E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεξικό: Αποκεφάλισαν δήμαρχο, έξι ημέρες αφού ανέλαβε το αξίωμα

Ήταν η έκτη δολοφονία δημάρχου από τις εκλογές του Ιουνίου στο Μεξικό

Δημοσίευση 7/10/2024 | 11:16

Μεξικό: Αποκεφάλισαν δήμαρχο, έξι ημέρες αφού ανέλαβε το αξίωμα

Συνεχίζονται τα φρικτά εγκλήματα στο Μεξικό, όπου ένας δήμαρχος αποκεφαλίστηκε, λίγες ημέρες αφότου είχε αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ο Αλεχάντρο Άρκος Καταλάν, δήμαρχος της Τσιλπανσίνγκο, πρωτεύουσας της πολιτείας Γκερέρο στο νότιο Μεξικό, δολοφονήθηκε, ανακοίνωσαν χθες, Κυριακή, η κυβερνήτης Έβελιν Σαλγκάδο και ένας αξιωματούχος της πολιτικής συμμαχίας της αντιπολίτευσης.

Ο 43χρονος δήμαρχος, ο οποίος είχε αναλάβει τα καθήκοντά του πριν από μόλις έξι ημέρες, αποκεφαλίσθηκε και το κεφάλι του τοποθετήθηκε στη σκεπή ενός ημιφορτηγού, σύμφωνα με φωτογραφία της μακάβριας σκηνής που αναπαρήχθη επανειλημμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Καταδικάζω κατηγορηματικά το φόνο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου της Τσιλπανσίνγκο, του Αλεχάντρο Άρκος Καταλάν, τον οποίο επιβεβαίωσε η γενική εισαγγγελία», ανέφερε η κυβερνήτης Σαλγκάδο μέσω του X. «Η απώλειά του βυθίζει στο πένθος ολόκληρη την κοινωνία της Γκερέρο και μας γεμίζει αγανάκτηση», πρόσθεσε η κυβερνήτης, η οποία ανήκει στο κυβερνών αριστερό Κίνημα για την Εθνική Αναγέννηση (Morena).

«Δολοφόνησαν το δήμαρχό μας της Τσιλπανσίνγκο, τον Αλεχάντρο Άρκος, και πριν από μόλις τρεις ημέρες, τον γραμματέα του ίδιου δήμου, τον Φρανσίσκο Τάπια. Ήταν λιγότερο από μία εβδομάδα που είχαν αναλάβει καθήκοντα», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου PRI Αλεχάντρο Μορένο.

Ο Αλεχάντρο Άρκος Καταλάν είχε κερδίσει το δήμο της Τσιλπανσίνγκο (283.354 κάτοικοι το 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία) στις εκλογές της 2ας Ιουνίου με το ψηφοδέλτιο της αντιοπολιτευόμενης συμμαχίας PRI-PRD-PAN.

Ο φόνος του έγινε πέντε ημέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων της προέδρου Κλαούδια Σέινμπαουμ, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει αύριο το εθνικό σχέδιό της για την ασφάλεια.

Η πολιτεία Γκερέρο έχει γίνει από τις πιο φονικές για υποψήφιους και εν ενεργεία αιρετούς αξιωματούχους, καθώς και για δημοσιογράφους.

Τουλάχιστον έξι υποψήφιοι για δημόσια αξιώματα δολοφονήθηκαν στην πολιτεία πριν από τις εκλογές της 2ας Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.

Αστυνομία στο σπίτι του Βαρουφάκη και προκαταρκτική εξέταση

Ελλάδα Χτες
Στο πλαίσιο έρευνας που αφορά βίντεο στο οποίο αναφέρεται σε χρήση ecstasy το 1989

Γροιλανδία: Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που θα αντιταχθούν στα «θέλω» του

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί βουλευτές στη Δανία επιδιώκουν να «χαμηλώσουν τους τόνους»

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο

Κόσμος Χτες
Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.

Απόκριες 2026: Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα Χτες
Το Τριώδιο δεν αργεί να ανοίξει

«Έπεσε» το X: Αναφορές για προβλήματα παγκοσμίως ‑ Δεν φορτώνουν οι λογαριασμοί

Tech + Science Χτες
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα Χτες
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα Χτες
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011