E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αίγινα: Μετέφεραν σοβαρά τραυματία με πλωτό ταξί γιατί πήραν το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο στη ΔΕΘ

H ανακοίνωση του λιμενικού

Δημοσίευση 10/9/2024 | 15:44

Αίγινα: Μετέφεραν σοβαρά τραυματία με πλωτό ταξί γιατί πήραν το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο στη ΔΕΘ

Χωρίς πλωτό ασθενοφόρο έχει μείνει η Αίγινα, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος που τραυματίστηκε σε τροχαίο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αττικής με θαλάσσιο ταξί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η Αίγινα διέθετε ένα πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματος το οποίο έφυγε από το νησί στα τέλη Αυγούστου για να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο περίπτερο του υπουργείου Ναυτιλίας στη ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι στην Αίγινα έγινε ένα σοβαρό τροχαίο, στο οποίο τραυματίστηκε ένα 23χρονο άτομο που τελικά χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα με θαλάσσιο ταξί, προκειμένου να γίνει η διακομιδή του στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στην τοπική κοινωνία, υπήρξαν αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης ότι θα μεταφερθεί στη ΔΕΘ το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο.

H ανακοίνωση του λιμενικού

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν σε διακομιδή ασθενούς από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά διευκρινίζεται ότι η διακομιδή πραγματοποιήθηκε κατόπιν της προβλεπόμενης συνεργασίας ΕΚΑΒ με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Συγκεκριμένα, διεκομίσθη ένας 23χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης με το επιβατικό τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος «ΤΖΑΜΑΪΚΑ ΙΙ» Ν.Α. 171. Η διακομιδή πραγματοποιήθηκε με συνοδεία γιατρού και εκτελέστηκε εντός 44 λεπτών. Όπως σε όλες τις συνεργασίες με το ΕΚΑΒ ο χρόνος απόκρισης ήταν άμεσος και δεν υπήρξε καθυστέρηση στη διακομιδή. Το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, που τελικά επελέγη από το ΕΚΑΒ, ήταν άμεσα διαθέσιμο, ενώ ο συνολικός χρόνος μεταφοράς στο λιμάνι του Πειραιά ήταν εφάμιλλος με αυτόν που θα χρειαζόταν και το ΠΛΣ 1068.

Τέλος σε ό,τι αφορά την επιλογή να μετακινηθεί το ΠΛΣ 1068 στη ΔΕΘ, έγινε με επιχειρησιακά κριτήρια λόγω της εγγύτητας-γειτνίασης της Αίγινας με τον Πειραιά (18 ν.μ.), την τακτικότατη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του νησιού και το πλήθος διατιθέμενων πλωτών μέσων ακόμα και για τη κάλυψη έκτακτης ανάγκης. Τα υπόλοιπα επτά (07) Περιπολικά Σκάφη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές (Νάξο, Λέρο, Ρόδο, Σκιάθο, Κέρκυρα, Σαμοθράκη, Ιθάκη) με δυσκολότερη πρόσβαση σε μεγάλα νοσοκομεία".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης

Ελλάδα Χτες
«Παγώνει» ο διάλογος με ευθύνη της κυβέρνησης – Η στρατηγική των δύο ραντεβού δυναμίτισε το κλίμα, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι με τα μπλόκα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση οροφής

Ελλάδα Χτες
Δικογραφία για παραβίαση κανόνων οικοδομικής και κοινώς επικίνδυνη βλάβη – Έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα εστίασης

Fast track πόρισμα ζητά η κυβέρνηση για το μπλακ άουτ στο FIR

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά ερωτήματα για τη βιασύνη της κυβέρνησης και την επιλογή να μη συμμετάσχει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ στη διερεύνηση

Μαρία Καρυστιανού: «Δεν θα ανεχθώ όποιον στηλιτεύει τον αγώνα μου» – Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στις εκλογές

Ελλάδα Χτες
Η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» δηλώνει έτοιμη να παραιτηθεί αν της ζητηθεί, απαντά στις εσωτερικές αντιδράσεις και επιβεβαιώνει τη δημιουργία πολιτικού κινήματος.

Μαρινάκης: Στόχος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη να αρθούν τα μπλόκα – «Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα»

Ελλάδα Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ότι ο διάλογος με τους αγρότες θα γίνει χωρίς όρους και πιέσεις, με στόχο την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Σέρρες: «Δεν τον σκότωσα εγώ» επιμένει ο 16χρονος

Ελλάδα Χτες
Εμπλοκή δεύτερου ατόμου εξετάζουν οι Αρχές

Πέθανε ο θηλυκός χιμπατζής Ai σε ηλικία 49 ετών

Κόσμος Χτες
Χαρακτηρίστηκε «ιδιοφυΐα» λόγω υψηλού IQ

Βόλος: Θρίλερ με θάνατο βρέφους λίγο πριν τη γέννα ‑ Στο εδώλιο ο γιατρός

Ελλάδα Χτες
Ο γιατρός αρνείται οποιαδήποτε αμέλεια, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα και προέβη σε όλες τις ενέργειες που όφειλε

Αγρια επίθεση καρχαρία σε γυναίκα στη Βραζιλία: «Ήξερα ότι με είχε δαγκώσει», δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Η επίθεση καταγράφηκε καρέ καρέ από υποβρύχια κάμερα με το θύμα τελικά να γλιτώνει με αρκετά ράμματα

Πιερία: Ξεκίνησε η δίκη της 34χρονης που σκότωσε κι έθαψε στην αυλή του σπιτιού της τον 58χρονο σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Για πέντε μήνες η 34χρονη προσποιούνταν πως τον αναζητούσε εναγωνίως, δίνοντας συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές εκπομπές - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αγριος ελέφαντας σε αμόκ στην Ινδία: 20 νεκροί σε εννέα ημέρες, μεταξύ τους πατέρας με παιδιά 6 και 8 ετών

Κόσμος Χτες
Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν τη νύχτα, όταν οι κάτοικοι φυλάσσουν το ρύζι στα χωράφια και τις αποθήκες

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις, ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ελλάδα Χτες
Eμπορικοί σύλλογοι και ενώσεις καταναλωτών υπενθυμίζουν ότι οι εκπτώσεις πρέπει να είναι διαφανείς και αληθείς, με την αρχική και τη μειωμένη τιμή να αναγράφονται ξεκάθαρα στις ετικέτες, ώστε οι αγορές να είναι ασφαλείς και συμφέρουσες για όλους