E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέμπη: Εντοπίστηκαν οστά και εξετάζονται από ανθρωπολόγο – «Ερχόταν ένα νέφος που ρουφούσε τα σωθικά» κατέθεσε επιβάτης

Πατέρας θύματος κατέθεσε αίτημα για διερεύνηση τυχόν ευθυνών από αξιωματικούς της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών

Δημοσίευση 8/10/2024 | 08:48

Τέμπη: Εντοπίστηκαν οστά και εξετάζονται από ανθρωπολόγο – «Ερχόταν ένα νέφος που ρουφούσε τα σωθικά» κατέθεσε επιβάτης

Απανθρακωμένα ρούχα και αντικείμενα των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, αλλά και οστά που εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν είναι ανθρώπινα ή όχι, κατέγραψε μεταξύ των ευρημάτων στην έκθεσή της η εταιρεία με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους που πραγματοποίησε σχετική έρευνα.

Την ίδια ώρα, οι επιβάτες που κλήθηκαν από τον εφέτη ανακριτή να καταθέσουν για το δυστύχημα, συγκλονίζουν με τις περιγραφές τους.

«Ήμουν στο τρίτο βαγόνι. Την ώρα του δυστυχήματος νιώσαμε ένα μεγάλο φρενάρισμα να μας ωθεί προς τα μπροστά. Το δικό μου βαγόνι εκτροχιάστηκε εντελώς από τις ράγες και σύρθηκε. Εγώ κατάφερα και απεγκλωβίστηκα με τη βοήθεια ενός συναδέλφου μου που ταξιδεύαμε μαζί, τραυματίστηκα, νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο 3 μέρες. Προχθές, σε ένα απότομο φρενάρισμα του λεωφορείου, έπαθα κρίση πανικού και με έπιασαν τα κλάματα. Ελπίζω να γίνουν σωστά οι έρευνες, όσον αφορά το δικαστικό κομμάτι», αναφέρει η Εύη.

«Ήμουν επιβάτης στο τρίτο βαγόνι, στη θέση 41. Μετά τη σύγκρουση, απ’ την αριστερή μεριά του βαγονιού είδα να έρχεται ένα νέφος, το οποίο έκαιγε. Αυτό που ερχόταν έκαιγε, χωρίς να έχει φλόγα. Και ρουφούσε τα σωθικά και το δέρμα» περιγράφει ο κ. Θεόδωρος.

Η Αλεξάνδρα επέβαινε στο πέμπτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας και όπως δήλωσε στο ΕΡΤNews: «Υπήρχε καπνός, μύριζε έντονα, κάτι περίεργο που δεν το έχουμε ξαναμυρίσει. Οι επιβάτες μεταξύ μας. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον. Εμείς τα παιδιά που ήμασταν σε πιο ήρεμη θέση μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους μεγαλύτερους ανθρώπους και άλλους που είχαν χτυπήσει λίγο πιο σοβαρά. Προσπαθούμε να βρούμε δικαιοσύνη και για εμάς, και για τα παιδιά που χάθηκαν, και για να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο».

Πατέρας θύματος κατέθεσε αίτημα για διερεύνηση τυχόν ευθυνών από αξιωματικούς της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών

Στο μεταξύ, η εταιρεία Anubis, με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, κατέθεσε την έκθεσή της, μετά την έρευνα που πραγματοποίησε. Καμένες μπλούζες, καμένα παπούτσια, μια κάρτα sim είναι μεταξύ των ευρημάτων, ενώ τα οστά που εντοπίστηκαν εξετάζονται από ανθρωπολόγο για να διαπιστωθεί αν είναι ή όχι ανθρώπινα.

Πατέρας θύματος κατέθεσε αίτημα στον εφέτη ανακριτή, για διερεύνηση τυχόν ευθυνών από αξιωματικούς της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, σχετικά με το αν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα στην εξέταση βιολογικών υλικών που συλλέχθηκαν από το Κουλούρι, τον Νοέμβριο του 2023.

Τέλος, η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί, στις 15 Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οπαδοί ΠΑΟΚ: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος με το «αντίο» στα άλλα πέντε «αετόπουλα»

Ελλάδα 31.01.2026
Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο 28χρονος τραυματίας που χθες πήρε εξιτήριο από το «Παπαγεωργίου»

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Καιρός 31.01.2026
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Κεραμεικός: Παράτησε το όχημά του στις γραμμές του τρένου και έφυγε

Ελλάδα 31.01.2026
Για 1,5 ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία

Μυστήριο με το νεκρό ζευγάρι ηλικιωμένων στα Ψαχνά Ευβοίας: Βρέθηκε δοχείο με καύσιμο κοντά στις σορούς τους

Ελλάδα 31.01.2026
Οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις γύρω από τις συνθήκες θανάτου του νεκρού ηλικιωμένου ζευγαριού στα Ψαχνά Ευβοίας

Οι επιστήμονες χτυπούν το «καμπανάκι» – Δύο νέοι ιοί η επόμενη μεγάλη απειλή

Tech + Science 31.01.2026
Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι ιοί με ζωική προέλευση μπορούν να μεταλλαχθούν

«Παγώνουν» οι κλήσεις από τις οκτώ AI κάμερες στην Αττική – Ο λόγος

Ελλάδα 31.01.2026
Γιατί δεν είναι δυνατή η αυτοματοποιημένη βεβαίωση και αποστολή προστίμων μέσω ψηφιακών ειδοποιήσεων από τις κάμερες AI

Νέο δημοσίευμα για την υγεία του Τραμπ: Γιατροί λένε ότι `είναι στα πρώτα στάδια άνοιας`

Κόσμος 31.01.2026
Ο Τραμπ `έχει πάθει εγκεφαλικό, κρατά το δεξί του χέρι με το αριστερό`

Βιολάντα: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη φονική έκρηξη, οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν

Ελλάδα 31.01.2026
Στο επίκεντρο οι δεξαμενές προπανίου και οι καταγγελίες για οσμή αερίου πριν το δυστύχημα

Πέθανε η Κάθριν Ο’Χάρα, η μητέρα του Κέβιν από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι»

Κόσμος Χτες
Έφυγε σε ηλικία 71 ετών έχοντας αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Βιολάντα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Δύο εκρήξεις μέσα σε 6 δευτερόλεπτα

Ελλάδα Χτες
Nέες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως σοβαρές παραλείψεις, αλλά και καταγγελίες για αδιαφορία απέναντι σε προειδοποιητικά σημάδια που –όπως φαίνεται– είχαν εκδηλωθεί πολύ πριν από τη φονική έκρηξη.