E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αίγινα: Μετέφεραν σοβαρά τραυματία με πλωτό ταξί γιατί πήραν το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο στη ΔΕΘ

H ανακοίνωση του λιμενικού

Δημοσίευση 10/9/2024 | 15:44

Αίγινα: Μετέφεραν σοβαρά τραυματία με πλωτό ταξί γιατί πήραν το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο στη ΔΕΘ

Χωρίς πλωτό ασθενοφόρο έχει μείνει η Αίγινα, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος που τραυματίστηκε σε τροχαίο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αττικής με θαλάσσιο ταξί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η Αίγινα διέθετε ένα πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματος το οποίο έφυγε από το νησί στα τέλη Αυγούστου για να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο περίπτερο του υπουργείου Ναυτιλίας στη ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι στην Αίγινα έγινε ένα σοβαρό τροχαίο, στο οποίο τραυματίστηκε ένα 23χρονο άτομο που τελικά χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα με θαλάσσιο ταξί, προκειμένου να γίνει η διακομιδή του στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στην τοπική κοινωνία, υπήρξαν αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης ότι θα μεταφερθεί στη ΔΕΘ το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο.

H ανακοίνωση του λιμενικού

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν σε διακομιδή ασθενούς από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά διευκρινίζεται ότι η διακομιδή πραγματοποιήθηκε κατόπιν της προβλεπόμενης συνεργασίας ΕΚΑΒ με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Συγκεκριμένα, διεκομίσθη ένας 23χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης με το επιβατικό τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος «ΤΖΑΜΑΪΚΑ ΙΙ» Ν.Α. 171. Η διακομιδή πραγματοποιήθηκε με συνοδεία γιατρού και εκτελέστηκε εντός 44 λεπτών. Όπως σε όλες τις συνεργασίες με το ΕΚΑΒ ο χρόνος απόκρισης ήταν άμεσος και δεν υπήρξε καθυστέρηση στη διακομιδή. Το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, που τελικά επελέγη από το ΕΚΑΒ, ήταν άμεσα διαθέσιμο, ενώ ο συνολικός χρόνος μεταφοράς στο λιμάνι του Πειραιά ήταν εφάμιλλος με αυτόν που θα χρειαζόταν και το ΠΛΣ 1068.

Τέλος σε ό,τι αφορά την επιλογή να μετακινηθεί το ΠΛΣ 1068 στη ΔΕΘ, έγινε με επιχειρησιακά κριτήρια λόγω της εγγύτητας-γειτνίασης της Αίγινας με τον Πειραιά (18 ν.μ.), την τακτικότατη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του νησιού και το πλήθος διατιθέμενων πλωτών μέσων ακόμα και για τη κάλυψη έκτακτης ανάγκης. Τα υπόλοιπα επτά (07) Περιπολικά Σκάφη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές (Νάξο, Λέρο, Ρόδο, Σκιάθο, Κέρκυρα, Σαμοθράκη, Ιθάκη) με δυσκολότερη πρόσβαση σε μεγάλα νοσοκομεία".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατολίσθηση στον Μύρτο Κεφαλονιάς: Τι είπε ο Λέκκας για τον κίνδυνο και ποια έκτακτα μέτρα ελήφθησαν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ προειδοποιεί ότι δεν αποκλείονται μεγαλύτερες κατολισθήσεις και ανακοινώνει αυστηρά μέτρα προστασίας για τους λουόμενους.

Πλωτή καντίνα στα Κουφονήσια: Τι οδήγησε στη σύλληψη του χειριστή της

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η φορτηγίδα-αναψυκτήριο κατέπλευσε χωρίς άδεια στην παραλία Ιταλίδα και η Εισαγγελία Νάξου διέταξε άμεσα τη σύλληψη του κυβερνήτη της.

Εφιάλτης για 14χρονη στο Mall ‑ Της επιτέθηκε αλλοδαπός για να τη βιάσει

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Αλλοδαπός 25χρονος συνελήφθη αφού προσπάθησε να επιτεθεί σeξουαλικά σε ανήλικη μέσα σε εμπορικό κέντρο.

Ολική έκλειψη Ηλίου 2026: Ποιες ευρωπαϊκές χώρες θα τη δουν και τι πρέπει να ξέρετε

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Στις 12 Αυγούστου 2026 η σκιά της Σελήνης θα διασχίσει Γροιλανδία, Ισλανδία και Ισπανία, σε ένα φαινόμενο που η Ευρώπη δεν έχει ζήσει από το 1999.

Τραγικές μνήμες Κραν Μοντανά στην Ταϊλάνδη: Πώς κάηκαν ζωντανοί, εγκλωβισμένοι στις τουαλέτες οι 27

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Τα περισσότερα από τα θύματα, στην πλειονότητά τους νέοι, βρέθηκαν μέσα στις τουαλέτες του καταστήματος, σε μία προσπάθεια να σωθούν από τις φλόγες - Οι αρχές ερευνούν αν ο χώρος είχε ξεκλείδωτες και λειτουργικές εξόδους πυρκαγιάς, ψεκαστήρες, πυροσβεστήρες, συναγερμούς και άλλα μέτρα πυρασφάλειας

Σαμ Νιλ: Πέθανε ο πρωταγωνιστής των «Jurassic Park» και «Peaky Blinders» σε ηλικία 78 ετών

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο εμβληματικός ηθοποιός του «Jurassic Park» κατέληξε στο Σίδνεϊ, λίγους μήνες αφότου είχε ανακοινώσει ότι νίκησε τον καρκίνο.

Ποια χώρα της ΕΕ έχει την υψηλότερη φορολόγηση εργασίας ‑ Η θέση «φωτιά» της Ελλάδας στην έκθεση της Κομισιόν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η Ετήσια Έκθεση Φορολογίας 2026 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναδεικνύει τις διαρθρωτικές αδυναμίες του ελληνικού φορολογικού συστήματος, με πρωτιά στον δείκτη επιβάρυνσης εργασίας και ισχυρή εξάρτηση από τον ΦΠΑ.

Marfin: Συνελήφθη από τις βρετανικές Aρχές η 46χρονη που αναζητούνταν

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Είχε επικοινωνήσει με τις ελληνικές Αρχές και είχε δηλώσει πρόθεση να επιστρέψει στην Ελλάδα για να δώσει εξηγήσεις.

Κάτω Αχαΐα: Νεαρός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με τραύμα στο κεφάλι από αεροβόλο

Ελλάδα 13.07.2026
Οι αρχές έχουν ήδη ταυτοποιήσει έναν άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Τι έγινε τελικά με τους τουρκικούς S‑400; Ακρα του τάφου σιωπή για την τύχη τους ‑ Τα σενάρια

Κόσμος 13.07.2026
Οι δύο χώρες που αναφέρονται συχνότερα ως πιθανοί αποδέκτες είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ

Στα ύψη ξανά το πετρέλαιο λόγω της κρίσης στο Ορμούζ ‑ Πάνω από τα 79 δολάρια το Brent

Οικονομία 13.07.2026
Οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν ξανά, καθώς νέες στρατιωτικές επιθέσεις απειλούν τη ναυσιπλοϊα στα στενά του Ορμούζ

Κόλαση φωτιάς με 27 νεκρούς σε παμπ στην Μπανγκόκ, άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν, βίντεο

Κόσμος 13.07.2026
Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ δήλωσε, σύμφωνα με το AP, πως διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς