E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

LIVE

ΠΑΣΟΚ: Το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων προέδρων

Οι ενότητες και οι κανόνες της τηλεμαχίας

Δημοσίευση 24/9/2024 | 21:18

ΠΑΣΟΚ: Το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων προέδρων

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε έξι θεματικές ενότητες.

  • Οικονομία, ανάπτυξη,
  • Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό,
  • Εξωτερική πολιτική, άμυνα, ΕΕ,
  • Κράτος, Θεσμοί, Αυτοδιοίκηση,
  • Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση,
  • ΠΑΣΟΚ: Επόμενη ημέρα

Οι κανόνες του debate

Σε κάθε θεματική ενότητα οι δημοσιογράφοι ρωτούν εντός 30 δευτερολέπτων και κάθε υποψήφιος-α απαντά εντός 90 δευτερολέπτων.

Κάθε υποψήφιος έχει το δικαίωμα 5 φορές στη διάρκεια του debate να απευθύνει ερώτηση/τοποθέτηση/σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιο του και σε διαφορετική θεματική ενότητα.

Η διαλογική συζήτηση θα διαρθρωθεί ως εξής: 30 δευτερόλεπτα ερώτηση/ 30 δευτερόλεπτα απάντηση/ 30 δευτερόλεπτα επανατοποθέτηση/ 30 δευτερόλεπτα ανταπάντηση.

Οι υποψήφιοι κάθονται αλφαβητικά και διαδοχικά παίρνουν τον λόγο. Το debate θα κλείσει με τελική τοποθέτηση 90 δευτερολέπτων κάθε υποψηφίου.

Στους δυο δημοσιογράφους δίνεται η δυνατότητα συνολικά 6 follow up ερωτήσεων, που πρέπει όμως να υποβληθούν σε διαφορετικό υποψήφιο-α (ερώτηση follow up:15 δευτερόλεπτα / απάντηση follow up: 30 δευτερόλεπτα).

Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Στις 19.30 έφτασε στην ΕΡΤ η Αννα Διαμαντοπούλου μαζί με τους συνεργάτες της. Στις δηλώσεις της ανέφερε: «Δεν έχει ώρα ΠΑΣΟΚ πια, τώρα είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ. Ευελπιστώ ότι σήμερα θα ξεκινήσει μεγάλη και δημιουργική προσπάθεια».

Λίγο αργότερα, στην Αγία Παρασκευή έφτασε και η Νάντια Γιαννακοπούλου, που συνοδευόταν από τους συνεργάτες της και τον σύζυγό της, ηθοποιό, Μάξιμο Μουμούρη. «Θα είναι σημαντικό debate για να πούμε τις θέσεις μας. Από αυτές τις εκλογές θα κριθεί το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Τα βλέμματα των Ελλήνων πέφτουν πάνω στο ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό ποιος θα εκλεγεί, ποιος θα δώσει τη νέα ορμή. Είμαι σίγουρη ότι οι κάλπες της 6ης Οκτωβρίου θα κρύβουν εκπλήξεις».

Ο Παύλος Γερουλάνος, προσερχόμενος, σημείωσε: «Είναι σημαντικό, γι’ αυτή τη διαδικασία να κάνουμε αυτήν την τηλεμαχία. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να συγκριθούμε ο ένας με τον άλλον και να δει ο κόσμος τι πρεσβεύει ο καθένας».

Ο Χάρης Δούκας ευχαρίστησε την ΕΡΤ για τη φιλοξενία και σημείωσε ότι πρόκειται για «σημαντική διαδικασία, για να μάθουν οι πολίτες τις θέσεις του κάθε υποψηφίου».

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε: «Ο ανοιχτός διάλογος πρέπει να χαρακτηρίζει το κόμμα μας από εδώ και πέρα. Διάλογος για όλα, κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία».

