Φοντάνα Ντι Τρέβι: Τέλος στη ρίψη κερμάτων ‑ Γιατί πήραν την απόφαση οι αρχές
Την απόφαση να σταματήσουν οι επισκέπτες - τουρίστες να ρίχνουν κέρματα στο παγκοσμίως γνωστό συντριβάνι της Φοντάνα Ντι Τρέβι, αποφάσισε ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος της Ρώμης
Δημοσίευση 8/10/2024 | 15:58

Ο λόγος αυτής της απόφασης αφορά την προσπάθεια περιορισμού του υπερτουρισμού γύρω από το συντριβάνι της Φοντάνα Ντι Τρέβι, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι και τον αντιδήμαρχο τουρισμού, Τζανλούκα Ονοράτο, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα ληφθούν από τις αρχές του επόμενου έτους.
Παράλληλα διευκρινίστηκε ότι οι σχετικές αλλαγές θα ισχύσουν από τους πρώτους μήνες του 2025 και θα υπάρξει πειραματική περίοδος εφαρμογής των νέων κανόνων.
Το σιντριβάνι θα προστατεύεται από διαφανή διαχωριστικά, ενώ πρόκειται να δημιουργηθεί ένα υπερυψωμένο ημικυκλικό «πέρασμα», το οποίο θα επιτρέπει στους επισκέπτες να πλησιάζουν πολύ κοντά στο νερό.
Τέλος, ανακοινώθηκε ότι όσοι τουρίστες θέλουν να πετάξουν νομίσματα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι, θα τα ρίχνουν απλά σε ένα καλαθάκι.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σοκ στις ΗΠΑ: Influencer δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της αφού τον κατήγγειλε για παιδοφιλία στο TikTok
E-Daily 2.TopNews
26.07.2026
Η 43χρονη Sara Gilson έπεσε νεκρή στην Οκλαχόμα λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη δημόσια καταγγελία της, αφήνοντας πίσω της δύο παιδιά
Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο δράστης της επίθεσης στο Pride του Βερολίνου: Τον βρήκαν σε κήπο και επιτέθηκε με μαχαίρι
E-Daily 2.TopNews
26.07.2026
Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια - Ο 21χρονος ήταν ήδη γνωστός εδώ και καιρό στις γερμανικές Αρχές
Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 208 χλμ/ώρα στην Αθηνών – Κορίνθου
E-Daily 2.TopNews
26.07.2026
Ο 29χρονος εντοπίστηκε με radar στα Μέγαρα να υπερβαίνει κατά 78 χλμ/ώρα το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του για επικίνδυνη οδήγηση.
Πέταξε ο Τεντόγλου: Ισοφάρισε το Πανελλήνιο ρεκόρ με 8.66μ. στο Βόλο
E-Daily 2.TopNews
26.07.2026
Ο Μίλτος Τεντόγλου σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο φέτος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τσάτουμα που έμενε αδιάσπαστο από το 2007.
Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από 30% η ΝΔ με 14 μονάδες διαφορά από την ΕΛΑΣ – Κατακρήμνιση ΣΥΡΙΖΑ στο 1,3%
E-Daily 2.TopNews
26.07.2026
Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη με 30,8%, ο Μητσοτάκης πρώτος στην καταλληλότητα και σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες εκτιμούν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ μετά από πρόσκρουση σε νάρκη
E-Daily 2.TopNews
26.07.2026
Το δεξαμενόπλοιο είχε παρεκκλίνει από την καθορισμένη ιρανική διαδρομή διέλευσης, ενώ παραμένουν άγνωστες η ταυτότητά του και η έκταση των ζημιών.
Σουδανός εισέβαλε στο τούνελ του Μετρό φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπαρ» και συνελήφθη
E-Daily 2.TopNews
26.07.2026
Κατέβηκε στις γραμμές του Μετρό στην Αγία Παρασκευή και προχωρούσε πεζός προς Χαλάνδρι - Αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κλωτσώντας τους και φτύνοντάς τους
Γαλλία: Η φωτιά απέχει 15 χλμ. από το Μπορντό – 240 σπίτια κάηκαν και εξετάζεται πλήρης εκκένωση
E-Daily 2.TopNews
26.07.2026
Πάνω από 220.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην περιοχή, ενώ η πυρκαγιά στη Ζιρόντ καταγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες στη Γαλλία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Καιρός Αύγουστος: Τι δείχνουν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι για την Ελλάδα
E-Daily 2.TopNews
26.07.2026
Ενώ η δυτική Ευρώπη προετοιμάζεται για ισχυρό καύσωνα, η Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει εκτός του πυρήνα της ζέστης στις αρχές Αυγούστου.
Φωτιά στην Πυλαία Θεσσαλονίκης: Εκκένωση στο Μουσικό Σχολείο – Μήνυμα 112
E-Daily 2.TopNews
26.07.2026
Σαράντα πυροσβέστες, 12 οχήματα και επτά εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή, όπου ενεργοποιήθηκε και Ανακριτικό Κλιμάκιο για διερεύνηση εμπρησμού.
Ρίγη συγκίνησης στην απονομή: Η Εθνική Πόλο έγραψε ιστορία στο World Cup
E-Daily 2.TopNews
26.07.2026
Η Εθνική ανδρών πόλο νίκησε 15-14 την Ουγγαρία στον τελικό του World Cup στην Αυστραλία και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της.
Αννα Φόνσου: Τι συμβαίνει πραγματικά με την υγεία της αγαπημένης ηθοποιού
E-Daily 2.TopNews
26.07.2026
Το «Σπίτι του Ηθοποιού» διέψευσε τις φήμες και αποκάλυψε την αληθινή αιτία της νοσηλείας της.






