E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρ` ολίγον σύγκρουση τρένων στα Σεπόλια: Επιβεβαιώνει ο ΟΣΕ, σε αργία ο σταθμάρχης

Η επίσημη ανακοίνωση του ΟΣΕ

Δημοσίευση 13/9/2024 | 16:22

Παρ` ολίγον σύγκρουση τρένων στα Σεπόλια: Επιβεβαιώνει ο ΟΣΕ, σε αργία ο σταθμάρχης

Παρ' ολίγον τραγωδία με σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών που ήταν γεμάτες επιβάτες το πρωί της Παρασκευής επιβεβαιώνει ο ΟΣΕ προκαλώντας τεράστια ανησυχία στο επιβατικό κοινό αλλά και κολοσσιαία ερωτήματα για τον υποτιθέμενο εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου και των προληπτικών μέτρων να μην ξανασυμβεί κάποια εθνική τραγωδία με τρένα μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Το πρωί της Παρασκευής, αμαξοστοιχία που εκινείτο προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παραλίγο να συγκρουστεί με άλλη αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Κιάτο-Αθήνα και σχεδόν από τυχαία γεγονότα -επειδή ο σταθμάρχης και ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας προς αεροδρόμιο άκουσαν ότι δόθηκε εντολή αναχώρησης στην αμαξοστοιχία που ερχόταν από Κιάτο- ακινητοποίησαν τα τρένα 500 μέτρα πριν εισέλθουν σε μονή γραμμή!

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΟΣΕ:

«Περί τις 09:13 η αμαξοστοιχία 1210, με προορισμό το Αεροδρόμιο, έλαβε σήμα αναχώρησης από τον σταθμό Αθηνών. Ενόσω η αμαξοστοιχία 1210 είχε αρχίσει να κινείται προς τον ΣΣ Αγίων Αναργύρων, έλαβε εντολή από το ΣΚΑ να ξεκινήσει με κατεύθυνση προς ΣΣ Αθηνών η αμαξοστοιχία 1307 προερχόμενη από το Κιάτο.

Ο Σταθμάρχης των Αθηνών και ο μηχανοδηγός της 1210, ακούγοντας την εντολή αναχώρησης που έδωσε το ΣΚΑ στην αμαξοστοιχία 1307, επικοινώνησε ο πρώτος μέσω GSM-R με το ΣΚΑ, όπου και δόθηκε άμεσα εντολή ακύρωσης της εντολής κίνησης της αμαξοστοιχίας 1307 προς ΣΣ Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα και ο μηχανοδηγός της 1210 επικοινώνησε μέσω VHF με τον μηχανοδηγό της 1307 και τον ενημέρωσε ότι ήδη κινείται προς ΣΣ Αγίων Αναργύρων.

Ταυτόχρονα σχεδόν ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας 1307 αντελήφθη την κατάσταση και ακινητοποίησε τον συρμό, αμέσως, μόλις είχε εξέλθει του ΣΣ Αγίων Αναργύρων και σε απόσταση 500μ. προτού εισέλθει στην μονή γραμμή.

Στη συνέχεια κατόπιν ενημέρωσης της διοίκησης του ΟΣΕ για το περιστατικό έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες:

• Δόθηκε εντολή διενέργειας πορίσματος για την εξακρίβωση των συνθηκών που έγινε το περιστατικό.

• Τέθηκε σε αργία και παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό ο σταθμάρχης του ΣΚΑ που έδωσε την εντολή αναχώρησης του 1307.

• Συγκεντρώθηκε το υλικό των ηχητικών καταγραφών GSM-R και VHF.

• Ενημερώθηκε η ΡΑΣ και ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ για το περιστατικό.

Τονίζεται για άλλη μια φορά ότι, η πιστή τήρηση των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας από όλους τους εμπλεκόμενους στην κυκλοφορία των τρένων, ο οποίος περιλαμβάνει πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας, αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα της ομαλής διεξαγωγής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

Η Διοίκηση του ΟΣΕ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση της εκπαίδευσης του προσωπικού, ώστε να αποτρέπονται μεμονωμένα λάθη. Στόχος παραμένει η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των επιβατών» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Στην Κωνσταντινούπολη οι παίκτριες της εθνικής ομάδας

Αθλητικά Νέα 17.03.2026
«Μου λείπει η οικογένειά μου», δήλωσε μία εξ αυτών

Το μεροκάματο του «τρόμου» στην Αχαΐα – Καταγγελία καθηγητή: «Οι μαθητές μου πέταγαν πέτρες»

Ελλάδα 17.03.2026
«Μου πέταξαν πέτρα για να μου ανοίξουν το κεφάλι και η απάντηση ήταν ότι ζήτησε συγγνώμη»

Απόλυτη ανατροπή: Η ΕΕ ξανανοίγει το «παγωμένο» εμπορικό deal με τις ΗΠΑ εν μέσω πολέμου στον Κόλπο

Κόσμος 17.03.2026
Η ΕΕ επανεκκινεί την κύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την ώρα που ο πόλεμος στον Κόλπο και η κρίση στο Ορμούζ ανατρέπουν το παγκόσμιο εμπόριο

Η εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα μήνυσε την OpenAI για μαζική υφαρπαγή του περιεχομένου της

Tech + Science 17.03.2026
Η Britannica ισχυρίζεται επιπλέον ότι η OpenAI παράγει επινοημένες πληροφορίες και τις αποδίδει ψευδώς στον εκδότη

Αρτα: Επί τρεις ώρες ήταν εγκλωβισμένος ο εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του

Ελλάδα 17.03.2026
Οι συνάδελφοί του παρότι γνώριζαν πού είχε θαφτεί, δεν μπορούσαν να τον απεγκλωβίσουν

«Τουρισμός καυσίμων»: Ευρωπαίοι οδηγοί σε απόγνωση διασχίζουν σύνορα χωρών για να βάλουν βενζίνη

Κόσμος 17.03.2026
Στην Ολλανδία, η μέση τιμή της απλής βενζίνης ξεπερνά τα 2,17 ευρώ - Δείτε τα βίντεο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Για πρώτη φορά εκτός top‑50 μετά τον Απρίλιο του 2018

Αθλητικά Νέα 17.03.2026
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον στο Νο51 της παγκόσμιας κατάταξης

Τραμπ: «Πρέπει να σκεφτούμε την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ»

Ελλάδα 17.03.2026
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Δεν έχω τίποτα συγκεκριμένο στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είμαι και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος».

Τουρκία: Επίθεση Τσελίκ στις χώρες της Ευρώπης που έστειλαν βοήθεια στην Κύπρο

Κόσμος 17.03.2026
Την έντονη δυσαρέσκεια της Τουρκίας έναντι της αλληλεγγύης της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών χωρών προς την Κύπρο, διατύπωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν