή δήλωση των αξιωματούχων της κομητείας.

Ακόμα σε κίνδυνο η Φλόριντα

Η δήμαρχος της Τάμπα προειδοπoίησε ότι ο κίνδυνος από τις πλημμύρες δεν έχει περάσει και θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί, παρόλο που η πόλη απέφυγε τους χειρότερους φόβους για το κύμα καταιγίδας, «Δεν έχει τελειώσει», δήλωσε η δήμαρχος Τζέιν Κάστορ.

Κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι οι υπάλληλοι της πόλης να βγουν έξω και να εκτιμήσουν τις ζημιές και να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλείς για τους ανθρώπους.

Όλες οι προειδοποιήσεις για τυφώνα και τροπική καταιγίδα έχουν αρθεί για τη δυτική ακτή της Φλόριντα, καθώς ο Μίλτον απομακρύνεται, ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Τυφώνων στην ενημέρωση που εξέδωσε. Ο Μίλτον εξακολουθούσε να παράγει καταστροφικούς ανέμους με ισχύ τυφώνα και έντονες βροχοπτώσεις στην ανατολική-κεντρική Φλόριντα, επισήμανε ωστόσο το NHC, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που παραμονεύουν για χιλιάδες κατοίκους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Τάμπα, Λι Μπέρκαου, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήση σε ένα σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου 15 άνθρωποι είχαν παγιδευτεί από ένα πεσμένο δέντρο, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά. Όλοι τους διασώθηκαν.

Λέει ότι το νερό έμπαινε μέσα στο σπίτι, αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να «φτάσουν εκεί με ασφάλεια» και να μεταφέρουν την ομάδα σε τοπικό καταφύγιο.

3,25 εκατομμύρια σπίτια χωρίς ρεύμα

Ο αριθμός των σπιτιών χωρίς ρεύμα στην κεντρική Φλόριντα αυξήθηκε σε περίπου 3,25 εκατομμύρια, μετέδωσε το αμερικανικό NBC News. Αναφέρει ότι ο αριθμός των διακοπών έχει αυξηθεί, σύμφωνα με το PowerOutage.us. Ο τυφώνας Μίλτον διέσχισε την πολιτεία ως τυφώνας κατηγορίας 1 και οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν εκ των προτέρων ότι η διακοπή των δικτύων ηλεκτροδότησης θα μπορούσε ενδεχομένως να διαρκέσει εβδομάδες για να αποκατασταθεί.

Ο κυκλώνας Μίλτον μολονότι υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, παραμένει πολύ επικίνδυνος, καθώς προκάλεσε κατά το πέρασμά του ανεμοστρόβιλους, πλημμύρες, καταστρέφοντας σπίτια και αφήνοντας εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μόλις δύο εβδομάδες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ελίν, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον δύο vεκρoύς.

Ο Μίλτον έφτασε στη δυτική ακτή της Φλόριντα «κοντά στο Σιέστα Κι στην κομητεία Σεϊρασότα», ανέφερε το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) στην ενημέρωσή του στις 20:30 τοπική ώρα χθες (03:30 ώρα Ελλάδας σήμερα).

Στη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 165 χιλιομέτρων την ώρα, πρόσθεσε, προειδοποιώντας για τους κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων.

Τουλάχιστον 2 θάνατοι αναφέρθηκαν σε κοινότητα συνταξιούχων έπειτα από πιθανολογούμενο ανεμοστρόβιλο στο Φορτ Πιρς στην ανατολική ακτή της Φλόριντα, μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο τον σερίφη της κομητείας Σεντ Λούσι Κιθ Πίρσον. Η υπηρεσία του δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Ο Πίρσον εκτίμησε επίσης ότι περίπου 100 σπίτια έχουν καταστραφεί στην κομητεία αυτή, όπου καταγράφηκαν 17 ανεμοστρόβιλοι, σύμφωνα με το NBC.

Ο Μίλτον υποβαθμίστηκε προς το τέλος της χθεσινής ημέρας σε κυκλώνα κατηγορίας 3, και ακόμη περισσότερο σήμερα στην κατηγορία 1, σύμφωνα με το NHC. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε χθες, Τετάρτη, το βράδυ ότι αναμένεται να είναι «ένας από τους πιο καταστροφικούς κυκλώνες σε πάνω από έναν αιώνα στη Φλόριντα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρόδος: Για ασήμαντη αφορμή η δολοφονία του 63χρονου – Τον κάρφωσε στην καρωτίδα με το μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Νεκρός 63χρονος από μαχαιριά στην καρωτίδα ύστερα από καβγά με τον φίλο που τον φιλοξενούσε

Σλούκας προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ: Έδειξε το «7» και έκανε κίνηση με κιάλια, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 09.06.2026
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού προκάλεσε την αντίδραση των φιλάθλων των «ερυθρόλευκων» λίγο πριν από το τέλος του τρίτου τελικού

Οικογενειακή τραγωδία στο Λονδίνο: Μητέρα, πατέρας και ο 9χρονος γιος τους βούτηξαν στο κενό από τον 36ο όροφο ουρανοξύστη

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Ο 47χρονος Ρακές Πάι, η 46χρονη σύζυγός του Αντίτι Παραλκάρ και ο γιος τους Σιντ έπεσαν από ύψος 120 μέτρων στον 45όροφο ουρανοξύστη Highpoint

Αμερικανικό ελικόπτερο Apache κατέπεσε κοντά στα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Παραμένει άγνωστο αν το ελικόπτερο δέχθηκε πυρά ή παρουσίασε μηχανική βλάβη

Γιαννακόπουλος: «Πλέον και η ντροπή έχει πάψει να ντρέπεται πια»

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
«Εμείς και το Αιγάλεω θυμίζει η φάση…»

Κινητά: Έρχεται voucher για smartphones ‑ Το ύψος της επιδότησης και οι δικαιούχοι

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ψηφιακής προσβασιμότητας

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Εύβοια ‑ Αισθητός και στην Αττική

Ελλάδα Χτες
Το εστιακό βάθος της νέας δόνησης εκτιμήθηκε στα 5 χιλιόμετρα

Ρόδος: Μαχαιρωμένος νεκρός από τον φίλο του – Τραγωδία στις Καλυθιές

Ελλάδα Χτες
Οι δύο άνδρες φέρεται να ήρθαν σε σφοδρή αντιπαράθεση

Χανιά: Σύλληψη άνδρα που παρενόχλησε ανήλικα αγόρια – Τους πρότεινε χρήματα για να πάνε μαζί του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά από καταγγελία των γονέων, ο 34χρονος αλλοδαπός συνελήφθη την επόμενη μέρα στο Ενετικό Λιμάνι

Δολοφονήθηκε στο Λονδίνο ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής Talay Riley

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Talay Riley έχασε τη ζωή του από επίθεση με μαχαίρι στο ανατολικό Λονδίνο

Σύλληψη 70χρονου Γάλλου για την πυρκαγιά στο Λουτράκι – Σε ύφεση το μέτωπο

Ελλάδα Χτες
Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 15:45 σε δασική έκταση, με ανέμους μέτριας έντασης να πνέουν στην περιοχή