E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αίγινα: Μετέφεραν σοβαρά τραυματία με πλωτό ταξί γιατί πήραν το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο στη ΔΕΘ

H ανακοίνωση του λιμενικού

Δημοσίευση 10/9/2024 | 15:44

Αίγινα: Μετέφεραν σοβαρά τραυματία με πλωτό ταξί γιατί πήραν το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο στη ΔΕΘ

Χωρίς πλωτό ασθενοφόρο έχει μείνει η Αίγινα, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος που τραυματίστηκε σε τροχαίο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αττικής με θαλάσσιο ταξί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η Αίγινα διέθετε ένα πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματος το οποίο έφυγε από το νησί στα τέλη Αυγούστου για να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο περίπτερο του υπουργείου Ναυτιλίας στη ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι στην Αίγινα έγινε ένα σοβαρό τροχαίο, στο οποίο τραυματίστηκε ένα 23χρονο άτομο που τελικά χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα με θαλάσσιο ταξί, προκειμένου να γίνει η διακομιδή του στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στην τοπική κοινωνία, υπήρξαν αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης ότι θα μεταφερθεί στη ΔΕΘ το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο.

H ανακοίνωση του λιμενικού

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν σε διακομιδή ασθενούς από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά διευκρινίζεται ότι η διακομιδή πραγματοποιήθηκε κατόπιν της προβλεπόμενης συνεργασίας ΕΚΑΒ με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Συγκεκριμένα, διεκομίσθη ένας 23χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης με το επιβατικό τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος «ΤΖΑΜΑΪΚΑ ΙΙ» Ν.Α. 171. Η διακομιδή πραγματοποιήθηκε με συνοδεία γιατρού και εκτελέστηκε εντός 44 λεπτών. Όπως σε όλες τις συνεργασίες με το ΕΚΑΒ ο χρόνος απόκρισης ήταν άμεσος και δεν υπήρξε καθυστέρηση στη διακομιδή. Το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, που τελικά επελέγη από το ΕΚΑΒ, ήταν άμεσα διαθέσιμο, ενώ ο συνολικός χρόνος μεταφοράς στο λιμάνι του Πειραιά ήταν εφάμιλλος με αυτόν που θα χρειαζόταν και το ΠΛΣ 1068.

Τέλος σε ό,τι αφορά την επιλογή να μετακινηθεί το ΠΛΣ 1068 στη ΔΕΘ, έγινε με επιχειρησιακά κριτήρια λόγω της εγγύτητας-γειτνίασης της Αίγινας με τον Πειραιά (18 ν.μ.), την τακτικότατη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του νησιού και το πλήθος διατιθέμενων πλωτών μέσων ακόμα και για τη κάλυψη έκτακτης ανάγκης. Τα υπόλοιπα επτά (07) Περιπολικά Σκάφη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές (Νάξο, Λέρο, Ρόδο, Σκιάθο, Κέρκυρα, Σαμοθράκη, Ιθάκη) με δυσκολότερη πρόσβαση σε μεγάλα νοσοκομεία".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατά κεφαλήν εισόδημα: Η Ελλάδα στο ‑5%, η ΕΕ στο +22% στην 20ετία

Οικονομία Χτες
Μόνο δύο χώρες στην ΕΕ είδαν το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών να μειώνεται την τελευταία 20ετία – και η Ελλάδα είναι η μία από αυτές

Ο Τσίπρας έστειλε την «Ιθάκη» στον Αδωνι με αφιέρωση και αυτός απάντησε: «Καλή αντάμωση»

Πολιτική Χτες
«Ως γνήσιος βιβλιοπώλης και εγώ θα του στείλω το νέο δικό μου βιβλίο: `Ρώμη`»

Ιθάκη ‑ Τσίπρας: Πόσο αντίτυπα έχουν πουληθεί μέχρι τώρα

Ελλάδα Χτες
Ανάρπαστο έγινε από την πρώτη κιόλας ημέρα το νέο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη»

Διασωληνωμένος 12χρονος στο Παίδων, υπέστη εγκαύματα στο τζάκι

Ελλάδα Χτες
Ο 12χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο γενικό νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του και τη διακομιδή του στην Αθήνα

Αναστάτωση στο Ηράκλειο: Προσαγωγές για επίθεση σε βάρος οικογένειας Ισραηλινών

Ελλάδα Χτες
Στο κέντρο του Ηρακλείου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας

Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή ‑ Τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά

Οικονομία Χτες
Οι δικαιούχοι αγγίζουν το ένα εκατομμύριο νοικοκυριά με ανώτατο ποσό ενίσχυσης τα 800 ευρώ

Η Ρωσία θα μπορούσε έως το 2029 να είναι σε θέση να επιτεθεί εναντίον χώρας‑μέλους του ΝΑΤΟ, λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Κόσμος Χτες
Η Ρωσία αν μη τι άλλο δημιουργεί για τον εαυτό της την επιλογή ενός πολέμου εναντίον του ΝΑΤΟ το αργότερο έως το 2029, δήλωσε ο Γιόχαν Βάντεφουλ

Θεσσαλονίκη: Σε φυλάκιση 4 ετών καταδικάστηκε διανομέας για τον θάνατο 50χρονου πεζού

Ελλάδα Χτες
Ο 29χρονος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή κάθειρξη

Η Ουκρανία έχει συμφωνήσει με τα βασικά σημεία της πρότασης Τραμπ, λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας είχε κάνει, επίσης, λόγο για συμφωνία ΗΠΑ και Ουκρανίας στους βασικούς όρους του σχεδίου, στη διάρκεια των επαφών στη Γενεύη

Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους γονείς της

Ελλάδα Χτες
Όπως κατέθεσε η ανήλικη, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς άσκησαν βία εναντίον της