E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαρία Καρυστιανού: Τα χρήματα από τη συναυλία θα διατεθούν για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό

Η Μαρία Καρυστιανού μιλά για τη συναυλία που διοργανώνει στο Καλλιμάρμαρο ο σύλλογος «Τέμπη 2023» στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Δημοσίευση 1/10/2024 | 17:41

Μαρία Καρυστιανού: Τα χρήματα από τη συναυλία θα διατεθούν για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό

Σε δημόσια τοποθέτηση για το αντίτιμο (15 ευρώ) που ορίστηκε για τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνεται στη μνήμη των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο, προχώρησε η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού.

Στη συναυλία αυτή δίνουν το «παρών» σπουδαίοι καλλιτέχνες, όλοι αφιλοκερδώς.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία και να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού» αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού σε βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο FB, απαντώντας σε όσους επέκριναν την επιλογή να οριστεί αντίτιμο για τη συναυλία.

«H φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά»

«Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι και έχουμε αποδείξει πόσο πολύ μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας», σημειώνει η μητέρα της 20χρονης Μάρθης που σκοτώθηκε στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη τη μέρα όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη τη μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά. Μία μέρα αγάπης, σύμπνοιας και ομαδικότητας και συλλογικότητας (…)», προσθέτει η Μ. Καρυστιανού στο τετράλεπτο βίντεο που ανάρτησε.

Η παρέμβαση Πλακιά

Η δημόσια παρέμβαση της κ. Καρυστιανού έρχεται μετά από τη δημόσια τοποθέτηση του Νίκου Πλακιά ο οποίος μετά την ανακοίνωση της συναυλίας, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για την ύπαρξη αντιτίμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ».

Ο πατέρας που έχασε τις δίδυμες κόρες του αλλά και την ανιψιά του στα Τέμπη, καλεί τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν να ακυρώσουν την παρουσία τους στη συναυλία «διότι θα ακολουθήσουν νομικές διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα (…)».

Η Μαρία Καρυστιανού σημείωσε από την πλευρά της ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει στον κ. Πλακιά αλλά για τον Σύλλογο. Επιπλέον, εκφράζει ένα «πολύ μεγάλο ευχαριστώ» στους καλλιτέχνες που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια.

«Εκείνη τη μέρα ας σταθούμε σ’ αυτό, στο ότι θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που έφυγαν. Και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που είναι δίπλα μας και για εμάς τους ίδιους, που επιθυμούμε μία καλύτερη κοινωνία. Σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μας», καταλήγει.

Φοίβος Δεληβοριάς: Πηγαίνω στην συναυλία χωρίς δεύτερη σκέψη

«Πηγαίνω στην συναυλία για τα Τέμπη χωρίς ούτε μία δεύτερη σκέψη. Πηγαίνω για να στηρίξω όσες οικογένειες αποφάσισαν τον δύσκολο και πολυέξοδο δρόμο της νομικής διεκδίκησης κι εδώ και στην Ευρώπη. Αγόρασα μάλιστα κι ο ίδιος έναν αριθμό εισιτηρίων για να υποστηριχθεί ο Σύλλογος, ο καθαρότερος δρόμος νομικά για να είναι όλα εντάξει και καθαρά. Με σεβασμό στις αντιρρήσεις από άλλες οικογένειες, είμαι ταυτόχρονα απολύτως σίγουρος πως αν η συναυλία βοηθήσει σε κάποια πιθανή δικαίωση, θα δικαιωθούν κι εκείνοι και όλη η μελλοντική κοινωνία, που δικαιούται και ασφάλεια και λογοδοσία.

Σε τελευταία ανάλυση, λοιπόν, πηγαίνω στη συναυλία και για το δικό μου το παιδί. Τα υπόλοιπα εκεί» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Φοίβος Δεληβορίας, ένας εκ των καλλιτεχνών που συμμετέχει στη συναυλία στηρίζοντας την προσπάθεια του συλλόγου «Τέμπη 2023».

Εκτός του Φοίβου Δεληβοριά «παρών» θα είναι και οι Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου και Κοινοί Θνητοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Φορτίστε κινητά, αποθηκεύστε νερό, μάθετε περσικά» ‑ Το μήνυμα των Φρουρών στους εχθρούς του Ιράν

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, το Ιράν απείλησε ότι θα κλείσει εντελώς τα Στενά του Ορμούζ

Μίλτος Τεντόγλου: Δείτε την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Ελλάδα Χτες
Ώρα τελικού για τον Μίλτο Τεντόγλου, καθώς ο Έλληνας άλτης συμμετέχει στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Τόρουν

Τρεις άνθρωποι πέθαναν σε εκλογικά τμήματα στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία

Κόσμος Χτες
Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν για λίγη ώρα και στη συνέχεια επαναλειτούργησαν ώστε να συνεχιστεί η ψηφοφορία

Αμπελόκηποι: Η στιγμή που μεθυσμένη οδηγός προσκρούει σε σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει τη στιγμή που η 30χρονη ομογενής από τη Νέα Ζηλανδία πέφτει σε σταθμευμένα οχήματα

ΗΠΑ: Ο Τραμπ στέλνει πράκτορες της ICE στα αεροδρόμια

Κόσμος Χτες
«Τη Δευτέρα, η ICE θα μεταβεί στα αεροδρόμια για να βοηθήσει τους υπέροχους πράκτορες της TSA που παρέμειναν στη θέση τους», ανέφερε σε ανάρτησή του

Αγρια δoλoφovία στην Καρδίτσα: Nεκρός γνωστός λαϊκός τραγουδιστής

Ελλάδα Χτες
Ο 51χρονος έφερε στο σώμα του τραύματα από μαχαίρι - Προσήχθη ένα άτομο - Το βίντεο που εξετάζουν οι αρχές

Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός για το 2025

Κόσμος Χτες
Ο Τομ Κρουζ και ο Μαρκ Γουόλμπεργκ ακολουθούν σε μικρή απόσταση

Google Chrome: Αποσύρεται επέκταση με πάνω από 1 εκατ. χρήστες λόγω ύποπτης δραστηριότητας

Tech + Science Χτες
H επέκταση φέρεται να τροποποιούσε συνδέσμους σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου, αποκομίζοντας προμήθειες εις βάρος των χρηστών

Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσαν δύο κτίρια – Ανασύρθηκαν πέντε άτομα από τα συντρίμμια

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες επιχειρούν στα συντρίμμια με ειδικό εξοπλισμό, ενώ στο σημείο μεταφέρονται συνεχώς φορεία, ενδεικτικό της ετοιμότητας για τυχόν απεγκλωβισμούς