E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαρία Καρυστιανού: Τα χρήματα από τη συναυλία θα διατεθούν για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό

Η Μαρία Καρυστιανού μιλά για τη συναυλία που διοργανώνει στο Καλλιμάρμαρο ο σύλλογος «Τέμπη 2023» στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Δημοσίευση 1/10/2024 | 17:41

Μαρία Καρυστιανού: Τα χρήματα από τη συναυλία θα διατεθούν για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό

Σε δημόσια τοποθέτηση για το αντίτιμο (15 ευρώ) που ορίστηκε για τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνεται στη μνήμη των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο, προχώρησε η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού.

Στη συναυλία αυτή δίνουν το «παρών» σπουδαίοι καλλιτέχνες, όλοι αφιλοκερδώς.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία και να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού» αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού σε βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο FB, απαντώντας σε όσους επέκριναν την επιλογή να οριστεί αντίτιμο για τη συναυλία.

«H φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά»

«Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι και έχουμε αποδείξει πόσο πολύ μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας», σημειώνει η μητέρα της 20χρονης Μάρθης που σκοτώθηκε στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη τη μέρα όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη τη μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά. Μία μέρα αγάπης, σύμπνοιας και ομαδικότητας και συλλογικότητας (…)», προσθέτει η Μ. Καρυστιανού στο τετράλεπτο βίντεο που ανάρτησε.

Η παρέμβαση Πλακιά

Η δημόσια παρέμβαση της κ. Καρυστιανού έρχεται μετά από τη δημόσια τοποθέτηση του Νίκου Πλακιά ο οποίος μετά την ανακοίνωση της συναυλίας, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για την ύπαρξη αντιτίμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ».

Ο πατέρας που έχασε τις δίδυμες κόρες του αλλά και την ανιψιά του στα Τέμπη, καλεί τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν να ακυρώσουν την παρουσία τους στη συναυλία «διότι θα ακολουθήσουν νομικές διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα (…)».

Η Μαρία Καρυστιανού σημείωσε από την πλευρά της ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει στον κ. Πλακιά αλλά για τον Σύλλογο. Επιπλέον, εκφράζει ένα «πολύ μεγάλο ευχαριστώ» στους καλλιτέχνες που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια.

«Εκείνη τη μέρα ας σταθούμε σ’ αυτό, στο ότι θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που έφυγαν. Και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που είναι δίπλα μας και για εμάς τους ίδιους, που επιθυμούμε μία καλύτερη κοινωνία. Σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μας», καταλήγει.

Φοίβος Δεληβοριάς: Πηγαίνω στην συναυλία χωρίς δεύτερη σκέψη

«Πηγαίνω στην συναυλία για τα Τέμπη χωρίς ούτε μία δεύτερη σκέψη. Πηγαίνω για να στηρίξω όσες οικογένειες αποφάσισαν τον δύσκολο και πολυέξοδο δρόμο της νομικής διεκδίκησης κι εδώ και στην Ευρώπη. Αγόρασα μάλιστα κι ο ίδιος έναν αριθμό εισιτηρίων για να υποστηριχθεί ο Σύλλογος, ο καθαρότερος δρόμος νομικά για να είναι όλα εντάξει και καθαρά. Με σεβασμό στις αντιρρήσεις από άλλες οικογένειες, είμαι ταυτόχρονα απολύτως σίγουρος πως αν η συναυλία βοηθήσει σε κάποια πιθανή δικαίωση, θα δικαιωθούν κι εκείνοι και όλη η μελλοντική κοινωνία, που δικαιούται και ασφάλεια και λογοδοσία.

Σε τελευταία ανάλυση, λοιπόν, πηγαίνω στη συναυλία και για το δικό μου το παιδί. Τα υπόλοιπα εκεί» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Φοίβος Δεληβορίας, ένας εκ των καλλιτεχνών που συμμετέχει στη συναυλία στηρίζοντας την προσπάθεια του συλλόγου «Τέμπη 2023».

Εκτός του Φοίβου Δεληβοριά «παρών» θα είναι και οι Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου και Κοινοί Θνητοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία – Γαλλία 2‑0: «Ταύροι» σεληνιασμένοι, πάτησαν τους «τρικολόρ» και έκλεισαν θέση στον τελικό!

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Για πρώτη φορά σε 16 χρόνια η Ισπανία διεκδικεί τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου - στον τελικό την περιμένουν Αγγλία ή Αργεντινή

ΗΠΑ: Μυστήριο με το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική διάρροια» και έχει μολύνει πάνω από 3.000 ανθρώπους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ασθένεια σπάνια είναι θανατηφόρα, όμως τα συμπτώματά της μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονα και παρατεταμένα

Το απίστευτο σκηνικό στη Λήμνο – Έκανε SUP και του έκοψαν κλήση – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες για όσους επιλέγουν να κάνουν SUP

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στο νέο Τουρισμός για Ολους – Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Ποιο ηφαίστειο «ξύπνησε» μετά από 700.000 χρόνια και τι εντόπισαν οι δορυφόροι κάτω από την κορυφή του

E-Daily 3.Left Χτες
Δορυφόροι ραντάρ ανίχνευσαν ανύψωση εδάφους 9 εκατοστών στο ηφαίστειο Ταφτάν του Ιράν, αναζωπυρώνοντας την ανησυχία των επιστημόνων για ένα σύστημα που παρέμενε σιωπηλό για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Ελληνικό άγημα παρήλασε στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, όπως το 1919 – Οι συγκινητικές φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η φετινή παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Marfin: Προφυλακιστέοι οι δύο 42χρονοι για την εμπρηστική επίθεση

Ελλάδα Χτες
Οι δύο 42χρονοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη και κατασκευή ή κατοχή εκρηκτικών υλών.

Μουντιάλ 2026: Ο Σκαλόνι εκνευρίστηκε, ο Μέσι πειθάρχησε (Video)

E-Daily 3.Left Χτες
Η εντυπωσιακή στιγμή με τους παίκτες της Αργεντινής να τρέχουν στο πούλμαν μόλις ο προπονητής τους έκανε παρατήρηση για καθυστέρηση στην αναχώρηση της αποστολής – Μεταξύ αυτών και ο Λιονέλ Μέσι!

Στο σκοτάδι ξανά η Κούβα, τρίτο γενικό μπλακάουτ μέσα σε διάστημα εννέα ημερών

Κόσμος Χτες
Το μπλακ-άουτ άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους

Κατηγορούν τη Meta για απολύσεις μέσω AI: Στο στόχαστρο του αλγορίθμου έγκυες και εργαζόμενοι με αναπηρίες

E-Daily 3.Left Χτες
Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε ότι οι κατηγορίες στερούνται νομικής βάσης - Η εταιρεία φέτος ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να απολύσει το 10% εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σχεδόν 8.000 άτομα