E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αναδουλειές για τον Salt Bae: «Βουτιά» κερδών σε εστιατόριο που πουλάει μπριζόλες 630 λιρών

«Βουτιά» κερδών για το εστιατόριο του Salt Bae, καθώς οι πλούσιοι πελάτες χάνουν το ενδιαφέρον τους.

Δημοσίευση 11/9/2024 | 11:03

Αναδουλειές για τον Salt Bae: «Βουτιά» κερδών σε εστιατόριο που πουλάει μπριζόλες 630 λιρών

Τα κέρδη του εστιατορίου του Salt Bae στο Λονδίνο σημείωσαν μεγάλη πτώση, καθώς η ζήτηση για τις μπριζόλες των 630 λιρών άρχισε να μειώνεται.

Όπως αναφέρει η Telegraph, το Nusr-Et Steakhouse στο Knightsbridge είχε κέρδη 1,7 εκατ. στερλίνες πέρυσι, σχεδόν τα μισά από τα 3,3 εκατ. στερλίνες που κατέγραψε το 2022, σύμφωνα με τα νέα αρχεία στο Companies House. Οι πωλήσεις του εστιατορίου έπεσαν κατά 31% κατά τη διάρκεια του έτους σε 9,3 εκατ. λίρες.

Είναι πιθανό να θεωρηθεί ως ένδειξη της μειωμένης ζήτησης μεταξύ των πλούσιων πελατών να τρώνε στα εστιατόρια του Salt Bae.

Ο σεφ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Nusret Gökçe, βρέθηκε στο προσκήνιο το 2017 μετά από ένα viral βίντεο στο διαδίκτυο, όπου εμφανιζόταν να αναπηδά αλάτι από τους αγκώνες του και να κόβει το κρέας με πομπόδες στυλ. Το πρώτο του δημοφιλές βίντεο συγκέντρωσε περισσότερες από 16 εκατομμύρια προβολές.

Η φήμη του Salt Bae προκάλεσε «εκτόξευση» των κρατήσεων στα εστιατόριά του, με διασημότητες όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο να συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που απεικονίζονται να τρώνε σε αυτά.

Το εστιατόριο στο Λονδίνο άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2021 και ελέγχεται από τον τουρκικό όμιλο Doğuş Group. Σερβίρει πιάτα όπως μια γιγαντιαία μπριζόλα tomahawk αξίας 630 λιρών και ένα επιδόρπιο μπακλαβά με χρυσή επένδυση 50 λιρών. Τους πρώτους τέσσερις μήνες μετά το άνοιγμά του, το υποκατάστημα του Λονδίνου έκανε τζίρο περίπου 7 εκατομμύρια λίρες.

Λουκέτα σε εστιατόρια του Salt Bae

Πιο πρόσφατα υπήρξαν ενδείξεις ότι οι πελάτες αρχίζουν να χάνουν το ενδιαφέρον τους για τον όμιλο. Ένα από τα εστιατόρια του Salt Bae στη Νέα Υόρκη έκλεισε τον Μάιο, με έναν εκπρόσωπο να λέει ότι η Nusr-Et είχε δοκιμάσει πολλές αγορές με κάποιες να λειτουργούν «ενώ άλλες όχι».

Ακολούθησε το κλείσιμο του εστιατορίου μπέργκερ του Salt Bae στο Μανχάταν πέρυσι. Το Nusr-Et Steakhouse του Λονδίνου δέχτηκε παρόμοια κριτική. Βρίσκεται στην 15.018η θέση μεταξύ 15.422 εστιατορίων στο Λονδίνο στην ιστοσελίδα αξιολόγησης Tripadvisor, με τους πελάτες να επικρίνουν την ατμόσφαιρα, την αξία και το φαγητό.

Ο κριτικός τροφίμων της Telegraph, William Sitwell, δήλωσε ότι η τιμή ενός ορεκτικού με ταρτάρ τόνου, στις 35 λίρες, ήταν «ασυγχώρητη». Στη συνέχεια μείωσε κάποιες από τις τιμές του πέρυσι.

