E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας μέχρι και οκτώ βαθμούς το Σαββατοκύριακο – Πού θα βρέξει

Τι λένε Γιώργος Τσατραφύλλιας και Γιάννης Καλλιάνος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/9/2024 | 20:37

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας μέχρι και οκτώ βαθμούς το Σαββατοκύριακο – Πού θα βρέξει
Φωτο αρχίου / Envato

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο, με τον καιρό να γίνεται αισθητά πιο.. δροσερός σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια. Παράλληλα, τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σε διάφορα μέρη της χώρας.

Με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος συγκρίνει τις σημερινές θερμοκρασίες με αυτές που θα καταγραφούν σε διάφορες περιοχές τις χώρας την Κυριακή 15/9.

Τοπικές βροχές αναμένονται το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτέμβρη, με τον Γιάννη Καλλιάνο να αναφέρει ότι σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στη Στερεά, στην Ήπειρο, στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, σε περιοχές των Επτανήσων, στη Μακεδονία και τη Θράκη αλλά και στα νησιά του Αιγαίου θα βρέξει.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 26-27 στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα στους 25-30 στα βόρεια, στους 21-31 στα ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 29-32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί έως 3-5 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 22 με 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 19-28 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5-6 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και το πρωί στα βόρεια και μετά το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική και τη βόρεια χώρα. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Το σκηνικό του καιρού την Κυριακή

Στα δυτικά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Θράκη, τη Μακεδονία και στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της ανατολικής χώρας και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά και νότια τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παρασκευάς Αντζας: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία ‑ Συντετριμμένοι πρώην συμπαίκτες και φίλοι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Παρασκευάς Αντζας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Εμφανίστηκε άνδρας που υποστηρίζει ότι είναι ο Μπεν Νίνταμ – Το συγκινητικό βίντεο με AI που δείχνει πώς θα ήταν σήμερα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η οικογένεια του Μπεν Νίνταμ δημοσίευσε βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη που δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα, 35 χρόνια μετά την εξαφάνισή του στην Κω

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Ιράν: 28χρονη γέννησε στη φυλακή και εκτελέστηκε για τη δολοφονία του συζύγου της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι ανακοίνωσαν σήμερα δύο ΜΚΟ από το εξωτερικό

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Κόκκινος συναγερμός και παγκόσμιος τρόμος: Η Ρωσική Βουλή απειλεί να ισοπεδώσει το Κίεβο με όπλα μαζικής καταστροφής

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Πρόεδρος της Δούμας προειδοποιεί με ακραία στρατιωτικά αντίποινα σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση άμαχοι πολίτες

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Κόσμος Χτες
Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Ο τρόπος για να πάρετε την έκπτωση του 4% με εφάπαξ πληρωμή

Οικονομία Χτες
Όσοι υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση μέχρι σήμερα δικαιούνται έκπτωση 4% στην εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος έως τις 31 Ιουλίου