E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σeξομανείς ηλικιωμένοι προκαλούν επιδημία σύφιλης, γονόρροιας και χλαμυδίων στην Αμερική

Σε ένα χρόνο καταγράφηκαν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια κρούσματα

Δημοσίευση 20/9/2024 | 19:56

Σeξομανείς ηλικιωμένοι προκαλούν επιδημία σύφιλης, γονόρροιας και χλαμυδίων στην Αμερική

Μπορεί να κυριαρχεί η πεποίθηση ότι η νέα γενιά διακατέχεται από σeξομανία, ωστόσο υγειονομικοί στην Αμερική παρατήρησαν ότι ηλικιωμένοι εθισμένοι στο σeξ ευθύνονται για επιδημία σeξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στη χώρα, όπως σύφιλης και γονόρροιας.

Τα στοιχεία έχουν καταγραφεί από το CDC και πέρα από τον υψηλό αριθμό συντρόφων που είχαν άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών -άνδρες και γυναίκες-, παρατηρήθηκε ότι μόνοι τους υπερδιπλασίασαν τα κρούσματα ΣΜΝ μέσα σε μια δεκαετία.

Ενδεικτικά, τα πιο πρόσφατα δεδομένα από το 2022 έδειξαν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια κρούσματα σύφιλης, γονόρροιας και χλαμυδίων, με τους επιστήμονες να τονίζουν ότι οι μετρήσεις για το 2023 «θα είναι πολύ χειρότερες».

Η μεγαλύτερη έξαρση εντοπίζεται στη Νότια Ντακότα που έχει το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων σύφιλης με 6,1 ανά 100.000 άτομα. Επίσης, η Ουάσινγκτον κατέχει την πρώτη θέση στις διαγνώσεις βλεννόρροιας, με περίπου 29 κρούσματα ανά 100.000 άτομα, ενώ η Αλάσκα κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό χλαμυδίων στους ηλικιωμένους με σχεδόν 18 κρούσματα ανά 100.000 άτομα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, οι ειδικοί ανέφεραν ότι το 40% των ατόμων ηλικίας 65 έως 80 ετών είναι σeξουαλικά ενεργά και σχεδόν τα 2/3 ενδιαφέρονται για σeξ. Εντούτοις, μόνο το 8% των σeξουαλικά ενεργών ηλικιωμένων χρησιμοποιούν προφυλακτικά και αρκετοί δεν έχουν γνώσεις σχετικά με τη μετάδοση και την πρόληψη των ΣΜΝ.

«Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τη γιαγιά του να κάνει σeξ και μάλιστα όλη την ώρα. Το πρόβλημα όμως, δεν είναι αυτό, αλλά ότι δεν χρησιμοποιούν προφυλάξεις και δεν προσέχουν», δήλωσε ο Matthew Lee Smith, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Texas A&M.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπόθεση Ιωάννα Τούνη: Έσπασαν το ΙΧ της δικηγόρου των κατηγορουμένων

Ελλάδα 06.04.2026
«Δέχομαι υβριστικά μηνύματα καθημερινά, όλη αυτή η ρητορική μίσους πρέπει να σταματήσει» κατήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1

Πόσο επηρεάζει τις κρατήσεις στα Airbnb η κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι προορισμοί στην Ελλάδα

Οικονομία 06.04.2026
Μεγάλες κερδισμένες οι Κυκλάδες, πτώση στην Αθήνα ειδικά στο β’ δεκαήμερο του Μαρτίου. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την Host

Frida Kahlo: Νέα ένταση στο Μεξικό για τα έργα που στέλνονται στην Ισπανία

Κόσμος 06.04.2026
Η κυβέρνηση και η Banco Santander, ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος που έχει αναλάβει τη διαχείριση της συλλογής, επιμένουν ότι η μεταφορά είναι προσωρινή.

Netflix: Υποχρεώνεται σε επιστροφές έως 500€ μετά από δικαστική απόφαση

Κόσμος 06.04.2026
Ιταλικό δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix και διατάσσει αποζημιώσεις σε συνδρομητές έως 500 ευρώ.

Axios: Προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για 45 ημέρες: Τι προβλέπεται

Κόσμος 06.04.2026
Σύμφωνα με το Axios, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Σεισμός στα Ιωάννινα ‑ Τι λέει ο Λέκκας

Ελλάδα 06.04.2026
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Μαρούσι: Στο νοσοκομείο 27χρονη μετά από διπλή πτώση από μπαλκόνι 4ου

Ελλάδα 06.04.2026
Η γυναίκα έπεσε από τον 4ο στον 30 όροφο και στη συνέχεια ανέβηκε πάλι στο διαμέρισμά της και έπεσε πάλι, αυτή τη φορά στο ισόγειο.