E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατρός μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο για να σκοτώσει με δήθεν εμβόλιο για τον κορονοϊό τον σύντροφο της μητέρας του

Το ανατριχιαστικό πλάνο που είχε καταστρώσει

Δημοσίευση 3/10/2024 | 19:49

Γιατρός μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο για να σκοτώσει με δήθεν εμβόλιο για τον κορονοϊό τον σύντροφο της μητέρας του

Ένα απίστευτο πλάνο κατέστρωσε ο 53χρονος Τόμας Κουάν στη Βρετανία για να σκοτώσει τον σύντροφο της μητέρας του. Ο Τόμας Κουάν είναι γιατρός και μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο, προκειμένου να χορηγήσει δηλητήριο στον σύντροφο της μητέρας του, με τον οποίο βρισκόταν σε διαμάχη για μια κληρονομιά.

Ο 53χρονος προσποιούνταν ότι θα έκανε στον Πάτρικ Ο’ Χάρα, αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, όπως ακούστηκε στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας, που είναι σε εξέλιξη.

Ο Ο’ Χάρα, 71 ετών, όπως αναφέρει το BBC, ήταν τυχερός που επέζησε αφού η τοξίνη προκάλεσε μια «σπάνια και απειλητική για τη ζωή του σαρκοφάγο ασθένεια».

Ο Κουάν ομολόγησε ότι έκανε ένεση με δηλητήριο στον Ο’ Χλαρα, αλλά αρνήθηκε την απόπειρα δολοφονίας, υποστηρίζοντας ότι είχε σκοπό να προκαλέσει «ήπιο πόνο και δυσφορία».

«Είχε τσακωθεί με τη μητέρα του επειδή θα άφηνε το σπίτι της στον σύντροφό της»
Ανοίγοντας την υπόθεση, ο εισαγγελέας δήλωσε ότι ο Κουάν ήταν ένας «έμπειρος» γενικός ιατρός με «εγκυκλοπαιδική γνώση» των τοξινών, ο οποίος εργαζόταν στο Happy House Surgery στο Σάντερλαντ.

Δεν είχαν σχέσεις με μητέρα του, Γουάι Κινγκ, γνωστή και ως Τζένι Λιουνγκ, με την οποία είχε έρθει σε ρήξη επειδή σχεδίασε να αφήσει το σπίτι της στο Νιούκαστλ στον σύντροφό της επί 20 και πλέον χρόνια.

«Το αποτέλεσμα της διαθήκης ήταν ότι το ακίνητο δεν θα πήγαινε στα παιδιά της παρά μόνο μετά το θάνατο του Ο’ Χάρα», είπε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι ο Κουάν είχε «εμμονή με τα χρήματα και την αναμενόμενη κληρονομιά του».


Το ανατριχιαστικό σχέδιο δολοφονίας

Στις 22 Ιανουαρίου, ο 53χρονος γιατρός πήγε στο σπίτι της μητέρας του και του συντρόφου της, προσποιούμενος ότι ήταν νοσοκόμος σε κατ’ οίκον επίσκεψη και θα έκανε το εμβόλιο για τον κορονοϊό στον Ο’ Χάρα.

«Ήταν ένα τολμηρό σχέδιο. Ήταν ένα σχέδιο δολοφονίας ενός ανθρώπου σε κοινή θέα» είπε ο εισαγγελέας.

Ο Κουάν είχε προηγουμένως στείλει στο θύμα επιστολές δήθεν από το NHS (το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας) προγραμματίζοντας την επίσκεψη ώστε να τον περιμένουν.

Φορώντας καπέλο, χειρουργική μάσκα, γάντια και γυαλιά και μιλώντας με ασιατική προφορά, έλεγξε την αρτηριακή πίεση του ζεύγους και ύστερα έκανε το εμβόλιο στον Ο’ Χάρα.

Μόλις του έγινε η ένεση στο αριστερό του χέρι, ο Ο’ Χάρα ένιωσε έναν «τρομερό πόνο» και ο Κουάν μάζεψε βιαστικά τα πράγματά του και έφυγε.

Καθώς έφευγε, η μητέρα του παρατήρησε ότι είχε το ίδιο ύψος με τον γιο της.

Ο Ο’ Χάρα πήγε στο νοσοκομείο μετά την επίσκεψη του Κουάν και οι γιατροί διέγνωσαν νεκρωτική απονευρωσίτιδα – μια «σπάνια, απειλητική για τη ζωή σαρκοφάγο ασθένεια». Χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση «σημαντικών τμημάτων» του χεριού του.

