E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο το πρώτο χτύπημα της κακοκαιρίας Atena ‑ Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

4 απεγκλωβισμοί από τη Ζάκυνθο - Σε ποιες περιοχές ήχησε το 112

Δημοσίευση 10/9/2024 | 08:23

Καιρός: Στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο το πρώτο χτύπημα της κακοκαιρίας Atena ‑ Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Σε συναγερμό βρίσκεται πολιτεία και γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας για την κακοκαιρία Atena που ξεκίνησε ήδη να πλήττει τη χώρα και σύμφωνα με τις προγνώσεις, των μετεωρολόγων θα διαρκέσει έως και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης. Μάλιστα τα πρώτα μηνύματα από το 112 ήχησαν χθες στα κινητά των πολιτών στη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Παράλληλα, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εκδόθηκε την Κυριακή, αναβαθμίστηκε σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Αναφορικά με την Αττική, αυξημένες νεφώσεις οπότε τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Τρίτης θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες.

Το πρώτο χτύπημα της κακοκαιρίας δέχθηκαν περιοχές της δυτικής Ελλάδας και των νησιών του Ιουνίου με ισχυρή βροχόπτωση και δυνατούς ανέμους κατά την διάρκεια της νύχτας.

Στη Ζάκυνθο κατέρρευσε τμήμα από τοιχίο, στο μετόχι του Αγίου Διονυσίου στην περιοχή Καλλιτέρο, στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου- Καλαμακίου με αποτέλεσμα να κλείσει τμήμα του δρόμου.

Ακόμα έγιναν τουλάχιστον τέσσερις αντλήσεις υδάτων από κατοικίες και καταστήματα, απεγκλωβίστηκαν 4 άτομα από αυτοκίνητο στο χωριό Μαχαιράδο και έπιασε φωτιά ένας προβολέας στο σχολείο στο χωριό της Λιθακιάς.

Το νέο Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε τη Δευτέρα 09-09-2024/1300 τοπική ώρα με α.α. 2/2024 εξακολουθεί να ισχύει ως έχει, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Η κακοκαιρία "ATENA", με βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο που κινείται ανατολικά επηρεάζοντας ήδη τα νησιά του Ιονίου, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.
2. Από τα ξημερώματα της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
3. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.
4. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Σε ποιες περιοχές ήχησε το 112

Μηνύματα μέσω του 112 έχουν σταλεί σε κατοίκους περιοχών της Δυτικής Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ενόψει της κακοκαιρίας "ATENA".

Ειδικότερα, γύρω στις 18:00 , εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους περιοχών της Δυτικής Ελλάδας. Το μήνυμα προειδοποιούσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τα οποία θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στις 10/09/2024 και καλούσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα γύρω στις 20:00 το 112 ήχησε αυτή την φορά σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Το μήνυμα του 112 προειδοποιούσε τους κατοίκους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τους από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 10/09/2024 ενώ τους καλούσε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας, από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 10/09/2024. ‼️ Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Το βαρομετρικό χαμηλό, που προκαλεί την κακοκαιρία Atena στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας που έχουν ήδη ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας (9/9) και θα κρατήσουν μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11/9) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Ο Θοδωρής Κολυδάς δημοσίευσε βίντεο με την κίνηση της κακοκαιρίας μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αργεντινή – Αυστρία 2‑0: Πρόκριση και ρεκόρ για τον Μέσι!

Αθλητικά Νέα 22.06.2026
Διπλό ρεκόρ Μέσι στο ημίχρονο – Η Αργεντινή πέρασε στην επόμενη φάση

Καναδάς: Πυροβολισμοί στο Μόντρεαλ, τρεις νεκροί ανάμεσά τους ο ύποπτος

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Η επαρχία του Κεμπέκ εξέδωσε συναγερμό για κατ` οίκον περιορισμό έπειτα από την ανταλλαγή πυροβολισμών

Πέθανε στα 94 του ο Κλάιβ Ντέιβις, ο άνθρωπος πίσω από τις καριέρες θρύλων της μουσικής

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο Κλάιβ Ντέιβις ξεκίνησε ή αναβίωσε τις καριέρες σούπερ σταρ όπως η Τζάνις Τζόπλιν, η Γουίτνεϊ Χιούστον, ο Κάρλος Σαντάνα και η Αλίσια Κιζ

Βουλή: Αρση της ασυλίας της Κωνσταντοπούλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Θετική κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση, για άρση της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατόπιν αναφοράς δικαστικής γραμματέως στη δίκη για τα Τέμπη και ένορκης εξέτασης τεσσάρων αστυνομικών

Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση 47χρονου στο Ζωγράφου ‑ Νεκρός εντοπίστηκε στο Γουδή

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο 47χρονος είχε χαθεί από τις 14 Ιουνίου χωρίς κανένα ίχνος

Ο Φουρνιέ τήρησε την υπόσχεσή του: Έβαψε κόκκινα τα γένια του μετά την κατάκτηση της Euroleague από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ο Γάλλος σταρ είχε συμφωνήσει με τον κουρέα του ότι, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτούσε την Euroleague, θα του έδινε ελεύθερο χέρι να κάνει ό,τι ήθελε στα γένια του

ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων – Από πότε τίθεται σε λειτουργία

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Με τη νέα οργανωτική δομή, η ΑΑΔΕ αποκτά ενιαίο κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης και ψηφιακής διακυβέρνησης

Κατάρ: Έκρηξη σε εγκατάσταση φυσικού αερίου ‑ 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Κόσμος 22.06.2026
Η έκρηξη στο Ρας Λάφαν, την κύρια μονάδα επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου του Κατάρ, προκλήθηκε από «τεχνικό ατύχημα».

Τραγωδία στη Γαλλία: Δύο παιδιά πέθαναν από τον καύσωνα μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας τους ενώ εκείνη ψώνιζε

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο ακριβής λόγος θανάτου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά η αρχική διάγνωση έκανε λόγο για καρδιακή ανακοπή

Προκαλεί η σύζυγος του δολοφόνου της Σταυρούλας: Ήταν παράξενη γυναίκα, να κάνει σχέση αυτός με αυτή;

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Είμαι σίγουρη και βέβαιη, ο άνδρας μου είναι αθώος, το υποστηρίζω μέχρι θανάτου, είπε η σύζυγος του καθ` ομολογία δολοφόνου της Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, προσθέτοντας ωστόσο: «Αν είναι αυτός, τότε ναι, να πληρώσει»

Διανομέας της Amazon έβγαλε εκατομμύρια γράφοντας εργασίες και δίνοντας εξετάσεις για φοιτητές

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι βοηθούσε φοιτητές σε εργασίες και εξετάσεις, αποκομίζοντας παράνομα εκατομμύρια δολάρια