E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αναδουλειές για τον Salt Bae: «Βουτιά» κερδών σε εστιατόριο που πουλάει μπριζόλες 630 λιρών

«Βουτιά» κερδών για το εστιατόριο του Salt Bae, καθώς οι πλούσιοι πελάτες χάνουν το ενδιαφέρον τους.

Δημοσίευση 11/9/2024 | 11:03

Αναδουλειές για τον Salt Bae: «Βουτιά» κερδών σε εστιατόριο που πουλάει μπριζόλες 630 λιρών

Τα κέρδη του εστιατορίου του Salt Bae στο Λονδίνο σημείωσαν μεγάλη πτώση, καθώς η ζήτηση για τις μπριζόλες των 630 λιρών άρχισε να μειώνεται.

Όπως αναφέρει η Telegraph, το Nusr-Et Steakhouse στο Knightsbridge είχε κέρδη 1,7 εκατ. στερλίνες πέρυσι, σχεδόν τα μισά από τα 3,3 εκατ. στερλίνες που κατέγραψε το 2022, σύμφωνα με τα νέα αρχεία στο Companies House. Οι πωλήσεις του εστιατορίου έπεσαν κατά 31% κατά τη διάρκεια του έτους σε 9,3 εκατ. λίρες.

Είναι πιθανό να θεωρηθεί ως ένδειξη της μειωμένης ζήτησης μεταξύ των πλούσιων πελατών να τρώνε στα εστιατόρια του Salt Bae.

Ο σεφ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Nusret Gökçe, βρέθηκε στο προσκήνιο το 2017 μετά από ένα viral βίντεο στο διαδίκτυο, όπου εμφανιζόταν να αναπηδά αλάτι από τους αγκώνες του και να κόβει το κρέας με πομπόδες στυλ. Το πρώτο του δημοφιλές βίντεο συγκέντρωσε περισσότερες από 16 εκατομμύρια προβολές.

Η φήμη του Salt Bae προκάλεσε «εκτόξευση» των κρατήσεων στα εστιατόριά του, με διασημότητες όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο να συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που απεικονίζονται να τρώνε σε αυτά.

Το εστιατόριο στο Λονδίνο άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2021 και ελέγχεται από τον τουρκικό όμιλο Doğuş Group. Σερβίρει πιάτα όπως μια γιγαντιαία μπριζόλα tomahawk αξίας 630 λιρών και ένα επιδόρπιο μπακλαβά με χρυσή επένδυση 50 λιρών. Τους πρώτους τέσσερις μήνες μετά το άνοιγμά του, το υποκατάστημα του Λονδίνου έκανε τζίρο περίπου 7 εκατομμύρια λίρες.

Λουκέτα σε εστιατόρια του Salt Bae

Πιο πρόσφατα υπήρξαν ενδείξεις ότι οι πελάτες αρχίζουν να χάνουν το ενδιαφέρον τους για τον όμιλο. Ένα από τα εστιατόρια του Salt Bae στη Νέα Υόρκη έκλεισε τον Μάιο, με έναν εκπρόσωπο να λέει ότι η Nusr-Et είχε δοκιμάσει πολλές αγορές με κάποιες να λειτουργούν «ενώ άλλες όχι».

Ακολούθησε το κλείσιμο του εστιατορίου μπέργκερ του Salt Bae στο Μανχάταν πέρυσι. Το Nusr-Et Steakhouse του Λονδίνου δέχτηκε παρόμοια κριτική. Βρίσκεται στην 15.018η θέση μεταξύ 15.422 εστιατορίων στο Λονδίνο στην ιστοσελίδα αξιολόγησης Tripadvisor, με τους πελάτες να επικρίνουν την ατμόσφαιρα, την αξία και το φαγητό.

Ο κριτικός τροφίμων της Telegraph, William Sitwell, δήλωσε ότι η τιμή ενός ορεκτικού με ταρτάρ τόνου, στις 35 λίρες, ήταν «ασυγχώρητη». Στη συνέχεια μείωσε κάποιες από τις τιμές του πέρυσι.

