E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αδιανόητες εικόνες στη Μαγνησία: Έβαλε την νταλίκα στον αυτόματο και έκατσε στη θέση του συνοδηγού

«Από τη στιγμή που απαγορεύεται να το κάνω, γιατί η εταιρεία έχει όλα αυτά τα συστήματα στην νταλίκα;», απορεί ο οδηγός που έβαλε σε κίνδυνο τον εαυτό του και τους άλλους

Δημοσίευση 1/10/2024 | 18:19

Αδιανόητες εικόνες στη Μαγνησία: Έβαλε την νταλίκα στον αυτόματο και έκατσε στη θέση του συνοδηγού

Σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, με την νταλίκα να πηγαίνει στον αυτόματο και τον οδηγό της να κάθεται στη θέση του συνοδηγού για να τραβήξει αυτό το βίντεο.

Η θέση πίσω από το τιμόνι είναι κενή, με το βαρύ όχημα να συνεχίζει τη πορεία του και τον οδηγό να καταγράφει από κινητό τηλέφωνο, προφανώς για να κάνει επίδειξη σε φίλους και γνωστούς.

Εικόνες αδιανόητες και πρωτοφανείς που δεν τράβηξε κάποιος τρίτος, ο οποίος έτυχε να περνά από το σημείο, αλλά ο ίδιος ο οδηγός της νταλίκας, που αποφάσισε να ρισκάρει με τρόπο προκλητικό.

Όπως φαίνεται μάλιστα εκτός από μέρα, το έχει κάνει και κατά τη διάρκεια της νύχτας! Πάλι με τον ίδιο στη θέση του συνοδηγού και πάλι σε αυτοκινητόδρομο, όπως προκύπτει από τις εικόνες.

Ο ίδιος μιλάει στο Live News και προσπαθεί να εξηγήσει τα όσα έκανε. Όπως λέει, η νταλίκα του έχει υπερσύγχρονα συστήματα που της επιτρέπουν να κινηθεί με ασφάλεια, δίχως τη δική του παρουσία. Κάτι φυσικά που δεν προβλέπεται από κανένα σχετικό κανονισμό.

«Ξέρω ότι είναι πολύ επικίνδυνο αλλά εγώ το πήγα για χαβαλέ. Για να κάνω πλάκα», υποστηρίζει.

Για πλάκα όπως λέει, αποφάσισε να ρισκάρει και τη δική του ζωή. Είναι επαγγελματίας οδηγός επί 30 χρόνια, γνωρίζει τους κανονισμούς και φυσικά τους κινδύνους από τέτοιου είδους λάθη. Παρόλα αυτά, για να βγάλει το βίντεο, επέλεξε να παρανομήσει.

«Το αυτοκίνητο έχει δυνατότητες να πάει από Θεσσαλονίκη – Αθήνα χωρίς να πιάσω καθόλου το τιμόνι», επιμένει.

Αυτό το βίντεο έχει διάρκεια 59 δευτερόλεπτα. Κάποιες στιγμές φαίνεται ο δρόμος μπροστά και όλες οι εικόνες που βλέπει ο οδηγός δίπλα του, με τη θέση όπου κανονικά θα έπρεπε να κάθεται να παραμένει κενή. Μπροστά του υπάρχει ένας καφές και ένα μπουκαλάκι με νερό, με τον ίδιο να τσεκάρει, όπως λέει, την κυκλοφορία πίσω, από τους καθρέφτες του οχήματος.

«Έχει κάμερες και αισθητήρες. Ρυθμίζω το όριο της ταχύτητας και κάθομαι δίπλα», αναφέρει.

Σε αυτό το σημείο, βλέπουμε την έξοδο για το αεροδρόμιο στη Νέα Αγχίαλο, που προδίδει τη θέση της νταλίκας στη Μαγνησία, την μέρα που έγινε η επίμαχη καταγραφή.

«Είτε έχει οδηγό η νταλίκα είτε δεν έχει, αν πεταχτεί κάτι δεν προλαβαίνεις να αντιδράσεις».

Το βίντεο ανέβασε ο ίδιος στα social media με τα σχόλια διαδικτυακών του φίλων, να είναι συνεχή το τελευταίο διάστημα. Πολλοί του ζητούσαν πληροφορίες για το σημείο όπου βρισκόταν και την ακριβή ταχύτητα του οχήματος.

«Δεν πίστευαν οι φίλοι μου ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα. Κάποιοι μου έγραφαν για τον ιππότη της ασφάλτου».

Παρά τις εικόνες ο επί 30 χρόνια επαγγελματίας οδηγός επαναλαμβάνει πως είχε την κατάσταση υπό έλεγχο. Δηλώνει σίγουρος πως δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάποιο ατύχημα.

«Και τυφλός να είσαι, δεν υπάρχει περίπτωση να πάθεις ζημιά με τα συστήματα που έχει η νταλίκα».

Σε άλλο βίντεο, είχε τραβήξει εξωτερικά τη νταλίκα του, που εδώ τουλάχιστον ήταν παρκαρισμένη… Εστιάζει στην καμπίνα και στον κρυφό φωτισμό μπροστά από το τιμόνι.

Ο ίδιος δηλώνει περήφανος για το νέο του απόκτημα. Ένα φετινό μοντέλο που έχει, όπως λέει, όλα τα νέα προαιρετικά συστήματα της εταιρείας.

