E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οικογενειακή τραγωδία: Αυτός είναι ο 52χρονος που σκότωσε τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά 26 και 11 ετών

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ένας άνδρας δολοφόνησε την σύζυγό του, την κόρη του και τραυμάτισε βαριά την μητέρα του, τα δυο μικρότερα παιδιά του και έναν γείτονα

Δημοσίευση 25/9/2024 | 20:09

Οικογενειακή τραγωδία: Αυτός είναι ο 52χρονος που σκότωσε τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά 26 και 11 ετών

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Σαρδηνία, στην πόλη Νουόρο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ένας άνδρας δολοφόνησε την σύζυγό του, την κόρη του και τραυμάτισε βαριά την μητέρα του, τα δυο μικρότερα παιδιά του και έναν γείτονα που είχε σπεύσει σε βοήθεια. Στην συνέχεια, χρησιμοποιώντας πάντα το ίδιο περίστροφο, αυτοκτόνησε.

Στην πολυκατοικία όπου διέμενε ο δολοφόνος μαζί με την οικογένειά του, έφτασαν αμέσως δυνάμεις των καραμπινιέρων και της ιταλικής αστυνομίας.

Η κόρη του δράστη που βρήκε τραγικό θάνατο λεγόταν Μαρτίνα και ήταν 26 ετών.

Σημειώνεται ότι το 11χρονο παιδί πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, μητέρα του δολοφόνου, 83 ετών, φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Οι καραμπινιέροι και οι εισαγγελικές αρχές συλλέγουν την ώρα αυτή στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με το τί μπορεί να προκάλεσε την δολοφονική μανία του δράστη.

Οι άνδρες της επαρχιακής διοίκησης των Καραμπινιέρων και του Αρχηγείου της Αστυνομίας του Νουόρο ανασυνθέτουν το χρονικό αυτού που συνέβη.

Οι δύο δρόμοι όπου έγινε το μακελειό αποκλείστηκαν από την αστυνομία. Επί τόπου βρίσκονταν επίσης και ο ιατροδικαστής.

Η μητέρα του Gobloni είναι επίσης σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η μαρτυρία γειτόνων

“Ο Ρομπέρτο; Ένας ευγενικός και εξυπηρετικός άνθρωπος»: έτσι περιγράφει ο γείτονας, Α. Λόντι, τον δράστη της σφαγής που αυτοκτόνησε αφού πυροβόλησε τη γυναίκα και τα παιδιά του και πυροβόλησε επίσης έναν γείτονα, πριν το ίδιο με τη μητέρα , σε άλλο σπίτι.

Ο Γκλεμπόνι, εκτός από το ότι εργαζόταν για τη δασική υπηρεσία, ήταν συνδικαλιστής της CISL και φιλόζωος. «Ήταν δασικός εργάτης, οδηγούσε τα οχήματα», λέει ο Λόντι. «Σήμερα το πρωί δεν άκουσα τίποτα, βροντούσε. Έμενε στο ισόγειο του κτιρίου, νοίκιαζε στο σπίτι της αδερφής του γείτονα που τραυματίστηκε. Οι γείτονες άκουσαν τους πυροβολισμούς και κάλεσαν την αστυνομία».

Στο δρόμο, κλειστό στην κυκλοφορία από την αστυνομία, οι κραυγές απόγνωσης της αδερφής και της μητέρας του Τζουζί Μασέτι, που σκοτώθηκαν από τον σύζυγό της. Ο εφημερεύων εισαγγελέας της Εισαγγελίας του Νουόρο και ο ιατροδικαστής, που είχε φτάσει από την Κάλιαρι, έφτασαν στο σπίτι της ηλικιωμένης μητέρας του Γκλεμπόνι, όπου στη συνέχεια ο άνδρας αυτοκτόνησε.

Η κόρη του, Μαρτίνα αφιέρωσε τη διατριβή της στον πατέρα της, «Η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου»

Η Martina Gleboni, που σκοτώθηκε από τον πατέρα της Roberto τα ξημερώματα μαζί με τη μητέρα της Giusy Massetti και τον μικρό της αδερφό Francesco, αποφοίτησε το 2022 στη Νομική και αφιέρωσε τη διατριβή της στον γονιό της. «Στον πατέρα μου, τη μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου», είχε γράψει η Μαρτίνα στον τίτλο της διατριβής και «στον πατέρα μου που πίστεψε σε αυτό πριν το πιστέψω εγώ».

