Γιουβέτσι στο φούρνο με μοσχαράκι + μυστικά για το πιο μαλακό κρέας που μαγειρέψατε ποτέ
Θα λατρέψει όλη η οικογένεια
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/10/2024 | 01:02

LIVE KITCHEN
Ιδανικό για Κυριακάτικες συγκεντρώσεις, το γιουβέτσι αρέσει σε όλους!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
1 κιλό μοσχάρι (σπαλομίτα)
70 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μικρό πράσο
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
400 γρ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας
4-5 κόκκοι μπαχάρι
1 στικ κανέλα
1 φύλλο Δάφνης
1 λίτρο καυτό ζωμό λαχανικών
1 κ.γ αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
30 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. μέτριο κριθαράκι
1,5 λίτρο βραστό νερό
Πυρέξ 40χ25 εκ.
Εκτέλεση
- Σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε μερίδες το μοσχαράκι.
- Ξανα σκουπίζουμε τις μερίδες που κόψαμε και σε μια σοτέζα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγα κομμάτια κάθε φορά και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε το μοσχαράκι και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, τις σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας τη σοτάρουμε και ρίχνουμε την φρέσκια σάλτσα ντομάτας , το μπαχάρι, το στικ κανέλας, το φύλλο δάφνης και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρέας μαζί με τα ζουμιά του από το πιάτο, το βραστό ζωμό λαχανικών ή βοδινού κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κριθαράκι για 2 λεπτά.
- Το ρίχνουμε και το στρώνουμε μέσα σε ένα πυρέξ 40χ25 εκ.
- Λίγο πριν κλείσουμε το κρέας και αφού έχει μαλακώσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε το κρέας σε διάφορα σημεία πάνω από το κριθαράκι και προσθέτουμε πάνω από το κρέας την σάλτσα.
- Ρίχνουμε 1,5 λίτρο βραστό νερό (η αναλογία για τα 500 γρ κριθαράκι είναι 1/3).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 170 c.
- Στα 15 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά.
- Βγάζουμε το γιουβέτσι το αφήνουμε για λίγο να κάτσει και έπειτα σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
    
    
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Ζέτα Μακρυπούλια απέδειξε πως μια καπαρντίνα αρκεί για να απογειώσει κάθε look
                
                Style
                
                31.10.2025
                
            
            
            Η καπαρντίνα είναι το ρούχο-χαμαιλέοντας που σώζει κάθε εμφάνιση
        Το μαγικό μπαρ του Harry Potter είναι αληθινό – και φτιάχνεις τα δικά σου φίλτρα!
                
                Ταξίδια
                
                31.10.2025
                
            
            
            Φτιάξε το δικό σου μαγικό ποτό σαν αληθινός μαθητής του Hogwarts
        Όταν το στρες γίνεται… σωματικό: Γιατί το έντερο είναι ο καθρέφτης του εγκεφάλου
                
                Body+Mind
                
                31.10.2025
                
            
            
            Το ψυχολογικό άγχος μπορεί να πυροδοτήσει στο σώμα μια ψευδή ανοσολογική απόκριση
        4 μυστικά χωριά της Ελλάδας με λίμνες και πανέμορφα τοπία που θα σε μαγέψουν
                
                Ταξίδια
                
                31.10.2025
                
            
            
            Αν ψάχνεις προορισμούς με μαγεία, καθαρό αέρα και τοπία που μοιάζουν ζωγραφισμένα, αυτά τα χωριά είναι το απόλυτο φθινοπωρινό escape!
        Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις για τους λάτρεις του καλού φαγητού
                
                Food
                
                Χτες
                
            
            
            Οι πιο νόστιμοι προορισμοί της Ευρώπης σε ένα άρθρο που θα σε κάνει να πεινάσεις!
        Η κίνηση που αποκαλύπτει ψυχοπαθητικές τάσεις στον σύντροφό σου
                
                Σχέσεις
                
                Χτες
                
            
            
            Όταν η αγάπη γίνεται χειραγώγηση
        8‑8‑8: Ο απλός τρόπος που κάνει τους Φινλανδούς τον πιο ευτυχισμένο λαό στον κόσμο
                
                Body+Mind
                
                Χτες
                
            
            
            Η χρυσή εξίσωση του 8-8-8
        Μήπως έπαθα Burnout; Γιατί δεν με γεμίζει τίποτα;
                
                Σχέσεις
                
                Χτες
                
            
            
            Στο νέο επεισόδιο του «Πόσο εγώ;» μιλάμε για εκείνη τη σιωπηλή φάση που τίποτα δεν σε αγγίζει - όταν δεν έχεις πια ενέργεια να είσαι “εσύ” και το burnout χτυπάει την πόρτα.
        6 spooky φυτά εσωτερικού χώρου ιδανικά για το Halloween
                
                Σπίτι
                
                Χτες
                
            
            
            Και όχι, δε θα πούμε μόνο για κολοκύθες!
        Μην εμπιστεύεσαι το μυαλό σου μετά τα μεσάνυχτα – Οι επιστήμονες ξέρουν
                
                Body+Mind
                
                Προχτές
                
            
            
            Το σκοτεινό μυστικό του μυαλού σου μετά τις 12
        Η Βίκυ Καγιά ταξιδεύει στη Βενετία με outfit σαν σκηνή από ταινία
                
                Style
                
                Προχτές
                
            
            
            Αν ετοιμάζεις κι εσύ μια φθινοπωρινή απόδραση, κράτα σημειώσεις!
        






 
         
         
         
         
        