Τελευταίος έφτασε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σημείωσε στις δηλώσεις του: «Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω την ΕΡΤ για τη φιλοξενία. Πήραμε την πρωτοβουλία για το ντιμπέιτ με όρους πρωτοποριακούς. Ευχόμαστε να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα. Οι διαδικασίες μας εξελίσσονται με πολιτικό πολιτισμό και είναι καλό για όλο το πολιτικό σύστημα. Έχουμε μια αρνητική εξέλιξη, ο Ερντογάν μίλησε για αναγνώριση του ψευδοκράτους. Περιμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά πρέπει να τελειώσουν οι αυταπάτες για “ήρεμα νερά”. Να αποκτήσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας και εμείς και η ΕΕ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Πάτρα: Γονείς εντόπισαν νεκρή την 25χρονη κόρη τους σε χωράφι

Ελλάδα Χτες
Τον θάνατο μίας 25χρονης γυναίκας στο Ρίο της Πάτρας, εξετάζουν οι Aρχές

Εμπορικά πλοία υψώνουν κινεζική σημαία στα Στενά του Ορμούζ για να αποφύγουν ιρανικές επιθέσεις

Κόσμος Χτες
Στα Στενά του Ορμούζ, η εθνικότητα ενός πλοίου έπαψε να είναι διοικητικό γεγονός και έγινε θέμα επιβίωσης

Επίδομα 750 ευρώ για χιλιάδες δικαιούχους ‑ Πώς θα κάνετε αίτηση

Οικονομία Χτες
Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί μέσω του συστήματος επιταγών κατάρτισης (training voucher) και περιλαμβάνει 150 ώρες κατάρτισης

Πόλεμος στο Ιράν: Μπήκε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις η Βρετανία

Κόσμος Χτες
Μαχητικά αεροσκάφη της RAF συμμετέχουν σε επιχειρήσεις αναχαίτισης και κατάρριψης drones σε Ιορδανία, Μπαχρέιν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ιράν: Αμερικανικός πύραυλος Tomahawk φέρεται να ευθύνεται για την επίθεση στο σχολείο ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Οι ιρανικές αρχές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 182 άτομα σκοτώθηκαν στην επίθεση στο δημοτικό σχολείο Shajarah Tayyiba

Βρετανία: Κατέφτασαν και νέα αμερικανικά βομβαρδιστικά ‑ Σε βάση της RAF 3 Β‑52 Stratofortress

Κόσμος Χτες
Μεγάλο αριθμό βομβαρδιστικών συγκεντρώνουν στη Βρετανία οι Αμερικανοί που συνεχίζουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν

Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για την καθηγήτρια που πέθανε από εγκεφαλικό

Ελλάδα Χτες
«Έβαζαν θρανία μπροστά στην πόρτα να μην μπορεί να βγει»

Μάικλ Τζόρνταν: Για μένα δεν θα βρεθεί ποτέ η απάντηση στο ερώτημα ποιος είναι ο GOAT, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Παρόλο που η πλειοψηφία του κόσμου τον θεωρεί ως τον κορυφαίο όλων των εποχών ο MJ, έδωσε άλλη διάσταση στο όλο θέμα

Τραμπ προς Αυστραλία: Δώστε άσυλο στις ποδοσφαιρίστριες από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Πέντε ποδοσφαιρίστριες της Εθνικής ομάδας του Ιράν ζήτησαν άσυλο στην Αυστραλία

Βοήθεια με το αζημίωτο: 11 χώρες ζήτησαν ουκρανική συνδρομή για τα ιρανικά drones ‑ Ευκαιρία Ζελένσκι για ανταλλάγματα

Κόσμος Χτες
Πώς ο Ζελένσκι εκμεταλλεύεται την εμπειρία της Ουκρανίας στη «μάχη των drones

«Προετοιμαστείτε για το αδιανόητο»: SOS από την επικεφαλής του ΔΝΤ

Οικονομία Χτες
Για πληθωρισμό, τιμές πετρελαίου λόγω Μέσης Ανατολής

Αδιανόητος τερματισμός στον Μαραθώνιο του Λος Αντζελες

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο νικητής κρίθηκε για ένα... εκατοστό του δευτερολέπτου, βίντεο