E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ελληνική πόλη που έχει γίνει πόλος έλξης για γυρίσματα ταινιών και σειρών

Όλο και περισσότερες παραγωγές κατευθύνονται προς τα εκεί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/10/2024 | 00:42

Η ελληνική πόλη που έχει γίνει πόλος έλξης για γυρίσματα ταινιών και σειρών
Photo by Nikos Kavvadas on Unsplash

Τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, φαίνεται πως όλο και πιο πολύ επιλέγουν την πόλη των Ιωαννίνων, ως τόπο των γυρισμάτων τους, κάτι που έχει γίνει αρκετές φορές και στο παρελθόν όπως αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.

Η σειρά «Ταμπού», λαμβάνει χώρα στα Ιωάννινα, ενώ η σειρά «Αθώοι», αμφότερες του Mega, έκανε κι εκείνη γυρίσματα στην πόλη. Πρόσφατα η περιοχή είχε φιλοξενήσει τα τηλεοπτικά γυρίσματα για τις σειρές «Σασμός» και «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό» των σταθμών Alpha και Mega αντίστοιχα. Λίγα χρόνια νωρίτερα, η πόλη φιλοξένησε την μεγάλη παραγωγή «Μπέκετ» με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον, αλλά και την ταινία τρόμου του Bollywood «Mushkil».

Εδώ και κάποιους μήνες, μια Ινδική εταιρεία παραγωγής έχει ξεκινήσει γυρίσματα και τον Ιανουάριο που ακολουθεί, θα επισκεφτεί τα Ιωάννινα ο μεγαλύτερος παραγωγός του Bollywood, ώστε να καταφέρει να την βάλει στον κατάλογο των διεθνών σκηνικών του. Και μια αμερικανική εταιρεία έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει γυρίσματα στο επόμενο διάστημα στην πόλη της Ηπείρου.

Τα τευταία χρόνια και η πόλη και ο νομός Ιωαννίνων, συγκεντρώνει όλο και περισσότερα συνεργία ταινιών ή σειρών, κάτι που είναι θετικό για την εξωστρέφεια της περιοχής αλλά και για την οικονομική της ανάπτυξη. Και είναι μια πόλη που συνδυάζει διάφορα χαρακτηριστικά για διαφορετικά είδη ταινιών, αφού έχει κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, φυσική ομορφιά και ιστορικά μνημεία. Τα γύρω χωριά έχουν διατηρήσει την φυσιογνωμία τους και αποτελούν ένα ιδανικό σκηνικό για πολλές διαφορετικές παραγωγές. Κι όπως φαίνεται αυτές θα πολλαπλασιαστούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χωριό της Καβάλας που πάει κόντρα στο δημογραφικό

Stories 18.04.2026
Είναι γεμάτο πολύτεκνες οικογένειες

Τα σκάνδαλα που σόκαραν το πανελλήνιο τη δεκαετία του `90

Stories 18.04.2026
Τρία μεγάλα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα της Ελλάδας των 90s

Ο Έλληνας πιλότος που έσωσε τη ζωή 418 ατόμων με μία του κίνηση

Stories 18.04.2026
Το σθένος και η ψυχραιμία του Σήφη Μιγάδη που απέτρεψε την τραγωδία

Γιατί υπάρχει ο Τζόκερ στις τράπουλες;

Ιστορικά 18.04.2026
Μόλις στο τέλος του 19ου αιώνα εμφανίστηκε ο Τζόκερ στις τράπουλες.

Τα «σιωπηλά» θύματα του Διαστήματος: Τα ζώα που άνοιξαν τον δρόμο για τον άνθρωπο

Νέα Εποχή Χτες
Από τη Λάικα μέχρι τους χιμπατζήδες, η άγνωστη ιστορία πίσω από την κατάκτηση του Διαστήματος που ελάχιστοι γνωρίζουν

Η πρώτη χώρα που δίνει άδεια μετ’ αποδοχών για αποβολή σε κάθε στάδιο εγκυμοσύνης

Νέα Εποχή Χτες
Ιστορική απόφαση φέρνει άδεια μετ’ αποδοχών και ανοίγει μια νέα συζήτηση για το πένθος που μέχρι τώρα έμενε «αόρατο»

Πωλείται ξανά η «Christina O»: Στα 52 εκατ. ευρώ η θαλαμηγός του Ωνάση

Stories Χτες
Το σκάφος, αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της κοσμικής ζωής του 20ού αιώνα

Νέα έρευνα σοκ: Αυτός είναι ο μήνας που γεννιούνται οι πιο ελκυστικές γυναίκες

Νέα Εποχή Χτες
Τι λέει η επιστήμη, τι αμφισβητούν οι ειδικοί και γιατί τελικά η ομορφιά δεν χωράει… σε ημερολόγιο