E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοποίηση της Ζιζέλ Πελικό: «Είμαι ένας βιαστής, όπως όλοι οι άλλοι σε αυτή την αίθουσα»

Κυνική ομολογία από τον σύζυγο - βιαστή

Δημοσίευση 17/9/2024 | 16:26

Κακοποίηση της Ζιζέλ Πελικό: «Είμαι ένας βιαστής, όπως όλοι οι άλλοι σε αυτή την αίθουσα»

Ο Ντομινίκ Πελικό, ο Γάλλος που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία και όχι μόνο, καθώς κατηγορείται ότι νάρκωνε επί μία δεκαετία τη σύζυγό του και στρατολογούσε δεκάδες αγνώστους για να τη βιάζουν, παραδέχτηκε την Τρίτη τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει σε μια δίκη που παρακολουθείται στενά, όπως μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πελικό επρόκειτο να καταθέσει την περασμένη εβδομάδα, αλλά η εμφάνισή του αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων υγείας. Εμφανίστηκε στο δικαστήριο με μπαστούνι και γκρίζο κοστούμι.

«Παραδέχομαι τις κατηγορίες στο σύνολό τους», ανέφερε ο 71χρονος Πελικό, σύμφωνα με το κανάλι BFM, δημοσιογράφος της οποίας ήταν μέσα στο δικαστήριο, προσθέτοντας: «Είμαι ένας βιαστής, όπως όλοι οι άλλοι σε αυτή την αίθουσα. Γνωρίζουν τα πάντα, δεν μπορούν να ισχυριστούν το αντίθετο». Ο κατηγορούμενος αναφερόταν στους 50 συγκατηγορούμενούς του που δικάζονται μαζί του.

«Είμαι ένοχος… προσεύχομαι η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου να δεχτούν τη συγγνώμη μου. Μετανιώνω για ό,τι έκανα. Ζητάω τη συγχώρεσή σας, αν και είναι ασυγχώρητο».

Ο Ντομινίκ Πελικό κατέθεσε, ξεσπώντας σε κλάματα κάθε τόσο, ότι είχε δύσκολη παιδική ηλικία και ότι και ο ίδιος υπήρξε θύμα βιασμού.

«Η σύζυγός μου δεν το άξιζε αυτό», πρόσθεσε, καταθέτοντας για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου.

«Ημουν πολύ ευτυχισμένος μαζί της. Ηταν το αντίθετο της μητέρας μου, καθόλου υποταγμένη. Ημουν ευτυχισμένος, είχα τρία παιδιά, εγγόνια, ποτέ δεν τα άγγιξα».

«Λυπάμαι για ό,τι έκανα, ζητώ συγγνώμη».

Ο Ντομινίκ Πελικό έκανε αναδρομή, κλαίγοντας, σε δύο περιστατικά σεξουαλικής βίας που λέει ότι ο ίδιος έζησε. Κατ’ αρχάς, έναν βιασμό από νοσοκόμο όταν ήταν 9 ετών. Στην συνέχεια, δεύτερο τραυματικό περιστατικό όταν ήταν μαθητευόμενος σε εργοτάξιο, σε ηλικία 14 ετών, και εξαναγκάσθηκε σε σeξουαλικές σχέσεις με μία γυναίκα.

«Με κατηγορούν για πολλά πρόγραμμα. Δεν γεννιέσαι διεστραμμένος, γίνεσαι. Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, δεν θεώρησα ποτέ την γυναίκα μου αντικείμενο. Δυστυχώς, τα βίντεο δείχνουν το αντίθετο».

Η πρώην σύζυγός του και θύμα του που βρισκόταν στο ακροατήριο δήλωσε, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης: «Είναι δύσκολο να ακούω από το στόμα του κ. Πελικό αυτά που μόλις είπε».

«Για 50 χρόνια, έζησα με έναν άνδρα… Δεν φαντάστηκα ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε αυτές τις πράξεις βιασμού», συμπλήρωσε.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο άντρας προσέφερε σeξ με τη σύζυγό του μέσω ενός ιστότοπου και βιντεοσκόπησε την κακοποίηση. Εκτός από τον Πελικό, άλλοι 50 άνδρες που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στις ειδεχθείς πράξεις δικάζονται, με τη δίκη να διεξάγεται στη νότια πόλη της Αβινιόν. Οι υπόλοιποι άνδρες μέχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Αν και έχει παραδεχθεί τα γεγονότα, ο Πελικό δεν έχει προχωρήσει σε λεπτομερή κατάθεση. Η μαρτυρία του θα είναι κρίσιμης σημασίας και για τους άλλους κατηγορούμενους, άνδρες ηλικίας 26 έως 74 ετών, που δικάζονται μαζί του.

