E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πεντάχρονα έσπασαν τα δόντια 4χρονου με αυτισμό σε σχολείο – Δεν θα μπορεί να φάει για 2 χρόνια

«Η διεύθυνση δεν έχει απαντήσει ακόμη τι ακριβώς συνέβη»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/10/2024 | 18:58

Πεντάχρονα έσπασαν τα δόντια 4χρονου με αυτισμό σε σχολείο – Δεν θα μπορεί να φάει για 2 χρόνια

Τον άγριο ξυλοδαρμό του 4χρονου γιου της από 5χρονα κατήγγειλε μια μητέρα, αναφέροντας ότι το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια διαλείμματος στο σχολείο, με το παιδί που πάσχει από αυτισμό να μην μπορεί να φάει για 2 χρόνια, καθώς οι ανήλικοι έσπασαν τα δόντια του.

Το περιστατικό έγινε την περασμένη εβδομάδα και ο μικρός αναγκάστηκε να αφαιρέσει τα 4 μπροστινά δόντια, ενώ για 3 χρόνια θα ακολουθεί ειδικές θεραπείες.

Η μητέρα του μιλώντας στην εκπομπή Live News ανέφερε ότι «έτσι όπως μου το παρουσίασαν δεν μου φάνηκε τόσο σοβαρό. Και γι’ αυτό δεν έφυγα από τη δουλειά μου. Όταν παρέλαβα το παιδί μου τα ούλα του ήταν κατάμαυρα και είχε ροή αίματος».

«Το παιδί όταν έφτασε στο σπίτι μου είπε ότι τον χτύπησαν δυο μεγαλύτερα παιδάκια. 5 χρονών μέσα στο σχολείο την ώρα του διαλείμματος. Είναι μικρότερος και επειδή έχει και αυτισμό, υποτίθεται ότι υπάρχει παράλληλη υποστήριξη η οποία ακόμα δεν ξέρω που ήταν», είπε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Mega, η ιατρική γνωμάτευση ανέφερε ότι «λόγω της σοβαρότητας του τραύματος η θεραπεία επιλογής ήταν η εξαγωγή των δοντιών. Συστήθηκε επίσης η τοποθέτηση μηχανήματος (μασελάκι) για αναπλήρωση των δοντιών που αφαιρέθηκαν για αισθητικούς λόγους».

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 4χρονου, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας στο Live News είπε πως «η μητέρα καταγγέλλει ότι εδώ και 10 μέρες το σχολείο δεν της έχει δώσει επίσημα απάντηση για το τι ακριβώς έχει γίνει. Η μητέρα του 4χρονου είναι η ίδια εκπαιδευτικός και το παιδάκι είναι παιδί με ειδικές ανάγκες, που κατά την νομοθεσία θα πρέπει να έχει ειδική φύλαξη καθόλη την διάρκεια της παραμονής του στο σχολείο. Ο γιατρός μου είπε ότι το χτύπημα είναι από κάτω προς τα πάνω η φορά του. Δηλαδή είναι είτε από κλωτσιές είτε με μπουνιές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας στο Λουτράκι ‑ Τον υπέδειξε ο 19χρονος

Ελλάδα 27.02.2026
Ο ανήλικος φέρεται να έχασε τη ζωή του καβγά με αφορμή έναν σπασμένο καθρέπτη μοτοσικλέτας

Ισπανία: Ειδοποιεί τον ΠΟΥ για μετάδοση παραλλαγής του ιού της γρίπης των χοίρων στους ανθρώπους

Κόσμος 27.02.2026
Σήμανε συναγερμό λόγω του δυνητικού πανδημίας του ιού της γρίπης των χοίρων στην Ισπανία

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά

Ελλάδα 27.02.2026
Μέσα στον Μάρτιο θα ρυθμίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά. Αυτή είναι η μέρα που θα γίνει η αλλαγή ώρας.

Καιρός: Με αντικυκλωνικές συνθήκες κάνει «πρεμιέρα» ο Μάρτιος

Καιρός 27.02.2026
Πώς θα κυλήσει η πρώτη εβδομάδα

Κατέστρεψαν την Αγία Τράπεζα σε εκκλησία στη Φθιώτιδα για να βρουν… λίρες

Ελλάδα 27.02.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στο νεκροταφείο του Γαρδικίου

Τέμπη: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αύριο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Ελλάδα 27.02.2026
Πώς θα κινηθούν Σιδηρόδρομος - Προαστιακός, μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Νέα κατάθεση της μητέρας της Λόρας: Δηλώνει ανακουφισμένη που εντοπίστηκε η κόρη της

Ελλάδα 27.02.2026
Η Λόρα δεν έχει επικοινωνία με κανέναν παρά μόνο με τους ψυχολόγους και τους υπεύθυνους της δομής ανηλίκων στο Βερολίνο

Ανοίγουν καταφύγια στη Μπερσεβά του Ισραήλ ‑ Κίνα και Καναδάς ζητούν από τους πολίτες τους να φύγουν από το Ιράν

Κόσμος 27.02.2026
Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από μη απαραίτητο προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών των Αμερικανών που σταθμεύουν στο Ισραήλ να εγκαταλείψουν τη χώρα

Υπουργός Εξωτερικών Πολωνίας: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για τον Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο»

Κόσμος 27.02.2026
«Θα ζήσουμε όσα έζησαν οι παππούδες και οι προπαππούδες μας»