E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δέσποινα Μοιραράκη: «Δεν έχω πληρωθεί ακόμα για τα χαλιά που πούλησα στο γραφείο του Υπουργείου»

Η έκπτωση που έκανε στην Κεφαλογιάννη για τα χαλιά που πήρε για το γραφείο στο Υπουργείο Τουρισμού

Δημοσίευση 20/9/2024 | 15:59

Δέσποινα Μοιραράκη: «Δεν έχω πληρωθεί ακόμα για τα χαλιά που πούλησα στο γραφείο του Υπουργείου»

Πολύ μεγάλος ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες γύρω από το Υπουργείο Τουρισμού, καθώς η Όλγα Κεφαλογιάννη προχώρησε στην αγορά δύο περσικών χαλιών από τη Δέσποινα Μοιραράκη, τα οποία, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα, κόστιζαν περίπου 18.000 ευρώ, συγκεκριμένα 17.980 ευρώ. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν πολύ έντονες για το ποσό που δαπανήθηκε, με το Υπουργείο Τουρισμού να προχωρά στην παρακάτω ανακοίνωση για δώσει εξηγήσεις:

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ειδών για την αναβάθμιση των χώρων υποδοχής επισκεπτών, διευκρινίζονται τα εξής:

Το Υπουργείο Τουρισμού, ως κατεξοχήν Υπουργείο εξωστρέφειας, έχει ως βασική αποστολή την προώθηση της εικόνας της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, κρίσιμο μέρος των εργασιών του είναι η υποδοχή προσώπων από όλο τον κόσμο που εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, κράτη και φορείς του νευραλγικού αυτού τομέα για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η ανανέωση του εξοπλισμού και η αναβάθμιση των υποδομών μας, διαδικασία που είχε καθυστερήσει για περισσότερο από μια δεκαπενταετία. Η ανανέωση αυτή έγινε με απόλυτη διαφάνεια, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

Η βελτίωση των χώρων υποδοχής κρίνεται αναγκαία για τη διασφάλιση της άριστης φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, στο πλαίσιο δράσεων και εργασιών για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς και για την ανάδειξη της θετικής εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο».

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, πως η συγκεκριμένη αγορά δεν είναι η μόνη που έχουν πραγματοποιήσει για τον χώρο αυτό, αφού γίνονται γενικότερα αλλαγές στο γραφείο της υπουργού, οι οποίες έχουν κοστίσει στο Δημόσιο το ποσό των 86.557,03 ευρώ, όπως κυκλοφορεί.

Η αποκάλυψη της Δέσποινας Μοιραράκη για την έκπτωση στα χαλιά που αγόρασε η Όλγα Κεφαλογιάννη για το Υπουργείο Τουρισμού

Η Δέσποινα Μοιραράκη, πάντως, θέλησε να δώσει τη δική της απάντηση στο όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί, κάνοντας δηλώσεις στην εκπομπή του MEGA, Buongiorno, οι οποίες προβλήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 20 Σεπτεμβριου. Αποκάλυψε, μάλιστα, πως έκανε και έκπτωση στο υπουργείο και τελικά το ποσό που αγοράστηκαν τα χαλιά ήταν μικρότερο.

«Η υπουργός τα διάλεξε, το υπουργείο τα αγόρασε. Δε με έχει πληρώσει ακόμα. Να το βάλουμε κι αυτό στη θέση του. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, όπως γνωρίζουμε όλοι το δημόσιο δεν πληρώνει άμεσα. Ευελπιστούμε ότι πριν τα Χριστούγεννα που θα έχουμε να πληρώσουμε και το δώρο, να τα έχουμε.

Η αξία τους είναι 14.000 ευρώ, στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται και το ΦΠΑ 24%. Η ιστορία έχει ως εξής… Το υπουργείο, η υπουργός με όλο το κλιμάκιο, αποφάσισε μετά από 15 χρόνια, που ήταν σε μία κατάσταση τραγική, να κάνει μία ανακαίνιση και με κάλεσε να με ρωτήσει για το τι χαλιά να χρησιμοποιήσουμε. Είχα μία τεράστια δυσκολία και το λέω δημοσίως, το πρόβλημα ήταν τεράστιο, ήθελε οπωσδήποτε να είναι οικονομικά, αλλά να είναι μεγάλα, 23 τ.μ., και ανθεκτικά και ποιοτικά, για να τα βλέπουν όταν έρχονται από το εξωτερικό, να τα αξιολογούν και να λένε ότι όντως είναι ποιοτικά. Όλα μαζί αυτά δε γίνονται. Τους έκανα και μία καλύτερη τιμή.

