E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σeξομανείς ηλικιωμένοι προκαλούν επιδημία σύφιλης, γονόρροιας και χλαμυδίων στην Αμερική

Σε ένα χρόνο καταγράφηκαν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια κρούσματα

Δημοσίευση 20/9/2024 | 19:56

Σeξομανείς ηλικιωμένοι προκαλούν επιδημία σύφιλης, γονόρροιας και χλαμυδίων στην Αμερική

Μπορεί να κυριαρχεί η πεποίθηση ότι η νέα γενιά διακατέχεται από σeξομανία, ωστόσο υγειονομικοί στην Αμερική παρατήρησαν ότι ηλικιωμένοι εθισμένοι στο σeξ ευθύνονται για επιδημία σeξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στη χώρα, όπως σύφιλης και γονόρροιας.

Τα στοιχεία έχουν καταγραφεί από το CDC και πέρα από τον υψηλό αριθμό συντρόφων που είχαν άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών -άνδρες και γυναίκες-, παρατηρήθηκε ότι μόνοι τους υπερδιπλασίασαν τα κρούσματα ΣΜΝ μέσα σε μια δεκαετία.

Ενδεικτικά, τα πιο πρόσφατα δεδομένα από το 2022 έδειξαν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια κρούσματα σύφιλης, γονόρροιας και χλαμυδίων, με τους επιστήμονες να τονίζουν ότι οι μετρήσεις για το 2023 «θα είναι πολύ χειρότερες».

Η μεγαλύτερη έξαρση εντοπίζεται στη Νότια Ντακότα που έχει το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων σύφιλης με 6,1 ανά 100.000 άτομα. Επίσης, η Ουάσινγκτον κατέχει την πρώτη θέση στις διαγνώσεις βλεννόρροιας, με περίπου 29 κρούσματα ανά 100.000 άτομα, ενώ η Αλάσκα κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό χλαμυδίων στους ηλικιωμένους με σχεδόν 18 κρούσματα ανά 100.000 άτομα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, οι ειδικοί ανέφεραν ότι το 40% των ατόμων ηλικίας 65 έως 80 ετών είναι σeξουαλικά ενεργά και σχεδόν τα 2/3 ενδιαφέρονται για σeξ. Εντούτοις, μόνο το 8% των σeξουαλικά ενεργών ηλικιωμένων χρησιμοποιούν προφυλακτικά και αρκετοί δεν έχουν γνώσεις σχετικά με τη μετάδοση και την πρόληψη των ΣΜΝ.

«Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τη γιαγιά του να κάνει σeξ και μάλιστα όλη την ώρα. Το πρόβλημα όμως, δεν είναι αυτό, αλλά ότι δεν χρησιμοποιούν προφυλάξεις και δεν προσέχουν», δήλωσε ο Matthew Lee Smith, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Texas A&M.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).

CL‑415: Γιατί η Ελλάδα έστειλε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ισπανία και όχι στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας rescEU καθορίζει πού στέλνονται τα μέσα - η Ελλάδα είχε ήδη συνδράμει τη Γαλλία με επίγειες δυνάμεις.

ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν διεθνή συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Έρχεται διάσκεψη στο Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση υψηλού επιπέδου με υπουργούς Αμυνας και στρατιωτικούς διοικητές, ενώ ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Ισπανία και Γαλλία: «Πέρα από τις δυνατότητες κατάσβεσης»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Πάνω από 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, η Ισπανία κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Γαλλία εκκένωσε ολόκληρη τη χερσόνησο Cap Ferret.

Καιρός: Η αστάθεια συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο ‑ Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σαουδαραβικά πλήγματα κατά Χούθι στην Υεμένη – Στόχος λιμάνι και νησί

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο συνασπισμός υπό σαουδαραβική ηγεσία έπληξε εγκαταστάσεις στη Χοντάιντα και στο νησί Καμαράν ως αντίποινα για επιθέσεις σε εμπορικά πλοία.

Ποια ήταν η σχέση της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο με το ζευγάρι που τη μαχαίρωσε θανάσιμα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Αποφασίστηκε νέα αυτοψία και αναπαράσταση στο σπίτι όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left Χτες
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

Καιρός Χτες
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών