E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαρουσάκης: Η κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα μας

Που θα είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα

Δημοσίευση 17/9/2024 | 09:52

Μαρουσάκης: Η κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα μας

Εβδομάδα με άστατο καιρό έχουμε μπροστά μας, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά στην δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή θα επιμείνει η αστάθεια.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος η κακοκαιρία Boris που πλήττει την Ευρώπη δεν θα χτυπήσει την Ελλάδα, ωστόσο καθώς είναι σε εξέλιξη έντονα φαινόμενα στην Ιταλία, θα επηρεαστεί και η χώρα μας με σφοδρές βροχές και καταιγίδες.

Σήμερα, Τρίτη, ο μεγαλύτερος όγκος νερού αναμένονται στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, και στη συνέχεια θα επεκταθούν στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από το απόγευμα προς βράδυ θα βλέπουμε τις καταιγίδες να επηρεάζουν και την περιοχή της Θεσσαλίας. Δεν αποκλείεται σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα να πέσει μεγάλος όγκος νερού σε μικρό διάστημα, ενώ αναμένονται και κεραυνοί και χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα είναι στα φυσιολογικά επίπεδα, και θα φτάσει έως τους 26-28 βαθμούς.

Τι καιρό θα έχει σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί. Ωστόσο, θα υπάρξουν και συννεφιές ενώ δεν αποκλείονται και οι μπόρες στα βορειότερα τμήματα προς το απόγευμα. Η αυριανή ημέρα θα είναι πιο άστατη. Ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να επικρατήσει οργανωμένη αστάθεια, όπως και στη Χαλκιδική. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 25 βαθμούς ενώ από το μεσημέρι αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, τα οποία σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κατά τόπους μπορεί να είναι έντονα.

Πιο δύσκολη η Τετάρτη – Η κακοκαιρία θα σαρώσει και την Κεντρική Μακεδονία

Αύριο, Τετάρτη, η μέρα προβλέπεται δύσκολη, σε περιοχές της κεντρικής, δυτικής και βόρειας Ελλάδας, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Για παράδειγμα, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, το βορειοδυτικό Αιγαίο, η Κεντρική Μακεδονία αλλά και το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο θα σαρωθούν από την κακοκαιρία.

Έντονα φαινόμενα αναμένονται όμως και στην Αττική και χρειάζεται προσοχή και ετοιμότητα.

Την Πέμπτη θα επιμείνει η αστάθεια, με πιο έντονα φαινόμενα να αναμένονται στην βορειοδυτική Ελλάδα, με την κακοκαιρία να παραμένει τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Αρης Μουγκοπέτρος «καίει» τον φίλο του – Βίντεο‑σοκ από τη στιγμή που του φιλάει τα χέρια πριν του δώσει την κροτίδα

Ελλάδα 01.05.2025
«Ήξερε τι μου έδινε, προσπάθησε άλλες δύο φορές να μου δώσει την κροτίδα»

ΗΠΑ και Ουκρανία υπέγραψαν τη συμφωνία για τις σπάνιες γαίες ‑ Τι κερδίζει η κάθε πλευρά

Κόσμος 01.05.2025
Ο Τραμπ παίρνει αυτό που ζήτησε αλλά όχι στον βαθμό και με τους όρους που είχε προτείνει

Φορολογικές δηλώσεις: Διορθώσεις χωρίς πρόστιμο έως τις 15 Ιουλίου

Οικονομία 01.05.2025
Χρήσιμες οδηγίες για όσους υπέβαλαν ήδη τη δήλωσή τους και εντόπισαν λάθη ή παραλείψεις

Mια ανάσα από το Αμπου Ντάμπι o Παναθηναϊκός ‑ Νίκησε την Εφές στην Κων/πολη με 77‑81

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Παναθηναϊκός έσπασε την έδρα της Αναντολού Εφές και έκανε το 2-1, απέχοντας μια νίκη από το Fnal-4 του Αμπου Ντάμπι

Hellenic Train: Απολύθηκε ο πρόεδρος του σωματείου μηχανοδηγών

Ελλάδα Χτες
Η Hellenic Train προχώρησε στην απόλυση του Κώστα Γενιδούνια την ώρα που επρόκειτο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος των μηχανοδηγών

Μαραντόνα: Νέες αποκαλύψεις στη δίκη για τον θάνατο του Αργεντίνου θρύλου

Κόσμος Χτες
Τι κατέθεσε στο δικαστήριο ο διευθυντής της κλινικής όπου χειρουργήθηκε

Καβγάς Γεωργιάδη‑Κωνσταντοπούλου: Αναφορές σε στρινγκ, φούστες και επίκληση… στο ChatGPT

Πολιτική Χτες
Ο έντονος διάλογός τους με αφορμή τον Πολάκη