E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξεσπά η Γιάννα Τερζή: «Ακόμα μας σκοτώνουν και μας επιτίθενται, δε θέλουμε πια να ζούμε ... »

«Αν εμπλακείτε πραγματικά στην queer κοινότητα, ως επί το πλείστον υπάρχουν μόνο θετικά μηνύματα για την αγάπη...»

Δημοσίευση 12/9/2024 | 13:55

Ξεσπά η Γιάννα Τερζή: «Ακόμα μας σκοτώνουν και μας επιτίθενται, δε θέλουμε πια να ζούμε ... »

Στο ζήτημα της έμφυλης βίας και των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από τους άντρες αναφέρθηκε η Γιάννα Τερζή. Η γνωστή τραγουδίστρια ξέσπασε μέσα από ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, όπου παρέθεσε τις σκέψεις της εκφράζοντας την έντονη ενόχλησή της.

«Προσπαθώ καιρό να αποφύγω ένα τέτοιο βίντεο αλλά ζώντας στην Ελλάδα και γενικά στη γη αυτή την περίοδο και με το να είμαι γυναίκα, πρέπει να εκφράσω τις σκέψεις μου. Είναι περίεργο πώς τα straight άτομα και ειδικά οι straight άντρες -διότι όλοι ξέρουμε τον ειδικό δεσμό ανάμεσα τα queer άτομα με τις straight γυναίκες- αυτό που σας ενοχλεί είστε εσείς οι ίδιοι», ξεκινά να λέει στο βίντεό της η Γιάννα Τερζή.

«Αν εμπλακείτε πραγματικά στην queer κοινότητα, ως επί το πλείστον υπάρχουν μόνο θετικά μηνύματα για την αγάπη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και πως όλοι πρέπει να ζουν ελεύθερα», επισημαίνει χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια.

«Οι «ομάδες» που οι straight άντρες έχουν δημιουργήσει στην ανθρωπότητα δεν αφορούν τόσο την αγάπη μεταξύ μας, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αφορούν κυρίως την εξουσία, τον θυμό, ποιος υποτάσσεται και ποιος απλά είναι ανώτερος. Όχι μόνο βλάπτεται τους εαυτούς σας αλλά και όλους τους άλλους.

Ίσως αυτό που ενοχλεί τους straight, ώστε όχι απλά να μη συμφωνούν με την queer κοινότητα και την κουλτούρα αλλά και να δρουν εναντίον της είναι θέμα μέσα τους. Σκεφτείτε το, μπορεί να είστε εσείς και είναι ok να παραδεχτείτε. Αφήστε το να πάει στο καλό!», συνεχίζει στο μήνυμά της η Γιάννα Τερζή.

«Δεν θέλω μέσα από το βίντεο να παράγω περισσότερο μίσος προς τους straight άντρες αλλά είμαι γυναίκα και πρέπει να αρχίσουμε να νιώθουμε ασφαλής. Ακόμα μας σκοτώνουν και μας επιτίθενται. Δεν θέλουμε πια να ζούμε στο φόβο, αυτό υποστηρίζω», καταλήγει επί του θέματος στο βίντεό της η Γιάννα Τερζή.

@yiannaterzi Straight men, you have to do the work. We NEED to feel safe. ❤️ #women #humanrights #lgbtq #violence #safety #equality #patriarchy ♬ original sound - Yianna Terzi
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καραλής: «Μου αγόρασε εισιτήρια για το Παγκόσμιο ενώ δεν είχα προκριθεί»

E-Daily 3.Left 24.04.2026
Πώς από μια «χαμένη» σεζόν, κράτησε στα χέρια του το πρώτο του παγκόσμιο μετάλλιο

Η χώρα που αποφάσισε αντί για Eurovision, να προβάλει ταινίες για την Παλαιστίνη

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Αντίθετα, η Ολλανδία και η Ισλανδία αποχώρησαν από τη διοργάνωση, αλλά οι εθνικοί τους φορείς θα τη μεταδώσουν κανονικά

Στράτος Τζώρτζογλου: Η πρώτη αντίδραση μετά το εξώδικο της Σοφίας Μαριόλα

E-Daily 3.Left 24.04.2026
Tόνισε πως αυτό το εξώδικο ήταν προς τα Μέσα

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Το ηχητικό απόσπασμα με όσα είχε πει για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου

E-Daily 3.Left 24.04.2026
«Τώρα ξέρετε τι τον έκανε να με βρίσει τόσο πολύ»

Eurovision: «Φουντώνουν» οι αντιδράσεις ‑ Οι επιστολές, τα «καρφιά» και η Ισπανία ρίχνει «μαύρο»

E-Daily 3.Left 24.04.2026
Η φετινή Eurovision σίγουρα θα μείνει στη συνείδηση των φανατικών του θεσμού…

Τι συμβαίνει στην οικογένεια Jackson; Η απουσία της Paris που άναψε φωτιές

E-Daily 3.Left 24.04.2026
Όλα όσα έγιναν στην πρεμιέρα της ταινίας για τον Michael Jackson – και γιατί η Paris Jackson κράτησε αποστάσεις

Έντι Γαβριηλίδης: «Δεν θα είμαι ξανά στο GNTM γιατί έχω αφήσει πολλά...»

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι μία κοινή απόφαση με το κανάλι, επισήμανε ο σχεδιαστής μόδας

Η Αθηνά Ωνάση με κόκκινη ολόσωμη φόρμα σε επίδειξη μόδας στη Βαρκελώνη

E-Daily 3.Left Χτες
Η 42χρονη κληρονόμος βρέθηκε στο fashion show του Στεφάν Ρολάν