E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δέσποινα Μοιραράκη: «Δεν έχω πληρωθεί ακόμα για τα χαλιά που πούλησα στο γραφείο του Υπουργείου»

Η έκπτωση που έκανε στην Κεφαλογιάννη για τα χαλιά που πήρε για το γραφείο στο Υπουργείο Τουρισμού

Δημοσίευση 20/9/2024 | 15:59

Δέσποινα Μοιραράκη: «Δεν έχω πληρωθεί ακόμα για τα χαλιά που πούλησα στο γραφείο του Υπουργείου»

Πολύ μεγάλος ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες γύρω από το Υπουργείο Τουρισμού, καθώς η Όλγα Κεφαλογιάννη προχώρησε στην αγορά δύο περσικών χαλιών από τη Δέσποινα Μοιραράκη, τα οποία, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα, κόστιζαν περίπου 18.000 ευρώ, συγκεκριμένα 17.980 ευρώ. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν πολύ έντονες για το ποσό που δαπανήθηκε, με το Υπουργείο Τουρισμού να προχωρά στην παρακάτω ανακοίνωση για δώσει εξηγήσεις:

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ειδών για την αναβάθμιση των χώρων υποδοχής επισκεπτών, διευκρινίζονται τα εξής:

Το Υπουργείο Τουρισμού, ως κατεξοχήν Υπουργείο εξωστρέφειας, έχει ως βασική αποστολή την προώθηση της εικόνας της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, κρίσιμο μέρος των εργασιών του είναι η υποδοχή προσώπων από όλο τον κόσμο που εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, κράτη και φορείς του νευραλγικού αυτού τομέα για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η ανανέωση του εξοπλισμού και η αναβάθμιση των υποδομών μας, διαδικασία που είχε καθυστερήσει για περισσότερο από μια δεκαπενταετία. Η ανανέωση αυτή έγινε με απόλυτη διαφάνεια, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

Η βελτίωση των χώρων υποδοχής κρίνεται αναγκαία για τη διασφάλιση της άριστης φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, στο πλαίσιο δράσεων και εργασιών για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς και για την ανάδειξη της θετικής εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο».

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, πως η συγκεκριμένη αγορά δεν είναι η μόνη που έχουν πραγματοποιήσει για τον χώρο αυτό, αφού γίνονται γενικότερα αλλαγές στο γραφείο της υπουργού, οι οποίες έχουν κοστίσει στο Δημόσιο το ποσό των 86.557,03 ευρώ, όπως κυκλοφορεί.

Η αποκάλυψη της Δέσποινας Μοιραράκη για την έκπτωση στα χαλιά που αγόρασε η Όλγα Κεφαλογιάννη για το Υπουργείο Τουρισμού

Η Δέσποινα Μοιραράκη, πάντως, θέλησε να δώσει τη δική της απάντηση στο όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί, κάνοντας δηλώσεις στην εκπομπή του MEGA, Buongiorno, οι οποίες προβλήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 20 Σεπτεμβριου. Αποκάλυψε, μάλιστα, πως έκανε και έκπτωση στο υπουργείο και τελικά το ποσό που αγοράστηκαν τα χαλιά ήταν μικρότερο.

«Η υπουργός τα διάλεξε, το υπουργείο τα αγόρασε. Δε με έχει πληρώσει ακόμα. Να το βάλουμε κι αυτό στη θέση του. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, όπως γνωρίζουμε όλοι το δημόσιο δεν πληρώνει άμεσα. Ευελπιστούμε ότι πριν τα Χριστούγεννα που θα έχουμε να πληρώσουμε και το δώρο, να τα έχουμε.

Η αξία τους είναι 14.000 ευρώ, στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται και το ΦΠΑ 24%. Η ιστορία έχει ως εξής… Το υπουργείο, η υπουργός με όλο το κλιμάκιο, αποφάσισε μετά από 15 χρόνια, που ήταν σε μία κατάσταση τραγική, να κάνει μία ανακαίνιση και με κάλεσε να με ρωτήσει για το τι χαλιά να χρησιμοποιήσουμε. Είχα μία τεράστια δυσκολία και το λέω δημοσίως, το πρόβλημα ήταν τεράστιο, ήθελε οπωσδήποτε να είναι οικονομικά, αλλά να είναι μεγάλα, 23 τ.μ., και ανθεκτικά και ποιοτικά, για να τα βλέπουν όταν έρχονται από το εξωτερικό, να τα αξιολογούν και να λένε ότι όντως είναι ποιοτικά. Όλα μαζί αυτά δε γίνονται. Τους έκανα και μία καλύτερη τιμή.

