E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Harrods: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον μεγιστάνα Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

37 από τις 65 γυναίκες που κατήγγειλαν σ ε ξ ο υ α λ ι κ ή κακoπoίηση δούλευαν στο πολυκατάστημα

Δημοσίευση 10/10/2024 | 17:10

Harrods: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον μεγιστάνα Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Άλλες εξήντα πέντε γυναίκες δήλωσαν στο BBC ότι κακοποιήθηκαν σ ε ξ ο υ α λ ι κ ά από τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods, Μοχάμεντ Αλ-Φαγέντ (Mohamed Al Fayed).

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ από το BBC «Al Fayed: Predator at Harrods», στο οποίο πέντε γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι κακοποιήθηκαν από τον δισεκατομμυριούχο πρώην ιδιοκτήτη των Harrods, πολλές γυναίκες προχώρησαν σε καταγγελίες για σ ε ξ ο υ α λ ι κ ή παρεvόχληση, σ ε ξ ο υ α λ ι κ ή επiθεση και βιασμo.

Σύμφωνα με το BBC, 37 από τις 65 καταγγελίες που δέχτηκε από νέες γυναίκες, δούλευαν στο πολυκατάστημα. Ενώ μία γυναίκα δήλωσε ότι δέχθηκε επiθεση στο Ντουμπάι το 1977 και είναι η πρώτη επiθεση κακoπoίησης μέχρι στιγμής.

«Από την προβολή του ντοκιμαντέρ μέχρι στιγμής υπάρχουν περισσότερα από 200 άτομα που βρίσκονται τώρα στη διαδικασία με τα Harrods για να διευθετήσουν τις απαιτήσεις τους απευθείας με την επιχείρηση», ανέφερε σε δήλωσή του στο BBC, το πολυκατάστημα.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φερόμενα θύματα του Μοχάμεντ Αλ-Φαγέντ υπογράμμισαν την περασμένη εβδομάδα ότι η ομάδα αριθμεί σε περισσότερες από 70 γυναίκες, σύμφωνα με τον Guardian. Η ομάδα Justice for Harrods Survivors είπε ότι ο αριθμός των γυναικών που «αισθάνονται ασφαλείς να μιλήσουν» «αυξάνεται καθημερινά». Ένας εκπρόσωπος της ομάδας η οποία αποτελείται από τους δικηγόρους Dean Armstrong KC, Bruce Drummond, Maria Mulla και Gloria Allred, συμπλήρωσε ότι «έχει τώρα 71 πελάτες και επεξεργάζεται επιπλέον 220 υποθέσεις».

Από την πλευρά της η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι ερευνά έναν αριθμό νέων καταγγελιών εναντίον του μεγιστάνα και θα προβεί σε «πλήρη επανεξέταση όλων των υπαρχόντων καταγγελιών» των περιστατικών που λέγεται ότι έλαβαν χώρα μεταξύ 1979 και 2013 για να διασφαλίσει ότι «δεν υπάρχουν νέες γραμμές έρευνας που να βασίζονται στις νέες πληροφορίες που προέκυψαν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος

Ελλάδα 25.03.2026
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία 25.03.2026
Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln

Κόσμος 25.03.2026
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην παρέλαση – Το αντι‑drone σύστημα «Κένταυρος», το «Aster 30» και η τορπίλη «Seahake‑4»

Ελλάδα 25.03.2026
Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

Πολιτική 25.03.2026
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

25η Μαρτίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Ελλάδα 25.03.2026
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η Αθήνα έτοιμη για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση – Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα 25.03.2026
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη – Βίντεο από τον Ιερό Βράχο

Ελλάδα 25.03.2026
Στις 08:00 το πρωί η ελληνική σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Κατώτατος μισθός: Αύξηση ~40 ευρώ και νέος βασικός στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου

Οικονομία 25.03.2026
Το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει αύριο, με την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως να εισηγείται «συνετή» αύξηση λόγω αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας.

Channel 12: Η πρόταση Τραμπ για τερματισμό του πολέμου ‑ Οι όροι για τον εμπλουτισμό ουρανίου και τα Στενά του Ορμούζ

Πολιτισμός 25.03.2026
Σύμφωνα με το ισραηλινό ρεπορτάζ, θα προηγηθεί εκεχειρία ενός μήνα

Anthropic: Το Claude μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας

Tech + Science Χτες
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες μπορούν να αναθέτουν εντολές στο Claude ακόμη και από το κινητό τους, με το σύστημα να αναλαμβάνει στη συνέχεια να ολοκληρώσει την εργασία στον υπολογιστή