E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοποίηση της Ζιζέλ Πελικό: «Είμαι ένας βιαστής, όπως όλοι οι άλλοι σε αυτή την αίθουσα»

Κυνική ομολογία από τον σύζυγο - βιαστή

Δημοσίευση 17/9/2024 | 16:26

Κακοποίηση της Ζιζέλ Πελικό: «Είμαι ένας βιαστής, όπως όλοι οι άλλοι σε αυτή την αίθουσα»

Ο Ντομινίκ Πελικό, ο Γάλλος που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία και όχι μόνο, καθώς κατηγορείται ότι νάρκωνε επί μία δεκαετία τη σύζυγό του και στρατολογούσε δεκάδες αγνώστους για να τη βιάζουν, παραδέχτηκε την Τρίτη τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει σε μια δίκη που παρακολουθείται στενά, όπως μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πελικό επρόκειτο να καταθέσει την περασμένη εβδομάδα, αλλά η εμφάνισή του αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων υγείας. Εμφανίστηκε στο δικαστήριο με μπαστούνι και γκρίζο κοστούμι.

«Παραδέχομαι τις κατηγορίες στο σύνολό τους», ανέφερε ο 71χρονος Πελικό, σύμφωνα με το κανάλι BFM, δημοσιογράφος της οποίας ήταν μέσα στο δικαστήριο, προσθέτοντας: «Είμαι ένας βιαστής, όπως όλοι οι άλλοι σε αυτή την αίθουσα. Γνωρίζουν τα πάντα, δεν μπορούν να ισχυριστούν το αντίθετο». Ο κατηγορούμενος αναφερόταν στους 50 συγκατηγορούμενούς του που δικάζονται μαζί του.

«Είμαι ένοχος… προσεύχομαι η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου να δεχτούν τη συγγνώμη μου. Μετανιώνω για ό,τι έκανα. Ζητάω τη συγχώρεσή σας, αν και είναι ασυγχώρητο».

Ο Ντομινίκ Πελικό κατέθεσε, ξεσπώντας σε κλάματα κάθε τόσο, ότι είχε δύσκολη παιδική ηλικία και ότι και ο ίδιος υπήρξε θύμα βιασμού.

«Η σύζυγός μου δεν το άξιζε αυτό», πρόσθεσε, καταθέτοντας για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου.

«Ημουν πολύ ευτυχισμένος μαζί της. Ηταν το αντίθετο της μητέρας μου, καθόλου υποταγμένη. Ημουν ευτυχισμένος, είχα τρία παιδιά, εγγόνια, ποτέ δεν τα άγγιξα».

«Λυπάμαι για ό,τι έκανα, ζητώ συγγνώμη».

Ο Ντομινίκ Πελικό έκανε αναδρομή, κλαίγοντας, σε δύο περιστατικά σεξουαλικής βίας που λέει ότι ο ίδιος έζησε. Κατ’ αρχάς, έναν βιασμό από νοσοκόμο όταν ήταν 9 ετών. Στην συνέχεια, δεύτερο τραυματικό περιστατικό όταν ήταν μαθητευόμενος σε εργοτάξιο, σε ηλικία 14 ετών, και εξαναγκάσθηκε σε σeξουαλικές σχέσεις με μία γυναίκα.

«Με κατηγορούν για πολλά πρόγραμμα. Δεν γεννιέσαι διεστραμμένος, γίνεσαι. Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, δεν θεώρησα ποτέ την γυναίκα μου αντικείμενο. Δυστυχώς, τα βίντεο δείχνουν το αντίθετο».

Η πρώην σύζυγός του και θύμα του που βρισκόταν στο ακροατήριο δήλωσε, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης: «Είναι δύσκολο να ακούω από το στόμα του κ. Πελικό αυτά που μόλις είπε».

