E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αίγινα: Μετέφεραν σοβαρά τραυματία με πλωτό ταξί γιατί πήραν το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο στη ΔΕΘ

H ανακοίνωση του λιμενικού

Δημοσίευση 10/9/2024 | 15:44

Αίγινα: Μετέφεραν σοβαρά τραυματία με πλωτό ταξί γιατί πήραν το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο στη ΔΕΘ

Χωρίς πλωτό ασθενοφόρο έχει μείνει η Αίγινα, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος που τραυματίστηκε σε τροχαίο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αττικής με θαλάσσιο ταξί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η Αίγινα διέθετε ένα πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματος το οποίο έφυγε από το νησί στα τέλη Αυγούστου για να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο περίπτερο του υπουργείου Ναυτιλίας στη ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι στην Αίγινα έγινε ένα σοβαρό τροχαίο, στο οποίο τραυματίστηκε ένα 23χρονο άτομο που τελικά χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα με θαλάσσιο ταξί, προκειμένου να γίνει η διακομιδή του στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στην τοπική κοινωνία, υπήρξαν αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης ότι θα μεταφερθεί στη ΔΕΘ το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο.

H ανακοίνωση του λιμενικού

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν σε διακομιδή ασθενούς από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά διευκρινίζεται ότι η διακομιδή πραγματοποιήθηκε κατόπιν της προβλεπόμενης συνεργασίας ΕΚΑΒ με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Συγκεκριμένα, διεκομίσθη ένας 23χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης με το επιβατικό τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος «ΤΖΑΜΑΪΚΑ ΙΙ» Ν.Α. 171. Η διακομιδή πραγματοποιήθηκε με συνοδεία γιατρού και εκτελέστηκε εντός 44 λεπτών. Όπως σε όλες τις συνεργασίες με το ΕΚΑΒ ο χρόνος απόκρισης ήταν άμεσος και δεν υπήρξε καθυστέρηση στη διακομιδή. Το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, που τελικά επελέγη από το ΕΚΑΒ, ήταν άμεσα διαθέσιμο, ενώ ο συνολικός χρόνος μεταφοράς στο λιμάνι του Πειραιά ήταν εφάμιλλος με αυτόν που θα χρειαζόταν και το ΠΛΣ 1068.

Τέλος σε ό,τι αφορά την επιλογή να μετακινηθεί το ΠΛΣ 1068 στη ΔΕΘ, έγινε με επιχειρησιακά κριτήρια λόγω της εγγύτητας-γειτνίασης της Αίγινας με τον Πειραιά (18 ν.μ.), την τακτικότατη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του νησιού και το πλήθος διατιθέμενων πλωτών μέσων ακόμα και για τη κάλυψη έκτακτης ανάγκης. Τα υπόλοιπα επτά (07) Περιπολικά Σκάφη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές (Νάξο, Λέρο, Ρόδο, Σκιάθο, Κέρκυρα, Σαμοθράκη, Ιθάκη) με δυσκολότερη πρόσβαση σε μεγάλα νοσοκομεία".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: 13.000 οπαδοί της Αργεντινής αποκλείστηκαν λόγω απλήρωτης διατροφής

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Δεν τους επιτράπηκε η έξοδος από τη χώρα

Μουντιάλ 2026: Το χειρότερο ξεκίνημα της Νότιας Αμερικής εδώ και 52 χρόνια

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Προβληματισμός για την εικόνα των ομάδων της

Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τήνος και Αλόννησος

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου, η Τήνος και η Αλόννησος τίθενται για τους επόμενους τρεις μήνες σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας.

Επίδομα αδείας: Τι αλλάζει μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού ‑ Πότε θα καταβληθεί

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Πότε πληρώνεται το επίδομα αδείας και πώς υπολογίζεται

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε λήγει η προθεσμία για την έκπτωση 3%

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Βήμα-βήμα η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης

Ο Σταύρος Φλώρος συγκλονίζει: Έκανα χειρουργείο που είχε σοβαρή επιπλοκή, είχα εσωτερική αιμορραγία

E-Daily 3.Left 16.06.2026
«Πέρασα την πιο δύσκολη βδομάδα της αποκατάστασής μου μέχρι στιγμής», είπε ακόμα, αναφέροντας ότι χρειάστηκε να κάνει και δεύτερο χειρουργείο

Καύσωνας στην Ελλάδα; Τι λέει ο μετεωρολόγος Κολυδάς

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Τι προβλέπει ο μετεωρολόγος για τον καιρό τις επόμενες ημέρες

Τι να κάνετε αν σας δαγκώσει λαγοκέφαλος: Οι τέσσερις οδηγίες από τον Ερυθρό Σταυρό, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Αν και το δάγκωμα του λαγοκέφαλου δεν είναι τοξικό, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραύμα - Επικίνδυνη είναι και η κατανάλωση του ψαριού, καθώς περιέχει ισχυρή νευροτοξίνη

Τουρισμός για Όλους 2026: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για voucher έως €600 – Όσα αλλάζουν φέτος

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Δείτε όσα αλλάζουν στον φετινό κύκλο του προγράμματος – Οι δικαιούχοι και τα ποσά της επιδότησης

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 63χρονο καθηγητή που κατηγορείται ότι θώπευσε 8χρονη σε πάρκο

Ελλάδα 16.06.2026
Ο 63χρονος που αρνείται τις κατηγορίες, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης

Τέσσερα χρόνια φυλακή στoν Σουηδό «Πέλικο» που εξέδωσε τη σύζυγό του σε περισσότερους από 100 άνδρες

Κόσμος 16.06.2026
Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», καθώς και για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές σχετικά με γεγονότα που εκτείνονται σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών

Πολωνία: Δολοφονήθηκε Ρώσος καλλιτέχνης που ασκούσε κριτική στο Κρεμλίνο ‑ Δέχθηκε 5 σφαίρες

Κόσμος 16.06.2026
Ρώσος καλλιτέχνης που επικρίνει το Κρεμλίνο δολοφονήθηκε στην Πολωνία