E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο ηθοποιός Τζον Αμος

Γνωστός για τους ρόλους του στις σειρές «Roots» και «Good Times»

Δημοσίευση 2/10/2024 | 08:35

Πέθανε ο ηθοποιός Τζον Αμος

Ο Τζον Άμος, ο ηθοποιός που ήταν γνωστός για το ρόλο του ως πατριάρχης της οικογένειας στην επιτυχημένη κωμική σειρά «Good Times» και ως Kunta Kinte στη διάσημη μίνι σειρά «Roots», πέθανε σε ηλικία 84 ετών, σύμφωνα με την επί χρόνια υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Μπελίντα Φόστερ.

Η Φόστερ ανέφερε ότι ο Αμερικανός ηθοποιός πέθανε στο Λος Άντζελες από φυσικά αίτια στις 21 Αυγούστου. Η ίδια μοιράστηκε επίσης μια δήλωση του γιου του Άμος, Κέλι Κρίστοφερ Άμος.

«Με βαθιά θλίψη μοιράζομαι μαζί σας ότι ο πατέρας μου πέθανε. Ήταν ένας άνθρωπος με την πιο ευγενική και χρυσή καρδιά… και αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο. Πολλοί θαυμαστές τον θεωρούν τον τηλεοπτικό τους πατέρα του. Έζησε μια καλή ζωή. Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει μέσα από τα εξαιρετικά έργα του στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο».

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο East Orange του New Jersey, ο Άμος βρήκε το πρώτο του πάθος στον αθλητισμό αφού ερωτεύτηκε το ποδόσφαιρο και έπαιξε στο Colorado State University.

Ενώ αποφοίτησε με πτυχίο στην κοινωνική εργασία, έκανε δοκιμαστικά με τους Kansas City Chiefs, τους Denver Broncos και τους British Columbia Lions της καναδικής Football League.

Σε ένα βίντεο που μοιράστηκαν οι Τσιφς, ο Άμος είπε κάποτε ότι ήταν «λίγο καλύτερος από τον μέσο όρο των ποδοσφαιριστών του γυμνασίου».

«Το μόνο που ήθελα να κάνω σε όλη μου τη ζωή ήταν να παίξω επαγγελματικό ποδόσφαιρο», λέει ο Άμος. «Σκέφτηκα ότι αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγω από τα οικονομικά στρώματα στα οποία φαινόταν να είμαστε εγκλωβισμένοι».

Ο Τζον Άμος εμφανίστηκε και σε άλλους ρόλους όλα αυτά τα χρόνια, μεταξύ άλλων ως ιδιοκτήτης εστιατορίου του φαστ φουντ «McDowell» στην επιτυχημένη κωμωδία του Έντι Μέρφι «Coming To America» (Ο πρίγκιπας της Ζαμούντα) του 1988 και στη συνέχειά της το 2021. Πριν από λίγες ημέρες είχε πεθάνει και ο Τζέιμς Ελρ Τζόουνς που είχε υποδυθεί τον Βασιλιά της Ζαμούντα και πατέρα του Ακίμ (Έντι Μέρφι).

Πέρυσι, ο Αμος είχε διαψεύσει μέλη της οικογένειας του τα οποία είχαν ισχυριστεί ότι ήταν άρρωστος.

«Σε όλους τους θαυμαστές μου, θέλω να ξέρετε ότι είμαι καλά», είχε δηλώσει τότε ο Άμος. «Δεν βρίσκομαι στην εντατική ούτε πάλεψα ποτέ για τη ζωή μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γροιλανδία: Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που θα αντιταχθούν στα «θέλω» του

Κόσμος 16.01.2026
Αμερικανοί βουλευτές στη Δανία επιδιώκουν να «χαμηλώσουν τους τόνους»

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο

Κόσμος 16.01.2026
Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.

Απόκριες 2026: Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα 16.01.2026
Το Τριώδιο δεν αργεί να ανοίξει

«Έπεσε» το X: Αναφορές για προβλήματα παγκοσμίως ‑ Δεν φορτώνουν οι λογαριασμοί

Tech + Science 16.01.2026
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα 16.01.2026
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα 16.01.2026
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011

Πέθανε ο «Ποπάι» της Βραζιλίας, με τα μπράτσα μεγαλύτερα από το κεφάλι του

Κόσμος 16.01.2026
Το παράδειγμά του προειδοποιούσε για τους κινδύνους μη εγκεκριμένων ουσιών

Σύλληψη μοντέλου στην Αττική: Ο ρόλος του σε ένοπλες ληστείες

Ελλάδα 16.01.2026
Η αστυνομία εξιχνίασε 12 περιπτώσεις ληστειών στην Αττική - Η συνολική λεία ξεπερνά το ποσό των 8.960 ευρώ

To TikTok βάζει νέο φίλτρο για τον εντοπισμό χρηστών κάτω των 13 στην ΕΕ

Κόσμος 16.01.2026
Το σύστημα αξιολογεί το προφίλ, το περιεχόμενο και τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής, ώστε να εντοπίζει λογαριασμούς που φαίνεται να ανήκουν σε παιδιά κάτω των 13