E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στη Χαλκιδική: Νερό μολυσμένο με αρσενικό – Απαγόρευση πόσης σε 2 περιοχές

Ακατάλληλο νερό από τις βρύσες σε περιοχή στη Χαλκιδική

Δημοσίευση 9/10/2024 | 11:30

Συναγερμός στη Χαλκιδική: Νερό μολυσμένο με αρσενικό – Απαγόρευση πόσης σε 2 περιοχές

Η υπηρεσία ύδρευσης της Νέας Τρίγλιας, στη Χαλκιδική, εντόπισε πρόσφατα υπερβάσεις στα επίπεδα αρσενικού στο επεξεργασμένο νερό που διατίθεται στο δίκτυο ύδρευσης.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ο δήμος Νέας Προποντίδας εξέδωσε σύσταση προς τους κατοίκους των κοινοτήτων Νέας Τρίγλιας και Νέων Πλαγίων να αποφεύγουν τη χρήση του νερού για πόση και μαγείρεμα, περιορίζοντάς το μόνο σε χρήσεις υγιεινής (π.χ. πλύσιμο).

Για να επιτευχθεί συμμόρφωση με τα νόμιμα όρια συγκέντρωσης αρσενικού, η δημοτική αρχή σκοπεύει να εγκαταστήσει επιπλέον εξοπλισμό επεξεργασίας στην υπάρχουσα μονάδα, προσθέτοντας ένα επιπλέον στάδιο καθαρισμού.

Οι διαδικασίες προμήθειας του εξοπλισμού έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ για το μεταβατικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, θα διατίθεται καθαρό νερό στις κοινότητες μέσω βυτιοφόρων οχημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το τελευταίο διάστημα λόγω της λειψυδρίας, της υπεράντλησης και των αυξημένων αναγκών τους καλοκαιρινούς μήνες έχει παρατηρηθεί επιδείνωση της ποιότητας του αντλούμενου προς επεξεργασία νερού. Παρά την αδιάλειπτη για 15 χρόνια λειτουργία μονάδας απομάκρυνσης αρσενικού, έχουν αρχίσει να παρατηρούνται υπερβάσεις στη συγκέντρωση του αρσενικού στην έξοδο της μονάδας επεξεργασίας.

Για τον λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η εγκατάσταση στην μονάδα ενός επιπλέον σταδίου επεξεργασίας για συμπληρωματική απομάκρυνση του αρσενικού, ώστε το νερό κατά την τελική έξοδο να είναι κάτω από το οριζόμενο όριο της κείμενης νομοθεσίας. Οι διαδικασίες για την προμήθεια των επιπλέον μηχανημάτων έχουν ήδη ξεκινήσει.

Για το διάστημα που θα διαρκέσει η εγκατάσταση της επιπλέον μονάδος, ο Δήμος μας θα μεταφέρει συνεχώς νερό με κατάλληλα βυτιοφόρα οχήματα για την αντιμετώπιση των υδρευτικών αναγκών στις Κοινότητες Ν. Τρίγλιας και Ν. Πλαγίων.

Προτείνουμε στους κατοίκους των προαναφερόμενων Κοινοτήτων να χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου ύδρευσης για χρήσεις υγιεινής και όχι για πόση και μαγείρεμα. Εφόσον ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στην μονάδα του επιπλέον σταδίου επεξεργασίας, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς μπορεί η Ευρώπη να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τα social media: Το παράδειγμα της Αυστραλίας

Tech + Science Χτες
Τα «παραθυράκια», οι προκλήσεις για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες

Ξυλοκόπησαν μέσα στο σπίτι του τον Γερμανό διαιτητή που έκανε πρόταση γάμου στον φίλο του σε αγώνα της Bundesliga

LGBTQI+ Χτες
Ο διαιτητής ειδοποίησε τις αρχές για τις απειλές που δεχόταν, αλλά τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος

Πύλος: Ποινή φυλάκισης σε 25χρονο που ξυλοκόπησε κουρέα γιατί δεν του άρεσε το κούρεμα

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης της επίθεσης στην Πύλο κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Ο «εμμονικός με το σeξ» Ασαντ κοιμόταν με συζύγους αξιωματούχων, που του τις «σύστηνε» πρώην δημοσιογράφος ερωμένη του

Κόσμος Χτες
Σeξ, ίντριγκες, μυστηριώδεις θάνατοι και βιντεοπαιχνίδια, λίγο πριν την κατάρρευση του πρώην προέδρου

Τρομακτικές εικόνες στη Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής κατέρρευσε την ώρα του αγώνα κι υπέστη σπασμούς

Αθλητικά Νέα Χτες
«Πάγωσαν» στο θρυλικό Μαρακανά, όπου κατά τη διάρκεια του αγώνα της Φλαμένγκο με την Σαμπάιο Κορέα, ο Αλεξάντρε της δεύτερης κατέρρευσε κι υπέστη σπασμούς

Ιωάννινα: Φωτιά σε σπίτι στη Βρυσέλλα Φιλιατών ‑ Έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές

Ελλάδα Χτες
Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά οι εργάτες που διαμένουν στο σπίτι απουσίαζαν, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει κανείς

Υπό αστυνομική προστασία ο Ζακ Λανγκ και η σύζυγός του μετά από απειλές στα social media

Κόσμος Χτες
Οι απειλές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας με τον Τζέφρι Επστάιν

Ενοχος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες ο ηθοποιός και σκηνοθέτης

Ελλάδα Χτες
Του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών με αναστολή στην έφεση