E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο το πρώτο χτύπημα της κακοκαιρίας Atena ‑ Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

4 απεγκλωβισμοί από τη Ζάκυνθο - Σε ποιες περιοχές ήχησε το 112

Δημοσίευση 10/9/2024 | 08:23

Καιρός: Στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο το πρώτο χτύπημα της κακοκαιρίας Atena ‑ Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Σε συναγερμό βρίσκεται πολιτεία και γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας για την κακοκαιρία Atena που ξεκίνησε ήδη να πλήττει τη χώρα και σύμφωνα με τις προγνώσεις, των μετεωρολόγων θα διαρκέσει έως και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης. Μάλιστα τα πρώτα μηνύματα από το 112 ήχησαν χθες στα κινητά των πολιτών στη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Παράλληλα, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εκδόθηκε την Κυριακή, αναβαθμίστηκε σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Αναφορικά με την Αττική, αυξημένες νεφώσεις οπότε τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Τρίτης θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες.

Το πρώτο χτύπημα της κακοκαιρίας δέχθηκαν περιοχές της δυτικής Ελλάδας και των νησιών του Ιουνίου με ισχυρή βροχόπτωση και δυνατούς ανέμους κατά την διάρκεια της νύχτας.

Στη Ζάκυνθο κατέρρευσε τμήμα από τοιχίο, στο μετόχι του Αγίου Διονυσίου στην περιοχή Καλλιτέρο, στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου- Καλαμακίου με αποτέλεσμα να κλείσει τμήμα του δρόμου.

Ακόμα έγιναν τουλάχιστον τέσσερις αντλήσεις υδάτων από κατοικίες και καταστήματα, απεγκλωβίστηκαν 4 άτομα από αυτοκίνητο στο χωριό Μαχαιράδο και έπιασε φωτιά ένας προβολέας στο σχολείο στο χωριό της Λιθακιάς.

Το νέο Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε τη Δευτέρα 09-09-2024/1300 τοπική ώρα με α.α. 2/2024 εξακολουθεί να ισχύει ως έχει, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Η κακοκαιρία "ATENA", με βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο που κινείται ανατολικά επηρεάζοντας ήδη τα νησιά του Ιονίου, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.
2. Από τα ξημερώματα της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
3. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.
4. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Σε ποιες περιοχές ήχησε το 112

Μηνύματα μέσω του 112 έχουν σταλεί σε κατοίκους περιοχών της Δυτικής Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ενόψει της κακοκαιρίας "ATENA".

Ειδικότερα, γύρω στις 18:00 , εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους περιοχών της Δυτικής Ελλάδας. Το μήνυμα προειδοποιούσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τα οποία θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στις 10/09/2024 και καλούσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα γύρω στις 20:00 το 112 ήχησε αυτή την φορά σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Το μήνυμα του 112 προειδοποιούσε τους κατοίκους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τους από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 10/09/2024 ενώ τους καλούσε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας, από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 10/09/2024. ‼️ Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Το βαρομετρικό χαμηλό, που προκαλεί την κακοκαιρία Atena στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας που έχουν ήδη ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας (9/9) και θα κρατήσουν μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11/9) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Ο Θοδωρής Κολυδάς δημοσίευσε βίντεο με την κίνηση της κακοκαιρίας μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανοδο στη χρήση κοκαΐνης δείχνουν τα λύματα στην Αττική ‑ Για πρώτη φορά καταγράφεται κεταμίνη

Ελλάδα 19.03.2026
Τις τάσεις στη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών για το 2025 αποκαλύπτει η ανάλυση των λυμάτων

Βενζινάδικα: Πού έχουν ξεκινήσει απεργίες διαρκείας ‑ Τα δεδομένα για τους πρατηριούχους της Αττικής

Ελλάδα 19.03.2026
Σήμερα, επίκειται η συνάντηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος με τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για το κυκλοφοριακό «έμφραγμα»: Στόχος η μείωση μετακινήσεων κατά 25%

Ελλάδα 19.03.2026
Την βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει το νέο σχέδιο της αστυνομίας. Τι προβλέπει και πότε τίθεται σε εφαρμογή.

Πέθανε η διάσημη γάτα της Ακρόπολης, Λουκία, σε ηλικία 17 ετών

Ελλάδα 19.03.2026
Η γνωστή και αγαπητή σε όσους βρίσκονταν πέριξ του Αρχαίου Θεάτρου του Διονύσου, γάτα Λουκία, πέθανε σε ηλικία 17 ετών.

Πατήσια: Συνελήφθη γνωστός τράπερ μετά από καταδίωξη

Ελλάδα 19.03.2026
Eχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές

Ο Τραμπ απειλεί να ανατινάξει πελώριο κοίτασμα φυσικού αερίου του Ιράν

Κόσμος 19.03.2026
Επιβεβαίωσε μέσω Truth Social ότι η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ έπληξε το κοίτασμα αερίου στη Νότια Παρς

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες, σκόνη και κρύο

Καιρός 19.03.2026
Χιόνια σε ορεινά

Καλαμαριά: Απολογείται σήμερα ο 19χρονος φίλος του Κλεομένη

Ελλάδα 19.03.2026
Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος προσήλθε αυτοβούλως στα δικαστήρια για να καταθέσει για το αιματηρό συμβάν

Ισραηλινά ΜΜΕ: Οι IDF επιτέθηκαν σε στόχους του ιρανικού ναυτικού στη Κασπία Θάλασσα

Κόσμος Χτες
Το Ιράν μπορεί να εισάγει εμπορεύματα μέσω βόρειων λιμανιών όπως το Μπαντάρ Ανζάλι

Αίγινα: Το μαρτύριο της σταγόνας περνούν οι κάτοικοι‑ Ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό στο νησί

Κόσμος Χτες
Οι κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένα νερά

Οι βενζινοπώλες απειλούν με λουκέτο στα πρατήρια εξαιτίας του πλαφόν

Ελλάδα Χτες
Η συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την προετοιμασία κινητοποιήσεων