E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο το πρώτο χτύπημα της κακοκαιρίας Atena ‑ Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

4 απεγκλωβισμοί από τη Ζάκυνθο - Σε ποιες περιοχές ήχησε το 112

Δημοσίευση 10/9/2024 | 08:23

Καιρός: Στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο το πρώτο χτύπημα της κακοκαιρίας Atena ‑ Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Σε συναγερμό βρίσκεται πολιτεία και γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας για την κακοκαιρία Atena που ξεκίνησε ήδη να πλήττει τη χώρα και σύμφωνα με τις προγνώσεις, των μετεωρολόγων θα διαρκέσει έως και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης. Μάλιστα τα πρώτα μηνύματα από το 112 ήχησαν χθες στα κινητά των πολιτών στη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Παράλληλα, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εκδόθηκε την Κυριακή, αναβαθμίστηκε σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Αναφορικά με την Αττική, αυξημένες νεφώσεις οπότε τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Τρίτης θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες.

Το πρώτο χτύπημα της κακοκαιρίας δέχθηκαν περιοχές της δυτικής Ελλάδας και των νησιών του Ιουνίου με ισχυρή βροχόπτωση και δυνατούς ανέμους κατά την διάρκεια της νύχτας.

Στη Ζάκυνθο κατέρρευσε τμήμα από τοιχίο, στο μετόχι του Αγίου Διονυσίου στην περιοχή Καλλιτέρο, στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου- Καλαμακίου με αποτέλεσμα να κλείσει τμήμα του δρόμου.

Ακόμα έγιναν τουλάχιστον τέσσερις αντλήσεις υδάτων από κατοικίες και καταστήματα, απεγκλωβίστηκαν 4 άτομα από αυτοκίνητο στο χωριό Μαχαιράδο και έπιασε φωτιά ένας προβολέας στο σχολείο στο χωριό της Λιθακιάς.

Το νέο Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε τη Δευτέρα 09-09-2024/1300 τοπική ώρα με α.α. 2/2024 εξακολουθεί να ισχύει ως έχει, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Η κακοκαιρία "ATENA", με βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο που κινείται ανατολικά επηρεάζοντας ήδη τα νησιά του Ιονίου, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.
2. Από τα ξημερώματα της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
3. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.
4. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Σε ποιες περιοχές ήχησε το 112

Μηνύματα μέσω του 112 έχουν σταλεί σε κατοίκους περιοχών της Δυτικής Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ενόψει της κακοκαιρίας "ATENA".

Ειδικότερα, γύρω στις 18:00 , εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους περιοχών της Δυτικής Ελλάδας. Το μήνυμα προειδοποιούσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τα οποία θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στις 10/09/2024 και καλούσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα γύρω στις 20:00 το 112 ήχησε αυτή την φορά σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Το μήνυμα του 112 προειδοποιούσε τους κατοίκους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τους από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 10/09/2024 ενώ τους καλούσε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας, από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 10/09/2024. ‼️ Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Το βαρομετρικό χαμηλό, που προκαλεί την κακοκαιρία Atena στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας που έχουν ήδη ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας (9/9) και θα κρατήσουν μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11/9) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Ο Θοδωρής Κολυδάς δημοσίευσε βίντεο με την κίνηση της κακοκαιρίας μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο δικαστήριο πασίγνωστος τραγουδιστής ‑ Σοκάρουν οι κατηγορίες για τη δολοφονία 14χρονης

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Αποτροπιασμό προκαλούν τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του τραγουδιστή για την φρικτή δολοφονία 14χρονης

Αγριος ξυλοδαρμός πίσω από τον θάνατο του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ανοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του

Πορτοκάλια στον δρόμο: Η νέα παγίδα των εγκληματικών συμμοριών

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Οι τεχνικές που υιοθετούν οι οργανωμένες συμμορίες για να παγιδεύσουν ανυποψίαστους οδηγούς αλλάζουν διαρκώς, με απώτερο σκοπό να εκμεταλλευτούν μια στιγμή αμέλειας και να αποκτήσουν πρόσβαση στο όχημα ή στα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών.

Ενδέκατη νύχτα βομβαρδισμών στο Ιράν, ο Τραμπ απειλεί να επιτεθεί σε υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
«Δεν έχουμε τελειώσει», διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Μια πιθανότητα στα 15 εκατομμύρια: Αυστραλή γέννησε πανομοιότυπα τετράδυμα που συνελήφθησαν φυσιολογικά

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Τα τέσσερα βρέφη προήλθαν από ένα γονιμοποιημένο ωάριο που χωρίστηκε σε τέσσερα έμβρυα - Η κύηση ήταν εξαιρετικά υψηλού κινδύνου

Καύσωνας ‑ πυρκαγιές: Συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό ‑ Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τίθεται ο κρατικός μηχανισμός

Βίντεο από τη σύγκρουση πλοίων στη Σούδα Κρήτης – Ο μεγάλος κίνδυνος από τα 14 βυτιοφόρα με καύσιμα

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας διέταξε τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος να διενεργήσει ΕΔΕ

Επίθεση σε τρανς γυναίκα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου – Της έσπασαν δόντι και της προκάλεσαν εκδορές στο πρόσωπο

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Εκδορές στο πρόσωπο και χαμένο δόντι για την 24χρονη – Η φίλη της δέχθηκε γροθιά στη μύτη

Νεκρός ο γνωστός ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου – Εξετάζεται το ενδεχόμενο δολοφονίας

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Δεν διαπιστώθηκαν τραύματα από μαχαίρι ή όπλο, αλλά ο ποινικολόγος είχε δεχτεί γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι - Το χρονικό της τραγικής ανακάλυψης

Τρεις Αιγύπτιοι ανασύρθηκαν νεκροί από τον ποταμό Σάβο – Είχαν πάει για κολύμπι την Κυριακή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο πτώματα εντόπισε ειδική αστυνομική μονάδα και το τρίτο ανακάλυψαν λίγο αργότερα οι πυροσβέστες

Ισπανία: Απαγόρευση καπνίσματος σε παραλίες και εξωτερικούς χώρους – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης πλήρη απαγόρευση κάθε διαφήμισης καπνού και προϊόντων ατμίσματος

Θεσσαλονίκη: Ράγισε τζαμαρία στο Μετρό στον σταθμό Βενιζέλου ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αγνωστα παραμένουν τα αίτια της φθοράς πάνω από τις κυλιόμενες σκάλες