E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυστραλή παρουσιάστρια «ανακοίνωσε» πως πέθανε ‑ Αυτή είναι η εξήγηση για τον θάνατό της

Η αδερφή της τηλεπαρουσιάστριας, που ακούει στο όνομα Κάιλι, ανέβασε στον λογαριασμό της Φιόνα στο Instagram μια ανάρτηση που έγραψε η ίδια επιβεβαιώνοντας έτσι τον θάνατό της

Δημοσίευση 4/10/2024 | 10:35

Αυστραλή παρουσιάστρια «ανακοίνωσε» πως πέθανε ‑ Αυτή είναι η εξήγηση για τον θάνατό της

Τον θάνατό της στα 67 της ανακοίνωσε η τηλεπαρουσιάστρια από την Αυστραλία, Φιόνα ΜακΝτόναλντ, σχεδόν τρία χρόνια έπειτα από τη διάγνωση των γιατρών για τη νόσο του κινητικού νευρώνα (MND).

Η αδερφή της τηλεπαρουσιάστριας, που ακούει στο όνομα Κάιλι, ανέβασε στον λογαριασμό της Φιόνα στο Instagram μια ανάρτηση που έγραψε η ίδια επιβεβαιώνοντας έτσι τον θάνατό της.

Τι έγραψε στην αποχαιρετιστήρια ανάρτησή της η παρουσιάστρια

«Αντίο φίλοι μου. Η αδερφή μου Κάιλι το δημοσιεύει επειδή έχω φύγει -ελπίζω να κοιτάζω κάτω από ένα σύννεφο» ξεκινά η ανάρτηση. «Χθες το βράδυ ήρθε το τέλος σε μερικούς πολύ δύσκολους μήνες. Ήταν πολύ γαλήνια, τα αγόρια μου (οι γιοι της Χάρι και Ράφε) και η Κάιλι έμειναν μαζί μου για να με αποχαιρετήσουν. Αν και δεν ήθελα ποτέ να πεθάνω, η σκέψη ότι θα αφήσω αυτό το βασανισμένο σώμα μου ήταν μια ανακούφιση», αναγράφεται στην ανάρτηση, μαζί με δύο οικογενειακές φωτογραφίες.

«Οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι. Αδυνατώντας να καταπιώ το κανονικό φαγητό, η σίτιση με σωλήνα που θα έπρεπε να με συντηρεί δεν λειτούργησε επειδή το έντερό μου δεν μπορούσε να ανεχτεί τα πρωτεϊνούχα ροφήματα. Πήγαινε κατευθείαν μέσα και κατευθείαν έξω».

«Αναζήτησα παρηγορητική φροντίδα, όσο κι αν αγαπούσα τη ζωή»

Η παρουσιάστρια εξήγησε πώς «λιμοκτονούσε σιγά σιγά» και «γινόταν όλο και πιο αδύναμη» μετά τη διάγνωση.

«Ανέπτυξα επίσης τρομερούς πόνους στην πλάτη επειδή οι μύες μου δεν υποστηρίζουν το σκελετό μου» εξήγησε. «Το μαύρο χιούμορ που με βοήθησε καλά τα πρώτα χρόνια αυτού του ταξιδιού μετατράπηκε σε απόγνωση. Πήρα την απόφαση μετά από πολύ ψυχική αναζήτηση να σταματήσω κάθε ιατρική υποστήριξη και να μπω τελικά στο νοσοκομείο για παρηγορητική φροντίδα στο τέλος της ζωής μου. Όταν αγαπάς τη ζωή τόσο πολύ όσο εγώ, χρειάζεται πολύ θάρρος για να κάνεις επιλογές που οδηγούν στον αποχαιρετισμό» συνέχισε.

«Ας μην το πούμε λοιπόν αντίο, καθώς ελπίζω να σας ξαναδώ στην άλλη πλευρά. Μέχρι τότε: ‘Είθε ο άνεμος να είναι πάντα ούριος, είθε ο ήλιος να λάμπει ζεστός στο πρόσωπό σου, είθε η βροχή να πέφτει απαλά στα χωράφια μου μέχρι να ξανασυναντηθούμε. Και είθε ο Θεός να σε κρατάει στο κοίλωμα του χεριού Του’. Κουβαλάω την αγάπη και το γέλιο σας μαζί μου και ελπίζω να θυμάστε το δικό μου» κατέληξε η ΜακΝτόναλντ.

Τι είναι η νόσος του κινητικού νευρώνα

Η νόσος του νεύρωνα, σύμφωνα με τους ειδικούς, «επηρεάζει τα νεύρα που είναι γνωστά ως κινητικοί νευρώνες. Αυτά τα νεύρα βρίσκονται στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό και βοηθούν να λέτε στους μυς σας τι να κάνουν.

Η ΜακΝτόναλντ αφιέρωσε το χρόνο της στη συγκέντρωση χρημάτων για να βοηθήσει στην εξεύρεση θεραπείας για την ασθένεια μετά τη διάγνωσή της το 2021. Στη σελίδα της «I Am Making a Difference» για τη συγκέντρωση χρημάτων, εξήγησε ότι, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους της, κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 223.000 δολάρια Αυστραλίας (σχεδόν 153.000 δολάρια ΗΠΑ), αφού πέρασε από πολλές προκλήσεις.

«Όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν πηγαίνουν απευθείας στην έρευνα και τις δοκιμές του Πανεπιστημίου Macquarie για την εξεύρεση θεραπείας για την ασθένεια MND», έγραψε η ΜακΝτόναλντ στην περιγραφή, εξηγώντας πώς ξεκίνησε την πρόκληση «Big Lap» με μια διαδρομή 15.500 χιλιομέτρων γύρω από την Αυστραλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Πότε απαγορεύεται ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση ενοικίου

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Τι συμβουλεύει η ΕΕΚΕ για να μην τη «πατήσεις»

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο

Ξεμένουν από προσωπικό τα νοσοκομεία της Αθήνας

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Είναι ενδεικτικό ότι σε όλο το ΕΣΥ παραμένουν κενές 20.000 οργανικές θέσεις μόνο νοσηλευτών

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Κόσμος 27.06.2026
Διαφορετική προσέγγιση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύγκριση μεταξύ θανάτων από ψύχος και καύσωνα είναι παραπλανητική

Formula 1: Δραματική στιγμή στην Αυστρία, ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της RB22 και κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 9 στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας.

Εκβιασμός μέσω social media: 41χρονος πλήρωσε 4.770 ευρώ μετά από διαδικτυακή απάτη με χαρτομαντεία

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ταυτοποιήθηκε 36χρονη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της

Λιβαδειά: «Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Οι δράστες την κράτησαν στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα, πείθοντάς την ότι επρόκειτο για απολύτως νόμιμη και επείγουσα διαδικασία

Πολωνία: Κεραυνός «χτυπά» το εμβληματικό συντριβάνι του Βρότσλαβ – Βίντεο

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Από τον κεραυνό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σύστημα φωτισμού, με τις παραστάσεις να αναστέλλονται