Η κριτική των εστιατορίων ήρθε παράλληλα με τη διαμάχη για τον Salt Bae. Βρέθηκε στο επίκεντρο μιας διαμάχης το 2022, όταν απέκτησε «αδικαιολόγητη πρόσβαση» στον αγωνιστικό χώρο μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προκαλώντας έρευνα από τη Fifa.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καίτη Γαρμπή: Ακυρώνει εμφανίσεις λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας ‑ «Θέλω την προσευχή σας»

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Η τραγουδίστρια μίλησε δημοσίως για την κατάσταση της υγείας της

Σάκης Κατσούλης: Ποιο προσβλητικό μήνυμα δέχτηκε για τον νεογέννητο γιο του και πώς αντέδρασε

Tabloid 22.06.2026
Ο νικητής του Survivor έλαβε ένα σοκαριστικό μήνυμα για το νεογέννητο μωρό του και επέλεξε να απαντήσει με έναν τρόπο που εξέπληξε τους πάντες.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή απαντά στον Παύλο Σταματόπουλο για το «Happy Day γίναμε»

TV Buzz 22.06.2026
Η παρουσιάστρια του Alpha αντέδρασε στο σχόλιο του συναδέλφου της, τονίζοντας ότι η εκπομπή της μιλά πάντα με ειλικρίνεια, μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Αρια Καλύβα: Το δημόσιο «άδειασμα» στον Γιώργο Λιάγκα και η ατάκα που έγινε αμέσως viral

TV Buzz 22.06.2026
Η δημοσιογράφος μίλησε ανοιχτά για την αποχώρηση Κατσαρίδη από το «Πρωινό» και δεν άφησε τον Λιάγκα αναπάντητο.

Σκοκαρισμένη η Φαίη Σκορδά στον αέρα του Buongiorno: «Δεν άντεξα να δω το βίντεο, δεν ήθελα να το δω»

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Η Φαίη Σκορδά αρνήθηκε να προβάλει το σοκαριστικό βίντεο στο «Buongiorno», εξομολογούμενη ότι δεν άντεξε να το δει ούτε η ίδια.

Η Κάιλι Τζένερ φοράει μαύρο αθλητικό σετ και απολαμβάνει καλοκαιρινές στιγμές ξεκούρασης σε πολυτελές γιοτ

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Στο φόντο διακρίνονται όργανα γυμναστικής, δείχνοντας πως δεν αφήνει την άσκηση ούτε στις διακοπές

Γρηγόρης Αρναούτογλου για Γιώργο Λιάγκα: Αυτό που έκανε ήταν μπούρδα

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ο παρουσιαστής απάντησε δημόσια στον Λιάγκα, χαρακτηρίζοντας ως «μπούρδα» τη συμπεριφορά του μετά την τηλεφωνική τους επικοινωνία στο «Πρωινό».

Ανατροπές στον ΑΝΤ1: Η Σία Κοσιώνη έρχεται, ο Νίκος Χατζηνικολάου φεύγει από το κεντρικό δελτίο

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Η Σία Κοσιώνη ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1 και να αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τον Νίκο Χατζηνικολάου να κατευθύνεται σε επιτελικό ρόλο;

Τάσος Δούσης: «Κύριε Μητσοτάκη, ο σνομπισμός θα σας ρίξει από την εξουσία – Έρχεται εκλογικό σοκ»

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ο Τάσος Δούσης πραγματοποίησε μια εκτενή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, προκειμένου να σχολιάσει τα τρέχοντα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα

YFSF: Έκανε την κριτική επιτροπή να κλάψει ‑ Η απίστευτη μεταμόρφωση σε Amy Winehouse

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Η Αφροδίτη Χατζημηνά κέρδισε για τρίτη φορά στο YFSF, με τη μεταμόρφωσή της σε Amy Winehouse να φέρνει δάκρυα στα μάτια της Κατερίνας Παπουτσάκη.