Παρέμεινε στην εντατική για αρκετές εβδομάδες και οι γιατροί δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν ποια ήταν η τοξίνη.

Ο εισαγγελέας είπε ότι επρόκειτο για ένα περίπλοκο οργανωμένο σχέδιο του Κουάν, ο οποίος:

  • Παραποίησε επιστολές του NHS και δημιούργησε μια ταυτότητα με το όνομα Raj Patel, στην οποία είχε μια φωτογραφία του με περούκα και ψεύτικες τρίχες στο πρόσωπο
  • πήρε τετραήμερη άδεια από την εργασία του για να πραγματοποιήσει την επίθεση
  • έβαλε ψεύτικες πινακίδες στο αυτοκίνητό του για να ταξιδέψει στο Νιούκαστλ
  • Έκανε κράτηση σε δωμάτιο ξενοδοχείου με ψεύτικο όνομα πριν από την επίθεση
  • Χρησιμοποίησε άλλη κάρτα SIM για να στείλει μήνυμα στο θύμα και να επιβεβαιώσει το ραντεβού την προηγούμενη ημέρα
  • Δημιούργησε ψεύτικη εταιρεία για να παραγγείλει τοξικά μέσω αυτής

Όπως είπε ο εισαγγελέας, όταν ο Κουάν ήταν προφυλακισμένος περιμένοντας τη δίκη, είπε στη σύζυγό του ότι «ήταν ανόητος που δεν διέθεσε τα αποδεικτικά στοιχεία πριν από τη σύλληψή του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέμπη: 50 σωματεία του πολιτισμού στο πλευρό του απεργού πείνας Πάνο Ρούτσι

Ελλάδα 20.09.2025
Απευθύνουν κάλεσμα στο Σύνταγμα την Κυριακή (21/9)

Γιάμαλη: «Θέλουμε να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι και ασφαλείς είτε είμαστε μαύροι, γκέι, είτε φοράμε κοντές φούστες»

Ελλάδα 20.09.2025
Το σχόλιο της Αναστασίας Γιάμαλη για την ισότητα και την ελευθερία, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ένα ζευγάρι ανδρών.

Πάνος Ρούτσι: Έχω υποσχεθεί στο παιδί μου ότι θα βρω τους δολοφόνους και θα τους βάλω στη φυλακή

Ελλάδα 20.09.2025
Ο πατέρας του Ντένις Ρούτσι συνεχίζει την απεργία πείνας έξω από τη Βουλή, ζητώντας να του χορηγηθεί άδεια εκταφής του παιδιού του, προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του.

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ανδρας έπνιξε την αδερφή του με σακούλα

Ελλάδα 20.09.2025
Σύμφωνα ο άνδρας ήταν εκείνος που κάλεσε στο 100 και ενημέρωσε την Αστυνομία για το έγκλημα.

Σέρρες: Οργή αγροτών κατά του υφυπουργού Ανάπτυξης – Φυγαδεύτηκε από την αστυνομία

Ελλάδα 20.09.2025
Δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν, από το πρωί του Σαββάτου, στο χώρο της Serexpo, στις Σέρρες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που πλήττουν τον πρωτογενή τομέα.

Μαρία Καρυστιανού: «Βρώμικοι και απάνθρωποι Μητσοτάκης, Καραμανλής, Τριαντόπουλος»

Ελλάδα 20.09.2025
Κατάθεση ψυχής από τη Μαρία Καρυστιανού. «Αγγιξα κάθε οστό του παιδιού μου, ως τελευταίο χάδι και αναγνώρισα κάτι που δεν ανέφερε καμία ιατροδικαστική» – Τι απαντά σχετικά με το 25% δημοσκόπησης που δείχνει επιθυμία να δημιουργήσει κόμμα;

«Αγώνας δρόμου» για την πιστοποίηση στα ασανσέρ ‑ Έρχονται σφραγίσεις και πρόστιμα

Ελλάδα 20.09.2025
Στην πράξη, η εφαρμογή αυτών των απαιτήσεων αποδεικνύεται εξαιρετικά προβληματική.

To NATO στις επάλξεις: Στόχευαν το Ταλίν τα ρωσικά αεροσκάφη; «Στο κόκκινο» η κατάσταση στη Βαλτική

Κόσμος 20.09.2025
Το πρωί η Πολωνία απογείωσε εσπευσμένα μαχητικά αεροσκάφη

Χάος από κυβερνοεπίθεση σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Κόσμος 20.09.2025
Στόχος τα συστήματα check-in και επιβίβασης