E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαρία Καρυστιανού: Τα χρήματα από τη συναυλία θα διατεθούν για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό

Η Μαρία Καρυστιανού μιλά για τη συναυλία που διοργανώνει στο Καλλιμάρμαρο ο σύλλογος «Τέμπη 2023» στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Δημοσίευση 1/10/2024 | 17:41

Μαρία Καρυστιανού: Τα χρήματα από τη συναυλία θα διατεθούν για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό

Σε δημόσια τοποθέτηση για το αντίτιμο (15 ευρώ) που ορίστηκε για τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνεται στη μνήμη των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο, προχώρησε η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού.

Στη συναυλία αυτή δίνουν το «παρών» σπουδαίοι καλλιτέχνες, όλοι αφιλοκερδώς.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία και να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού» αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού σε βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο FB, απαντώντας σε όσους επέκριναν την επιλογή να οριστεί αντίτιμο για τη συναυλία.

«H φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά»

«Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι και έχουμε αποδείξει πόσο πολύ μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας», σημειώνει η μητέρα της 20χρονης Μάρθης που σκοτώθηκε στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη τη μέρα όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη τη μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά. Μία μέρα αγάπης, σύμπνοιας και ομαδικότητας και συλλογικότητας (…)», προσθέτει η Μ. Καρυστιανού στο τετράλεπτο βίντεο που ανάρτησε.

Η παρέμβαση Πλακιά

Η δημόσια παρέμβαση της κ. Καρυστιανού έρχεται μετά από τη δημόσια τοποθέτηση του Νίκου Πλακιά ο οποίος μετά την ανακοίνωση της συναυλίας, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για την ύπαρξη αντιτίμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ».

Ο πατέρας που έχασε τις δίδυμες κόρες του αλλά και την ανιψιά του στα Τέμπη, καλεί τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν να ακυρώσουν την παρουσία τους στη συναυλία «διότι θα ακολουθήσουν νομικές διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα (…)».

Η Μαρία Καρυστιανού σημείωσε από την πλευρά της ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει στον κ. Πλακιά αλλά για τον Σύλλογο. Επιπλέον, εκφράζει ένα «πολύ μεγάλο ευχαριστώ» στους καλλιτέχνες που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια.

«Εκείνη τη μέρα ας σταθούμε σ’ αυτό, στο ότι θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που έφυγαν. Και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που είναι δίπλα μας και για εμάς τους ίδιους, που επιθυμούμε μία καλύτερη κοινωνία. Σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μας», καταλήγει.

Φοίβος Δεληβοριάς: Πηγαίνω στην συναυλία χωρίς δεύτερη σκέψη

«Πηγαίνω στην συναυλία για τα Τέμπη χωρίς ούτε μία δεύτερη σκέψη. Πηγαίνω για να στηρίξω όσες οικογένειες αποφάσισαν τον δύσκολο και πολυέξοδο δρόμο της νομικής διεκδίκησης κι εδώ και στην Ευρώπη. Αγόρασα μάλιστα κι ο ίδιος έναν αριθμό εισιτηρίων για να υποστηριχθεί ο Σύλλογος, ο καθαρότερος δρόμος νομικά για να είναι όλα εντάξει και καθαρά. Με σεβασμό στις αντιρρήσεις από άλλες οικογένειες, είμαι ταυτόχρονα απολύτως σίγουρος πως αν η συναυλία βοηθήσει σε κάποια πιθανή δικαίωση, θα δικαιωθούν κι εκείνοι και όλη η μελλοντική κοινωνία, που δικαιούται και ασφάλεια και λογοδοσία.

Σε τελευταία ανάλυση, λοιπόν, πηγαίνω στη συναυλία και για το δικό μου το παιδί. Τα υπόλοιπα εκεί» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Φοίβος Δεληβορίας, ένας εκ των καλλιτεχνών που συμμετέχει στη συναυλία στηρίζοντας την προσπάθεια του συλλόγου «Τέμπη 2023».

Εκτός του Φοίβου Δεληβοριά «παρών» θα είναι και οι Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου και Κοινοί Θνητοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατασχέθηκαν 5,3 τόνοι ακατάλληλων κρεάτων, μετά από καταγγελία για εστιατόριο στην Πεντέλη

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Αποκαλύφθηκε μεγάλη εγκατάσταση επεξεργασίας και εμπορίας κρέατος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών - «Μηδενική ανοχή σε όσους παίζουν με τη δημόσια υγεία» το μήνυμα Χαρδαλιά

Η υψηλότερη θερμοκρασία της χρονιάς καταγράφηκε χθες σε πόλη της Θεσσαλίας

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Μόλις μπήκαμε στο φετινό καλοκαίρι και ήδη έχουμε ρεκόρ υδραργύρου - η υψηλότερη θερμοκρασία του 2025 καταγράφηκε σε πόλη της Θεσσαλίας.

Φιλιππίνες: Η στιγμή που ο σεισμός 7,8 Ρίχτερ έπληξε την πόλη Τζένεραλ Σάντος, γκρεμίζοντας κτήρια

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Καταστροφικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ έπληξε τις Φιλιππίνες το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα)

Τι ψηφίζει η Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Νέα δημοσκόπηση

«Δεν έχουν δικαίωμα να απαιτούν»: Η Τεχεράνη απορρίπτει ενδεχόμενη χρήση περιουσιακών στοιχείων για αποκατάσταση ζημιών

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να διαθέσουν ιρανικά κεφάλαια σε χώρες του Κόλπου για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές - Το συνολικό κόστος θα μπορούσε να φθάσει έως και τα 58 δισ. δολάρια

Τι είναι η συμφωνία SOFA που υπογράφουν σήμερα Κύπρος και Γαλλία και προκαλεί τουρκική νευρικότητα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Η Λευκωσία και το Παρίσι υπογράφουν συμφωνία για το καθεστώς στρατιωτικών δυνάμεων, ενισχύοντας τη συνεργασία τους στην Ανατολική Μεσόγειο – Τα οφέλη για την Κύπρο και η τουρκική ενόχληση

Νέοι κανόνες για τις άδειες εργαζομένων: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι ‑ Δείτε παραδείγματα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Οι αλλαγές δεν επηρεάζουν τον συνολικό αριθμό ημερών αάδειας, ενώ φέρνουν μεγαλύτερη ευελιξία και λιγότερη γραφειοκρατία

Πυροσβεστική: 64 πυρκαγιές το τελευταίο 48ωρο σε όλη την Ελλάδα

Ελλάδα 08.06.2026
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι πυρκαγιές φαίνεται να οφείλονται σε αμέλειες

Κρήτη: Αγριο ξύλο στις φυλακές Αλικαρνασσού ‑ Κρατούμενοι πιάστηκαν στα χέρια

Ελλάδα 08.06.2026
Αναστάτωση σημειώθηκε τις βραδινές ώρες της Κυριακής 7/6 στις φυλακές Αλικαρνασσού, στην Κρήτη.

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ συγκλόνισε τις Φιλιππίνες – Καταρρεύσεις κτιρίων και νεκροί

Κόσμος 08.06.2026
Προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε αρκετές χώρες της Ασίας