Ένα τέτοιο χαλί θέλει τουλάχιστον 4 χρόνια να φτιαχτεί. Για να πάμε να το βρούμε στην Περσία, δεν μπορούμε να το αγοράσουμε ούτε με 30.000 ευρώ. Είναι πολύ μεγάλη προσφορά και από τη δική μας επιχείρηση, δηλαδή. Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνω σε υπουργείο χαλιά. Έχω δώσει στο υπουργείο Εξωτερικών, στο Ναυτιλίας, στο Παιδείας, στο Άμυνας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν είναι δυνατόν! Ό,τι παίρνει το δημόσιο, δεν τα παίρνει ο κάθε υπουργός στο σπίτι του. Δεν ξέρω γατί πειράχτηκαν. Δεν πρέπει να είναι η χώρα μας όμορφη; Πρέπει να βλέπουμε σκοροφαγωμένα πατώματα; Και να πω και κάτι σε αποκλειστικότητα. Θα βραβευτώ στις 12 Δεκεμβρίου στο Αμάλφι. Η επιχείρηση Μοιραράκη θα βραβευτεί για τα χειροποίητα χαλιά», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φαίη Σκορδά: Οι πρώτες καλοκαιρινές βουτιές στην Αντίπαρο με τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Η Φαίη Σκορδά μπήκε σε mood διακοπών, αμέσως μετά το οριστικό τέλος του Buongiorno, απολαμβάνοντας τις πρώτες της καλοκαιρινές στιγμές

Ιωάννα Τούνη: Εντυπωσιάζει με νέες φωτογραφίες από το Μπαλί

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Η Ιωάννα Τούνη συνεχίζει να απολαμβάνει τις ημέρες της στο εξωτικό Μπαλί, όπου βρίσκεται μαζί με τις στενές της φίλες για επαγγελματικούς...

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου απαντά στη δήλωση της Ελληνίδου ‑ τι είπε για το «δεν θα τον άφηνα μόνο του με άντρα»

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου μίλησε στο «Καλύτερα δεν γίνεται» του ALPHA για τη σχέση του με τη Ρία Ελληνίδου, τον γιο του και το τηλεοπτικό του μέλλον.

Αθηνά Οικονομάκου: Το τριήμερο γαμήλιο πάρτι στην Πάρο ‑ Το φιλί με τον Μπρούνο Τσερέλα μέσα στο νερό

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Η ηθοποιός και επιχειρηματίας απολαμβάνουν στιγμές χαράς με τους καλεσμένους τους

Τι είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου για τους λαγοκέφαλους και γιατί «ξεσπά» τώρα

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Ο παρουσιαστής έκανε έντονη ανάρτηση στο Instagram, αναφέρθηκε στον αδερφό του Σάκη και επέκρινε την έλλειψη πρόληψης στην Ελλάδα.

Τι είπε η Μάρτζυ Λαζάρου για την αποχώρηση της Φαίης Σκορδά από την τηλεόραση

TV Buzz 27.06.2026
Η παρουσιάστρια μίλησε ανοιχτά για την εικόνα που έχει σχηματίσει για τη Φαίη Σκορδά μέσα από την κοινή τους τηλεοπτική συνύπαρξη.

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος «καρφώνει» τη Ναταλία Γερμανού: Τι είπε για το επαγγελματικό του μέλλον

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Ο παρουσιαστής απάντησε μέσω social media στη συνάδελφό του, αφού εκείνη έκανε αποκάλυψη για τη νέα του ραδιοφωνική στέγη χωρίς να τον ενημερώσει πρώτα.

Σάκκαρη για Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Ετοιμάζουμε έναν «μικρό» γάμο με 500 έως 600 καλεσμένους

E-Daily 3.Left 27.06.2026
«Το καλοκαίρι που περάσαμε μαζί στην Κρήτη κατάλαβα ότι δεν θέλω να χάσω ποτέ αυτόν τον άνθρωπο από τη ζωή μου»

Η Νατάσσα Μποφίλιου τραγούδησε ακαπέλα σε συναυλία της μέσα στη βροχή μετά από διακοπή ρεύματος, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Η τραγουδίστρια ερμήνευσε το «Εν λευκώ» μόνο με τη συνοδεία μίας κιθάρας

Στην Ύδρα η Ρίτα Όρα, το βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Η τραγουδίστρια μοιράστηκε με τους followers της στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της στο νησί

Κιάρα Φεράνι: Οι φωτογραφίες με μπικίνι από τη Μήλο

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Σαν να είναι βγαλμένο από μια καρτ ποστάλ, έγραψε η Ιταλίδα influencer για το νησί και ανέβασε πανέμορφες φωτογραφίες και βίντεο

Αλκαίος για την πρώτη του εμφάνιση στην Κορομηλά: «Έπρεπε κανονικά να μην ξαναπαίξω στην τηλεόραση»

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την πρώτη του εμφάνιση στη Ρούλα Κορομηλά