E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα

Η διαφωνία για τις ημερομηνίες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/9/2024 | 20:01

H επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα

Η καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη και η συμμαχία των «87» με τον Παύλο Πολάκη δεν έφεραν ηρεμία στον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό καθώς όλα τα ενδεχόμενα στο κόμμα παραμένουν ανοιχτά, όπως δείχνει η κρίσιμη μάχη που δίνεται στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου αρχηγού.

Ο Παύλος Πολάκης εισερχόμενος στη συνεδρίαση προϊδέασε για αυτό που ζήτησε: δηλ. οι διαδικασίες να κινηθούν άμεσα, ώστε μέχρι τον Νοέμβριο να έχει εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος. Μαζί του συμφωνούν και οι εναπομείναντες kasselistas, θεωρώντας πως μια τέτοια εξέλιξη ευνοεί την εκ νέου διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη. Η πλευρά Πολάκη-Κασσελάκη ζητά Συνέδριο στις 13 Οκτωβρίου και κάλπες στις 3 Νοεμβρίου.

Από την άλλη οι «87», που στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, επιμένουν πως οι διαδικασίες χρειάζεται να γίνουν στον σωστό χρόνο αλλά και πως «δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος», μιλούσαν για Συνέδριο στις 7 Νοεμβρίου και ανάδειξη προέδρου την 1η Δεκεμβρίου.

Το θέμα του χρονοδιαγράμματος, θα επηρεάσει πιθανότατα και τις αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος δύο 24ωρα μετά την καθαίρεσή του κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ενώ πιέζεται ακόμα και για τη δημιουργία νέου κόμματος.

Ο συμβιβασμός

Οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν τελικώς στη συμβιβαστική λύση του Συνεδρίου στις 1 – 3 Νοεμβρίου και ανάδειξη νέου προέδρου στις 24 Νοεμβρίου με β’ γύρο την 1η Δεκεμβρίου. Αυτή θα είναι η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει σε δύο εβδομάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις

Δραπέτης από την Τουρκία και κατηγορούμενος για κακοποίηση της κόρης του ο μακελάρης του Στάντε

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Ο 45χρονος Τούρκος πυροβόλησε και σκότωσε 6 υπαλλήλους της πρόνοιας σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στο Στάντε της Κάτω Σαξονίας - Ο άνδρας έχει προφυλακιστεί, ενώ στο μεταξύ οι γερμανικές αρχές συνεργάζονται με τις αρμόδιες τουρκικές