Μια τέτοια οδήγηση είναι ασφαλώς παράνομη και τιμωρείται. Οι οδηγοί που μπορούν να ρυθμίσουν μια σταθερή ταχύτητα στα οχήματά τους, είναι υποχρεωμένοι να κάθονται στη θέση τους, να έχουν τα χέρια πάνω στο τιμόνι και να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Επικίνδυνες προσπεράσεις με το πόδι στο γκάζι

Σε μια σειρά από βίντεο που έχει ανεβάσει βλέπουμε τη νταλίκα του πολλές φορές στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και τον ίδιο να πατάει το γκάζι για να κάνει επικίνδυνες προσπεράσεις, ανάμεσα σε άλλα φορτηγά και αυτοκίνητα.

Η εμπειρία στο τιμόνι δεν εξασφαλίζει αυτόματα και ασφάλεια, σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Από τη στιγμή που απαγορεύεται να το κάνω, γιατί η εταιρεία έχει όλα αυτά τα συστήματα στην νταλίκα;», απορεί.

Πριν μας αποχαιρετήσει, ο οδηγός είπε ότι δεν σκοπεύει να επαναλάβει μια τέτοιου είδους οδήγηση. Αυτό που ήθελε να κάνει το έκανε, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιο ατύχημα.

«Έκανα λάθος»

Μιλώντας στο Live News ο οδηγός της νταλίκας, επανέλαβε ότι «δεν υπήρχε περίπτωση το αμάξι να φύγει», καθώς το είχε βάλει στον αυτόματο.

«Το έκανα 59 δευτερόλεπτα και όχι για μαγκιά. Ήμουν ακριβώς δίπλα στο κάθισμα. Πριν το κάνω, έλεγξα ότι δεν ερχόταν τίποτα», ανέφερε και παραδέχτηκε ότι «ήταν λάθος» του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λαρίσα Ρικέλμε: Η πιο «καυτή» οπαδός του Μουντιάλ του 2010 επιστρέφει ως δημοσιογράφος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

Tabloid 29.03.2026
Η Λαρίσα Ρικέλμε, που έγινε γνωστή ανά τον κόσμο με τις πόζες στις εξέδρες στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική, έχει κάνει στροφή στη δημοσιογραφία και θα είναι παρούσα στη διοργάνωση του 2026

Θρίλερ στο Αίγιο: Νεκρός βρέθηκε 58χρονος Αμερικανός – Τι δείχνουν οι έρευνες της Αστυνομίας

Ελλάδα 29.03.2026
Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να διευκρινιστούν μετά τη διενέργεια των προβλεπόμενων ιατροδικαστικών εξετάσεων

Το Ιράν χτύπησε με πύραυλο εργοστάσιο χημικών στο Ισραήλ – Φόβοι για επικίνδυνη διαρροή τοξικών ουσιών

Ελλάδα 29.03.2026
Οι αρχές του Ισραήλ ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους με κλειστά τα παράθυρα

Λουτσέσκου από το νοσοκομείο: «Είμαι καλά τώρα, έχω αναρρώσει πλήρως»

Αθλητικά Νέα 29.03.2026
Καθησυχαστικά είναι τα νέα για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη στην τελευταία προπόνηση της Ρουμανία, με ιστοσελίδα της χώρας του να φιλοξενεί τις πρώτες του δηλώσεις από το νοσοκομείο

Η σοκαριστική στιγμή του πιο βίαιου νοκ‑άουτ που άφησε την αθλήτρια να πνίγεται

Αθλητικά Νέα 29.03.2026
Οι εικόνες της αθλήτριας με το βλέμμα στο κενό έκαναν τον γύρο του κόσμου

Απαγορεύτηκε η είσοδος του καθολικού Πατριάρχη Ιεροσολύμων στον Πανάγιο Τάφο την Κυριακή Βαΐων

Κόσμος 29.03.2026
«Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες, εμποδίστηκε στους ηγέτες της Εκκλησίας να τελέσουν τη Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στον Ναό του Πανάγιου Τάφου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λατινικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Ταϊλάνδη: Παρουσιαστές γδύθηκαν στον αέρα ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης για τον καύσωνα

Κόσμος 29.03.2026
Οι παρουσιαστές του ενημερωτικού μαγκαζίνο, άρχισαν να γδύνονται στον αέρα και όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το βίντεο έγινε viral

Κακοποίηση μωρού 10 μηνών στην Πάτρα: Οι τραγικές συνθήκες διαβίωσης – «Το δάγκωσαν τα ξαδέρφια του» λέει η μητέρα

Ελλάδα 29.03.2026
Ιατροδικαστής μιλά για κακοποίηση ή παραμέληση, η 18χρονη μητέρα σε καταυλισμό Ρομά, καταγγελίες για εγκληματική αμέλεια

Καραμπόλα πέντε οχημάτων στην Παραλιακή ‑ Προβλήματα στην κυκλοφορία

Ελλάδα 29.03.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε στο ύψος της οδού Ήβης Αθανασιάδου

Αστυνομικές επιχειρήσεις σε οικισμούς σε Ίλιον, Ασπρόπυργο, Αχαρνές και Ελευσίνα

Ελλάδα 29.03.2026
Σκοπός των ευρείας κλίμακας επιχειρήσεων ήταν η πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής παράνομης δραστηριότητας