E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου: Ακτιβιστές κάλυψαν πίνακα του Πικάσο με φωτογραφία από τη λωρίδα της Γάζας

Δείχνει μια μητέρα και ένα παιδί αιματοβαμμένους στη Λωρίδα της Γάζας

Δημοσίευση 9/10/2024 | 19:21

Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου: Ακτιβιστές κάλυψαν πίνακα του Πικάσο με φωτογραφία από τη λωρίδα της Γάζας

Δύο άτομα κάλυψαν σήμερα Τετάρτη (9/10) για σύντομο χρονικό διάστημα έναν πίνακα του Πικάσο στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου με μια αφίσα που δείχνει μια μητέρα και ένα παιδί αιματοβαμμένους στη Λωρίδα της Γάζας, ζητώντας εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, ανακοίνωσαν η διεύθυνση του μουσείου και η ομάδα ακτιβιστών μέλη της οποίας προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια.

Η Εθνική Πινακοθήκη ανέφερε ο πίνακας δεν υπέστη «καμία ζημιά».

Η ομάδα ακτιβιστών Youth Demand, η οποία έχει αίτημα τον τερματισμό πώλησης όπλων στο Ισραήλ, τόνισε ότι δύο από τους ακτιβιστές της πήγαν να κολλήσουν τη φωτογραφία στο προστατευτικό γυαλί που κάλυπτε τον πίνακα του Πικάσο «Motherhood (La Maternité)» (1901), πριν ρίξουν κόκκινη μπογιά στο πάτωμα.

Ένα βίντεο που ανήρτησε η ομάδα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν φρουρό να παρεμβαίνει γρήγορα για να κατεβάσει την αφίσα. Ένας από τους διαδηλωτές φωνάζει «Λευτεριά, Λευτεριά στην Παλαιστίνη!», κατηγορώντας τη βρετανική κυβέρνηση ως «συνένοχη στη γενοκτονία», ενώ τον κρατά ο φρουρός του μουσείου.

Η φιλοπαλαιστινιακή ομάδα Youth Demand τον Ιούλιο πραγματοποίησε μια διαδήλωση για τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ μπροστά από το Κενοτάφιο, το επίσημο πολεμικό μνημείο της Βρετανίας, και σχεδίαζε να διακόψει την ομιλία του βασιλιά Καρόλου τον ίδιο μήνα.

Το σημερινό συμβάν έγινε λίγο πριν τις 12:00, τοπική ώρα. Σε ανακοίνωσή της η Εθνική Πινακοθήκη υπογράμμισε ότι «η αστυνομία επενέβη και συνέλαβε» τα δύο άτομα. «Η αίθουσα είναι προς το παρόν κλειστή. Δεν υπήρξαν ζημιές σε κανένα έργο», διευκρινίζει το μουσείο.

Η Εθνική Πινακοθήκη είχε γίνει τελευταία τόπος δράσεων ακτιβιστών υπέρ του κλίματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο θρύλος της νυχτερινής διασκέδασης Λάκης Ραπτάκης: Ο άνθρωπος που άλλαξε το nightlife σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
Τη δεκαετία του `80 και του `90 ήταν κυρίαρχος έχοντας φτάσει μάλιστα στο σημείο να έχει 46 (!) μαγαζιά διασκέδασης

O Έλον Μασκ γράφει ότι τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία!

Κόσμος Χτες
Για μια προκλητική δήλωση του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου ή μια ένδειξη πραγματικής δυστυχίας, κάνει λόγο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ο Χάρης Παυλίδης κάλεσε τάιμ άουτ μόνο για να αποθεώσει τα κορίτσια της Εθνικής πόλο γυναικών

Αθλητικά Νέα Χτες
“Κάνατε το καλύτερο σας παιχνίδι. Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που παίξατε”

Κελίφ: «Δεν είμαι τρανς, είμαι κορίτσι ‑ Έκανα ορμονοθεραπεία, δέχομαι οποιονδήποτε έλεγχο»

Αθλητικά Νέα Χτες
Αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη στη «L`Equipe» για την ορμονοθεραπεία και το γονίδιο SRY

Μαρουσάκης: Έρχεται νέα οργανωμένη κακοκαιρία

Καιρός Χτες
Ψυχρές αέριες μάζες και χιόνια στα βουνά

Ομολόγησε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας ο 50χρονος σμήναρχος

Ελλάδα Χτες
Η δράση του και πώς εντοπίστηκε

Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων

Οικονομία Χτες
Αναλυτικά τα πρόστιμα