E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς έγινε το μεγάλο χακάρισμα των βομβητών της Χεζμπολάχ που οδήγησε σε 9 νεκρούς και 2.800 τραυματίες

«Σιγή ιχθύος» από το Ισραήλ - «Είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνο το Ισραήλ και θα πληρώσει» λέει η Χεζμπολάχ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/9/2024 | 23:13

Πώς έγινε το μεγάλο χακάρισμα των βομβητών της Χεζμπολάχ που οδήγησε σε 9 νεκρούς και 2.800 τραυματίες

Στους εννέα ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων από τις ταυτόχρονες εκρήξεις εκατοντάδων βομβητών που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο μαχητές του φιλοϊρανικού κινήματος και ένα κορίτσι 16 ετών. Δύο πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι δύο από τους νεκρούς μαχητές ήταν γιοί βουλευτών της Χεζμπολάχ.

Σε ανακοίνωσή του το λιβανέζικο κίνημα διαβεβαίωσε ότι «το Ισραήλ θα λάβει δίκαιη τιμωρία μετά την εγκληματική του επίθεση».

Επίσης, ένα δεκάχρονο κορίτσι σκοτώθηκε στον ανατολικό Λίβανο από την έκρηξη βομβητή του πατέρα της, μέλους της Χεζμπολάχ, όπως τόνισε μια πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον 2.750 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μαχητές της Χεζμπολάχ και υγειονομικοί, τραυματίστηκαν, όταν οι βομβητές που χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν εξερράγησαν σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου.

Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, που μιλούσε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε πως η πυροδότηση των βομβητών ήταν η μεγαλύτερη παράβαση ασφαλείας την οποία έχει υποστεί η οργάνωση στον πόλεμο με το Ισραήλ, που μετράει σχεδόν έναν χρόνο.

Δημοσιογράφος του «Reuters» είδε ασθενοφόρα να σπεύδουν στα νότια προάστια της πρωτεύουσας, Βηρυτού, εν μέσω εκτεταμένου πανικού. Κάτοικοι δήλωσαν πως εκρήξεις σημειώνονταν ακόμη και 30 λεπτά μετά τις αρχικές.

Ομάδες ανθρώπων συγκεντρώθηκαν στην είσοδο των κτηρίων, για να δουν αν τραυματίστηκαν γνωστοί τους, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του «Reuters».

Μια ανώτερη πηγή της οργάνωσης είπε στο Reuters πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα δεν τραυματίστηκε από τις εκρήξεις.

Ανάμεσα στα θύματα και ο ιρανός πρέσβης στη χώρα

Το ισχυρό κόμμα έθεσε σε εφαρμογή ένα σύστημα βομβητών μέσω του οποίου τα μέλη του καλούνται να παρουσιαστούν στις μονάδες τους.

Ο ιρανός πρέσβης στον Λίβανο, Μοτζτάμπα Αμανί, τραυματίστηκε σήμερα από έκρηξη στον βομβητή του, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων «Mehr», καθώς εκατοντάδες μέλη της λιβανέζικης ένοπλης ομάδας «Χεζμπολάχ» τραυματίστηκαν σήμερα σοβαρά σε παρόμοια περιστατικά.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου από έκρηξη βομβητών σήμερα, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου, Φιράς Αμπιάντ, στο AFP.

Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ δήλωσε στο AFP πως ένας μεγάλος αριθμός μελών της φιλοϊρανικής οργάνωσης τραυματίστηκαν από έκρηξη των βομβητών τους, ένα σύστημα ραδιομηνυμάτων, σε πολλά προπύργια της οργάνωσης στον Λίβανο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο ΔΟΕ εισηγείται άνευ προηγουμένου αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου

Κόσμος 11.03.2026
Θα αποδεσμευτούν πάνω από τα 182 εκατομμύρια βαρέλια

Αναστασία Ντραγκομίροβα: Θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο 5αθλο

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Η 23χρονη αθλήτρια που γράφει ιστορία με μια ξεχωριστή εκπροσώπηση

ΗΠΑ: 12χρονη πέθανε μετά από καβγά με κοπέλα στον δρόμο, bullying καταγγέλλει η μητέρα της

Κόσμος 11.03.2026
Σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, ο καβγάς ξεκίνησε αφού τα δύο κορίτσια διώχθηκαν από το σχολικό λεωφορείο

Τραμπ: Υπονοεί σύντομο τέλος στον πόλεμο με το Ιράν εν μέσω πιέσεων από το πετρέλαιο και τις εκλογές

Κόσμος 11.03.2026
Οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και η πτώση της στήριξης των Αμερικανών ενισχύουν τα σενάρια αναζήτησης εξόδου από τη σύγκρουση

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Ο χειρότερος εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία - Στα Στενά του Ορμούζ παραμένουν εγκλωβισμένα περί τα 3.200 τάνκερ - Προειδοποίηση από Τραμπ

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70

Οικονομία Χτες
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το πετρέλαιο, αναζωπυρώνει τον στασιμοπληθωρισμό και φέρνει τις κεντρικές τράπεζες σε αδιέξοδο, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’70

Το σαδιστικό δίκτυο «The Com» που αποπλανεί ανηλίκους: Βάζει παιδιά να δολοφονούν και να αυτοκτονούν

Κόσμος Χτες
Ψηφιακή αποπλάνηση ανηλίκων, σeξουαλική εκβίαση, βανδαλισμοί, επιθέσεις με μαχαίρι και υποκίνηση δολοφονιών: η «μαύρη λίστα» δραστηριοτήτων του δικτύου

Forbes: Αυτοί είναι οι Ελληνες δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα για το 2026

Ελλάδα Χτες
Η λίστα Forbes 2026 περιλαμβάνει 21 Έλληνες bilionnaires