E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Τρέχανε τρομαγμένοι μην τους πάρουν το μωρό»: Τι λέει νοσηλεύτρια για την αρπαγή του βρέφους από τον παλαιοχριστιανό

«Τους κυνηγούσαν οι σεκιούριτι»

Δημοσίευση 25/9/2024 | 20:53

«Τρέχανε τρομαγμένοι μην τους πάρουν το μωρό»: Τι λέει νοσηλεύτρια για την αρπαγή του βρέφους από τον παλαιοχριστιανό

«Τρέχανε, με το μωρό αγκαλιά η μητέρα, έτρεχε από πίσω ο πατέρας και από πίσω οι σεκιούριτι. Μπροστά στα μάτια μου. Τρομαγμένοι μην τους πάρουν το μωρό», λέει νοσηλεύτρια, περιγράφοντας τις στιγμές της αρπαγής του βρέφους από τον παλαιοχριστιανό πατέρα του.

«Τελευταία, τους έβλεπα που κάθονταν εδώ και έπιναν τον καφέ τους. Βγήκαν από την εκκλησία του νοσοκομείου. Τους κυνηγούσαν οι σεκιούριτι. Μπήκαν από την είσοδο του νοσοκομείου και βγήκαν από το εκκλησάκι», λέει η νοσηλεύτρια, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Πήρα νόμιμα το παιδί»

Τον ισχυρισμό ότι παίρνοντας το νεογέννητο παιδί του από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» ενήργησε νόμιμα, διότι δεν του έχει επιβληθεί καμία νομική ενέργεια, που να το απαγορεύει, υποστήριξε την Τετάρτη το πρωί ο παλαιοχριστιανός, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, μιλώντας από κοινού με τον δικηγόρο του, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, στον Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Όλα όσα γράφονται ότι “καταζητούμαι μετά την αφαίρεση του παιδιού” είναι ψέματα. Μόλις χθες μίλησα με την αξιωματικό υπηρεσίας της Υπηρεσίας Ασφαλείας Πλατείας Συντάγματος και με διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στο νοσοκομείο, εξάλλου, ουδέποτε εισέβαλα, όπως λένε. Κλήθηκα φανερά για ζήτημα υγείας του παιδιού από τη διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής, και πήγα κανονικά σε ώρες επισκεπτηρίου και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει πράξη με την οποία ούτε να μου αφαιρείται η γονική μέριμνα ή η επιμέλεια ούτε να μου απαγορεύεται η προσέγγιση του παιδιού», είπε στην εκπομπή, αποφεύγοντας να απαντήσει σε οποιαδήποτε ειδικότερη ερώτηση.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρόπουλος επεσήμανε: «Δεν μπορώ, για λόγους δικηγορικού απορρήτου, να αποκαλύψω πού βρίσκονται, γονείς και βρέφος. Ο κ. Καλαϊτζιδάκης δεν κατηγορείται μέχρι στιγμής για κανένα ποινικό αδίκημα. Αν του καταλογιστούν κατηγορίες, τότε θα τις αντιμετωπίσουμε. Η εισαγγελία ανηλίκων με διαβεβαίωσε, πάντως, ως δικηγόρο του, ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απαγόρευση εις βάρος του για προσέγγιση του παιδιού. Σε κάθε περίπτωση, το περιβάλλον στο οποίο διαβιοί το παιδί είναι απολύτως κατάλληλο, έχει τις πρέπουσες συνθήκες και αυτό το διαπίστωσε και εκπρόσωπος της Πρόνοιας, η οποία το επισκέφτηκε. Οι γονείς είναι υπεύθυνοι και κατάλληλοι. Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης είναι ένας άξιος πατέρας, ο οποίος καμαρώνει τώρα το 7ο κατά σειρά παιδί του. Η δε Σεβαστή Κανάκη είναι ζωτική ανάγκη να είναι, ως μητέρα, πάντα δίπλα στο παιδί της. Αρπαγή βρέφους δεν νοείται νομικά από γονείς, πολλώ δε μάλλον από τη μητέρα, η οποία προστατεύεται από το άρθρο 21 του Συντάγματος».

Πάντως, προλειαίνοντας το έδαφος για την ενδεχόμενη νομική αιτιολόγηση της πράξης της κυρίας Κανάκη, ο κ. Θεοδωρόπουλος μίλησε για επιλόχεια κατάθλιψη και ισχυρίστηκε ότι η μητέρα φοβήθηκε ότι θα της πάρουν το παιδί και ότι αυτό θα πάει σε δομή, όπως προφορικά της είχαν αναφέρει.


