E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στη Χαλκιδική: Νερό μολυσμένο με αρσενικό – Απαγόρευση πόσης σε 2 περιοχές

Ακατάλληλο νερό από τις βρύσες σε περιοχή στη Χαλκιδική

Δημοσίευση 9/10/2024 | 11:30

Συναγερμός στη Χαλκιδική: Νερό μολυσμένο με αρσενικό – Απαγόρευση πόσης σε 2 περιοχές

Η υπηρεσία ύδρευσης της Νέας Τρίγλιας, στη Χαλκιδική, εντόπισε πρόσφατα υπερβάσεις στα επίπεδα αρσενικού στο επεξεργασμένο νερό που διατίθεται στο δίκτυο ύδρευσης.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ο δήμος Νέας Προποντίδας εξέδωσε σύσταση προς τους κατοίκους των κοινοτήτων Νέας Τρίγλιας και Νέων Πλαγίων να αποφεύγουν τη χρήση του νερού για πόση και μαγείρεμα, περιορίζοντάς το μόνο σε χρήσεις υγιεινής (π.χ. πλύσιμο).

Για να επιτευχθεί συμμόρφωση με τα νόμιμα όρια συγκέντρωσης αρσενικού, η δημοτική αρχή σκοπεύει να εγκαταστήσει επιπλέον εξοπλισμό επεξεργασίας στην υπάρχουσα μονάδα, προσθέτοντας ένα επιπλέον στάδιο καθαρισμού.

Οι διαδικασίες προμήθειας του εξοπλισμού έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ για το μεταβατικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, θα διατίθεται καθαρό νερό στις κοινότητες μέσω βυτιοφόρων οχημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το τελευταίο διάστημα λόγω της λειψυδρίας, της υπεράντλησης και των αυξημένων αναγκών τους καλοκαιρινούς μήνες έχει παρατηρηθεί επιδείνωση της ποιότητας του αντλούμενου προς επεξεργασία νερού. Παρά την αδιάλειπτη για 15 χρόνια λειτουργία μονάδας απομάκρυνσης αρσενικού, έχουν αρχίσει να παρατηρούνται υπερβάσεις στη συγκέντρωση του αρσενικού στην έξοδο της μονάδας επεξεργασίας.

Για τον λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η εγκατάσταση στην μονάδα ενός επιπλέον σταδίου επεξεργασίας για συμπληρωματική απομάκρυνση του αρσενικού, ώστε το νερό κατά την τελική έξοδο να είναι κάτω από το οριζόμενο όριο της κείμενης νομοθεσίας. Οι διαδικασίες για την προμήθεια των επιπλέον μηχανημάτων έχουν ήδη ξεκινήσει.

Για το διάστημα που θα διαρκέσει η εγκατάσταση της επιπλέον μονάδος, ο Δήμος μας θα μεταφέρει συνεχώς νερό με κατάλληλα βυτιοφόρα οχήματα για την αντιμετώπιση των υδρευτικών αναγκών στις Κοινότητες Ν. Τρίγλιας και Ν. Πλαγίων.

Προτείνουμε στους κατοίκους των προαναφερόμενων Κοινοτήτων να χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου ύδρευσης για χρήσεις υγιεινής και όχι για πόση και μαγείρεμα. Εφόσον ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στην μονάδα του επιπλέον σταδίου επεξεργασίας, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ τραυματίστηκε στα πόδια την πρώτη μέρα του πολέμου

Κόσμος 11.03.2026
«Είναι σώος και ασφαλής» λέει το Ιράν

Drones έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, 4 τραυματίες

Κόσμος 11.03.2026
Επιβάτης είπε ότι ζητήθηκε από τους ταξιδιώτες να απομακρυνθούν από τα γυάλινα παράθυρα

Προβλήματα με το Instagram – Χρήστες δεν μπορούν να στείλουν μήνυμα

Tech + Science 11.03.2026
Χιλιάδες αναφορές για τεχνικά προβλήματα με το Instagram παγκοσμίως

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Ελλάδα 11.03.2026
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση

ΗΠΑ: 12χρονη πέθανε μετά από καβγά με κοπέλα στον δρόμο, bullying καταγγέλλει η μητέρα της

Κόσμος 11.03.2026
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, ο καβγάς ξεκίνησε αφού τα δύο κορίτσια διώχθηκαν από το σχολικό λεωφορείο