E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαρία Καρυστιανού: Τα χρήματα από τη συναυλία θα διατεθούν για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό

Η Μαρία Καρυστιανού μιλά για τη συναυλία που διοργανώνει στο Καλλιμάρμαρο ο σύλλογος «Τέμπη 2023» στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Δημοσίευση 1/10/2024 | 17:41

Μαρία Καρυστιανού: Τα χρήματα από τη συναυλία θα διατεθούν για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό

Σε δημόσια τοποθέτηση για το αντίτιμο (15 ευρώ) που ορίστηκε για τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνεται στη μνήμη των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο, προχώρησε η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού.

Στη συναυλία αυτή δίνουν το «παρών» σπουδαίοι καλλιτέχνες, όλοι αφιλοκερδώς.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία και να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού» αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού σε βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο FB, απαντώντας σε όσους επέκριναν την επιλογή να οριστεί αντίτιμο για τη συναυλία.

«H φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά»

«Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι και έχουμε αποδείξει πόσο πολύ μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας», σημειώνει η μητέρα της 20χρονης Μάρθης που σκοτώθηκε στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη τη μέρα όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη τη μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά. Μία μέρα αγάπης, σύμπνοιας και ομαδικότητας και συλλογικότητας (…)», προσθέτει η Μ. Καρυστιανού στο τετράλεπτο βίντεο που ανάρτησε.

Η παρέμβαση Πλακιά

Η δημόσια παρέμβαση της κ. Καρυστιανού έρχεται μετά από τη δημόσια τοποθέτηση του Νίκου Πλακιά ο οποίος μετά την ανακοίνωση της συναυλίας, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για την ύπαρξη αντιτίμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ».

Ο πατέρας που έχασε τις δίδυμες κόρες του αλλά και την ανιψιά του στα Τέμπη, καλεί τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν να ακυρώσουν την παρουσία τους στη συναυλία «διότι θα ακολουθήσουν νομικές διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα (…)».

Η Μαρία Καρυστιανού σημείωσε από την πλευρά της ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει στον κ. Πλακιά αλλά για τον Σύλλογο. Επιπλέον, εκφράζει ένα «πολύ μεγάλο ευχαριστώ» στους καλλιτέχνες που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια.

«Εκείνη τη μέρα ας σταθούμε σ’ αυτό, στο ότι θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που έφυγαν. Και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που είναι δίπλα μας και για εμάς τους ίδιους, που επιθυμούμε μία καλύτερη κοινωνία. Σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μας», καταλήγει.

Φοίβος Δεληβοριάς: Πηγαίνω στην συναυλία χωρίς δεύτερη σκέψη

«Πηγαίνω στην συναυλία για τα Τέμπη χωρίς ούτε μία δεύτερη σκέψη. Πηγαίνω για να στηρίξω όσες οικογένειες αποφάσισαν τον δύσκολο και πολυέξοδο δρόμο της νομικής διεκδίκησης κι εδώ και στην Ευρώπη. Αγόρασα μάλιστα κι ο ίδιος έναν αριθμό εισιτηρίων για να υποστηριχθεί ο Σύλλογος, ο καθαρότερος δρόμος νομικά για να είναι όλα εντάξει και καθαρά. Με σεβασμό στις αντιρρήσεις από άλλες οικογένειες, είμαι ταυτόχρονα απολύτως σίγουρος πως αν η συναυλία βοηθήσει σε κάποια πιθανή δικαίωση, θα δικαιωθούν κι εκείνοι και όλη η μελλοντική κοινωνία, που δικαιούται και ασφάλεια και λογοδοσία.

Σε τελευταία ανάλυση, λοιπόν, πηγαίνω στη συναυλία και για το δικό μου το παιδί. Τα υπόλοιπα εκεί» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Φοίβος Δεληβορίας, ένας εκ των καλλιτεχνών που συμμετέχει στη συναυλία στηρίζοντας την προσπάθεια του συλλόγου «Τέμπη 2023».

Εκτός του Φοίβου Δεληβοριά «παρών» θα είναι και οι Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου και Κοινοί Θνητοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φονική επίθεση στη διασώστρια ΕΚΑΒ στη Σύρο: Τι αποκαλύπτουν οι κάμερες και η καρέκλα που έγινε «όπλο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ΕΛΑΣ εξετάζει καρέ-καρέ το βιντεοληπτικό υλικό - ποινική δίωξη σε 41χρονο και σύζυγό του, με απολογία ορισμένη για την Τρίτη 28 Ιουλίου.

Νέος Κώδικας Ιδιοκτησίας: Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, αποφάσεις και Airbnb στις πολυκατοικίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη συνιδιοκτησία από το 1929, με αποφάσεις στο 51%, υποχρεωτική ασφάλιση και ρύθμιση του Airbnb.

Μουντιάλ 2026: Ποιο παιχνίδι της Ισπανίας ερευνήθηκε για στήσιμο – Τι κατέληξαν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η «ρόχα» βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας για χειραγώγηση αγώνα της φάσης των ομίλων, με την Επιτροπή Ακεραιότητας της FIFA να αποκλείει τελικά οποιαδήποτε ανωμαλία.

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Βρέθηκαν το κινητό και το πορτοφόλι του – Τι αποκαλύπτουν οι νέες έρευνες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά από συμπληρωματική έρευνα στον χώρο του εγκλήματος, οι αρχές εντόπισαν τα προσωπικά αντικείμενα του 73χρονου ποινικολόγου, ενώ ο 28χρονος Αιγύπτιος κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία για απολογία.

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεγαλύτερες εκπτώσεις φόρου, ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ και νέο καθεστώς επιβράβευσης επιχειρήσεων περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει ΔΕΘ.

Συνελήφθη Αιγύπτιος με χειροβομβίδα – Στόχος ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ντογιάκος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο αλλοδαπός τέθηκε υπό παρακολούθηση από το ελληνικό FBI και συνελήφθη αμέσως μετά την παραλαβή της χειροβομβίδας, ενώ η υπόθεση συνδέεται με έγκλειστο σε φυλακή.

Κακοκαιρία στον Πειραιά: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση σκαλωσιάς που καταπλάκωσε διανομέα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η σκαλωσιά σε πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη υπέκυψε στους ισχυρούς ανέμους, παρασύροντας έναν διανομέα που περνούσε από το σημείο.

Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία: Κατέρριψαν drone και βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη

E-Daily 3.Left Χτες
Η ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε πολλαπλές απειλές, προστατεύοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων.

Νέα απάτη μέσω Viber: Το μήνυμα «Temu» που αδειάζει λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επιτήδειοι υπόσχονται αποδοχές έως 500 ευρώ ημερησίως για να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών.

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας.

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

Κόσμος Χτες
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).