E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας μέχρι και οκτώ βαθμούς το Σαββατοκύριακο – Πού θα βρέξει

Τι λένε Γιώργος Τσατραφύλλιας και Γιάννης Καλλιάνος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/9/2024 | 20:37

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας μέχρι και οκτώ βαθμούς το Σαββατοκύριακο – Πού θα βρέξει
Φωτο αρχίου / Envato

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο, με τον καιρό να γίνεται αισθητά πιο.. δροσερός σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια. Παράλληλα, τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σε διάφορα μέρη της χώρας.

Με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος συγκρίνει τις σημερινές θερμοκρασίες με αυτές που θα καταγραφούν σε διάφορες περιοχές τις χώρας την Κυριακή 15/9.

Τοπικές βροχές αναμένονται το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτέμβρη, με τον Γιάννη Καλλιάνο να αναφέρει ότι σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στη Στερεά, στην Ήπειρο, στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, σε περιοχές των Επτανήσων, στη Μακεδονία και τη Θράκη αλλά και στα νησιά του Αιγαίου θα βρέξει.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 26-27 στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα στους 25-30 στα βόρεια, στους 21-31 στα ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 29-32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί έως 3-5 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 22 με 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 19-28 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5-6 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και το πρωί στα βόρεια και μετά το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική και τη βόρεια χώρα. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Το σκηνικό του καιρού την Κυριακή

Στα δυτικά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Θράκη, τη Μακεδονία και στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της ανατολικής χώρας και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά και νότια τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία – Γαλλία 2‑0: «Ταύροι» σεληνιασμένοι, πάτησαν τους «τρικολόρ» και έκλεισαν θέση στον τελικό!

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Για πρώτη φορά σε 16 χρόνια η Ισπανία διεκδικεί τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου - στον τελικό την περιμένουν Αγγλία ή Αργεντινή

ΗΠΑ: Μυστήριο με το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική διάρροια» και έχει μολύνει πάνω από 3.000 ανθρώπους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ασθένεια σπάνια είναι θανατηφόρα, όμως τα συμπτώματά της μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονα και παρατεταμένα

Το απίστευτο σκηνικό στη Λήμνο – Έκανε SUP και του έκοψαν κλήση – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες για όσους επιλέγουν να κάνουν SUP

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στο νέο Τουρισμός για Ολους – Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Ποιο ηφαίστειο «ξύπνησε» μετά από 700.000 χρόνια και τι εντόπισαν οι δορυφόροι κάτω από την κορυφή του

E-Daily 3.Left Χτες
Δορυφόροι ραντάρ ανίχνευσαν ανύψωση εδάφους 9 εκατοστών στο ηφαίστειο Ταφτάν του Ιράν, αναζωπυρώνοντας την ανησυχία των επιστημόνων για ένα σύστημα που παρέμενε σιωπηλό για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Ελληνικό άγημα παρήλασε στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, όπως το 1919 – Οι συγκινητικές φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η φετινή παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Marfin: Προφυλακιστέοι οι δύο 42χρονοι για την εμπρηστική επίθεση

Ελλάδα Χτες
Οι δύο 42χρονοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη και κατασκευή ή κατοχή εκρηκτικών υλών.

Μουντιάλ 2026: Ο Σκαλόνι εκνευρίστηκε, ο Μέσι πειθάρχησε (Video)

E-Daily 3.Left Χτες
Η εντυπωσιακή στιγμή με τους παίκτες της Αργεντινής να τρέχουν στο πούλμαν μόλις ο προπονητής τους έκανε παρατήρηση για καθυστέρηση στην αναχώρηση της αποστολής – Μεταξύ αυτών και ο Λιονέλ Μέσι!

Στο σκοτάδι ξανά η Κούβα, τρίτο γενικό μπλακάουτ μέσα σε διάστημα εννέα ημερών

Κόσμος Χτες
Το μπλακ-άουτ άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους

Κατηγορούν τη Meta για απολύσεις μέσω AI: Στο στόχαστρο του αλγορίθμου έγκυες και εργαζόμενοι με αναπηρίες

E-Daily 3.Left Χτες
Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε ότι οι κατηγορίες στερούνται νομικής βάσης - Η εταιρεία φέτος ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να απολύσει το 10% εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σχεδόν 8.000 άτομα