E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

4 στέκια που φτιάχνουν τα καλύτερα σουβλάκια στα δυτικά προάστια της Αθήνας

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα καλό σουβλάκι;

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 10/9/2024 | 15:56

4 στέκια που φτιάχνουν τα καλύτερα σουβλάκια στα δυτικά προάστια της Αθήνας
Facebook Hoocut

Κι όταν λέμε καλό, εννοούμε με προσεγμένα και ποιοτικά υλικά που θα αναδειχθούν με το καλό ψήσιμο και θα απογειωθούν σε συνδυασμό με παγωμένη μπύρα!

Αιγυπτιακόν


H ιστορία λέει ότι το 1924 ο Μισάκ Ανισπικιάν, Μικρασιάτης που είχε φύγει πριν από τη Μικρασιατική Καταστρoφή, πήγε στην Αίγυπτο και στη συνέχεια ήρθε ως Αιγύπτιος στη Νίκαια και άνοιξε το πρώτο σουβλατζίδικο, το Αιγυπτιακόν, φέρνοντας μαζί του την ιδέα για το κεμπάπ και τροποποιώντας την αραβική πίτα με τη βοήθεια ενός φούρναρη της Νίκαιας. Έναν αιώνα μετά, η παράδοση συνεχίζεται και το «Αιγυπτιακόν», προσφέρει τυλιχτά με ζουμερό, χειροποίητο κεμπάπ από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κρέας, αλλά και σπιτικά φαλάφελ.

Πέτρου Ράλλη 168, Νίκαια

Ευλόγησον


Η φιλοσοφία του «Ευλόγησον» είναι να προσφέρουν τα πάντα χειροποίητα. Και όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα. Από τις πίτες που φτιάχνουν οι ίδιοι καθημερινά με υπέροχη ψωμένια γεύση, το τζατζίκι, οι πατάτες κομμένες στο χέρι, και βεβαίως τα κρέατα που τα παίρνουν σε κομμάτια και τα επεξεργάζονται μόνοι τους.

Αγίου Φανουρίου 18, Ίλιον

Hoocut

View this post on Instagram

A post shared by hoocut (@hoocut)


Στο «Hoocut» η ποιότητα έχει τον πρώτο λόγο. Έτσι, ξεκινώντας από τις πίτες, που είναι χειροποίητες και φτιάχνονται στο αρτοποιείο παρουσία του πελάτη. Έπειτα, δίνεται μεγάλη έμφαση στις πρώτες ύλες, με φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά και με κρέατα υψηλής ποιότητας που προέρχονται από κάθε περιοχή της Ελλάδας.
Ο γύρος κόβεται με ειδικό εργαλείο για να έχει πρωτότυπο σχήμα, ενώ αν δεν είσαι λάτρης του κρέατος έχει πολλές επιλογές που δε θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.

Καραθεοδωρή 1 & Σοφοκλέους, Περιστέρι

Τρύφωνας Κεμπαμπτζίδικον


Δεν είναι απλά ένα σουβλατζίδικο, αλλά ένα “grillhouse”, στο οποίο η βέργα (μικρή σούβλα) και τα κεμπάπ (κάθε είδους), έχουν την τιμητική τους. Μαζί με αυτά, αν είσαι λάτρης του κρέατος, θα δοκιμάσεις κεφτεδάκια, σουτζούκι, λουκάνικα αλλά και συκώτι μοσχαρίσιο. Κράτα όμως και λίγο χώρο για να δοκιμάσεις και κάποιο από τα παραδοσιακά γλυκά του για το τέλος.

Παρασκευοπούλου 51, Περιστέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από ramen μέχρι bao buns: πού τρως καλό ασιατικό στα νότια προάστια

Eat + Drink Χτες
Τα νότια έχουν πλέον τη δική τους ταυτότητα στην ασιατική γαστρονομία

Βρήκαμε πού θα φας στην Αθήνα το πιο αμφιλεγόμενο πιάτο του κόσμου

Eat + Drink Προχτές
Κι όμως είναι ελληνική πατέντα!

5 κορυφαίες ψαροταβέρνες για ουζάκι και ψάρι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Eat + Drink 05.10.2025
Αν σε βγάλει ο δρόμος προς τα ‘κει μετά το μπάνιο σου, πήγαινε οπωσδήποτε!

Τα παλιότερα ταβερνάκια της Αθήνας που κρύβουν ιστορίες και αυθεντικές γεύσεις

Eat + Drink 04.10.2025
Νιώθεις σαν να παίζεις σε παλιά ελληνική ταινία!

Σε αυτά τα μαγαζιά ο χρόνος πάγωσε στα τέλη του 20ου αιώνα

Eat + Drink 04.10.2025
Καφέ, μπαρ και ταβέρνες βγαλμένες από τις ""χρυσές"" δεκαετίες του ... `60-`70`-80-`90`!

5 αυλές στην Αθήνα για φαγητό και κρασάκι με την παρέα σου

Eat + Drink 28.09.2025
Όσο ο καιρός είναι καλός, τα ταβερνάκια έχουν την τιμητική τους!

4 ταβερνάκια στην Αθήνα βγαλμένα από άλλη εποχή

Eat + Drink 27.09.2025
Θρυλικές ταβέρνες με μεγάλη ιστορία που σε ταξιδεύουν στο χρόνο!

Ο Dub FX στο Fuzz στις 18 Οκτωβρίου: Κλείσε το εισιτήριό σου σήμερα

Exodos 25.09.2025
Ένα εκρηκτικό μουσικό υπερθέαμα στην Αθήνα

6 εστιατόρια στην Αθήνα που ξέρουν από καλό ψάρι

Eat + Drink 21.09.2025
Πάρε την παρέα σου και πήγαινε οπωσδήποτε!

Τα πιο juicy burgers στην Αθήνα αυτή τη στιγμή

Eat + Drink 19.09.2025
Αν ψάχνεις πού να φας το επόμενο burger σου, κράτα αυτή τη λίστα!

Τα νέα coffee shops της Αθήνας που μοιάζουν με Βερολίνο

Eat + Drink 17.09.2025
Γιατί όλοι μιλάνε γι’ αυτά;