E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοποίηση της Ζιζέλ Πελικό: «Είμαι ένας βιαστής, όπως όλοι οι άλλοι σε αυτή την αίθουσα»

Κυνική ομολογία από τον σύζυγο - βιαστή

Δημοσίευση 17/9/2024 | 16:26

Κακοποίηση της Ζιζέλ Πελικό: «Είμαι ένας βιαστής, όπως όλοι οι άλλοι σε αυτή την αίθουσα»

Ο Ντομινίκ Πελικό, ο Γάλλος που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία και όχι μόνο, καθώς κατηγορείται ότι νάρκωνε επί μία δεκαετία τη σύζυγό του και στρατολογούσε δεκάδες αγνώστους για να τη βιάζουν, παραδέχτηκε την Τρίτη τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει σε μια δίκη που παρακολουθείται στενά, όπως μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πελικό επρόκειτο να καταθέσει την περασμένη εβδομάδα, αλλά η εμφάνισή του αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων υγείας. Εμφανίστηκε στο δικαστήριο με μπαστούνι και γκρίζο κοστούμι.

«Παραδέχομαι τις κατηγορίες στο σύνολό τους», ανέφερε ο 71χρονος Πελικό, σύμφωνα με το κανάλι BFM, δημοσιογράφος της οποίας ήταν μέσα στο δικαστήριο, προσθέτοντας: «Είμαι ένας βιαστής, όπως όλοι οι άλλοι σε αυτή την αίθουσα. Γνωρίζουν τα πάντα, δεν μπορούν να ισχυριστούν το αντίθετο». Ο κατηγορούμενος αναφερόταν στους 50 συγκατηγορούμενούς του που δικάζονται μαζί του.

«Είμαι ένοχος… προσεύχομαι η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου να δεχτούν τη συγγνώμη μου. Μετανιώνω για ό,τι έκανα. Ζητάω τη συγχώρεσή σας, αν και είναι ασυγχώρητο».

Ο Ντομινίκ Πελικό κατέθεσε, ξεσπώντας σε κλάματα κάθε τόσο, ότι είχε δύσκολη παιδική ηλικία και ότι και ο ίδιος υπήρξε θύμα βιασμού.

«Η σύζυγός μου δεν το άξιζε αυτό», πρόσθεσε, καταθέτοντας για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου.

«Ημουν πολύ ευτυχισμένος μαζί της. Ηταν το αντίθετο της μητέρας μου, καθόλου υποταγμένη. Ημουν ευτυχισμένος, είχα τρία παιδιά, εγγόνια, ποτέ δεν τα άγγιξα».

«Λυπάμαι για ό,τι έκανα, ζητώ συγγνώμη».

Ο Ντομινίκ Πελικό έκανε αναδρομή, κλαίγοντας, σε δύο περιστατικά σεξουαλικής βίας που λέει ότι ο ίδιος έζησε. Κατ’ αρχάς, έναν βιασμό από νοσοκόμο όταν ήταν 9 ετών. Στην συνέχεια, δεύτερο τραυματικό περιστατικό όταν ήταν μαθητευόμενος σε εργοτάξιο, σε ηλικία 14 ετών, και εξαναγκάσθηκε σε σeξουαλικές σχέσεις με μία γυναίκα.

«Με κατηγορούν για πολλά πρόγραμμα. Δεν γεννιέσαι διεστραμμένος, γίνεσαι. Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, δεν θεώρησα ποτέ την γυναίκα μου αντικείμενο. Δυστυχώς, τα βίντεο δείχνουν το αντίθετο».

Η πρώην σύζυγός του και θύμα του που βρισκόταν στο ακροατήριο δήλωσε, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης: «Είναι δύσκολο να ακούω από το στόμα του κ. Πελικό αυτά που μόλις είπε».

«Για 50 χρόνια, έζησα με έναν άνδρα… Δεν φαντάστηκα ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε αυτές τις πράξεις βιασμού», συμπλήρωσε.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο άντρας προσέφερε σeξ με τη σύζυγό του μέσω ενός ιστότοπου και βιντεοσκόπησε την κακοποίηση. Εκτός από τον Πελικό, άλλοι 50 άνδρες που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στις ειδεχθείς πράξεις δικάζονται, με τη δίκη να διεξάγεται στη νότια πόλη της Αβινιόν. Οι υπόλοιποι άνδρες μέχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Αν και έχει παραδεχθεί τα γεγονότα, ο Πελικό δεν έχει προχωρήσει σε λεπτομερή κατάθεση. Η μαρτυρία του θα είναι κρίσιμης σημασίας και για τους άλλους κατηγορούμενους, άνδρες ηλικίας 26 έως 74 ετών, που δικάζονται μαζί του.

Η πρώην σύζυγος του Ντομινίκ, η Ζιζέλ Πελικό, ηλικίας σήμερα 72 ετών, επέλεξε να γίνει η δίκη δημόσια, για να εκθέσει τον ίδιο και τους άλλους άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της.

Η κακή κατάσταση της υγείας του Πελικό επέβαλε στους δικαστές να αναβάλουν την ακρόασή του αρκετές φορές την περασμένη εβδομάδα. Ο δικηγόρος του είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει την ακρόαση για να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένειά του, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στις ΗΠΑ: Influencer δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της αφού τον κατήγγειλε για παιδοφιλία στο TikTok

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 43χρονη Sara Gilson έπεσε νεκρή στην Οκλαχόμα λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη δημόσια καταγγελία της, αφήνοντας πίσω της δύο παιδιά

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο δράστης της επίθεσης στο Pride του Βερολίνου: Τον βρήκαν σε κήπο και επιτέθηκε με μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια - Ο 21χρονος ήταν ήδη γνωστός εδώ και καιρό στις γερμανικές Αρχές

Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 208 χλμ/ώρα στην Αθηνών – Κορίνθου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 29χρονος εντοπίστηκε με radar στα Μέγαρα να υπερβαίνει κατά 78 χλμ/ώρα το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του για επικίνδυνη οδήγηση.

Πέταξε ο Τεντόγλου: Ισοφάρισε το Πανελλήνιο ρεκόρ με 8.66μ. στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μίλτος Τεντόγλου σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο φέτος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τσάτουμα που έμενε αδιάσπαστο από το 2007.

Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από 30% η ΝΔ με 14 μονάδες διαφορά από την ΕΛΑΣ – Κατακρήμνιση ΣΥΡΙΖΑ στο 1,3%

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη με 30,8%, ο Μητσοτάκης πρώτος στην καταλληλότητα και σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες εκτιμούν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ μετά από πρόσκρουση σε νάρκη

Κόσμος Χτες
Το δεξαμενόπλοιο είχε παρεκκλίνει από την καθορισμένη ιρανική διαδρομή διέλευσης, ενώ παραμένουν άγνωστες η ταυτότητά του και η έκταση των ζημιών.

Σουδανός εισέβαλε στο τούνελ του Μετρό φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπαρ» και συνελήφθη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατέβηκε στις γραμμές του Μετρό στην Αγία Παρασκευή και προχωρούσε πεζός προς Χαλάνδρι - Αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κλωτσώντας τους και φτύνοντάς τους

Γαλλία: Η φωτιά απέχει 15 χλμ. από το Μπορντό – 240 σπίτια κάηκαν και εξετάζεται πλήρης εκκένωση

Κόσμος Χτες
Πάνω από 220.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην περιοχή, ενώ η πυρκαγιά στη Ζιρόντ καταγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες στη Γαλλία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καιρός Αύγουστος: Τι δείχνουν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι για την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ενώ η δυτική Ευρώπη προετοιμάζεται για ισχυρό καύσωνα, η Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει εκτός του πυρήνα της ζέστης στις αρχές Αυγούστου.

Φωτιά στην Πυλαία Θεσσαλονίκης: Εκκένωση στο Μουσικό Σχολείο – Μήνυμα 112

Ελλάδα Χτες
Σαράντα πυροσβέστες, 12 οχήματα και επτά εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή, όπου ενεργοποιήθηκε και Ανακριτικό Κλιμάκιο για διερεύνηση εμπρησμού.

Ρίγη συγκίνησης στην απονομή: Η Εθνική Πόλο έγραψε ιστορία στο World Cup

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Εθνική ανδρών πόλο νίκησε 15-14 την Ουγγαρία στον τελικό του World Cup στην Αυστραλία και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της.

Αννα Φόνσου: Τι συμβαίνει πραγματικά με την υγεία της αγαπημένης ηθοποιού

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το «Σπίτι του Ηθοποιού» διέψευσε τις φήμες και αποκάλυψε την αληθινή αιτία της νοσηλείας της.