Η κριτική των εστιατορίων ήρθε παράλληλα με τη διαμάχη για τον Salt Bae. Βρέθηκε στο επίκεντρο μιας διαμάχης το 2022, όταν απέκτησε «αδικαιολόγητη πρόσβαση» στον αγωνιστικό χώρο μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προκαλώντας έρευνα από τη Fifa.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πρωταγωνίστρια του Baywatch που κατέληξε στη φυλακή

E-Daily 3.Left 05.07.2026
Η ζωή της Alexandra Paul δεν πήρε απλά άλλη τροπή - πήρε κατεύθυνση

Εκείνη ηθοποιός, εκείνος σούπερσταρ: Ένας ροκ έρωτας που έληξε άδοξα

Celebrity Stories 05.07.2026
Η Susan Sarandon εχει μιλήσει για την πολύ παλιά ερωτική σχέση της με τον David Bowie

Ο Σταύρος Φλώρος στέλνει μήνυμα δύναμης με νέες εικόνες από το κέντρο αποκατάστασης του Μαϊάμι

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Σταύρος Φλώρος έχει διαρκώς στο πλευρό του, μέλη της οικογένειάς του

Πήρε πίνακα από τα σκουπίδια για την κορνίζα του – Δεν φανταζόταν τι κρατούσε στα χέρια του

Παράξενα Χτες
Ένας άνδρας από τη Μούρθια βρήκε παραπεταμένο στη Σεβίλλη έναν πίνακα του Joaquín Sorolla αξίας 150.000 ευρώ, νομίζοντας ότι πρόκειται για σκουπίδι.

Παπαρίζου: «Έχε χάρη που κρατούσα τον πατέρα μου, θα είχε φάει πολύ ξύλο»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Έλενα Παπαρίζου αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία από τον καιρό που εκπροσωπούσε την Ελλάδα στην Eurovision, αναφορικά με τις σεξιστικές δηλώσεις ενός δημοσιογράφου.

Ο Γιάννης Στάνκογλου ανέβασε φωτογραφία του από τα παλιά: Για πάντα νέος, έγραψε

E-Daily 3.Left Χτες
Ο ηθοποιός δημοσίευσε ένα ασπρόμαυρο στιγμιότυπό του από το παρελθόν

Ιωάννα Τούνη: Μετά θάνατον βλέπω να αναγνωρίζεται η αξία μου

E-Daily 3.Left Χτες
Οι άνθρωποι έχουν όμορφα πράγματα να πουν για εσένα, αλλά πρέπει πρώτα να πεθάνεις, έγραψε η influencer

Οι viral γιαγιάδες της Κρήτης επιστρέφουν – δείτε τι τις έκανε να κηρύξουν… πόλεμο στο χωριό

E-Daily 3.Left Χτες
Οι αγαπημένες Κρητικές γιαγιάδες μπαίνουν σε νέες περιπέτειες όταν ένα «Village Sushi Spot» απειλεί να ανατρέψει τα πάντα στο ιστορικό καφενείο τους.

Δέσποινα Καμπούρη: Τι έγραψε στο Instagram λίγο μετά το τελευταίο «Πρωινό» με τον Λιάγκα

E-Daily 3.Left Χτες
Η δημοσιογράφος αποχαιρέτησε τη φετινή σεζόν με συγκινητική ανάρτηση, μιλώντας για αποχωρισμούς και αφήνοντας ανοιχτό το μέλλον.

Οικονομάκου ‑ Τσερέλα: Δείτε το πανέμορφο σπίτι τους στην Κηφισιά

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα μένουν σε μια κατοικία στην Κηφισιά που συνδυάζει minimal αισθητική, φυσικά υλικά και οικογενειακή ζεστασιά.

Το τραγικό τέλος του πιο αγαπημένου παιδιού του Χόλιγουντ: Σκοτώθηκε στα 31 του για 50 δολάρια και έναν χαμένο σκύλο

E-Daily 3.Left Χτες
Ήταν το πιο αγαπημένο παιδί της τηλεόρασης – Το τέλος του όμως ήταν συγκλονιστικό