«Για 50 χρόνια, έζησα με έναν άνδρα… Δεν φαντάστηκα ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε αυτές τις πράξεις βιασμού», συμπλήρωσε.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο άντρας προσέφερε σeξ με τη σύζυγό του μέσω ενός ιστότοπου και βιντεοσκόπησε την κακοποίηση. Εκτός από τον Πελικό, άλλοι 50 άνδρες που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στις ειδεχθείς πράξεις δικάζονται, με τη δίκη να διεξάγεται στη νότια πόλη της Αβινιόν. Οι υπόλοιποι άνδρες μέχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Αν και έχει παραδεχθεί τα γεγονότα, ο Πελικό δεν έχει προχωρήσει σε λεπτομερή κατάθεση. Η μαρτυρία του θα είναι κρίσιμης σημασίας και για τους άλλους κατηγορούμενους, άνδρες ηλικίας 26 έως 74 ετών, που δικάζονται μαζί του.

Η πρώην σύζυγος του Ντομινίκ, η Ζιζέλ Πελικό, ηλικίας σήμερα 72 ετών, επέλεξε να γίνει η δίκη δημόσια, για να εκθέσει τον ίδιο και τους άλλους άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της.

Η κακή κατάσταση της υγείας του Πελικό επέβαλε στους δικαστές να αναβάλουν την ακρόασή του αρκετές φορές την περασμένη εβδομάδα. Ο δικηγόρος του είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει την ακρόαση για να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένειά του, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγάλη τραγωδία του 1999 – Έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη

Ελλάδα Χτες
Τα τραγικά νέα από το τροχαίο στην Ρουμανία, «ξύπνησαν» σπαρακτικές μνήμες από το δυστύχημα του 1999 στα Τέμπη, όταν έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχασαν την ζωή τους επιστρέφοντας από την Αθήνα

Θρήνος στην Αλεξάνδρια Ημαθίας για τους νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία: «Προχτές κόψαμε βασιλόπιτα μαζί»

Ελλάδα Χτες
Για τις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι συγγενείς και οι φίλοι των θυμάτων μίλησε ο Στέφανος Δελιόπουλος, πρώην αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας

Βιολάντα: Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης, ο υπεύθυνος ασφαλείας και ο προϊστάμενος της βάρδιας για την πολύνεκρη τραγωδία

Ελλάδα Χτες
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της πολύνεκρης τραγωδίας με πέντε νεκρές εργαζόμενες – Βαριές κατηγορίες και έρευνα σε πλήρη εξέλιξη

Εργοστάσιο «Βιολάντα»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από εργαζόμενους που σώθηκαν – «Η κόρη μου είναι σε σοκ»

Ελλάδα Χτες
Σοκαρισμένοι παραμένουν οι εργαζόμενοι που είδαν τις πέντε συναδέλφους τους να χάνονται μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα και οι ίδιοι να σώζονται από καθαρή τύχη

Μελάνια Τραμπ: «Έκοψε» μόλις ένα εισιτήριο στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της στη Βρετανία

Κόσμος Χτες
«Χαμηλές» στη Βρετανία οι πωλήσεις εισιτηρίων για το νέο ντοκιμαντέρ της Μελάνια Τραμπ

Κατολίσθηση στη Σικελία αφήνει μια πόλη στο χείλος του γκρεμού

Κόσμος Χτες
Σπίτια κρέμονται σε μήκος τεσσάρων χλμ

Ακραίο ψύχος στις ΗΠΑ: 30 νεκροί ‑ Είκοσι πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κόσμος Χτες
Πολικές θερμοκρασίες και προβλήματα στις υποδομές αφήνουν χιλιάδες Αμερικανούς χωρίς ρεύμα - Στους 30 νεκρούς ανέβηκε ο τραγικό απολογισμός από το ακραίο ψύχος

ΠΑΟΚ: Οπαδοί του Δικεφάλου επιστρέφουν από την Ουγγαρία στην Τιμισοάρα για να βρεθούν δίπλα στους τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Φίλοι του ΠΑΟΚ, που προπορευόταν στο ταξίδι προς τη Λιόν, συγκλονισμένοι από τον θάνατο των συνοπαδών τους επιστρέφουν προς τον τόπο του δυστυχήματος

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΟΚ για το τραγικό δυστύχημα με τους 7 νεκρούς φιλάθλους στη Ρουμανία

Ελλάδα Χτες
Η πρώτη ενημέρωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το τραγικό δυστύχημα στη Ρουμανία