E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας μέχρι και οκτώ βαθμούς το Σαββατοκύριακο – Πού θα βρέξει

Τι λένε Γιώργος Τσατραφύλλιας και Γιάννης Καλλιάνος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/9/2024 | 20:37

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας μέχρι και οκτώ βαθμούς το Σαββατοκύριακο – Πού θα βρέξει
Φωτο αρχίου / Envato

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο, με τον καιρό να γίνεται αισθητά πιο.. δροσερός σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια. Παράλληλα, τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σε διάφορα μέρη της χώρας.

Με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος συγκρίνει τις σημερινές θερμοκρασίες με αυτές που θα καταγραφούν σε διάφορες περιοχές τις χώρας την Κυριακή 15/9.

Τοπικές βροχές αναμένονται το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτέμβρη, με τον Γιάννη Καλλιάνο να αναφέρει ότι σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στη Στερεά, στην Ήπειρο, στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, σε περιοχές των Επτανήσων, στη Μακεδονία και τη Θράκη αλλά και στα νησιά του Αιγαίου θα βρέξει.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 26-27 στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα στους 25-30 στα βόρεια, στους 21-31 στα ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 29-32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί έως 3-5 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 22 με 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 19-28 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5-6 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και το πρωί στα βόρεια και μετά το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική και τη βόρεια χώρα. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Το σκηνικό του καιρού την Κυριακή

Στα δυτικά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Θράκη, τη Μακεδονία και στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της ανατολικής χώρας και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά και νότια τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σατανικό σχέδιο: Ενορχήστρωσε τη δολοφονία του συζύγου της με οξύ ‑ Πίστευε πως θα γίνει πλούσια

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
«Κάρφωσε» στο «αφεντικό» ναρκωτικών τον εν διαστάσει σύζυγό της

Τρομακτικά βίντεο από Τουρκία: Τεράστιοι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν Σμύρνη και άλλες περιοχές

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με διαδοχικούς ανεμοστρόβιλους, με τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά να καταγράφονται σε Σμύρνη, Τσόρουμ και Γάγγρα

Λαμία: Οχιά δάγκωσε 75χρονο ‑ Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Ο 75χρονος πήγε να μετακινήσει έναν τσιμεντόλιθο και το φίδι βρισκόταν μέσα και τον δάγκωσε

Μαλδίβες: Πέντε Ιταλοί τουρίστες νεκροί ‑ Είχαν πάει για κατάδυση σε σπηλιά βάθους 50 μέτρων

Κόσμος 14.05.2026
Οι καιρικές συνθήκες στο σημείο κατάδυσης ήταν δυσμενείς - Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε εκδώσει κίτρινο συναγερμό

Θρίλερ στον Κόλπο του Ομάν: Το Ιράν κατέσχεσε πλωτό οπλοστάσιο

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Το Hui Chuan χρησιμοποιούνταν ως πλωτή αποθήκη όπλων για εταιρείες ασφαλείας που προστατεύουν εμπορικά πλοία από πειρατικές επιθέσεις

Χαμός στη Χαλκίδα: Μαθητές σχολείου από την Αθήνα πολιορκούν ξενοδοχείο μετά από επίθεση ηλικιωμένης

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Μαθητές φωνάζουν και διαμαρτύρονται έξω από ξενοδοχείο, όπου διαμένει ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία φέρεται να επιτέθηκε σε συμμαθήτριά τους

Αυστηρό μήνυμα Δένδια για το ουκρανικό drone: «Μας οφείλονται σαφείς εξηγήσεις»

Ελλάδα 14.05.2026
«Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα σήμαινε η σύγκρουση επιβατικού πλοίου ή οποιουδήποτε άλλου πλοίου με αυτό το drone» τόνισε ο υπουργός Αμυνας

Επίθεση 80 Ρομά σε αστυνομικούς στα Ανω Λιόσια, τραυματίστηκε άνδρας της ΔΙΑΣ από δάγκωμα και πέτρες

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο - Εχουν γίνει τρεις προαγωγές

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανοίγει τη δίοδο για τα κινεζικά πλοία

Κόσμος 14.05.2026
Πώς η στρατηγική συμμαχία Τεχεράνης – Πεκίνου ξεμπλοκάρει μερικώς το ενεργειακό μπλόκο

Λιόσια: Δύο τραυματίες αστυνομικοί από επίθεση 80 Ρομά έπειτα από καταδίωξη

Ελλάδα 14.05.2026
Οι αστυνομικοί καταδίωκαν όχημα και δέχτηκαν επίθεση από Ρομά - Τρεις συλλήψεις