E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

LIVE

ΠΑΣΟΚ: Το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων προέδρων

Οι ενότητες και οι κανόνες της τηλεμαχίας

Δημοσίευση 24/9/2024 | 21:18

ΠΑΣΟΚ: Το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων προέδρων

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε έξι θεματικές ενότητες.

  • Οικονομία, ανάπτυξη,
  • Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό,
  • Εξωτερική πολιτική, άμυνα, ΕΕ,
  • Κράτος, Θεσμοί, Αυτοδιοίκηση,
  • Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση,
  • ΠΑΣΟΚ: Επόμενη ημέρα

Οι κανόνες του debate

Σε κάθε θεματική ενότητα οι δημοσιογράφοι ρωτούν εντός 30 δευτερολέπτων και κάθε υποψήφιος-α απαντά εντός 90 δευτερολέπτων.

Κάθε υποψήφιος έχει το δικαίωμα 5 φορές στη διάρκεια του debate να απευθύνει ερώτηση/τοποθέτηση/σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιο του και σε διαφορετική θεματική ενότητα.

Η διαλογική συζήτηση θα διαρθρωθεί ως εξής: 30 δευτερόλεπτα ερώτηση/ 30 δευτερόλεπτα απάντηση/ 30 δευτερόλεπτα επανατοποθέτηση/ 30 δευτερόλεπτα ανταπάντηση.

Οι υποψήφιοι κάθονται αλφαβητικά και διαδοχικά παίρνουν τον λόγο. Το debate θα κλείσει με τελική τοποθέτηση 90 δευτερολέπτων κάθε υποψηφίου.

Στους δυο δημοσιογράφους δίνεται η δυνατότητα συνολικά 6 follow up ερωτήσεων, που πρέπει όμως να υποβληθούν σε διαφορετικό υποψήφιο-α (ερώτηση follow up:15 δευτερόλεπτα / απάντηση follow up: 30 δευτερόλεπτα).

Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Στις 19.30 έφτασε στην ΕΡΤ η Αννα Διαμαντοπούλου μαζί με τους συνεργάτες της. Στις δηλώσεις της ανέφερε: «Δεν έχει ώρα ΠΑΣΟΚ πια, τώρα είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ. Ευελπιστώ ότι σήμερα θα ξεκινήσει μεγάλη και δημιουργική προσπάθεια».

Λίγο αργότερα, στην Αγία Παρασκευή έφτασε και η Νάντια Γιαννακοπούλου, που συνοδευόταν από τους συνεργάτες της και τον σύζυγό της, ηθοποιό, Μάξιμο Μουμούρη. «Θα είναι σημαντικό debate για να πούμε τις θέσεις μας. Από αυτές τις εκλογές θα κριθεί το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Τα βλέμματα των Ελλήνων πέφτουν πάνω στο ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό ποιος θα εκλεγεί, ποιος θα δώσει τη νέα ορμή. Είμαι σίγουρη ότι οι κάλπες της 6ης Οκτωβρίου θα κρύβουν εκπλήξεις».

Ο Παύλος Γερουλάνος, προσερχόμενος, σημείωσε: «Είναι σημαντικό, γι’ αυτή τη διαδικασία να κάνουμε αυτήν την τηλεμαχία. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να συγκριθούμε ο ένας με τον άλλον και να δει ο κόσμος τι πρεσβεύει ο καθένας».

Ο Χάρης Δούκας ευχαρίστησε την ΕΡΤ για τη φιλοξενία και σημείωσε ότι πρόκειται για «σημαντική διαδικασία, για να μάθουν οι πολίτες τις θέσεις του κάθε υποψηφίου».

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε: «Ο ανοιχτός διάλογος πρέπει να χαρακτηρίζει το κόμμα μας από εδώ και πέρα. Διάλογος για όλα, κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία».

Τελευταίος έφτασε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σημείωσε στις δηλώσεις του: «Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω την ΕΡΤ για τη φιλοξενία. Πήραμε την πρωτοβουλία για το ντιμπέιτ με όρους πρωτοποριακούς. Ευχόμαστε να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα. Οι διαδικασίες μας εξελίσσονται με πολιτικό πολιτισμό και είναι καλό για όλο το πολιτικό σύστημα. Έχουμε μια αρνητική εξέλιξη, ο Ερντογάν μίλησε για αναγνώριση του ψευδοκράτους. Περιμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά πρέπει να τελειώσουν οι αυταπάτες για “ήρεμα νερά”. Να αποκτήσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας και εμείς και η ΕΕ».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγίου Πνεύματος 2025: Πότε πέφτει το τριήμερο

Ελλάδα 03.05.2025
Τι ισχύει για τις αμοιβές την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση

Ελλάδα Χτες
Πώς μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα

Τραγωδία στην Κάρυστο: Γυναίκα άπλωνε τα ρούχα στο μπαλκόνι, έπεσε και σκοτώθηκε

Ελλάδα Χτες
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την γυναίκα στο νοσοκομείο της Καρύστου με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι

Ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει το ΕΚΠΑ για την αιματηρή επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική

Ελλάδα Χτες
«Αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας η προστασία των δημόσιων Πανεπιστημίων από ομάδες κουκουλοφόρων που φαίνεται ότι κινήθηκαν ανενόχλητοι» τονίζει το ΕΚΠΑ

Συναγερμός για τσουνάμι: Εκκενώνουν σπίτια σε Αργεντινή και ακτές της Χιλής μετά τον ισχυρό σεισμό

Κόσμος Χτες
Να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους «για προληπτικούς λόγους» κάλεσαν τους κατοίκους οι αρχές

Fantapapa: Το online βιντεοπαιχνίδι που μπορεί να προβλέψει τον επόμενο πάπα

Κόσμος Χτες
Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 60.000 Ιταλοί εκτιμάται ότι παίζουν το Fantapapa

Ο Τραμπ μετονομάζει την 8η Μαΐου και την 11η Νοεμβρίου σε «Ημέρες της Νίκης»

Κόσμος Χτες
Η 8η Μαΐου, που γιορτάζεται ευρέως στη Δυτική Ευρώπη (η Ρωσία από την πλευρά της εορτάζει την ημέρα αυτή στις 9 Μαΐου), δεν είναι αργία στις ΗΠΑ

Νεκρή σε φωτιά στο σπίτι της η τραγουδίστρια Τζιλ Σομπούλ

Κόσμος Χτες
Από τις επιτυχίες της ξεχωρίζει το τραγούδι «I Kissed a Girl» του 1995, το οποίο θεωρείται ευρέως το πρώτο τραγούδι με ΛΟΑΤΚΙ+ θεματολογία που κατάφερε να κατακτήσει μία θέση στο Billboard Top 20

Κατερίνη: Μαρτυρικός ο θάνατος της 16χρονης Μάγια που δολοφονήθηκε από τον 17χρονο

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης ήταν με πρόγραμμα Erasmus στην Ελλάδα

Χτυπήθηκε πλοίο για τη Γάζα: Έλληνας καθηγητής στην αποστολή, πώς αντέδρασε η Κύπρος

Κόσμος Χτες
Καταγγελία της ΜΚΟ - Το πλοίο εξέδωσε σήμα SOS αφού χτυπήθηκε 17 ναυτικά μίλια ανατολικά της Μάλτας