Η πρώην σύζυγος του Ντομινίκ, η Ζιζέλ Πελικό, ηλικίας σήμερα 72 ετών, επέλεξε να γίνει η δίκη δημόσια, για να εκθέσει τον ίδιο και τους άλλους άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της.

Η κακή κατάσταση της υγείας του Πελικό επέβαλε στους δικαστές να αναβάλουν την ακρόασή του αρκετές φορές την περασμένη εβδομάδα. Ο δικηγόρος του είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει την ακρόαση για να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένειά του, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε ξανά στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του φιλικού Δανία‑Ουκρανία

E-Daily 2.TopNews 07.06.2026
Ο Δανός μέσος, πέντε χρόνια μετά το σοκαριστικό σκηνικό στο Euro 2020, έπεσε στο χορτάρι κατά τη διάρκειας του φιλικού με την Ουκρανία

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρώτη μετά την εκεχειρία, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 07.06.2026
Οι πύραυλοι στόχευσαν τα βόρεια της χώρας, σε αντίποινα για τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Μεγάλη έκπληξη στο Diamond League Στοκχόλμης: Ο Ντουπλάντις έμεινε 2ος στην έδρα του ‑ Δεν πέρασε τα 6μ

E-Daily 2.TopNews 07.06.2026
Ο Σουηδός πρωταθλητής γνώρισε την πρώτη του ήττα σε αγώνα μετά από τρία χρόνια και 40 συνεχόμενες νίκες

Νέα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό: «Χτυπήσαμε κέντρα διοίκησης τρομοκρατών»

E-Daily 2.TopNews 07.06.2026
Λιβανικά κρατικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο προκαταρκτικός απολογισμός ανέρχεται σε δύο νεκρούς και 11 τραυματίες

Αστυνομικοί έσωσαν άνδρα που ήταν έτοιμος να πηδήξει από τον 6ο όροφο – Συγκλονιστικό βίντεο

E-Daily 2.TopNews 07.06.2026
«Ακουσε με, όλα θα πάνε καλά – για το καλό σου είμαστε εδώ», φέρεται να είπε ένας από τους δύο αστυνομικούς που επενέβησαν

Εύβοια: Σοκαριστικό βίντεο από το εσωτερικό σπιτιού που «τραυματίστηκε» από τον σεισμό

E-Daily 2.TopNews 07.06.2026
Ρωγμές και αποκολλήσεις τοίχων στο εσωτερικό κατοικίας

Βρήκε ρωμαϊκό δαχτυλίδι του 297 μ.Χ. με τη θεά Νίκη στη λάσπη και ξεχρέωσε το σπίτι του

E-Daily 2.TopNews 07.06.2026
Το σπάνιο χρυσό κόσμημα με τη θεά Νίκη και οι εκατοντάδες αρχαίοι θησαυροί που γλίτωσαν από το άροτρο

Δεύτερη καλύτερη παραλία στον κόσμο είναι ελληνική – Τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά

E-Daily 3.Left 07.06.2026
Οι 50 κορυφαίες παραλίες του πλανήτη για το 2026 ανακοινώθηκαν – και η Ελλάδα ξεχωρίζει

Ποιος είναι ο άνθρωπος που «εξευτέλισε» τον Κορυδαλλό δύο φορές με ελικόπτερο

E-Daily 3.Left 07.06.2026
Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη κινηματογραφική απόδραση, ο Βασίλης Παλαιοκώστας παραμένει ασύλληπτος με επικήρυξη ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η Lego λανσάρει σετ της Σαγράδα Φαμίλια με 12.060 τεμάχια ‑ το μεγαλύτερο στην ιστορία της

E-Daily 3.Left 07.06.2026
Η μινιατούρα της διάσημης βασιλικής θα φτάνει τα 62 εκατοστά σε ύψος και θα διατίθεται προς 799,99 δολάρια (περίπου 695 ευρώ)

Εύβοια: Τρεις ισχυρές δονήσεις με επίκεντρο το Προκόπι – 10 μετασεισμοί, κατολισθήσεις και ζημιές σε Προκόπι και Δαφνούσα

E-Daily 2.TopNews 07.06.2026
Σε Προκόπι και Δαφνούσα καταγράφηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές και κατολισθήσεις, με αποκλεισμούς στο οδικό δίκτυο και κατάρρευση παλαιού κτίσματος

Αίγιο: Σύλληψη καταζητούμενου της Ίντερπολ – Είχε δολοφονήσει Έλληνα στην Αυστραλία το 1999

E-Daily 2.TopNews 07.06.2026
Ο 55χρονος έφερε ερυθρά αγγελία της Interpol, όμως η αλλαγή ονόματος και η μετακόμισή του σε άλλη ήπειρο καθιστούσαν τον εντοπισμό του ιδιαίτερα δύσκολο για τις Αρχές