E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυστραλή παρουσιάστρια «ανακοίνωσε» πως πέθανε ‑ Αυτή είναι η εξήγηση για τον θάνατό της

Η αδερφή της τηλεπαρουσιάστριας, που ακούει στο όνομα Κάιλι, ανέβασε στον λογαριασμό της Φιόνα στο Instagram μια ανάρτηση που έγραψε η ίδια επιβεβαιώνοντας έτσι τον θάνατό της

Δημοσίευση 4/10/2024 | 10:35

Αυστραλή παρουσιάστρια «ανακοίνωσε» πως πέθανε ‑ Αυτή είναι η εξήγηση για τον θάνατό της

Τον θάνατό της στα 67 της ανακοίνωσε η τηλεπαρουσιάστρια από την Αυστραλία, Φιόνα ΜακΝτόναλντ, σχεδόν τρία χρόνια έπειτα από τη διάγνωση των γιατρών για τη νόσο του κινητικού νευρώνα (MND).

Η αδερφή της τηλεπαρουσιάστριας, που ακούει στο όνομα Κάιλι, ανέβασε στον λογαριασμό της Φιόνα στο Instagram μια ανάρτηση που έγραψε η ίδια επιβεβαιώνοντας έτσι τον θάνατό της.

Τι έγραψε στην αποχαιρετιστήρια ανάρτησή της η παρουσιάστρια

«Αντίο φίλοι μου. Η αδερφή μου Κάιλι το δημοσιεύει επειδή έχω φύγει -ελπίζω να κοιτάζω κάτω από ένα σύννεφο» ξεκινά η ανάρτηση. «Χθες το βράδυ ήρθε το τέλος σε μερικούς πολύ δύσκολους μήνες. Ήταν πολύ γαλήνια, τα αγόρια μου (οι γιοι της Χάρι και Ράφε) και η Κάιλι έμειναν μαζί μου για να με αποχαιρετήσουν. Αν και δεν ήθελα ποτέ να πεθάνω, η σκέψη ότι θα αφήσω αυτό το βασανισμένο σώμα μου ήταν μια ανακούφιση», αναγράφεται στην ανάρτηση, μαζί με δύο οικογενειακές φωτογραφίες.

«Οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι. Αδυνατώντας να καταπιώ το κανονικό φαγητό, η σίτιση με σωλήνα που θα έπρεπε να με συντηρεί δεν λειτούργησε επειδή το έντερό μου δεν μπορούσε να ανεχτεί τα πρωτεϊνούχα ροφήματα. Πήγαινε κατευθείαν μέσα και κατευθείαν έξω».

«Αναζήτησα παρηγορητική φροντίδα, όσο κι αν αγαπούσα τη ζωή»

Η παρουσιάστρια εξήγησε πώς «λιμοκτονούσε σιγά σιγά» και «γινόταν όλο και πιο αδύναμη» μετά τη διάγνωση.

«Ανέπτυξα επίσης τρομερούς πόνους στην πλάτη επειδή οι μύες μου δεν υποστηρίζουν το σκελετό μου» εξήγησε. «Το μαύρο χιούμορ που με βοήθησε καλά τα πρώτα χρόνια αυτού του ταξιδιού μετατράπηκε σε απόγνωση. Πήρα την απόφαση μετά από πολύ ψυχική αναζήτηση να σταματήσω κάθε ιατρική υποστήριξη και να μπω τελικά στο νοσοκομείο για παρηγορητική φροντίδα στο τέλος της ζωής μου. Όταν αγαπάς τη ζωή τόσο πολύ όσο εγώ, χρειάζεται πολύ θάρρος για να κάνεις επιλογές που οδηγούν στον αποχαιρετισμό» συνέχισε.

«Ας μην το πούμε λοιπόν αντίο, καθώς ελπίζω να σας ξαναδώ στην άλλη πλευρά. Μέχρι τότε: ‘Είθε ο άνεμος να είναι πάντα ούριος, είθε ο ήλιος να λάμπει ζεστός στο πρόσωπό σου, είθε η βροχή να πέφτει απαλά στα χωράφια μου μέχρι να ξανασυναντηθούμε. Και είθε ο Θεός να σε κρατάει στο κοίλωμα του χεριού Του’. Κουβαλάω την αγάπη και το γέλιο σας μαζί μου και ελπίζω να θυμάστε το δικό μου» κατέληξε η ΜακΝτόναλντ.

Τι είναι η νόσος του κινητικού νευρώνα

Η νόσος του νεύρωνα, σύμφωνα με τους ειδικούς, «επηρεάζει τα νεύρα που είναι γνωστά ως κινητικοί νευρώνες. Αυτά τα νεύρα βρίσκονται στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό και βοηθούν να λέτε στους μυς σας τι να κάνουν.

