E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δέσποινα Μοιραράκη: «Δεν έχω πληρωθεί ακόμα για τα χαλιά που πούλησα στο γραφείο του Υπουργείου»

Η έκπτωση που έκανε στην Κεφαλογιάννη για τα χαλιά που πήρε για το γραφείο στο Υπουργείο Τουρισμού

Δημοσίευση 20/9/2024 | 15:59

Δέσποινα Μοιραράκη: «Δεν έχω πληρωθεί ακόμα για τα χαλιά που πούλησα στο γραφείο του Υπουργείου»

Πολύ μεγάλος ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες γύρω από το Υπουργείο Τουρισμού, καθώς η Όλγα Κεφαλογιάννη προχώρησε στην αγορά δύο περσικών χαλιών από τη Δέσποινα Μοιραράκη, τα οποία, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα, κόστιζαν περίπου 18.000 ευρώ, συγκεκριμένα 17.980 ευρώ. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν πολύ έντονες για το ποσό που δαπανήθηκε, με το Υπουργείο Τουρισμού να προχωρά στην παρακάτω ανακοίνωση για δώσει εξηγήσεις:

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ειδών για την αναβάθμιση των χώρων υποδοχής επισκεπτών, διευκρινίζονται τα εξής:

Το Υπουργείο Τουρισμού, ως κατεξοχήν Υπουργείο εξωστρέφειας, έχει ως βασική αποστολή την προώθηση της εικόνας της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, κρίσιμο μέρος των εργασιών του είναι η υποδοχή προσώπων από όλο τον κόσμο που εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, κράτη και φορείς του νευραλγικού αυτού τομέα για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η ανανέωση του εξοπλισμού και η αναβάθμιση των υποδομών μας, διαδικασία που είχε καθυστερήσει για περισσότερο από μια δεκαπενταετία. Η ανανέωση αυτή έγινε με απόλυτη διαφάνεια, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

Η βελτίωση των χώρων υποδοχής κρίνεται αναγκαία για τη διασφάλιση της άριστης φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, στο πλαίσιο δράσεων και εργασιών για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς και για την ανάδειξη της θετικής εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο».

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, πως η συγκεκριμένη αγορά δεν είναι η μόνη που έχουν πραγματοποιήσει για τον χώρο αυτό, αφού γίνονται γενικότερα αλλαγές στο γραφείο της υπουργού, οι οποίες έχουν κοστίσει στο Δημόσιο το ποσό των 86.557,03 ευρώ, όπως κυκλοφορεί.

Η αποκάλυψη της Δέσποινας Μοιραράκη για την έκπτωση στα χαλιά που αγόρασε η Όλγα Κεφαλογιάννη για το Υπουργείο Τουρισμού

Η Δέσποινα Μοιραράκη, πάντως, θέλησε να δώσει τη δική της απάντηση στο όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί, κάνοντας δηλώσεις στην εκπομπή του MEGA, Buongiorno, οι οποίες προβλήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 20 Σεπτεμβριου. Αποκάλυψε, μάλιστα, πως έκανε και έκπτωση στο υπουργείο και τελικά το ποσό που αγοράστηκαν τα χαλιά ήταν μικρότερο.

«Η υπουργός τα διάλεξε, το υπουργείο τα αγόρασε. Δε με έχει πληρώσει ακόμα. Να το βάλουμε κι αυτό στη θέση του. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, όπως γνωρίζουμε όλοι το δημόσιο δεν πληρώνει άμεσα. Ευελπιστούμε ότι πριν τα Χριστούγεννα που θα έχουμε να πληρώσουμε και το δώρο, να τα έχουμε.

Η αξία τους είναι 14.000 ευρώ, στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται και το ΦΠΑ 24%. Η ιστορία έχει ως εξής… Το υπουργείο, η υπουργός με όλο το κλιμάκιο, αποφάσισε μετά από 15 χρόνια, που ήταν σε μία κατάσταση τραγική, να κάνει μία ανακαίνιση και με κάλεσε να με ρωτήσει για το τι χαλιά να χρησιμοποιήσουμε. Είχα μία τεράστια δυσκολία και το λέω δημοσίως, το πρόβλημα ήταν τεράστιο, ήθελε οπωσδήποτε να είναι οικονομικά, αλλά να είναι μεγάλα, 23 τ.μ., και ανθεκτικά και ποιοτικά, για να τα βλέπουν όταν έρχονται από το εξωτερικό, να τα αξιολογούν και να λένε ότι όντως είναι ποιοτικά. Όλα μαζί αυτά δε γίνονται. Τους έκανα και μία καλύτερη τιμή.

