E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι «πλακώθηκε» για το καθαριστικό και κατέληξε στο αυτόφωρο

«Εγώ φταίω, ξέρω ότι τον πειράζουν»

Δημοσίευση 20/9/2024 | 10:07

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι «πλακώθηκε» για το καθαριστικό και κατέληξε στο αυτόφωρο

Ο καβγάς για το καθαριστικό πατώματος, ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, προκάλεσε τη σύλληψη του άντρα για ενδοοικογενειακή βία και έφερε ολόκληρη την οικογένεια στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Όλα έγιναν την περασμένη Πέμπτη όταν ο κατηγορούμενος επέστρεψε στο διαμέρισμα και είδε τη σύζυγό του να σφουγγαρίζει και να χρησιμοποιεί συγκεκριμένο υγρό πατώματος για την καθαριότητα του σπιτιού που γνώριζε ότι τον ενοχλούσαν. Αυτό φαίνεται ότι τον εξόργισε και ξεκίνησε ένας έντονος καβγάς με γείτονες του ζευγαριού να καλούν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και να καταγγέλλουν ότι ο άντρας χτυπούσε τη σύζυγό του.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα, η γυναίκα, εμφανώς ταραγμένη, τους ανέφερε ότι υπήρξε μια διαμάχη ανάμεσα σε εκείνη και τον σύζυγό της, ενώ όταν τη ρώτησαν αν την χτύπησε εκείνη απάντησε θετικά και έδειξε κάποιες κοκκινίλες που είχε στο χέρι της. «Όταν ρωτήσαμε τον κατηγορούμενο αν τη χτύπησε, εκείνος μας απάντησε "ναι, αλλά με καλή θέληση" και ύστερα τον συλλάβαμε», κατέθεσε αστυνομικός.

Το ανδρόγυνο οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και εκεί η γυναίκα κατέθεσε πως ο σύζυγός της κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της και μόλις σήκωσε το χέρι του εκείνη έβαλε μπροστά τα δικά της χέρια για να προστατευτεί και τη χτύπησε με δύναμη, ενώ προσπάθησε να τη χτυπήσει στο πρόσωπο. Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο σύζυγός της ασκεί σωματική βία απέναντι της, όμως ποτέ δεν έχει χτυπήσει τα παιδιά τους. Η γυναίκα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη, αλλά το μόνο που θέλει είναι να μη τη ξανά χτυπήσει.

«Εγώ φταίω γιατί ξέρω ότι τον πειράζουν τα καθαριστικά»

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά, όταν η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, η παθούσα ισχυρίστηκε ενώπιον των δικαστών ότι ουδέποτε ο σύζυγός της την χτύπησε και ότι όσα είπε στην αστυνομία ήταν από την ταραχή της. Η ίδια ανέφερε ότι υπήρξε μόνο ένας λεκτικός καβγάς και ότι έγινε... παρεξήγηση. «Εγώ φταίω, γιατί ξέρω ότι τον πειράζουν τα καθαριστικά», είπε.

«Είναι καλός σύζυγος, δεν με έχει ξανά χτυπήσει. Εκνευρίστηκε, πήγε να με αρπάξει από το χέρι για να σταματήσω, να αρπάξει την σφουγγαρίστρα. Όσα κατέθεσα στην αστυνομία τα είπα για να φύγω και να πάω σπίτι μου», συμπλήρωσε.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η 36χρονη κόρη του ζευγαριού η οποία έκανε λόγο για μια πολύ καλή και υγιή σχέση που έχει η μητέρα της με τον πατέρα της και τόνισε ότι ουδέποτε έχουν υπάρχει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. «Ο μπαμπάς μου είναι βροντόφωνος και εκτιμώ ότι κάποιος γείτονας το παρεξήγησε και ειδοποίησε την αστυνομία», κατέθεσε.

Αθώος λόγω αμφιβολιών

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι «όταν γύρισα στο σπίτι είχε ρίξει καθαριστικό. Άρχισα να φωνάζω και μου είπε ότι ξεχάστηκε. Δεν είχα διάθεση να φωνάξω, ζητάω συγγνώμη, δεν την έχω χτυπήσει ποτέ. Τα χάσαμε όταν ήρθε η αστυνομία».

Τελικά το δικαστήριο έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο, λόγω αμφιβολιών, παρόλο που η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του καθώς δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί η διαφορετική κατάθεση που έδωσε η γυναίκα στην αστυνομία και στο δικαστήριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Η παγκόσμια πρωτεύουσα της εμπορίας ανθρώπων: Κορίτσια 11 ετών πωλούνται και βιάζονται επί 20 ώρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, φτωχά κορίτσια παρασύρονται σε μια κόλαση σεξουαλικής δουλείας και κακοποίησης

Σταύρος Φλώρος: Η πορεία της υγείας του και τι είπε ο πατέρας του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώην παίκτης του Survivor ενημέρωσε τους followers του για τα επόμενα βήματα της ανάρρωσής του

Σουηδία: Κάθειρξη 10 ετών ζητά η εισαγγελία για άνδρα που εκμεταλλευόταν τη σύζυγό του σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 62χρονος κατηγορείται ότι υποχρέωνε τη γυναίκα του να συνευρίσκεται με περίπου 120 άνδρες έναντι χρημάτων

Οπλισμένα τουρκικά F‑16 και ελληνικά μαχητικά σε εμπλοκή στο Αιγαίο – 10 παραβιάσεις εναέριου χώρου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 10 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

Κίνα: Βίντεο‑ντοκουμέντο από την ισχυρή έκρηξη σε ανθρακωρυχείο ‑ Τουλάχιστον 82 νεκροί

Κόσμος Χτες
Με ρομπότ ψάχνουν για επιζώντες οι Κινέζοι διασώστες

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκροί ένας 18χρονος και ένας 16χρονος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το δίκυκλο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο νέοι εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους

Επίδομα 1.000 ευρώ: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια ένταξης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μόνιμο και διευρυμένο πλέον το επίδομα

Οι πλούσιοι Κινέζοι χάνουν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα

Κόσμος Χτες
Η Κίνα επιβάλλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων

Χανιά: Θρίλερ με την 25χρονη μητέρα της 3χρονης ‑ Έχουν δηλωθεί 2 γεννήσεις και τα παιδιά αγνοούνται

Ελλάδα Χτες
Θολό τοπίο με τα παιδιά της 25χρονης, φέρεται να έχει γεννήσει έξι - Στο νοσοκομείο είναι τα τέσσερα