Είχε άδεια όπλων, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στις δολοφονίες ήταν νόμιμα στην κατοχή του

Το όπλο που χρησιμοποιούσε ο Γκλεμπόνι για να διαπράξει τις δολοφονίες της συζύγου του και των δύο από τα παιδιά του βρέθηκε: είναι ένα όπλο διαμετρήματος 7,65, το οποίο κατείχε τακτικά ο άνδρας, ο οποίος ήταν λάτρης των όπλων και είχε άδεια όπλου. Το όπλο βρισκόταν στο σπίτι της μητέρας του, όπου είχε πάει ο Γκλεμπόνι, αφού πυροβόλησε τη γυναίκα του, τα τρία παιδιά του και έναν γείτονα. Ήταν έτοιμος να πυροβολήσει και τη μητέρα του, πριν αυτοκτονήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηφαίστειο λάσπης εκρήγνυται στη μέση ενός δρόμου στην Ταϊβάν ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 14.11.2025
Οι τοπικές αρχές έσπευσαν να αποκλείσουν την περιοχή λόγω πιθανού κινδύνου - Τι είναι το ηφαίστειο λάσπης και πως εκρήγνυται

Συναγερμός στη Στοκχόλμη: Λεωφορείο έπεσε σε στάση, αναφορές για αρκετά θύματα

Κόσμος 14.11.2025
Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με ασθενοφόρα

Μάριον Τζόουνς: «Τα γόνατά μου κρέμονται από μία κλωστή, αλλά ακόμα στέκομαι όρθια»

Αθλητικά Νέα 14.11.2025
Η πρώην αθλήτρια στίβου που ήταν η πιο γρήγορη γυναίκα στον κόσμο, δημοσίευσε ένα βίντεο στο instagram όπου φαίνεται να δυσκολεύεται να κατέβει τις σκάλες του σπιτιού της

Γαύδος: Εντοπίστηκε σορός έξω από το λιμάνι Καραβέ

Ελλάδα 14.11.2025
Επιχειρεί σκάφος της Frontex

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Απολογήθηκε η αστυνομικός για θανατηφόρα έκθεση ‑ Τι υποστήριξε

Ελλάδα 14.11.2025
Πρόκειται για την αστυνομικό που πρότεινε στην κοπέλα να καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην συντρόφου της, αλλά αρνήθηκε

Πάνος Ρούτσι για την παρουσία του σε υπνοθεραπεύτρια: «Ο Ντένι δεν ήταν γραφτό να φύγει»

Ελλάδα 14.11.2025
Απάντηση σε όσα του καταλογίζουν για τη συμμετοχή του σε εκπομπή υπνοθεραπεύτριας έδωσε με ανάρτησή του ο Πάνος Ρούτσι

Σοβαρό ατύχημα στο Ηράκλειο: Το χέρι του καρφώθηκε σε κάγκελο περίφραξης

Ελλάδα 14.11.2025
Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το τμήμα του σίδερου που παρέμενε καρφωμένο στο χέρι του

Εύα Καϊλή: «Με κρατούσαν στην απομόνωση, με απειλούσαν ότι θα δώσουν την κόρη μου στην πρόνοια»

Πολιτική 14.11.2025
ΟΙ δηλώσεις της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια εμφάνισής της σε πολιτική εκπομπή της Ιταλικής τηλεόρασης

Η μεγάλη απόδραση: Φώκια γλιτώνει από όρκες πηδώντας σε βάρκα φωτογράφου

Κόσμος 14.11.2025
Η φώκια κατάφερε να βγει από το νερό και να αναρριχηθεί σε μια πλατφόρμα στην πρύμνη της βάρ

«Δεν μου άρεσε η στάση του σώματός της και μπήκα να δω αν είναι καλά»: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία της 49χρονης αρτοποιού

Ελλάδα 14.11.2025
Η γυναίκα έχασε την ζωή της όταν καθάριζε το ζυμωτήριο στο φούρνο που διατηρεί και το φουλάρι που φορούσε, πιάστηκε στο μηχάνημα