Ένα τέτοιο χαλί θέλει τουλάχιστον 4 χρόνια να φτιαχτεί. Για να πάμε να το βρούμε στην Περσία, δεν μπορούμε να το αγοράσουμε ούτε με 30.000 ευρώ. Είναι πολύ μεγάλη προσφορά και από τη δική μας επιχείρηση, δηλαδή. Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνω σε υπουργείο χαλιά. Έχω δώσει στο υπουργείο Εξωτερικών, στο Ναυτιλίας, στο Παιδείας, στο Άμυνας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν είναι δυνατόν! Ό,τι παίρνει το δημόσιο, δεν τα παίρνει ο κάθε υπουργός στο σπίτι του. Δεν ξέρω γατί πειράχτηκαν. Δεν πρέπει να είναι η χώρα μας όμορφη; Πρέπει να βλέπουμε σκοροφαγωμένα πατώματα; Και να πω και κάτι σε αποκλειστικότητα. Θα βραβευτώ στις 12 Δεκεμβρίου στο Αμάλφι. Η επιχείρηση Μοιραράκη θα βραβευτεί για τα χειροποίητα χαλιά», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λάκης Γαβαλάς για GNTM: «Τύραννος η Ζενεβιέβ, πυγολαμπίδα η Ηλιάνα – εγώ και η Μπέττυ χορτάρι, μας πατάνε και κάνουν ό,τι θέλουν»

E-Daily 3.Left 07.06.2026
«Έχουμε και τον Αγγελο που μας ποτίζει – είμαστε ένας κήπος», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός σχεδιαστής

Μαριαλένα Ρουμελιώτη – Σάκης Κατσούλης: Γεννήθηκε ο γιος τους – Έγιναν γονείς για πρώτη φορά

E-Daily 3.Left 07.06.2026
Το ζευγάρι υποδέχθηκε το πρώτο του παιδί, ένα υγιέστατο αγοράκι, ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του

Ζέτα Δούκα: Εντυπωσιάζει στα 52 της με φωτογραφία χωρίς φίλτρα – «Αυτό είναι το σώμα μου»

E-Daily 3.Left 07.06.2026
Η ηθοποιός μοιράστηκε αναλυφιλτράριστη φωτογραφία με μαγιό και έστειλε ένα δυνατό μήνυμα αυταποδοχής

«Τέρας με πρησμένο πρόσωπο» έγραψαν στη Γαρυφαλλιά Καληφώνη ‑ η απάντησή της έγινε viral

E-Daily 3.Left 07.06.2026
Η γνωστή influencer δεν άφησε αναπάντητο το προσβλητικό σχόλιο που δέχτηκε στο TikTok

Νίκος Τερζής: «Ρουβάς, Μαζωνάκης, Παπαρίζου – τους γνώρισα όταν ήταν στο μηδέν»

E-Daily 3.Left 07.06.2026
Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης αποκάλυψε τη φιλοσοφία του πίσω από τις μεγάλες συνεργασίες της καριέρας του

Ρένος Χαραλαμπίδης: «Έχω το ρεκόρ αρνήσεων στην ελληνική τηλεόραση»

E-Daily 3.Left 07.06.2026
Ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι μετάνιωσε για πολλές προτάσεις που απέρριψε

Mindy Kaling: H σκληρή αλήθεια πίσω από το αδυνάτισμά της

Tabloid 07.06.2026
Παραδέχτηκε ότι δεν είναι εύκολο να βρίσκεται συνεχώς υπό δημόσια κριτική

Το «τρελό» μυστικό πίσω από 3 πρώην του Tom Cruise – Tι σημαίνει ο αριθμός 33 που τους συνδέει

Celebrity Stories 07.06.2026
Τυχαίο ή κάτι πολύ πιο σκοτεινό; Οι τρεις πρώην του Τομ Κρουζ είχαν όλες κάτι κοινό - κι αυτό έχει τρελάνει το ίντερνετ

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος επιστρέφει στην τηλεόραση έπειτα από 20 χρόνια

E-Daily 3.Left Χτες
Η συμφωνία θεωρείται οριστική και ο Πάνος Μιχαλόπουλος θα συμπρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτική σειρά με τους Γιώργο Γάλλο και Μιχάλη Σαράντη

Dua Lipa και Callum Turner: Χορός, φιλιά και ξέφρενο γλέντι στο 3ήμερο wedding party του Παλέρμο

E-Daily 3.Left Χτες
Το ζευγάρι αδυνατούσε να σταματήσει να χορεύει, να φιλιέται και να τραγουδά στο cocktail party που δόθηκε στο Palazzo Valguarnera Gangi

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και η σύντροφός του κινούνται νομικά μετά τα αρνητικά σχόλια στις φωτογραφίες τους

E-Daily 3.Left Χτες
Σε δηλώσεις που έκανε ο stand-up comedian νωρίτερα ωστόσο ανέφερε πως αντιμετώπισαν την κατάσταση με χιούμορ

Η Ζέτα Δούκα ανέβασε φωτογραφία με μαγιό: Αυτό είναι το σώμα μου στα 52 χωρίς κανένα φίλτρο

E-Daily 3.Left Χτες
«Έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου σε σχέση με την αποδοχή του, έχει νοσήσει από ανορεξία και βουλιμία, έχει φέρει στον κόσμο ένα παιδί πριν 10 χρόνια και πλέον φλερτάρει με την εμμηνόπαυση»