E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στη Χαλκιδική: Νερό μολυσμένο με αρσενικό – Απαγόρευση πόσης σε 2 περιοχές

Ακατάλληλο νερό από τις βρύσες σε περιοχή στη Χαλκιδική

Δημοσίευση 9/10/2024 | 11:30

Συναγερμός στη Χαλκιδική: Νερό μολυσμένο με αρσενικό – Απαγόρευση πόσης σε 2 περιοχές

Η υπηρεσία ύδρευσης της Νέας Τρίγλιας, στη Χαλκιδική, εντόπισε πρόσφατα υπερβάσεις στα επίπεδα αρσενικού στο επεξεργασμένο νερό που διατίθεται στο δίκτυο ύδρευσης.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ο δήμος Νέας Προποντίδας εξέδωσε σύσταση προς τους κατοίκους των κοινοτήτων Νέας Τρίγλιας και Νέων Πλαγίων να αποφεύγουν τη χρήση του νερού για πόση και μαγείρεμα, περιορίζοντάς το μόνο σε χρήσεις υγιεινής (π.χ. πλύσιμο).

Για να επιτευχθεί συμμόρφωση με τα νόμιμα όρια συγκέντρωσης αρσενικού, η δημοτική αρχή σκοπεύει να εγκαταστήσει επιπλέον εξοπλισμό επεξεργασίας στην υπάρχουσα μονάδα, προσθέτοντας ένα επιπλέον στάδιο καθαρισμού.

Οι διαδικασίες προμήθειας του εξοπλισμού έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ για το μεταβατικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, θα διατίθεται καθαρό νερό στις κοινότητες μέσω βυτιοφόρων οχημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το τελευταίο διάστημα λόγω της λειψυδρίας, της υπεράντλησης και των αυξημένων αναγκών τους καλοκαιρινούς μήνες έχει παρατηρηθεί επιδείνωση της ποιότητας του αντλούμενου προς επεξεργασία νερού. Παρά την αδιάλειπτη για 15 χρόνια λειτουργία μονάδας απομάκρυνσης αρσενικού, έχουν αρχίσει να παρατηρούνται υπερβάσεις στη συγκέντρωση του αρσενικού στην έξοδο της μονάδας επεξεργασίας.

Για τον λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η εγκατάσταση στην μονάδα ενός επιπλέον σταδίου επεξεργασίας για συμπληρωματική απομάκρυνση του αρσενικού, ώστε το νερό κατά την τελική έξοδο να είναι κάτω από το οριζόμενο όριο της κείμενης νομοθεσίας. Οι διαδικασίες για την προμήθεια των επιπλέον μηχανημάτων έχουν ήδη ξεκινήσει.

Για το διάστημα που θα διαρκέσει η εγκατάσταση της επιπλέον μονάδος, ο Δήμος μας θα μεταφέρει συνεχώς νερό με κατάλληλα βυτιοφόρα οχήματα για την αντιμετώπιση των υδρευτικών αναγκών στις Κοινότητες Ν. Τρίγλιας και Ν. Πλαγίων.

Προτείνουμε στους κατοίκους των προαναφερόμενων Κοινοτήτων να χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου ύδρευσης για χρήσεις υγιεινής και όχι για πόση και μαγείρεμα. Εφόσον ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στην μονάδα του επιπλέον σταδίου επεξεργασίας, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίδομα παιδιού: Η ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης

Ελλάδα Χτες
Μέχρι τις 8 Μαΐου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με νεογέννητο βρέφος ‑ Δίωξη για εμπορία ανθρώπων

Ελλάδα Χτες
Συναγερμός στις Αρχές της Θεσσαλονίκης

Ουκρανία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον 2 νεκροί και ο δράστης

Λιοσίων: Παράσυρση ανήλικης με εγκατάλειψη – Σε σοβαρή κατάσταση το κορίτσι

Ελλάδα Χτες
Σε σοβαρή κατάσταση εισήχθη στο ΚΑΤ μια ανήλικη

Αίσιο τέλος για τον 7χρονο Βαγγέλη στη Θεσσαλονίκη που τον άρπαξε ο πατέρας του

Ελλάδα Χτες
Ο ανήλικος εντοπίστηκε από τις Αρχές και είναι καλά στην υγεία του

Πρώτες βουτιές για τους Αθηναίους

Ελλάδα Χτες
Σε ποιες περιοχές της χώρας «άγγιξε» τους 30°C ο υδράργυρος

Χειρουργείο για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι‑Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό» ‑ Είχε ειλεό

Ελλάδα Χτες
Σε επέμβαση για ειλεό υπεβλήθη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη

Πρωτομαγιά: Τι μέρα «πέφτει» φέτος ‑ Οι υπόλοιπες αργίες του 2026

Ελλάδα Χτες
Τα επόμενα τριήμερα και οι ευκαιρίες για αποδράσεις μετά το Πάσχα

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για σημαντική αλλαγή ‑ Πότε ξεκινά

Καιρός Χτες
Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού με τον έμπειρο προγνώστη να προειδοποιεί για αλλαγή μέσα στην εβδομάδα

Ξεσπά για την υπόθεση Λαζαρίδη η καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριό της

Ελλάδα Χτες
Οι πληγές του παρελθόντος φαίνεται να μην έχουν επουλωθεί πλήρως για την 60χρονη σήμερα γυναίκα

Αγρια επίθεση σε διαιτητή στη Ρόδο: Παίκτης σε τουρνουά μπάσκετ τον γρονθοκόπησε μετά από τεχνική ποινή

Αθλητικά Νέα Χτες
Μήνυση και έντονες αντιδράσεις για το περιστατικό βίας