E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαρουσάκης: Η κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα μας

Που θα είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα

Δημοσίευση 17/9/2024 | 09:52

Μαρουσάκης: Η κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα μας

Εβδομάδα με άστατο καιρό έχουμε μπροστά μας, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά στην δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή θα επιμείνει η αστάθεια.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος η κακοκαιρία Boris που πλήττει την Ευρώπη δεν θα χτυπήσει την Ελλάδα, ωστόσο καθώς είναι σε εξέλιξη έντονα φαινόμενα στην Ιταλία, θα επηρεαστεί και η χώρα μας με σφοδρές βροχές και καταιγίδες.

Σήμερα, Τρίτη, ο μεγαλύτερος όγκος νερού αναμένονται στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, και στη συνέχεια θα επεκταθούν στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από το απόγευμα προς βράδυ θα βλέπουμε τις καταιγίδες να επηρεάζουν και την περιοχή της Θεσσαλίας. Δεν αποκλείεται σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα να πέσει μεγάλος όγκος νερού σε μικρό διάστημα, ενώ αναμένονται και κεραυνοί και χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα είναι στα φυσιολογικά επίπεδα, και θα φτάσει έως τους 26-28 βαθμούς.

Τι καιρό θα έχει σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί. Ωστόσο, θα υπάρξουν και συννεφιές ενώ δεν αποκλείονται και οι μπόρες στα βορειότερα τμήματα προς το απόγευμα. Η αυριανή ημέρα θα είναι πιο άστατη. Ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να επικρατήσει οργανωμένη αστάθεια, όπως και στη Χαλκιδική. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 25 βαθμούς ενώ από το μεσημέρι αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, τα οποία σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κατά τόπους μπορεί να είναι έντονα.

Πιο δύσκολη η Τετάρτη – Η κακοκαιρία θα σαρώσει και την Κεντρική Μακεδονία

Αύριο, Τετάρτη, η μέρα προβλέπεται δύσκολη, σε περιοχές της κεντρικής, δυτικής και βόρειας Ελλάδας, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Για παράδειγμα, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, το βορειοδυτικό Αιγαίο, η Κεντρική Μακεδονία αλλά και το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο θα σαρωθούν από την κακοκαιρία.

Έντονα φαινόμενα αναμένονται όμως και στην Αττική και χρειάζεται προσοχή και ετοιμότητα.

Την Πέμπτη θα επιμείνει η αστάθεια, με πιο έντονα φαινόμενα να αναμένονται στην βορειοδυτική Ελλάδα, με την κακοκαιρία να παραμένει τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).

CL‑415: Γιατί η Ελλάδα έστειλε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ισπανία και όχι στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας rescEU καθορίζει πού στέλνονται τα μέσα - η Ελλάδα είχε ήδη συνδράμει τη Γαλλία με επίγειες δυνάμεις.

ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν διεθνή συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Έρχεται διάσκεψη στο Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση υψηλού επιπέδου με υπουργούς Αμυνας και στρατιωτικούς διοικητές, ενώ ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Ισπανία και Γαλλία: «Πέρα από τις δυνατότητες κατάσβεσης»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Πάνω από 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, η Ισπανία κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Γαλλία εκκένωσε ολόκληρη τη χερσόνησο Cap Ferret.

Καιρός: Η αστάθεια συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο ‑ Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σαουδαραβικά πλήγματα κατά Χούθι στην Υεμένη – Στόχος λιμάνι και νησί

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο συνασπισμός υπό σαουδαραβική ηγεσία έπληξε εγκαταστάσεις στη Χοντάιντα και στο νησί Καμαράν ως αντίποινα για επιθέσεις σε εμπορικά πλοία.

Ποια ήταν η σχέση της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο με το ζευγάρι που τη μαχαίρωσε θανάσιμα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Αποφασίστηκε νέα αυτοψία και αναπαράσταση στο σπίτι όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left Χτες
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

Καιρός Χτες
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα