E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκίνηση στην κηδεία του ηθοποιού, Ντίνου Καρύδη – «Στον μπαμπάκα μου. Η κόρη σου, Μπούμπα»

Δείτε φωτογραφίες

Δημοσίευση 17/9/2024 | 14:49

Συγκίνηση στην κηδεία του ηθοποιού, Ντίνου Καρύδη – «Στον μπαμπάκα μου. Η κόρη σου, Μπούμπα»

Το τελευταίο αντίο λένε σήμερα συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι στον Ντίνο Καρύδη, ο οποίος πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 85 ετών. Η κηδεία του ηθοποιού γίνεται στο κοιμητήριο Ζωγράφου. Ο γνωστός ηθοποιός έδινε, επί χρόνια, μάχη με τον καρκίνο.

«Στον μπαμπάκα μου. Η κόρη σου, Μπούμπα», αναφέρεται στο στεφάνι της κόρης του, Σμαράγδας Καρύδη.

Ποιος ήταν ο Ντίνος Καρύδης

Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Όντας αριστούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών, ξεκίνησε σύντομα την καριέρα του στο θέατρο. Στη συνέχεια, συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές παραγωγές, καθώς και σε τηλεοπτικά προγράμματα.

Με την αποστράτευσή του, από το 1966 μέχρι το 1982, συνεργάστηκε με τους περισσότερους θιάσους της τότε θεατρικής Αθήνας.

Το 1983 μαζί με την Τζούλια Αργυροπούλου -σύζυγό του- και άλλους εραστές της νεώτερης Ελληνικής Δραματουργίας, ίδρυσαν την Ελεύθερη Αυλαία. Στην εικοσαετή και πλέον πορεία της η Ελεύθερη Αυλαία παρουσίασε με επιτυχία στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιφέρεια, έργα σημαντικών ελλήνων θεατρικών συγγραφέων.

Ενδιάμεσα, συνεργάστηκε με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, Βόλου, Βέροιας, Σερρών, Μοντέρνο θέατρο, θίασο Πέτρου Φιλιππίδη, Ανοιχτό θέατρο, θίασο Πέμης Ζούνη, Αμφιάρειο Ηρώς Μουκίου, F.S. Production του Φ. Συνοδινού- Β. Παναγόπουλου και με τη Θεατρική Εστία κ.ά.

Έχει συμμετοχή σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, σε θέατρα Δευτέρας στην ΕΡΤ, σε θεατρόμορφες εκπομπές συνέχειας στο κρατικό ραδιόφωνο, καθώς και σε μεταγλωττισμένες τηλεοπτικές σειρές. Ήταν παντρεμένος με την Τζούλια Αργυροπούλου, ενώ είχε αποκτήσει την κόρη του, Σμαράγδα Καρύδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καραβοκύρη για Καληφώνη: «Τις θεωρώ γελοίες αυτές τις συζητήσεις»

TV Buzz 27.11.2025
«Δεν θα μπορούσα να δω ποτέ τέτοιο περιεχόμενο»

5 μυστικά μέρη που εξαφανίζονται από το χάρτη ‑ Το #3 θα σε σοκάρει

Παράξενα 27.11.2025
Από λίμνες που γεμίζουν και αδειάζουν μέσα σε ώρες, μέχρι ολόκληρες αποικίες που χάθηκαν χωρίς ίχνος – τα πιο ανεξήγητα φαινόμενα εξαφάνισης στον κόσμο!

Θα πάει φυλακή η Chiara Ferragni; Οι νομικοί απαντούν

Tabloid 27.11.2025
Η δίκη που μπορεί να γκρεμίσει μια αυτοκρατορία

Τα είχαν για λίγο στη σειρά, αλλά οι καυγάδες τους κράτησαν για χρόνια

Celebrity Stories 27.11.2025
H Holly Marie Combs μιλά για την συγγνώμη του Brian Krause μετά από σχεδόν 25 έτη – και τα παλιά μυστικά ξαναβγαίνουν στο φως!

Κατερίνα Καινούργιου για τα κιλά της εγκυμοσύνης: «Ο γιατρός μου είπε να προσέχω»

Tabloid Χτες
«Εγώ που είμαι μανιακή, αυτή την περίοδο δεν με νοιάζει»

Έγκυος στο τρίτο της παιδί πρώην παίκτρια του MasterChef

Tabloid Χτες
«Η διαδρομή μέχρι εδώ δεν ήταν εύκολη»

Γιώτα Τσιμπρικίδου για την εγκυμοσύνη της: Είναι κάτι που το ήθελα χρόνια με τον άντρα μου, το παλέψαμε πολύ

TV Buzz Χτες
Είμαι χαρούμενη γιατί όλα πηγαίνουν προς το παρόν πολύ καλά, ανέφερε η ραδιοφωνική παραγωγός που περιμένει το πρώτο της παιδί

Αγγελική Νικολούλη: Τι ισχύει για την πρόταση του Netflix

Tabloid Χτες
Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές για τη δημιουργία σειράς ή ντοκιμαντέρ

Μελέτης Ηλίας για την εμπειρία του με τα ναρκωτικά: Όποιος κάνει χρήση δεν το ελέγχει, το έχω δει και σε εμένα

Social Χτες
Αυτό που κατάλαβα ότι δεν μπορώ να το ελέγξω, το έκοψα μαχαίρι, δεν γινόταν αλλιώς, δήλωσε ο ηθοποιός

Έλενα Πολυχρονοπούλου: «Τον είδα να μπαίνει με χειροπέδες μέσα στο σπίτι 35 μέρες πριν παντρευτούμε»

Tabloid Χτες
Η Έλενα Πολυχρονοπούλου μιλάει για τον πρώην σύντροφό της και τον χρόνο που πέρασε στη φυλακή