E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαρία Καρυστιανού: Τα χρήματα από τη συναυλία θα διατεθούν για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό

Η Μαρία Καρυστιανού μιλά για τη συναυλία που διοργανώνει στο Καλλιμάρμαρο ο σύλλογος «Τέμπη 2023» στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Δημοσίευση 1/10/2024 | 17:41

Μαρία Καρυστιανού: Τα χρήματα από τη συναυλία θα διατεθούν για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό

Σε δημόσια τοποθέτηση για το αντίτιμο (15 ευρώ) που ορίστηκε για τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνεται στη μνήμη των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο, προχώρησε η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού.

Στη συναυλία αυτή δίνουν το «παρών» σπουδαίοι καλλιτέχνες, όλοι αφιλοκερδώς.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία και να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού» αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού σε βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο FB, απαντώντας σε όσους επέκριναν την επιλογή να οριστεί αντίτιμο για τη συναυλία.

«H φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά»

«Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα κρυφό σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε διάφανοι και ξεκάθαροι και έχουμε αποδείξει πόσο πολύ μας ενδιαφέρει να πετύχει ο αγώνας μας», σημειώνει η μητέρα της 20χρονης Μάρθης που σκοτώθηκε στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη τη μέρα όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη τη μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά. Μία μέρα αγάπης, σύμπνοιας και ομαδικότητας και συλλογικότητας (…)», προσθέτει η Μ. Καρυστιανού στο τετράλεπτο βίντεο που ανάρτησε.

Η παρέμβαση Πλακιά

Η δημόσια παρέμβαση της κ. Καρυστιανού έρχεται μετά από τη δημόσια τοποθέτηση του Νίκου Πλακιά ο οποίος μετά την ανακοίνωση της συναυλίας, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για την ύπαρξη αντιτίμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα ονόματα των δικών μου παιδιών δεν θα γίνουν εισιτήρια των 15 ευρώ».

Ο πατέρας που έχασε τις δίδυμες κόρες του αλλά και την ανιψιά του στα Τέμπη, καλεί τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν να ακυρώσουν την παρουσία τους στη συναυλία «διότι θα ακολουθήσουν νομικές διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα (…)».

Η Μαρία Καρυστιανού σημείωσε από την πλευρά της ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει στον κ. Πλακιά αλλά για τον Σύλλογο. Επιπλέον, εκφράζει ένα «πολύ μεγάλο ευχαριστώ» στους καλλιτέχνες που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια.

«Εκείνη τη μέρα ας σταθούμε σ’ αυτό, στο ότι θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που έφυγαν. Και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά που είναι δίπλα μας και για εμάς τους ίδιους, που επιθυμούμε μία καλύτερη κοινωνία. Σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μας», καταλήγει.

Φοίβος Δεληβοριάς: Πηγαίνω στην συναυλία χωρίς δεύτερη σκέψη

«Πηγαίνω στην συναυλία για τα Τέμπη χωρίς ούτε μία δεύτερη σκέψη. Πηγαίνω για να στηρίξω όσες οικογένειες αποφάσισαν τον δύσκολο και πολυέξοδο δρόμο της νομικής διεκδίκησης κι εδώ και στην Ευρώπη. Αγόρασα μάλιστα κι ο ίδιος έναν αριθμό εισιτηρίων για να υποστηριχθεί ο Σύλλογος, ο καθαρότερος δρόμος νομικά για να είναι όλα εντάξει και καθαρά. Με σεβασμό στις αντιρρήσεις από άλλες οικογένειες, είμαι ταυτόχρονα απολύτως σίγουρος πως αν η συναυλία βοηθήσει σε κάποια πιθανή δικαίωση, θα δικαιωθούν κι εκείνοι και όλη η μελλοντική κοινωνία, που δικαιούται και ασφάλεια και λογοδοσία.

Σε τελευταία ανάλυση, λοιπόν, πηγαίνω στη συναυλία και για το δικό μου το παιδί. Τα υπόλοιπα εκεί» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Φοίβος Δεληβορίας, ένας εκ των καλλιτεχνών που συμμετέχει στη συναυλία στηρίζοντας την προσπάθεια του συλλόγου «Τέμπη 2023».

