E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι εργαζόμενοι της Boeing απέρριψαν την αύξηση μισθού και προχώρησαν σε απεργία

Σχεδόν το 95% των μελών του συνδικάτου που ψήφισαν στην ψηφοφορία απέρριψε τη συμφωνία για τους μισθούς, ενώ το 96% τάχθηκε υπέρ της απεργίας.

Δημοσίευση 13/9/2024 | 09:32

Οι εργαζόμενοι της Boeing απέρριψαν την αύξηση μισθού και προχώρησαν σε απεργία
Φωτογραφία από Martin Lopez

Οι εργαζόμενοι της Boeing πρόκειται να κατέβουν σε απεργία, αφού απέρριψαν —με συντριπτική πλειοψηφία— μια προσωρινή συμφωνία μεταξύ των συνδικαλιστικών εκπροσώπων και της κατασκευάστριας εταιρείας αεροσκαφών, η οποία περιελάμβανε αύξηση μισθών κατά 25%.

Περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι παράγουν αεροπλάνα όπως το 737 Max και το 777 στις περιοχές του Σιάτλ και του Πόρτλαντ, πρόκειται να αφήσουν κάτω τα εργαλεία τους από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Η επίσχεση εργασίας αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για την εταιρεία, η οποία αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες, καθώς αγωνίζεται να αποκαταστήσει τη φήμη της μετά από μια σειρά ζητημάτων ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων δύο θανατηφόρων συντριβών.

«Τα μέλη μας μίλησαν δυνατά και ξεκάθαρα απόψε»

Πρόκειται επίσης για ένα σημαντικό πλήγμα για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Boeing, Kelly Ortberg, ο οποίος διορίστηκε τον περασμένο μήνα με αποστολή να αλλάξει την πορεία της επιχείρησης.

Σχεδόν το 95% των μελών του συνδικάτου που ψήφισαν στην ψηφοφορία απέρριψε τη συμφωνία για τους μισθούς, ενώ το 96% τάχθηκε υπέρ της απεργίας.

«Τα μέλη μας μίλησαν δυνατά και ξεκάθαρα απόψε», δήλωσε ο Jon Holden, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μηχανικών και Εργατών Αεροδιαστημικής Περιφέρειας 751.

«Απεργούμε τα μεσάνυχτα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι εκπρόσωποι του συνδικάτου συμβούλευσαν τα μέλη να υποστηρίξουν την προσωρινή συμφωνία.

«Ποτέ δεν είναι καλή στιγμή για απεργία»

Ο Ortberg απηύθυνε επίσης μια ύστατη έκκληση προς τους εργαζομένους, προειδοποιώντας ότι μια απεργία θα έθετε σε κίνδυνο την «ανάκαμψη της εταιρείας».

«Ποτέ δεν είναι καλή στιγμή για απεργία, τουλάχιστον από τη σκοπιά της διοίκησης, η τρέχουσα κατάσταση την καθιστά ακόμη πιο προβληματική», δήλωσε ο Greg Waldron, διευθύνων συντάκτης στην Ασία στον ιστότοπο αεροπορικών ειδήσεων FlightGlobal.

«Παρόλα αυτά, πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο θα διαρκέσει η απεργία. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των αεροπορικών εταιρειών που έχουν παραγγείλει 737 Max θα το παρακολουθούν στενά», πρόσθεσε ο Waldron.

Εκτός από την αύξηση του μισθού κατά 25% για τέσσερα χρόνια, η προκαταρκτική συμφωνία που απέρριψαν οι εργαζόμενοι περιελάμβανε τη δέσμευση της Boeing να κατασκευάσει το επόμενο εμπορικό αεροπλάνο της στην περιοχή του Σιάτλ, εάν το έργο ξεκινούσε κατά τη διάρκεια της σύμβασης.

Το συνδικάτο είχε αρχικά ως στόχο μια σειρά από βελτιώσεις στα πακέτα των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του μισθού κατά 40%.

Η τρέχουσα σύμβαση μεταξύ της Boeing και των συνδικάτων επιτεύχθηκε το 2008 μετά από απεργία οκτώ εβδομάδων.

Το 2014, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παρατείνουν τη συμφωνία, η οποία λήγει τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα (31/12): Τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα την παραμονή της πρωτοχρονιάς

Ελλάδα 31.12.2025
Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τόσο αύριο Πρωτοχρονιά όσο και στις 2 Ιανουαρίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί για την απογραφή των επιχειρήσεων

Ο Γιάννης Τσουκαλάς για το ξύλο στη Σερβία: «Ήταν συνδεσμίτες – Μου έρχονταν από παντού»

Ελλάδα Χτες
Τα δραματικά λεπτά του ξυλοδαρμού του περιγράφει ο Έλληνας πρωταθλητής Γιάννης Τσουκαλάς, ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ για την ταλαιπωρία χιλιάδων εκδρομέων παρά τα ανοιχτά μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ απορρίπτει τους ισχυρισμούς εκδρομέων περί αποκλεισμού του οδικού δικτύου – Η ανακοίνωση για την ταλαιπωρία παρά το γεγονός πως τα μπλόκα είναι ανοιχτά

Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Προφυλακίστηκε ο γιος της

Ελλάδα Χτες
Έπειτα από εξαντλητική ανακριτική διαδικασία οκτώ ωρών, οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή προσωρινής κράτησης, παρά την πλήρη άρνηση των κατηγοριών από την πλευρά του κατηγορουμένου

Βόλος: Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Αλιβέρι Νέας Ιωνία

Ελλάδα Χτες
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό ενός ατόμου

Τέλος οι παλιοί λογαριασμοί ΕΥΔΑΠ – Δείτε πώς αλλάζουν οι τιμές νερού από τη νέα χρονιά!

Ελλάδα Χτες
Το σχέδιο που θα υλοποιηθεί σε βάθος δεκαετίας, αφενός θα περιορίσει τις άσκοπες απώλειες νερού στο δίκτυο και αφετέρου θα συγκρατήσει την περαιτέρω μείωση των αποθεμάτων μέσω κυκλικής χρήσης νερού από μη οικιακούς καταναλωτές

Google: Προχωρά σε αλλαγή ‑ τομή στο Gmail

Κόσμος Χτες
Η Google ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα των χρηστών της υπηρεσίας email

Καταργούνται τα χάρτινα εισιτήρια στο μετρό της Θεσσαλονίκης: Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ, τι αλλάζει

Ελλάδα Χτες
Οι επιβάτες μπορούν να εκδώσουν άυλο εισιτήριο μέσω της εφαρμογής «OSETH Bus Mobile App»

Το «τσουνάμι» παρενόχλησης που δέχτηκε επιστήμονας για το ταξίδι της στο διάστημα με την Blue Origin

Κόσμος Χτες
«Ένα όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη» - «Θάφτηκαν όλα κάτω από μια χιονοστιβάδα μισογυνισμού»

Μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων κατέθεσε ο Γιώργος Μπότας: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Ελλάδα Χτες
Ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων, Γιώργος Μπότας. έκανε λόγο για «πόλεμο λάσπης» απέναντί του

Πρωτοχρονιά στην Αθήνα: Πού θα κάνετε δωρεάν αλλαγή χρόνου με Φουρέιρα, Κλαυδία και Μαραβέγια

Ελλάδα Χτες
Αναλυτικά οι εορταστικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Πειραιά την τελευταία μέρα του χρόνου

Σε τραγωδία εξελίχθηκε χριστουγεννιάτικο δείπνο στην Ιταλία: Νεκρές μητέρα και κόρη

Κόσμος Χτες
Έλαβαν δύο φορές εξιτήριο από το νοσοκομείο