E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρ` ολίγον σύγκρουση τρένων στα Σεπόλια: Επιβεβαιώνει ο ΟΣΕ, σε αργία ο σταθμάρχης

Η επίσημη ανακοίνωση του ΟΣΕ

Δημοσίευση 13/9/2024 | 16:22

Παρ` ολίγον σύγκρουση τρένων στα Σεπόλια: Επιβεβαιώνει ο ΟΣΕ, σε αργία ο σταθμάρχης

Παρ' ολίγον τραγωδία με σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών που ήταν γεμάτες επιβάτες το πρωί της Παρασκευής επιβεβαιώνει ο ΟΣΕ προκαλώντας τεράστια ανησυχία στο επιβατικό κοινό αλλά και κολοσσιαία ερωτήματα για τον υποτιθέμενο εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου και των προληπτικών μέτρων να μην ξανασυμβεί κάποια εθνική τραγωδία με τρένα μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Το πρωί της Παρασκευής, αμαξοστοιχία που εκινείτο προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παραλίγο να συγκρουστεί με άλλη αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Κιάτο-Αθήνα και σχεδόν από τυχαία γεγονότα -επειδή ο σταθμάρχης και ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας προς αεροδρόμιο άκουσαν ότι δόθηκε εντολή αναχώρησης στην αμαξοστοιχία που ερχόταν από Κιάτο- ακινητοποίησαν τα τρένα 500 μέτρα πριν εισέλθουν σε μονή γραμμή!

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΟΣΕ:

«Περί τις 09:13 η αμαξοστοιχία 1210, με προορισμό το Αεροδρόμιο, έλαβε σήμα αναχώρησης από τον σταθμό Αθηνών. Ενόσω η αμαξοστοιχία 1210 είχε αρχίσει να κινείται προς τον ΣΣ Αγίων Αναργύρων, έλαβε εντολή από το ΣΚΑ να ξεκινήσει με κατεύθυνση προς ΣΣ Αθηνών η αμαξοστοιχία 1307 προερχόμενη από το Κιάτο.

Ο Σταθμάρχης των Αθηνών και ο μηχανοδηγός της 1210, ακούγοντας την εντολή αναχώρησης που έδωσε το ΣΚΑ στην αμαξοστοιχία 1307, επικοινώνησε ο πρώτος μέσω GSM-R με το ΣΚΑ, όπου και δόθηκε άμεσα εντολή ακύρωσης της εντολής κίνησης της αμαξοστοιχίας 1307 προς ΣΣ Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα και ο μηχανοδηγός της 1210 επικοινώνησε μέσω VHF με τον μηχανοδηγό της 1307 και τον ενημέρωσε ότι ήδη κινείται προς ΣΣ Αγίων Αναργύρων.

Ταυτόχρονα σχεδόν ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας 1307 αντελήφθη την κατάσταση και ακινητοποίησε τον συρμό, αμέσως, μόλις είχε εξέλθει του ΣΣ Αγίων Αναργύρων και σε απόσταση 500μ. προτού εισέλθει στην μονή γραμμή.

Στη συνέχεια κατόπιν ενημέρωσης της διοίκησης του ΟΣΕ για το περιστατικό έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες:

• Δόθηκε εντολή διενέργειας πορίσματος για την εξακρίβωση των συνθηκών που έγινε το περιστατικό.

• Τέθηκε σε αργία και παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό ο σταθμάρχης του ΣΚΑ που έδωσε την εντολή αναχώρησης του 1307.

• Συγκεντρώθηκε το υλικό των ηχητικών καταγραφών GSM-R και VHF.

• Ενημερώθηκε η ΡΑΣ και ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ για το περιστατικό.

Τονίζεται για άλλη μια φορά ότι, η πιστή τήρηση των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας από όλους τους εμπλεκόμενους στην κυκλοφορία των τρένων, ο οποίος περιλαμβάνει πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας, αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα της ομαλής διεξαγωγής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

Η Διοίκηση του ΟΣΕ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση της εκπαίδευσης του προσωπικού, ώστε να αποτρέπονται μεμονωμένα λάθη. Στόχος παραμένει η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των επιβατών» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τοποθετήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα – Πότε θα φωταγωγηθεί

Ελλάδα 21.11.2025
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο κοσμεί το Σύνταγμα και «μαγνητίζει» τα βλέμματα

Ο Καρέτσας ανανέωσε με την Γκενκ μέχρι το 2029

Αθλητικά Νέα 21.11.2025
Οι «μνηστήρες» του Έλληνα άσου πλέον θα χρειαστεί να δαπανήσουν ακόμα μεγαλύτερο ποσό για να τον κάνουν δικό τους

Ένοπλοι απήγαγαν 52 μαθητές από καθολικό σχολείο στη Νιγηρία

Κόσμος 21.11.2025
Οι επιθέσεις έχουν φέρει στο προσκήνιο την έλλειψη ασφάλειας στη χώρα

ΑΧΕΠΑ: Με οξεία ηπατική ανεπάρκεια ζευγάρι που έφαγε μανιτάρια

Ελλάδα 21.11.2025
Πάει στη Ρώμη για μεταμόσχευση η γυναίκα, θα μεταφερθεί και ο άνδρας

Νεκρό 13χρονο κοριτσάκι σε σχολείο στον Πειραιά: Πνίγηκε με την τροφή του

Ελλάδα 21.11.2025
Αρχικά το παιδί προσπάθησαν να σώσουν με ΚΑΡΠΑ οι επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου

«Σπιλώνει τη μνήμη του»: Η οικογένεια του 22χρονου που πνίγηκε με burger επιμένει ότι δεν ήταν challenge

Ελλάδα 21.11.2025
«Δεν ξέρω ποιος το έβγαλε από το μυαλό του» ξεσπά συγγενής του άτυχου 22χρονου

«Είναι ένας μελλοντικός βιαστής», έλεγε η δασκάλα στο Λουτράκι για τον 6χρονο μαθητή που την ακούμπησε

Ελλάδα 21.11.2025
«Η μητέρα ήταν πολύ σοκαρισμένη και μάλιστα έκλαιγε και ήθελε οπωσδήποτε να προβεί σε μήνυση»

Δεν θα παίρνει μπρος το αυτοκίνητο χωρίς αλκοτέστ και δεν θα ξεκινά η μηχανή αν δεν φορά ο οδηγός κράνος

Ελλάδα 21.11.2025
Ποια είναι τα νέα μέτρα για την οδική ασφάλεια που σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση από τους πρώτους μήνες του 2026

Βορίζια: Στα δικαστήρια Ηρακλείου για να απολογηθεί ο αδελφός της Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη

Ελλάδα 21.11.2025
Πρόκειται για τον όγδοο συλληφθέντα για την υπόθεση και πατέρα των τεσσάρων προφυλακισμένων αδερφών

Τουρκία: Ουκρανός καταδίωξε τους ένοπλους ληστές του και τους σκότωσε με το αυτοκίνητό του

Κόσμος 21.11.2025
Κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει, τότε, και τη ληστεία με δράστες τους Μουράτ Ορχάν και Ελνούρ Μπεντούλντ και τη στιγμή που ο Τσούμπαν τους καταδίωξε και τους «κάρφωσε» σε έναν τοίχο με το αυτοκίνητό του