E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σeξομανείς ηλικιωμένοι προκαλούν επιδημία σύφιλης, γονόρροιας και χλαμυδίων στην Αμερική

Σε ένα χρόνο καταγράφηκαν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια κρούσματα

Δημοσίευση 20/9/2024 | 19:56

Σeξομανείς ηλικιωμένοι προκαλούν επιδημία σύφιλης, γονόρροιας και χλαμυδίων στην Αμερική

Μπορεί να κυριαρχεί η πεποίθηση ότι η νέα γενιά διακατέχεται από σeξομανία, ωστόσο υγειονομικοί στην Αμερική παρατήρησαν ότι ηλικιωμένοι εθισμένοι στο σeξ ευθύνονται για επιδημία σeξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στη χώρα, όπως σύφιλης και γονόρροιας.

Τα στοιχεία έχουν καταγραφεί από το CDC και πέρα από τον υψηλό αριθμό συντρόφων που είχαν άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών -άνδρες και γυναίκες-, παρατηρήθηκε ότι μόνοι τους υπερδιπλασίασαν τα κρούσματα ΣΜΝ μέσα σε μια δεκαετία.

Ενδεικτικά, τα πιο πρόσφατα δεδομένα από το 2022 έδειξαν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια κρούσματα σύφιλης, γονόρροιας και χλαμυδίων, με τους επιστήμονες να τονίζουν ότι οι μετρήσεις για το 2023 «θα είναι πολύ χειρότερες».

Η μεγαλύτερη έξαρση εντοπίζεται στη Νότια Ντακότα που έχει το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων σύφιλης με 6,1 ανά 100.000 άτομα. Επίσης, η Ουάσινγκτον κατέχει την πρώτη θέση στις διαγνώσεις βλεννόρροιας, με περίπου 29 κρούσματα ανά 100.000 άτομα, ενώ η Αλάσκα κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό χλαμυδίων στους ηλικιωμένους με σχεδόν 18 κρούσματα ανά 100.000 άτομα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, οι ειδικοί ανέφεραν ότι το 40% των ατόμων ηλικίας 65 έως 80 ετών είναι σeξουαλικά ενεργά και σχεδόν τα 2/3 ενδιαφέρονται για σeξ. Εντούτοις, μόνο το 8% των σeξουαλικά ενεργών ηλικιωμένων χρησιμοποιούν προφυλακτικά και αρκετοί δεν έχουν γνώσεις σχετικά με τη μετάδοση και την πρόληψη των ΣΜΝ.

«Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τη γιαγιά του να κάνει σeξ και μάλιστα όλη την ώρα. Το πρόβλημα όμως, δεν είναι αυτό, αλλά ότι δεν χρησιμοποιούν προφυλάξεις και δεν προσέχουν», δήλωσε ο Matthew Lee Smith, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Texas A&M.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Βασίλης Λεβέντης

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Τραγικός θάνατος αστέγου: Τον χτύπησε όχημα καθαρισμού παραλίας ενώ κοιμόταν στην άμμο

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο δυστυχής άνδρας ήταν τυλιγμένος με κουβέρτα στην αμμουδιά και δεν έγινε αντιληπτός από τον οδηγό

Νυχτερίδα με λύσσα δάγκωσε 6χρονη που σκαρφάλωνε σε δέντρο – Ξεκίνησε θεραπεία

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Το παιδί δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι της οικογένειάς του στις ΗΠΑ και οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι το ζώο ήταν φορέας λύσσας

Μερομήνια: Τι λέει η λαϊκή πρόγνωση για τον καιρό τον Ιούλιο

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η λαϊκή παράδοση αποκαλύπτει τι καιρό να περιμένουμε το καλοκαίρι

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στον Δομοκό

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Το επίκεντρο εντοπίζεται 5 χλμ. ανατολικά - νοτιοανατολικά του Δομοκού

Ποια χώρα έχασε περισσότερο έδαφος στην ιδιοκατοίκηση μέσα σε μόλις έξι χρόνια ‑ Δείτε πού βρίσκεται πλέον η Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Τα στοιχεία της Eurostat αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα κατέγραψε μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις ιδιοκατοίκησης στην ΕΕ, με το ποσοστό να συρρικνώνεται κατά 6 μονάδες από το 2019 έως το 2025.

Πέθανε ο τραγουδιστής των «Village People» Βίκτορ Γουίλις, σε ηλικία 75 ετών

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο ιδρυτικός τραγουδιστής του εμβληματικού disco συγκροτήματος απεβίωσε στις 30 Ιουνίου 2026, έπειτα από σύντομη αλλά επιθετική ασθένεια, σε ηλικία 75 ετών.

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Ελεύθεροι οι 5 συλληφθέντες

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό

Το εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει τις πύλες του

Ελλάδα 01.07.2026
Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει για εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης, με τον Τζον Λέτζεντ να δίνει τη συμβολική τελευταία παράσταση στο ιστορικό μνημείο της νότιας πλαγιάς της Ακρόπολης.

Σκάνδαλο στη Balenciaga: Οι καταγγελίες που οδήγησαν στην απόλυση κορυφαίου στελέχους

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Καλούσε εργαζόμενες να ζυγίζονται μπροστά του και τους έδειχνε δονητές

Παιδί 2,5 ετών έπεσε σε πισίνα στη Μύκονο

Ελλάδα 01.07.2026
Διακομίστηκε για νοσηλεία

Αδιανόητο – Πονούσε το κεφάλι του, οι γιατροί νόμιζαν πως είναι όγκος, αλλά ήταν προνύμφες του χοιρινού

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο 60χρονος υποβλήθηκε σε θεραπεία με τα αντιπαρασιτικά φάρμακα αλβενδαζόλη