Σημειώνεται ότι για την υπόθεση αρπαγής του βρέφους από τον παλαιοχριστιανό συνελήφθησαν τρεις άνδρες της ασφάλειας (σεκιούριτι) του νοσοκομείου για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καύσωνας «καμίνι» στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών, δεκάδες νεκροί και ο εφιάλτης των μπλακ άουτ

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Ένα θανατηφόρο και πρωτοφανές κύμα καύσωνα σαρώνει μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, αφήνοντας πίσω του δεκάδες θύματα και θέτοντας σε συναγερμό κρίσιμες υποδομές

Σίδνεϊ: 34χρονη γυναίκα ξύπνησε από τεχνητό κώμα μια εβδομάδα μετά από επίθεση καρχαρία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η νεαρή δασκάλα, μετά από πολλαπλά χειρουργεία και τον ακρωτηριασμό του χεριού της, κατάφερε να επικοινωνήσει για λίγο με την οικογένειά της, δίνοντας ελπίδα για την ανάρρωσή της.

Παραιτήθηκε ο Κοκοτσάκης από το κόμμα Καρυστιανού ‑ «Δεν είναι το κίνημα πολιτών που οραματιστήκαμε»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ο δικαστικός πραγματογνώμονας για τα Τέμπη Βασίλης Κοκοτσάκης αποσύρει τη στήριξή του, καταγγέλλοντας έλλειψη δημοκρατίας και συγκέντρωση εξουσίας σε λίγα πρόσωπα.

Μουντιάλ 2026: Πρόκριση για Κολομβία και Πορτογαλία, μπλόκο της Γκάνας στην Αγγλία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η Κολομβία λύγισε τη Λ.Δ. Κονγκό με γκολ του Μουνιός και πέρασε στους «32», η Πορτογαλία διέλυσε το Ουζμπεκιστάν με ιστορικό Ρονάλντο, ενώ η Αγγλία έμεινε στο 0-0 με τη μαχητική Γκάνα.

Νόμος Κατσέλη: Τι αλλάζει για 100.000 δανειολήπτες με τη ρύθμιση που ψηφίζεται σήμερα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η Βουλή ψηφίζει σήμερα τη νέα νομοθετική ρύθμιση που φέρνει σημαντικές αλλαγές στις δόσεις και τους τόκους για πάνω από 100.000 ενήμερους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη.

«Πείραζαν» μετρητές και έκλεβαν ρεύμα στη μισή Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε πέντε περιφέρειες της χώρας, προκαλώντας ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στον ΔΕΔΔΗΕ.

Κανιβαλισμός στην Ουγγαρία: Εργαζόμενος νοσοκομείου ύποπτος για κατανάλωση μελών ανθρώπινου σώματος

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Κόσμος - Κανιβαλισμός στην Ουγγαρία: Εργαζόμενος νοσοκομείου ύποπτος για κατανάλωση μελών ανθρώπινου σώματος

Διαφήμιση καθαριστικού για «βρώμικες γυναίκες» και «τοξικούς άνδρες» προκάλεσε σάλο στην Κίνα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η Dettol απολογήθηκε δημοσίως - «Απαίσια διαφήμιση, με άφησε άφωνο», σχολιάζουν χρήστες στα κινεζικά social media

Αλλάζει όψη η Αττική: Αυτοί είναι οι 47 δρόμοι που μετατρέπονται σε ποδηλατόδρομους ‑ Δείτε αναλυτικά τη λίστα

Ελλάδα 24.06.2026
Το εμβληματικό έργο του Βόρειου Ποδηλατικού Αξονα «Κηφισιά-Γκάζι» μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης, αλλάζοντας τον χάρτη των μετακινήσεων στην πρωτεύουσα.

Σταυρούλα Λεβεντάκη: «Ζητάω συγγνώμη» λέει ο 43χρονος ‑ Μήνυση κατά της συζύγου του δράστη από τον αδερφό

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
«Το μετάνιωσα, θέλω να ζητήσω συγνώμη από την οικογένεια του θύματος και τη δική μου», φέρεται να δήλωσε ο Σκοπιανός

Αίγιο: Το «ορφανό» DNA στο όπλο του διπλού φονικού

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Στο Αίγιο εξετάζεται DNA τρίτου ατόμου στο όπλο του διπλού φονικού, ενώ ο 65χρονος Ιταλός επιμένει πως είναι αθώος

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: 36χρονη γιατρός έχασε τη ζωή της μετά από επιπλοκές στον τοκετό

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η άτυχη μητέρα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό την Παρασκευή το μεσημέρι και το Σάββατο παρουσιάστηκαν επιπλοκές - Κρίθηκε η ανάγκη μεταφοράς της σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου και κατέληξε