E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Σπίτι μου ΙΙ»: Ποιοι οι δικαιούχοι του προγράμματος ‑ Τι δάνειο μπορείτε να πάρετε

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το «Σπίτι μου ΙΙ»

Δημοσίευση 13/9/2024 | 12:44

«Σπίτι μου ΙΙ»: Ποιοι οι δικαιούχοι του προγράμματος ‑ Τι δάνειο μπορείτε να πάρετε

Στην εξειδίκευση των μέτρων για το Στεγαστικό προχώρησε η κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόγραμμα «Σπίτι ΙΙ» έρχεται με νέα κριτήρια και διαφορετικά ποσά δανείου.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ» είναι:

  • πρόγραμμα χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία
  • Στόχος είναι η διευκόλυνση της αγοράς πρώτης κατοικίας με πόρους του δανειακού σκέλους του Ταμείου Ανάκαμψης

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα «Σπίτι μου» ΙΙ:

  • Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα από 25 έως 50 ετών με εισόδημα:
  • Έως 20.000 ευρώ για άγαμους
  • Έως 28.000 ευρώ για ζευγάρια + 4.000 ευρώ για κάθε παιδί
  • Έως 31.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια + 5.000 ευρώ για κάθε παιδί

Τι ακίνητα αφορά το πρόγραμμα «Σπίτι μου» ΙΙ

  • Έως 250.000 ευρώ η αξία συμβολαίου
  • Έως 150 τ.μ.
  • κατασκευής έως το 2007

Ποσά δανείου

  • Έως 190.000 ευρώ και κατασκευής έως το 2007


Μια δέσμη πρωτοβουλιών που ξεπερνούν σε αξία τα 2,2 δισ. ευρώ, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», αυξημένες ενισχύσεις για την ανακαίνιση κτηρίων, την κοινωνική αντιπαροχή και τα μέτρα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε κορεσμένες περιοχές περιλαμβάνει η νέα στεγαστική πολιτική.

Παράλληλα, η κυβέρνηση συνδυάζει τα κίνητρα για τους ιδιοκτήτες με πρόσθετες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στις κατασκευές με στόχο να αυξηθεί η προσφορά στην αγορά κατοικίας και να συγκρατηθούν τα ενοίκια.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε χαρακτηριστικά πως έχει συγκροτηθεί μια νέα συνεκτική και συγκροτημένη στρατηγική με οδηγό τα προγράμματα του προηγούμεονυ διαστήματος.

Παράλληλα, ανακοίνωσε αλλαγές στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» η επιδότηση για το οποίο πλέον θα ανέρχεται στο 60%, έως τις 8.000 ευρώ. Ενώ νέα δεδομένα φέρνει η νέα στρατηγική και στα προγράμματα της Κοινωνικής Αντιπαροχής, της Κάλυψης και του Στέγαση & Εργασία για τους αστέγους, όπως και του Κοινωνική Στέγαση για τις πλέον ευάλωτες ομάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, αναφερόμενη στο πρόγραμμα Στέγαση Δημοσίων Υπαλλήλων δήλωσε πως εξετάζεται η πιθανότητα να δοθούν φορολογικά κίνητρα, αλλά και η αύξηση του οικιστικού αποθέματος σε συνεννόηση και συνέργεια με τους Δήμους, την ΕΤΑΔ και το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη πρόκειται για μια στρατηγική κοινωνικής στέγασης με προϋπολογισμό τα 2,2 δισ. ευρώ που θα ενισχύσουν κυρίως νέους και νέα ζευγάρια 18 - 39 ετών.

Τις κυβερνητικές παρεμβάσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ΔΕΘ για την αντιμετώπιση του στεγαστικού εξειδικεύουν αυτή την ώρα τα υπουργεία Οικονομικών και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στα Χανιά: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με ΙΧ και ανατράπηκε – Τι συνέβη με τον ασθενή

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο ασθενής που μεταφερόταν στο Νοσοκομείο Χανίων κατέληξε από ανακοπή, ενώ οι δύο διασώστες τραυματίστηκαν – Η οδηγός του ΙΧ αποδείχθηκε νοσηλεύτρια του ίδιου νοσοκομείου.

Θεσσαλονίκη: 66χρονος παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και κατήγγειλε τον εαυτό του για βιασμό

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο άνδρας ομολόγησε ότι βίασε την 60χρονη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμά της και συνελήφθη επί τόπου.

Ιράν εναντίον ΗΠΑ: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην αμερικανική βάση στην Ιορδανία

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Η CENTCOM επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτικών από ιρανική πυραυλική επίθεση, ενώ οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέα αεροπορικά πλήγματα εναντίον του Ιράν.

Καύσωνας 4 ημερών: Ποιες περιοχές θα «καούν» με 43 βαθμούς και πότε έρχεται η ανάσα δροσιάς

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Η κορύφωση της ζέστης αναμένεται Δευτέρα και Τρίτη, με τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα να «χτυπούν» κόκκινο, ενώ από την Πέμπτη το θερμόμετρο θα πέσει κατά 8–10 βαθμούς.

Ευρωπαϊκό Κ18: Η 17χρονη που έφερε την Ελλάδα στην κορυφή και δάκρυσε στον Εθνικό Ύμνο

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Η Ελένη Ιακωβάκη κατέκτησε το χρυσό στα 400μ. εμποδίων με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 52.38 και συγκίνησε στην απονομή.

Μαμντάνι εναντίον Νετανιάχου: «Είναι εγκληματίας πολέμου, η θέση του είναι στη Χάγη ‑ πρέπει να συλληφθεί»

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης δηλώνει ότι εξετάζει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Ισραηλινού πρέσβη στον ΟΗΕ.

Γαλλία ‑ Αγγλία: Ο μικρός τελικός που έγραψε ιστορία με δέκα γκολ

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Η Αγγλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας 6-4 της Γαλλίας σε έναν αγώνα με τεράστιες ανατροπές, χατ τρικ Σάκα και δέκα γκολ Μπαπέ στο τουρνουά.

Φωτιά στην Ανοιξη: Το βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τον εμπρησμό του 50χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ο δράστης ανάβει τη φωτιά και απομακρύνεται ατάραχος, ενώ οι πρώτες φλόγες ξεπηδούν δευτερόλεπτα αργότερα.

Θερινές εκπτώσεις 2025: Ανοικτά αύριο τα καταστήματα – Τι πρέπει να ξέρετε πριν βγείτε για ψώνια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα λειτουργούν προαιρετικά με ωράριο 11:00–20:00, ενώ οι έμποροι εκτιμούν συνολικό τζίρο έως 7,4 δισ. ευρώ για φέτος.

Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι αποκάλυψαν οι πρώτες έρευνες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την ανατριχιαστική ανακάλυψη έκανε άστεγος σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Ευελπίδων - την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου‑Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Κυψέλη: Πτώμα εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τη βαλίτσα ανακάλυψε άστεγος στην οδό Ευελπίδων