Εκτός του Φοίβου Δεληβοριά «παρών» θα είναι και οι Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου και Κοινοί Θνητοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντουμπάι: Οι υπερπλούσιοι πληρώνουν έως και 350.000 δολάρια για να φύγουν με ιδιωτικά τζέτ

Κόσμος 04.03.2026
Ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας επιστρατεύουν «στόλους SUV» για τη μεταφορά πολιτών στο Ριάντ μέσω της 10ωρης οδικής διαδρομής από το Ντουμπάι

Στον αέρα το σχέδιο για το μελλοντικό ευρωπαϊκό μαχητικό

Κόσμος 04.03.2026
Dassault και Airbus ερίζουν για την ηγεσία στο πρόγραμμα

Προ των πυλών νέα κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές αναμένονται έντονα φαινόμενα το επόμενο 24ωρο

Καιρός 04.03.2026
Με βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους θα κυλήσει το επόμενο 24ωρο σε αρκετές περιοχές της χώρας

Καταδικάστηκε ο Χάρι Μαγκουάιρ για τα επεισόδια στη Μύκονο

Αθλητικά Νέα 04.03.2026
Ο Αγγλος αμυντικός καταδικάστηκε για την συμπλοκή που είχε στη Μύκονο πριν από έξι χρόνια, όταν και είχε συλληφθεί στο νησί.

Βγήκε από τη ΜΕΘ το 5 μηνών βρέφος από τη Ζάκυνθο που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα: Η ζωή νίκησε τον θάνατο, λέει ο Ηλιάδης

Ελλάδα 04.03.2026
Μετά από 11 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το παιδί τα κατάφερε με τον Ανδρέα Ηλιάδη να εύχεται στον μικρό «ήρωα» να έχει «από εδώ και πέρα μόνο χαρές»

Δοκιμαστικό SMS στις 19.00 σε όλα τα κινητά τηλέφωνα στην Κύπρο, προληπτικά μέτρα και σαφείς οδηγίες προς τους πολίτες

Ελλάδα 04.03.2026
Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί σήμερα γύρω στις 19:00, όταν θα σταλεί δοκιμαστικό μήνυμα σε όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο

Αναμπελ Σκόφιλντ: Πέθανε το μοντέλο και ηθοποιός από καρκίνο του εγκεφάλου

Κόσμος 04.03.2026
Νοσηλευόταν μέχρι πρόσφατα στο Λος Αντζελες και έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Επιβάτης σε αμόκ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Τα έκανε «γυαλιά‑καρφιά» επειδή δεν έφυγε η πτήση

Ελλάδα 04.03.2026
Ανδρας προκάλεσε σοβαρές και πολλαπλές ζημιές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πετώντας μπουκάλια επειδή δεν έφυγε η πτήση του για Κύπρο

Σοκ και δέος: Ο τορπιλισμός της ιρανικής φρεγάτας από αμερικανικό υποβρύχιο ανοιχτά της Σρι Λάνκα ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Κόσμος 04.03.2026
Το πλοίο επέστρεφε στο Ιράν μετά τη συμμετοχή του στις πολυεθνικές ναυτικές ασκήσεις MILAN 2026 στο Βισακαπατνάμ της Ινδίας.

Κρήτη: Φρικτό θάνατο βρήκε άνδρας που παγιδεύτηκε σε φρέζα ενώ εκτελούσε εργασίες στο αμπέλι του

Ελλάδα 04.03.2026
Ο 73χρονος Βρετανός είχε εγκατασταθεί μόνιμα σε χωριό της Σητείας στην Κρήτη πριν από πολλά χρόνια

Voucher 750 ευρώ: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι το δικαιούνται και πώς θα το πάρετε

Οικονομία 04.03.2026
Ανοιξε ο δρόμος για το voucher 750 ευρώ της ΔΥΠΑ. Δείτε ποιοι το δικαιούνται, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και πώς θα πληρωθείτε.

Στο τραπέζι η απαγόρευση της μπούρκας στην Ελλάδα: Τα μέτρα που εξετάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και τι ισχύει στην Ευρώπη

Πολιτική 04.03.2026
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περιορισμούς της χρήσης της σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες