Γιουβέτσι στο φούρνο με μοσχαράκι + μυστικά για το πιο μαλακό κρέας που μαγειρέψατε ποτέ
Θα λατρέψει όλη η οικογένεια
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/10/2024 | 01:02

LIVE KITCHEN
Ιδανικό για Κυριακάτικες συγκεντρώσεις, το γιουβέτσι αρέσει σε όλους!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
1 κιλό μοσχάρι (σπαλομίτα)
70 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μικρό πράσο
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
400 γρ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας
4-5 κόκκοι μπαχάρι
1 στικ κανέλα
1 φύλλο Δάφνης
1 λίτρο καυτό ζωμό λαχανικών
1 κ.γ αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
30 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. μέτριο κριθαράκι
1,5 λίτρο βραστό νερό
Πυρέξ 40χ25 εκ.
Εκτέλεση
- Σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε μερίδες το μοσχαράκι.
- Ξανα σκουπίζουμε τις μερίδες που κόψαμε και σε μια σοτέζα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγα κομμάτια κάθε φορά και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε το μοσχαράκι και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, τις σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας τη σοτάρουμε και ρίχνουμε την φρέσκια σάλτσα ντομάτας , το μπαχάρι, το στικ κανέλας, το φύλλο δάφνης και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρέας μαζί με τα ζουμιά του από το πιάτο, το βραστό ζωμό λαχανικών ή βοδινού κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κριθαράκι για 2 λεπτά.
- Το ρίχνουμε και το στρώνουμε μέσα σε ένα πυρέξ 40χ25 εκ.
- Λίγο πριν κλείσουμε το κρέας και αφού έχει μαλακώσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε το κρέας σε διάφορα σημεία πάνω από το κριθαράκι και προσθέτουμε πάνω από το κρέας την σάλτσα.
- Ρίχνουμε 1,5 λίτρο βραστό νερό (η αναλογία για τα 500 γρ κριθαράκι είναι 1/3).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 170 c.
- Στα 15 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά.
- Βγάζουμε το γιουβέτσι το αφήνουμε για λίγο να κάτσει και έπειτα σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Όλοι μιλάνε για την εμφάνιση της Sydney Sweeney στο Stagecoach – Κι όχι άδικα!
Style
02.05.2025
Το πιο καυτό τρίο της ερήμου: Sydney Sweeney, Lizzo και Paris Hilton με outfit που έγραψαν ιστορίαα
Ξέχνα τα χάπια! Αυτό το φτηνό ρόφημα από το ψυγείο σου είναι το απόλυτο superfood για γερό ανοσοποιητικό!
Body+Mind
02.05.2025
Το ρόφημα που θωρακίζει το ανοσοποιητικό, ρυθμίζει τον μεταβολισμό και κάνει το έντερό σου... ευτυχισμένο!
Το «Μαϊάμι» της Πελοποννήσου που κάνει τη Μύκονο να... ιδρώνει – Η Guardian το αποθεώνει, οι Έλληνες το ανακαλύπτουν τώρα!
Ταξίδια
02.05.2025
Κυκλαδίτικη αύρα, εξωτικά νερά και παρθένα φύση – και όλα αυτά χωρίς πλοίο!
Προσοχή, μην τα ακουμπήσεις! Αυτά είναι τα πιο δηλητηριώδη ζώα στον πλανήτη
Pets
02.05.2025
Το Νο. 1 θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό
7 τροφές με πολλή κρεατίνη: Τι να τρως και πότε χρειάζεσαι συμπλήρωμα
Body+Mind
02.05.2025
Οι 7 κορυφαίες τροφές με κρεατίνη
Πώς να διατηρείτε τα λεμόνια φρέσκα στο ψυγείο έως και τρεις μήνες
Food
02.05.2025
Ποιο είναι το κόλπο που πρέπει να κάνετε με τα λεμόνια
Το πικάντικο superfood των αρχαίων Ελλήνων που απογειώνει τις συνταγές μας μέχρι και σήμερα
Food
02.05.2025
Eχει κατακτήσει θέση σε σαλάτες,
Πού θα βρεις στην Αθήνα τα viral ιαπωνικά γλυκά που χαζεύεις στο Tik Tok;
Eat + Drink
02.05.2025
Ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσεις!
5 value for money serums με υαλουρονικό που θα «ξεδιψάσουν» την επιδερμίδα σου
Body+Mind
02.05.2025
Διάλεξε αυτόν που σου ταιριάζει, ξεδίψασε την επιδερμίδα σου και ετοιμάσου να λάμψεις!
Lagom: Το μυστικό για ψυχική ισορροπία έρχεται από τη Σουηδία
Body+Mind
02.05.2025
Το Lagom αποτελεί μια απλή, αλλά βαθιά φιλοσοφία που προσφέρει έναν δρόμο προς την ισορροπημένη ζωή και την ψυχική ευημερία
Πώς επηρεάζει ο ύπνος τη σεξουαλική ζωή;
Body+Mind
Χτες
Είναι πολύ πιο αλληλένδετα απ` όσο φανταζόμαστε
Το μυστικό της αιώνιας νεότητας κρύβεται σε αυτή την πρωτεΐνη
Body+Mind
Χτες
Ένα «κουμπί» για τη γήρανση ανακάλυψαν Ιάπωνες επιστήμονες