E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας μέχρι και οκτώ βαθμούς το Σαββατοκύριακο – Πού θα βρέξει

Τι λένε Γιώργος Τσατραφύλλιας και Γιάννης Καλλιάνος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/9/2024 | 20:37

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας μέχρι και οκτώ βαθμούς το Σαββατοκύριακο – Πού θα βρέξει
Φωτο αρχίου / Envato

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο, με τον καιρό να γίνεται αισθητά πιο.. δροσερός σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια. Παράλληλα, τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σε διάφορα μέρη της χώρας.

Με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος συγκρίνει τις σημερινές θερμοκρασίες με αυτές που θα καταγραφούν σε διάφορες περιοχές τις χώρας την Κυριακή 15/9.

Τοπικές βροχές αναμένονται το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτέμβρη, με τον Γιάννη Καλλιάνο να αναφέρει ότι σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στη Στερεά, στην Ήπειρο, στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, σε περιοχές των Επτανήσων, στη Μακεδονία και τη Θράκη αλλά και στα νησιά του Αιγαίου θα βρέξει.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 26-27 στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα στους 25-30 στα βόρεια, στους 21-31 στα ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 29-32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί έως 3-5 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 22 με 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 19-28 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5-6 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και το πρωί στα βόρεια και μετά το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική και τη βόρεια χώρα. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Το σκηνικό του καιρού την Κυριακή

Στα δυτικά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Θράκη, τη Μακεδονία και στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της ανατολικής χώρας και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά και νότια τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Τα ‘χωσε» ο Ζελένσκι στην Ευρώπη από το Νταβός: Ζούμε μια ατελείωτη «Μέρα της Μαρμότας»

Κόσμος 22.01.2026
«Ένας χρόνος πέρασε και τίποτα δεν έχει αλλάξει» - «Αν ο Πούτιν αποφασίσει να καταλάβει τη Λιθουανία ή να πλήξει την Πολωνία, ποιος θα απαντήσει;» διερωτήθηκε

Τσατραφύλλιας για κακοκαιρία: Η εξήγησή του για τις πλημμύρες

Ελλάδα 22.01.2026
«Κλιματική ή εγκληματική κρίση;»

Ηράκλειο: Ανδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε μητέρα και το παιδί της

Ελλάδα 22.01.2026
«Είχα εντολή από μία φωνή» είπε στους αστυνομικούς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Βάρης‑Βούλας‑Βουλιαγμένης

Ελλάδα 22.01.2026
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύσει έως και τις 21 Απριλίου 2026

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι στο Νταβός ‑ Κράτησε λιγότερο από μία ώρα

Ελλάδα 22.01.2026
Ο Ουκρανός πρόεδρος έφτασε σήμερα στην ελβετική πόλη για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του

Στουρνάρας: Έτος καμπής για την ελληνική οικονομία το 2026 – Απαιτείται πολιτική σταθερότητα

Οικονομία 22.01.2026
Μία σειρά από αρνητικές εξελίξεις στο εξωτερικό περιβάλλον μπορεί να περιορίσουν τις ελληνικές εξαγωγές

ΗΠΑ: Η ICE συνέλαβε πεντάχρονο αγόρι που επέστρεφε σπίτι του

Κόσμος 22.01.2026
Πατέρας και γιος συνελήφθησαν ενώ βρισκόντουσαν στην είσοδο του σπιτιού τους