E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο μετά το εξώδικο Κασσελάκη – Επιμένουν για διαγραφή οι «87»

«Πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/10/2024 | 18:21

Έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο μετά το εξώδικο Κασσελάκη – Επιμένουν για διαγραφή οι «87»

Έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, συγκαλεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εξελίξεις με το εξώδικο του έκπτωτου προέδρου στο κόμμα για τη διαρροή του Πόθεν Έσχες του.

Στην ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία, υποστηρίζει πως η κατάθεση του Πόθεν Έσχες στην Κεντρική Επιτροπή στο πλαίσιο της κατάθεσης της υποψηφιότητάς του, αποτελεί «ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα».

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που θα συγκληθεί εκτάκτως θα συζητήσει το θέμα του εξωδίκου, με τους «87» να ζητούν πλέον ανοιχτά τη διαγραφή του.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας: «Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε.

Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου, δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος.

Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη.

Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024, τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σημειώνεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν ο,τιδήποτε». Ως εκ τούτου, η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα.

Η Π.Γ. συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12/10/2024 κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή Προέδρου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προβλήματα σε Facebook και Messenger αναφέρουν οι χρήστες

Tech + Science 15.04.2026
Την τελευταία ώρα έχουν αναφερθεί προβλήματα στις δύο πλατφόρμες

Πέθανε ο Εμίλιο Σανταμαρία, θρυλικός αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης

Κόσμος 15.04.2026
12 Μαΐου του 1965 είχε “πατήσει” το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο ιστορικό -φιλικό- ματς των “μερένγκες” στην Ελλάδα με την ΑΕΚ

Θεσσαλονίκη: Απάτη χιλιάδων ευρώ εις βάρος της Ε.Ε. με εικονικά τιμολόγια

Ελλάδα 15.04.2026
Σύμφωνα με την έρευνα, ο κατηγορούμενος διαχειριζόταν δύο εταιρείες που λειτουργούσαν μόνο «στα χαρτιά»

Τουρκία: Με 5 όπλα έσπειρε τον θάvατo στο σχολείο ο 15χρονος δράστης

Κόσμος 15.04.2026
Από την ένοπλη επίθεση έχουν τραυματιστεί ακόμη 20 άτομα, 4 από αυτούς χρειάστηκαν εγχείρηση

Κεφαλονιά: Η στιγμή που ο 26χρονος αρσιβαρίστας μεταφέρει λιπόθυμη την Μυρτώ από το ξενοδοχείο

Ελλάδα 15.04.2026
Το σοκαριστικό πλάνο είναι η στιγμή που ο αρσιβαρίστας έχει στα χέρια του την 19χρονη Μυρτώ, λιπόθυμη

Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν αστυνομικούς και άρματα μάχης

Ελλάδα 15.04.2026
Τα Ηνωμένα Έθνη επιχείρησαν να αποτρέψουν παράνομη είσοδο «αστυνομικών» του ψευδοκράτους

Θάvατoς 19χρονης στην Κεφαλονιά: Για ανθρωπoκτovία δια παραλείψεως κατηγορούνται οι συλληφθέντες

Ελλάδα 15.04.2026
Οι δικαστικές αρχές προχώρησαν στην αναβάθμιση των κατηγοριών έπειτα από την αξιολόγηση στοιχείων που συγκεντρώθηκαν

Η αιτία θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στο Αργοστόλι

Ελλάδα 15.04.2026
Ο 23χρονος καθάρισε το δωμάτιο όπου έγινε χρήση ναρκωτικών

Τουρκία: Νέα ένοπλη επίθεση σε σχολείο – 4 vεκρoί και τουλάχιστον 20 οι τραυματίες

Κόσμος 15.04.2026
Συναγερμός σήμανε στις Αρχές στην Τουρκία έπειτα από πυροβολισμούς σε Γυμνάσιο που βρίσκεται στην επαρχία Καχραμάνμαρας

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού για τον Μυλωνάκη

Ελλάδα 15.04.2026
Τι αναφέρει το νοσοκομείο για τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ που υπέστη εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Κεφαλονιά: Γιατί δεν μετέφεραν την Μυρτώ στο νοσοκομείο οι 3 κατηγορούμενοι ‑ «Περιμέναμε να την χτυπήσει ο αέρας να συνέλθει...»

Ελλάδα 15.04.2026
Τα δραματικά λεπτά που εκτυλίχθηκαν στο Αργοστόλι και το τραγικό τέλος της 19χρονης

ΗΠΑ: Σέρφερ ψάρεψε μέσα σε πλήθος καρχαρίων ‑ «Ήταν περικυκλωμένος» ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 15.04.2026
Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που επαγγελματίας σέρφερ ψαρεύει ενώ γύρω του κινούνται δεκάδες καρχαρίες