E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιάννος Παπαντωνίου: Αθώος για ξέπλυμα για την υπόθεση των φρεγατών

Ο άλλοτε κραταιός υπουργός βρέθηκε κατηγορούμενος για την υπόθεση που αφορά ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ύψους 2.437.962 ευρώ

Δημοσίευση 20/9/2024 | 15:10

Γιάννος Παπαντωνίου: Αθώος για ξέπλυμα για την υπόθεση των φρεγατών

Σχεδόν μια δεκαετία μετά την πρώτη του εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη ο Γιαννος Παπαντωνίου άκουσε σήμερα την ετυμηγορία των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον έκρινε ομόφωνα αθώο.

«Υπάρχουν αμφιβολίες για τα βασικά αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας (παραγεγραμμένα), δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις και κατά συνέπεια απαλλάσσεται λόγω αμφιβολιών για τη νομιμοποίηση εσόδων που κατηγορείται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Αθώοι κρίθηκαν και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, αλλά και ο στενός φίλος του ζευγαριού Ανδρέας Μπάρδης που ήταν επίσης κατηγορούμενος.

Ο άλλοτε κραταιός υπουργός βρέθηκε κατηγορούμενος για την υπόθεση που αφορά ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ύψους 2.437.962 ευρώ, ποσό το οποίο φέρεται να έλαβε ως «δώρο» από την εταιρεία «THALES NEDERLAND B.V.» προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών του πολεμικού μας Ναυτικού το 2003.

Κατά τον εισαγγελέα της έδρας, που είχε προτείνει την ενοχή του, η σύμβαση ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 381.578.580 ευρώ. «Το λέω με κορυφαία γράμματα. 381 εκ. ήταν η ζημία του Δημοσίου για μια δουλειά που θα μπορούσε να γίνει τζάμπα από το Πολεμικό Ναυτικό…Η σύμβαση έχει όλα τα στοιχεία της απιστίας… Η απιστία είναι η γενεσιουργός αιτία της δωροδοκίας γιατί τίποτα δεν είναι τζάμπα» είχε πει ο εισαγγελέας η πρόταση του οποίου δεν υιοθετήθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.