E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποκαλύφθηκε διαμάντι ‑ μαμούθ 1.094 καρατίων

Που βρέθηκε το τεράστιο διαμάντι

Δημοσίευση 16/9/2024 | 10:14

Αποκαλύφθηκε διαμάντι ‑ μαμούθ 1.094 καρατίων

Eνα ακόμη διαμάντι-μαμούθ από ορυχείο στη Μποτσουάν ανακάλυψε η Lucara Diamond Corp. Πρόκειται για το δεύτερο σημαντικό εύρημα μέσα σε ένα μήνα.

Το πιο πρόσφατο διαμάντι ζυγίζει 1.094 καράτια και βρέθηκε στο ορυχείο Karowe, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Αν και είναι μικρότερη από την πολύτιμη πέτρα των 2.942 καρατίων που ανακαλύφθηκε στην ίδια τοποθεσία τον Αύγουστο, εξακολουθεί να είναι περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους της μεγαλύτερης που έχει βρεθεί ποτέ, του διάσημου διαμαντιού Cullinan της Νότιας Αφρικής.

Το έργο του Karowe της Lucara είναι διάσημο για τις γιγάντιες πέτρες και οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν σημαντικά τον περασμένο μήνα, όταν ανακοινώθηκε το αρχικό εύρημα-μαμούθ. Ο διευθύνων σύμβουλος, Ουίλιαμ Λαμπ ανέφερε ότι η τελευταία ανακάλυψη επικύρωσε περαιτέρω την επέκταση της υπόγειας χωρητικότητας του χώρου, η οποία θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του έργου τουλάχιστον έως το 2040.

«Καθώς προχωράμε με την υπόγεια ανάπτυξή μας, είμαστε όλο και πιο σίγουροι για την ικανότητα της Karowe να παράγει αυτά τα θρυλικά διαμάντια στο μέλλον, εδραιώνοντας τη θέση μας στην αγορά διαμαντιών υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Lamb.

Η τελευταία ανακάλυψη έχει ομοιότητες με ένα μικρότερο διαμάντι που βρέθηκε πέρυσι, το οποίο έδωσε γυαλισμένα διαμάντια που πωλήθηκαν για περισσότερα από 13 εκατομμύρια δολάρια, είπε η εταιρεία. Να σημειωθεί πως το νέο διαμάντι – μαμούθ θα γυαλιστεί από την HB Antwerp.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός βρέθηκε 82χρονος που είχε καταγγείλει ότι τον κακοποιούσε η 77χρονη σύζυγός του

Ελλάδα 29.03.2026
Ο 82χρονος εντοπίστηκε νεκρός μία ημέρα μετά την αθώωση της συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία

Αιματηρό επεισόδιο στο κέντρο του Αγρινίου: Πληροφορίες για τραυματισμό νεαρού από μαχαίρι

Ελλάδα 29.03.2026
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον τραυματισμένο στο νοσοκομείο Αγρινίου

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Ελλάδα 29.03.2026
Πού εντοπίζεται το επίκεντρο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ελλάδα Χτες
Υπάλληλος της Εγνατίας και γυναίκα συνοδηγός έχασαν τη ζωή τους σε αλυσιδωτό τροχαίο κοντά στη σήραγγα της Δωδώνης

Μαρινέλλα: Τα αθάνατα τραγούδια που χάρισε στον ελληνικό κινηματογράφο ‑ δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Από το «Ανοιξε πέτρα» ως το «Δώσ` μου τ` αθάνατο νερό», η φωνή της σημάδεψε τις μεγαλύτερες ταινίες της εποχής

Πέθανε η μεγάλη τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Ελλάδα Χτες
Η «μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού» άφησε την τελευταία της πνοή, έπειτα από μήνες νοσηλείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη επί σκηνής στο Ηρώδειο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Δύο νεκροί σε διπλό τροχαίο ‑ Θύμα και ο υπάλληλος που έσπευσε σε βοήθεια

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός ΙΧ σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με νταλίκα, ενώ λίγο αργότερα υπάλληλος του παραχωρησιούχου παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα

Ισχυρή κακοκαιρία την Τετάρτη: 7 περιοχές σε επιφυλακή με καταιγίδες, 10 μποφόρ και πλημμυρικό κίνδυνο

Καιρός Χτες
Δύο σενάρια για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού - το πιο δύσκολο «χτυπά» Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία

Ανασύρθηκε η σορός του 34χρονου δύτη από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα Χτες
Επτά εξειδικευμένοι σπηλαιοδύτες ολοκλήρωσαν το Σάββατο την επιχείρηση ανάσυρσης, ενώ από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην περιοχή η οικογένεια του άτυχου δύτη.

Κλείνει στις 14:00 ο σταθμός Μετρό Σύνταγμα λόγω αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ελλάδα Χτες
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός των Γραμμών 2 και 3 κλείνει μία ώρα πριν τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Βρετανία: Αφγανός μετανάστης καταδικάστηκε σε 15 χρόνια για βιασμό 12χρονης που έπαιζε στις κούνιες

Κόσμος Χτες
Ο 23χρονος Αχμάντ Μουλαχίλ συνέλαβε και βίασε την ανήλικη στο Νιούνιτον, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών άσυλο.

Βρέφος Πύργου: «Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι» – Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας

Ελλάδα Χτες
Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου αποκάλυψε τους ισχυρισμούς της μητέρας, ενώ οι γιατροί διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε».