E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο ηθοποιός Τζον Αμος

Γνωστός για τους ρόλους του στις σειρές «Roots» και «Good Times»

Δημοσίευση 2/10/2024 | 08:35

Πέθανε ο ηθοποιός Τζον Αμος

Ο Τζον Άμος, ο ηθοποιός που ήταν γνωστός για το ρόλο του ως πατριάρχης της οικογένειας στην επιτυχημένη κωμική σειρά «Good Times» και ως Kunta Kinte στη διάσημη μίνι σειρά «Roots», πέθανε σε ηλικία 84 ετών, σύμφωνα με την επί χρόνια υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Μπελίντα Φόστερ.

Η Φόστερ ανέφερε ότι ο Αμερικανός ηθοποιός πέθανε στο Λος Άντζελες από φυσικά αίτια στις 21 Αυγούστου. Η ίδια μοιράστηκε επίσης μια δήλωση του γιου του Άμος, Κέλι Κρίστοφερ Άμος.

«Με βαθιά θλίψη μοιράζομαι μαζί σας ότι ο πατέρας μου πέθανε. Ήταν ένας άνθρωπος με την πιο ευγενική και χρυσή καρδιά… και αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο. Πολλοί θαυμαστές τον θεωρούν τον τηλεοπτικό τους πατέρα του. Έζησε μια καλή ζωή. Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει μέσα από τα εξαιρετικά έργα του στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο».

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο East Orange του New Jersey, ο Άμος βρήκε το πρώτο του πάθος στον αθλητισμό αφού ερωτεύτηκε το ποδόσφαιρο και έπαιξε στο Colorado State University.

Ενώ αποφοίτησε με πτυχίο στην κοινωνική εργασία, έκανε δοκιμαστικά με τους Kansas City Chiefs, τους Denver Broncos και τους British Columbia Lions της καναδικής Football League.

Σε ένα βίντεο που μοιράστηκαν οι Τσιφς, ο Άμος είπε κάποτε ότι ήταν «λίγο καλύτερος από τον μέσο όρο των ποδοσφαιριστών του γυμνασίου».

«Το μόνο που ήθελα να κάνω σε όλη μου τη ζωή ήταν να παίξω επαγγελματικό ποδόσφαιρο», λέει ο Άμος. «Σκέφτηκα ότι αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγω από τα οικονομικά στρώματα στα οποία φαινόταν να είμαστε εγκλωβισμένοι».

Ο Τζον Άμος εμφανίστηκε και σε άλλους ρόλους όλα αυτά τα χρόνια, μεταξύ άλλων ως ιδιοκτήτης εστιατορίου του φαστ φουντ «McDowell» στην επιτυχημένη κωμωδία του Έντι Μέρφι «Coming To America» (Ο πρίγκιπας της Ζαμούντα) του 1988 και στη συνέχειά της το 2021. Πριν από λίγες ημέρες είχε πεθάνει και ο Τζέιμς Ελρ Τζόουνς που είχε υποδυθεί τον Βασιλιά της Ζαμούντα και πατέρα του Ακίμ (Έντι Μέρφι).

Πέρυσι, ο Αμος είχε διαψεύσει μέλη της οικογένειας του τα οποία είχαν ισχυριστεί ότι ήταν άρρωστος.

«Σε όλους τους θαυμαστές μου, θέλω να ξέρετε ότι είμαι καλά», είχε δηλώσει τότε ο Άμος. «Δεν βρίσκομαι στην εντατική ούτε πάλεψα ποτέ για τη ζωή μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση της Λόρας: Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Ελλάδα 18.01.2026
Συμπληρώθηκαν δέκα ημέρες από την τελευταία της εμφάνιση της 16χρονης

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος Χτες
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα Χτες
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα Χτες
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία Χτες
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος Χτες
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα Χτες
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία Χτες
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος Χτες
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media