Ένα τέτοιο χαλί θέλει τουλάχιστον 4 χρόνια να φτιαχτεί. Για να πάμε να το βρούμε στην Περσία, δεν μπορούμε να το αγοράσουμε ούτε με 30.000 ευρώ. Είναι πολύ μεγάλη προσφορά και από τη δική μας επιχείρηση, δηλαδή. Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνω σε υπουργείο χαλιά. Έχω δώσει στο υπουργείο Εξωτερικών, στο Ναυτιλίας, στο Παιδείας, στο Άμυνας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν είναι δυνατόν! Ό,τι παίρνει το δημόσιο, δεν τα παίρνει ο κάθε υπουργός στο σπίτι του. Δεν ξέρω γατί πειράχτηκαν. Δεν πρέπει να είναι η χώρα μας όμορφη; Πρέπει να βλέπουμε σκοροφαγωμένα πατώματα; Και να πω και κάτι σε αποκλειστικότητα. Θα βραβευτώ στις 12 Δεκεμβρίου στο Αμάλφι. Η επιχείρηση Μοιραράκη θα βραβευτεί για τα χειροποίητα χαλιά», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην Κεφαλονιά ο Μάικλ Τζόρνταν, διακοπές στο Φισκάρδο με τη σύζυγό του Ιβέτ Πριέτο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ επέλεξε το εμβληματικό εστιατόριο της Τασίας για το γεύμα τους

Καινούργιου: H τρυφερή φωτογραφία που δημοσίευσε για τη Γιορτή του Πατέρα

Social Χτες
Η παρουσιάστρια τίμησε τον Παναγιώτη Κουτσουμπή με μια ανάρτηση γεμάτη αγάπη, λίγους μόλις μήνες μετά τη γέννηση της κόρης τους.

Μάρω Κοντού: Η αδημοσίευτη φωτογραφία της με αφορμή τα 92α γενέθλιά της

E-Daily 3.Left Χτες
Το Studio Κλεισθένης μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο της ηθοποιού από το παρελθόν για να της ευχηθεί

Ποιος έδωσε στον Γιώργο Αλκαίο το καλλιτεχνικό του επώνυμο και γιατί

E-Daily 3.Left Χτες
Ο τραγουδιστής αποκάλυψε την απρόσμενη στιγμή στο καμαρίνι που άλλαξε για πάντα το όνομά του, με τον Σάκη Ρουβά να είναι παρών.

Ποιος έκανε την έκπληξη στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων για τα γενέθλιά του

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ελένη Ράντου ανέβηκε στη σκηνή με τούρτα μπροστά σε χιλιάδες θεατές, μετατρέποντας τη συναυλία σε αξέχαστη γιορτή.

Θάλεια Ματίκα: Τι αποκάλυψε για τη σχέση της με τον Τάσο Ιορδανίδη και τις μακροχρόνιες σχέσεις

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες που έρχονται αντιμέτωπα τα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί.

Νίκος Οικονομόπουλος: Τραγούδησε σε συναυλία κρατώντας αγκαλιά ένα μικρό παιδί – Βίντεο

Tabloid Χτες
Ο καλλιτέχνης χάρισε μία γλυκιά στιγμή στο κοινό που παρακολούθησε την εμφάνισή του στην Αλεξανδρούπολη

Φωτογραφίες από τα παρασκήνια του GNTM δημοσίευσε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

E-Daily 3.Left Χτες
Η κριτική επιτροπή του νέου κύκλου φόρεσε περούκες και πόζαρε χαρούμενα σε διάλειμμα από τα γυρίσματα

Ημισκούμπρια: Πρόταση γάμου κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στην Πλατεία Νερού – δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
«Βάλε τι βαρεμένοι τώρα είναι για να της κάνει πρόταση γάμου στα Ημισκούμπρια», ακούστηκε από τη σκηνή, καθώς το κοινό σφύριζε και χειροκροτούσε