Η ΜακΝτόναλντ αφιέρωσε το χρόνο της στη συγκέντρωση χρημάτων για να βοηθήσει στην εξεύρεση θεραπείας για την ασθένεια μετά τη διάγνωσή της το 2021. Στη σελίδα της «I Am Making a Difference» για τη συγκέντρωση χρημάτων, εξήγησε ότι, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους της, κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 223.000 δολάρια Αυστραλίας (σχεδόν 153.000 δολάρια ΗΠΑ), αφού πέρασε από πολλές προκλήσεις.

«Όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν πηγαίνουν απευθείας στην έρευνα και τις δοκιμές του Πανεπιστημίου Macquarie για την εξεύρεση θεραπείας για την ασθένεια MND», έγραψε η ΜακΝτόναλντ στην περιγραφή, εξηγώντας πώς ξεκίνησε την πρόκληση «Big Lap» με μια διαδρομή 15.500 χιλιομέτρων γύρω από την Αυστραλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Diddy: Αντιμέτωπος με νέα αγωγή για σeξoυαλιkή κακoπoίηση

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Αντρας υποστηρίζει ότι ο μουσικός παραγωγός τον κακοποίησε, όταν ήταν ανήλικος

«Έξυπνες κάμερες»: Καταγγελίες για μεγάλο ποσοστό αστοχίας ‑ «Φτάνουν το 90%»

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Το σύστημα με τις «έξυπνες κάμερες» εντοπίζει υποτιθέμενες παραβάσεις

Τέλος το «λάδωμα» στα διπλώματα: Αυτόματα θα εκδίδεται η άδεια οδήγησης – Κάμερες στις εξετάσεις

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Νέες ρυθμίσεις έρχονται να κάνουν πιο διάφανη τη διαδικασία στην απόκτηση άδειας οδήγησης

Προκλητικές αυξήσεις έως και 95% σε μισθούς Μητροπολιτών και Αρχιεπισκόπου

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Οι πρώτες πολιτικές αντιδράσεις στον σχεδόν διπλασιασμό –από την κυβέρνηση– των μισθών αρχιεπισκόπου, μητροπολιτών, τιτουλάριων επισκόπων και των βοηθών τους

Καιρός: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα ‑ Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά για την πορεία της κακοκαιρίας

Θεσσαλονίκη: Χειρουργός έκανε μαστεκτομή σε ασθενή χωρίς να έχει προδιάθεση για καρκίνο

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Ο γιατρός καταδικάστηκε σε ποινή τριετούς φυλάκισης με αναστολή

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα από Πορτογάλο ιστορικό

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Ο Ραφαέλ Πίντο Μπόργες, ιδρυτής και πρόεδρος της Nova Portugalidade, ενός συντηρητικού think tank με έδρα τη Λισαβόνα, με την ιδιότητα του πολιτικού επιστήμονα και του ιστορικού, εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της χώρας μας

Αίγιο: «Δεν ξέρω γιατί με φέρατε εδώ – μπήκα στο σπίτι και τους βρήκα σε λίμνη αίματος»

Ελλάδα 09.06.2026
Ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της 56χρονης θύματος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο φαινομενικό διπλό φονικό

Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Το «ναρκωτικό‑φονιάς» εντοπίστηκε σε αιφνιδιαστική επιχείρηση

Ελλάδα 09.06.2026
Ανησυχητικά ευρήματα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου αναδύονται μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι θάνατοι οκτώ κρατουμένων

Τηλεφωνικές απάτες: Νέα θύματα σε Χαλκιδική και Σέρρες ‑ η λεία ξεπερνά τα 100.000 ευρώ

Ελλάδα 09.06.2026
Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των Αρχών, οι δράστες συνεχίζουν να εντοπίζουν νέα θύματα

Σαγράδα Φαμίλια: Δείτε τι σηματοδοτεί η ιστορική στιγμή που όλος ο κόσμος περίμενε 144 χρόνια

E-Daily 3.Left 09.06.2026
Ο τελευταίος σταυρός στον Πύργο του Ιησού Χριστού ολοκλήρωσε την ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο, με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ να αναλαμβάνει να εγκαινιάσει τον ναό στη Βαρκελώνη.

Ίος: 28χρονος δάγκωσε τον διοικητή του ΑΤ στο πόδι για να ξεφύγει μετά την προσαγωγή του

Ελλάδα 09.06.2026
Δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, 17 και 28 ετών, είχαν προκαλέσει αναστάτωση στο Κέντρο Υγείας του νησιού, οδηγώντας σε καταγγελία για διατάραξη υπηρεσίας